Şimdi Ara

SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.757
Cevap
20
Favori
107.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MuratKocabey

teşekkürler. şuan bir tık fiyatı zf6 dan daha üst cihazı 900 tl ye almıştım. üstüne biraz koymam gerekli. note 3 kullanmıştım öncesinden not uygulama işi epey işime yarar. bu iyi bir özellik. peki ön ve arka kameralarda zf6 mı yoksa z ultramı desem. :). birde huawei g7 aklımda kaldı şimdilik.

z ultrada kamera süs olsun diye konulmuş. Yani yok sayabilrsiniz. kamera iyi ışık koşullarında yakın plan çekimlerde tatminkar iş görüyor. Ama bundan fazlasını beklemeyin. MAkro,manzara çekimlerinde sınıfta kalıyor. kısacası kamera rezalet.

Özçekim kamerası da öyle.

Note serisindeki kadar işlevsel değil bu telefon. Notedaki yaptığınız her işi bunda yaparım diye düşünmeyin sakın,hayalkırıklığı yaşarsınız. Ama büyük ekranı kullanarak dosyaları tükenmez kalemle(Kalem ucu ile dokunmatik ekran çalışabiliyor) düzenleyebilirsiiz. ofis dokümanları oluşturabilirsiniz. Ama bundan fazlasını beklemeyin. Note sserisiyle benzediği yön şu: Örneğin bir web sayfasında bir resim gördünüz, onu kesip,mailinize veya word dosyanıza ekleyebiliyorsunuz. İSterseniz paylaşabiliyor veya kendinize saklayabiliyorsunuz. Ama note serisi kalemi ile üretkenlik için tasaarlanmıştır. O cihaz ayrı bir dünya. Hatta samsung note serisinin nasıol kullanılacağına yönelik eğitim dahi veriyor. . E bu kadar özellik olunca güncelleme sorunlu oluyor tabi. Örneğin note 3 halen android 5 almış değil. Ama ultra, gelecek ay 5.1 alacak

Ben hiçbir cebin kamerasını beğenmiyorum. Kişisel kompak makinem var, lazım oldukça onu yanıma alıyorum. Ama zen6dan çok daha kötü bir kameraya sahip, onu söyleyebilirim.

Ama sony qx10 ile muhteşem resimler çekebilrisiniz. Gerçi ona o kadar para verene kadar adam gibi kompak almak daha mantıklı.

Huaweiyi bende araştırmıştım. Özellikleri sonye göre düşük, huaweinin güncelleme desteği yok. Bir de panellerde üretimden kaynaklı farklılık varmış. Sarı ve beyaz panel varmış, sarı panel,çok cansızmış ve parlaklığı düşükmüş.

Sonyde ekran çok parlak değil ama güneş altında rahatça okunuyor. Su ve toza da dayanıklı.

Karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 5 Temmuz 2015; 16:54:40 >

• yani kamerayı öyle yada böyle kullanan birisiyim. lg g3 beat kullandım 1 hafta arkadaşımın fazlalık telefonu onun çekimlerinden tiksindim. zf6 bir nebze olsun heleki gece çekimlerde güzeldi. işlemci olarak g7 den evet epeyi hemde üstün. huaweinin panel farklılığını bende gördüm şimdi telefonu galiba mecbur media marktan alacağım oradaki g7 ye bakmıştım boe yani sarı panelliydi teşhirdeki galiba satın alırsam oda aynı şekilde sarı panelli olacak. yani sırf kamera olayından ötürü z ultrayı pas geçicem neredeyse yine aynı fiyata zf2 var.
  • MuratKocabey kullanıcısına yanıt
    Kamera sizin için olmazsa olmazsa ultrayı geçin bence de. En iyi kameralar lumia serisinde sunuluyor. Ama windowsun marketi tırt, çok çile çekersiniz.

Onun dışında kamerası iyi olan g4 biliyorum,g3 de fena değilmiş.

Peki sonynin z3c veya z3 modeline ne dersiniz? Kamerası iyidir, aynı tasarım,özellik ve işçiliğe sahip.

Uzun süre gğncel kalsın, tasarımıyla dikkat çeksin diyorsanız Sonyden bir model tercih edin derim. Sizin bütçenize m4 aqua var mesela, veya c4de bakabilirsiniz.
  • Yardımlarınız için teşekkürler cidden, media markta gidince oradada kamerasını inceleyeceğim şayet bulabilirsim :). Windows telefonlar ve iphoneler kesinlikle kapsama alanımda değiller. g4,g3 fiyat olarak beni aşıyor fazlası ile. yine segmente giren z1 var max verebileceğim fiyatlar içerisinde yani z2 bile pahalı benim için. şuan çemberim huawei g7 ve eğer azıcıkta olsa kamerasına ısınabilirsem z ultra var. m4auqa c4 malesef düşünmüyorum. heleki m4aqua

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratKocabey -- 5 Temmuz 2015; 17:40:31 >
  • c6833 için generic TR kitkat 4.4.4 FTF dosyasını nereden bulabiirim?

Flashtools ile BL açmadan direkt kurucam değil mi? Lolipop var şuan downgrade yapmak istiyorum.
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Xperia firme bak. Ordan kaldirilmadiysa vardir, benim pcde var ama upload edemem.
    Diger actigin konu icin cevaplar.
    1- garantide sorun olmaz, garantiye gonderirken tr rom kurarsin.
    2- drmkeys'i sadece bl acacaksan yedekleyeceksin, bunun disinda gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 6 Temmuz 2015; 22:34:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizyoterapi

Xperia firme bak. Ordan kaldirilmadiysa vardir, benim pcde var ama upload edemem.
    Diger actigin konu icin cevaplar.
    1- garantide sorun olmaz, garantiye gonderirken tr rom kurarsin.
    2- drmkeys'i sadece bl acacaksan yedekleyeceksin, bunun disinda gerek yok.

Hocam selam.
    Romun tam ismi nedir? Generic TR mi?
    Bahsettiğiniz web adresi pmden gönderebilir misiniz?

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Son çıkan TR 4.4.4
    C6833_14.4.A.0.108_Customized TR

Xperia Firm programı (İçinden malesef 4.4.4 tr kaldırılmış.)
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=504a64ab7cde7cbe209dc65f85a096b6&attachmentid=3374387&d=1435001815

• quote:

Telefonun kendiliğinden jelatini var. ama çok çabuk çiziliyor ve kolay kolay çıkarılamıyor. Bir kötü yanı daha var, ekrandaki sony yazısı jelatin ile birlikte sökülüyor.
    Yani fabrikasyon jelatini çizmeden hemen bi jelatin takın.

http://m.aliexpress.com/item/2051611964.html?productId=2051611964&productId=2051611964&productSubject=Original-New-intensive-explosion-proof-film-screen-protector-with-logo-for-Sony-Xperia-Z-L36H-LT36I&productSubject=Original-New-intensive-explosion-proof-film-screen-protector-with-logo-for-Sony-Xperia-Z-L36H-LT36I&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

Sony logolu screen protector. Orijinali sökülünce logo da çıkıyor. Söken varsa bunu alıp deneyebilir.

Xl39 için de var.

• Merhaba bu gün siparişi verdim flaş konusuna bende takılmıştım ama bu gün aliexpresste 5 usd ye harika ledli flaşlar görünce tamam dedim bahsettiğim flaşlar selfi flaşı olarak geçiyor ve kulaklık jack ına geçiyor üstünde 4 adet led var ve aydınlatma tüm flaşlardan çok daha iyi hem ön hem arkaya dönebiliyor yani nırmal telefonunuza bile almak gerekli birde inanın bu telefonu 1000 tl gibi bir fiyata sırf bu flaş koymama hataları yüzünden alabiliyoruz yani flaş olsaydı bir kaç dolarlık bu telefon kesinlikle bu gün fiyatı 1400 tl den bir kuruş aşağı olmazdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 9 Temmuz 2015; 15:06:48 >

• Şu telefona insan niye flaş koymaz anlamadım.

Niye tutmadı ki kocamandı...
  • Note 2 daha ufak bir cihaz ama z ultra daha iyi elde tutuluyor hem ince hemde ağırlık oranı iyi yani tek elinize sığmayan kalın bir telefondan daha kolay tutuluyor bunun sebebi telefonun tutulacak ince bir alanı olması :) Daha kolay bir örnekle kalın bir tabağı tek elde tutmaya çalışın sonrada ince bir servis tepsisini işte tam demek istediğim bu elinize aldığınız zaman anlıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendis266 -- 10 Temmuz 2015; 10:24:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mühendis266

Note 2 daha ufak bir cihaz ama z ultra daha iyi elde tutuluyor hem ince hemde ağırlık oranı iyi yani tek elinize sığmayan kalın bir telefondan daha kolay tutuluyor bunun sebebi telefonun tutulacak ince bir alanı olması :) Daha kolay bir örnekle kalın bir tabağı tek elde tutmaya çalışın sonrada ince bir servis tepsisini işte tam demek istediğim bu elinize aldığınız zaman anlıyorsunuz...

Pratikte kalın tabak daha kolay tutulur

• quote:

quote:

Note 2 daha ufak bir cihaz ama z ultra daha iyi elde tutuluyor hem ince hemde ağırlık oranı iyi yani tek elinize sığmayan kalın bir telefondan daha kolay tutuluyor bunun sebebi telefonun tutulacak ince bir alanı olması :) Daha kolay bir örnekle kalın bir tabağı tek elde tutmaya çalışın sonrada ince bir servis tepsisini işte tam demek istediğim bu elinize aldığınız zaman anlıyorsunuz...

Pratikte kalın tabak daha kolay tutulur

tabak ve tepsinin ebatına göre değişir pratiğini yaptım note 2 tek elde daha zor tutuluyor bakın sığıyor demiyorum tutuluyor diyorum...

• mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Ben tam tersini düşünüyorum, bende note2 de var, bence note 2 daha kolay tutuluyor

• s.a arkadaşlar z ultra almayı düşünüyorum kapıda ödemeli güvenilir önerebileceğiniz bir site varmı
  • Merhaba
    5.0.2 de bildirim ışığının rengini değiştiremiyor muyuz? 4.4 de değiştirebiliyorduk. (Şu an mesaj,arama ve whattsapp bildirimleri farklı renklerde yanıyor.Demek ki önceden bir ayar varmış.) Ama aradım bulamadım 5.0.2 de.Bilen varsa yardım edebilir mi?
    Dip not: Z Ultra alacaksanız ve evli iseniz kesinlikle eşinizle birlikte alın. Benim telefona göz koymuş durumda eşim. Çanta taşıdıklarından ve kulaklık kullandığından ne kadar kötülesem de - ses düzeyi, büyüklüğü...vb- hep bir karşı argüman buluyor. 😍

• quote:

Merhaba bu gün siparişi verdim flaş konusuna bende takılmıştım ama bu gün aliexpresste 5 usd ye harika ledli flaşlar görünce tamam dedim bahsettiğim flaşlar selfi flaşı olarak geçiyor ve kulaklık jack ına geçiyor üstünde 4 adet led var ve aydınlatma tüm flaşlardan çok daha iyi hem ön hem arkaya dönebiliyor yani nırmal telefonunuza bile almak gerekli birde inanın bu telefonu 1000 tl gibi bir fiyata sırf bu flaş koymama hataları yüzünden alabiliyoruz yani flaş olsaydı bir kaç dolarlık bu telefon kesinlikle bu gün fiyatı 1400 tl den bir kuruş aşağı olmazdı...

Denediniz mi nasıl çalışıyor ??

• Teknoseyir deki Murat Gamsız dan z ultra yorumu

Kamera konusu biraz sallantıda çünkü yorum yapan kişi çekmeyi biliyor mu gibi bir sorunun da yanıtlanması gerek. GM Discovery ile daha iyi çekersiniz eğer bilgi sahibi iseniz. Ama ışık bilgisi olan biri iki telefonu test ederse, Z’nin bariz üstünlüğü ile sonuçlanır o karşılaştırma. Yine de özellik anlamında insanı heyecanlandıracak bir şey yok. Sony’nin MP yarışını sürdürmesi gerekirdi. Çoğu insan MP’yi kalite ile eş değer tutuyor. HTC gibi ‘ultrapiksel’ maceralarına girmek yerine anladıkları dilden konuşmak pazarlama anlamında daha doğru olurdu.

Bir kişinin fotoğraf ile ilgisinin süper amatör mü yoksa daha estetik mi olduğunu anlamak için sorduğu ilk birkaç soruya bakmanız yeterlidir. Birinci sırada kaç megapiksel gelir. Telefon söz konusu ise ikinciye de flaşı var mı sorusunu koyabiliriz. Çünkü biraz fotoğrafla haşır neşir olan biri, kamera flaşlarının, DSLR dahil, fotoğrafı berbat ettiğini bilir. Hatta pro gövdelerde dahili flaş bulunmadığını görebilirsiniz. Ancak yine pazarlama açısından Sony hatalı bir iş yapmış. Flaşı çıkartarak fotoğraftan anlamayan çoğunluğun diline düşürmüş bu pahalı telefonu. Sonuçta adam anı fotoğrafı çekecek, güzel görünmesi önemli değil. Şuradan kar edilen birkaç dolar, pazarlamaya çok daha pahalıya patlıyor.

Zil sesini biz duyabildik. Ama ondan önce cepten duyulmaz derken başka bir sorun var, cebe girmiyor ki? Bu tarz telefonları çantanıza atıp kontrolü harici bir cihazla yapmak gerekiyor. Öteki türlü kürek kadar şeyi kulağınıza götürmek gibi tuhaf hareketlere giriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.hüseyin

Teknoseyir deki Murat Gamsız dan z ultra yorumu

Kamera konusu biraz sallantıda çünkü yorum yapan kişi çekmeyi biliyor mu gibi bir sorunun da yanıtlanması gerek. GM Discovery ile daha iyi çekersiniz eğer bilgi sahibi iseniz. Ama ışık bilgisi olan biri iki telefonu test ederse, Z’nin bariz üstünlüğü ile sonuçlanır o karşılaştırma. Yine de özellik anlamında insanı heyecanlandıracak bir şey yok. Sony’nin MP yarışını sürdürmesi gerekirdi. Çoğu insan MP’yi kalite ile eş değer tutuyor. HTC gibi ‘ultrapiksel’ maceralarına girmek yerine anladıkları dilden konuşmak pazarlama anlamında daha doğru olurdu.

Bir kişinin fotoğraf ile ilgisinin süper amatör mü yoksa daha estetik mi olduğunu anlamak için sorduğu ilk birkaç soruya bakmanız yeterlidir. Birinci sırada kaç megapiksel gelir. Telefon söz konusu ise ikinciye de flaşı var mı sorusunu koyabiliriz. Çünkü biraz fotoğrafla haşır neşir olan biri, kamera flaşlarının, DSLR dahil, fotoğrafı berbat ettiğini bilir. Hatta pro gövdelerde dahili flaş bulunmadığını görebilirsiniz. Ancak yine pazarlama açısından Sony hatalı bir iş yapmış. Flaşı çıkartarak fotoğraftan anlamayan çoğunluğun diline düşürmüş bu pahalı telefonu. Sonuçta adam anı fotoğrafı çekecek, güzel görünmesi önemli değil. Şuradan kar edilen birkaç dolar, pazarlamaya çok daha pahalıya patlıyor.

Zil sesini biz duyabildik. Ama ondan önce cepten duyulmaz derken başka bir sorun var, cebe girmiyor ki? Bu tarz telefonları çantanıza atıp kontrolü harici bir cihazla yapmak gerekiyor. Öteki türlü kürek kadar şeyi kulağınıza götürmek gibi tuhaf hareketlere giriyorsunuz.

Murat gamsız kimse selam söyleyin, varsa akşam çektiği fotolar bekliyoruz..
    Eline 2 saat telefon alan konuşuyor. Sanki çok kullanmış gibi
    Telefon 1.80cm+ insanlar çok rahat cebinde taşıyabiliyor. Tten bacaklıların cebine girmemesi normal.

Telefonun sesi, kalabalık ortamda du-yul-mu-yor!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 15 Temmuz 2015; 23:46:28 >

• 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.