Şimdi Ara

SONY XPERİA Z ULTRA KULLANICILAR KULÜBÜ ANA KONU (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.757
Cevap
20
Favori
107.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyildiz

Lolipop güncellemesi sonra karşı tarafa sesim parçalı gitmeye başladı. Bir de arka üst kısmı ve ekran çok ısınmaya başladı. Sizlerde böyle bir problem oluştumu. Daha önce de yazdığım gibi güncelleme çok sorun yaşattı bana. Telefonu sıfırlamak çözüm mü bilmem ama tecrübe eden varsa deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.

Ben bu tip büyük güncellemeleri her zaman wipe yaparak yükledim ve sorun yaşamadım. Buna yapmadım zira cihazı alıp eve geldiğimde, forum dhden özelliklerine baktığımda, ultranın android lyi aldığını farkettim ve pc companion yazılımından Lyi yükledim. Performansta sorun olmadı, fabrika ayarlarına dönüp tekrar işletim sistemini yükleminizi tavsiye ederim. Ama sistemi bilgisayardan yüklerseniz daha iyi olur zira pc companion yazılımı, her şeyi doğrulayarak ve test ederek cihaza yüklüyor, tam optimize oluyor ultra.

Sesin karşıya kesik kesik gitmesinin nedeni, gürültü engelleyici mikrofonun çalışması. Ayarlar-çağrı ayarları-mikrofon gürültü azaltmayı kapatın. Ayrıca ekolayzır ayarları normalde dursun. Bu ayarlardan sonra bende sesin kesik kesik gitmesi problemi çözüldü .

Arka üst kısımda işlemci var. s800 performanslı bir işlemci olduğu için arada ısınması normal. Isınmadan dolayı cihaz bir hata vermiyorsa sorun yoktur. Bende de arada ısınıyor. Özellikle oyundayken ve wifi hotspot açıkken ısındığını hissediyorum ama performansta bir sorun yaşamadım.
    https://tr.ifixit.com/Guide/Repairing+Sony+Xperia+Z+Ultra+Disassembly+to+Touch-cristal/28362
    Bu linkten z ultranın içine bakabilirsiniz. Videoda anlatılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

quote:

Orijinalden alıntı: berkeers

Merhaba arkadaşlar
    Son gelen küçük güncellemeyle simgeler büyüdü bunu nasıl düzeltebilirim lütfen yardım edin telefon çok kötü oldu.

nova launcher kullan istdiğin gibi ayarla

launcher kullanmadan simge boyutlarını eski haline getirmenin yolu yokmu ?
  • xperia z ultra %51 indirimle 1090 a satılıyor almak istriyorum ama geende soram dedim sizce uygunmu büyük ekran not tutmak ve iş yerinde resim çekip not almak için lzım bana ne dersiniz note3 mü z ultramı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Glonass destekli 4g,nfc gibi son teknoloji standartların hepsini destekliyor. Ekran ful hd ve triluminos teknolojisi ile göze gayet hoş gelen bir renk veriyor. Özellikle videolarda bu husus daha da öne çıkıyor. Yalnız ekran parlaklığı biraz daha iyi olabilirmiş. en yüksekte bile yetersiz kalıyor. Gün ışığı altında ekran çözünürlüğü ve kalitesi sayesinde ekran okunur durumda oluyor. Ama bu husus çok da rahat okunur anlamına da gelmiyor. Yani orta kara, ne hiç okunmaz oluyor, ne de güneş altında ekranı rahatça okuyabiliyorsunuz. Performansı ikisinin ortası gibi yani.

here navigasyon ve yandex maps kullanıyorum. Bunların çevrimdışı çalışma özellikleri de var ama trafik verisini internetten alıyorlar. gps bağlantı hızı gayet iyi,keza internet Bağlantı hızı da gayet iyi, 4g altyapısını desteklediği için h+ konumunda turkcell ile yüksek hızlı şekilde bağlanabiliyorum. Tabi speedtestten internet hızını test etmedim ama Ankarada turkcell ile hiç sorun yaşamadım internet performansı konusunda.

Bunun dışında kulaklık ses çıkışı özellikle sennheiser cxıı ile oldukça güzel. Zaten sony ses konusunda gayet iyidir eskiden beri.

Otg desteği ile flash bellek bağlayabilir, yazıcıdan direk çıktı alabilirsiniz.

Ağustosta 5.1 güncellemesi de gelecek. Bunların dışında küçük güncellemelerle de Sony cihazı gayet stabil tutuyor.

Tek beğenmediğim yanı kamerası. 8mp kamera bu cihaza yakışmamış. Gündüz iyi ışık koşullarında ve manuel ayarlarda gayet tatminkar sonuçlar elde edilse de, özellikle loş veya karanlık ortamlarda flashının da olmamasının etkisiyle kaliteli çekim yapmak imkansıza yakın oluyor.

Bir de pilinin vasat olduğunu söyleyen arkadaşlar var ama ben 1 günü rahatlıkla çıkarıyorum, ayrıca da sony 10.000mahlık powerbankı da var bende. Uzun süre dışarıda kalacaksam, onu da yanıma alıyorum. Asusun muadili 60 lira civarında, o da tercih edilebilir.

Sonuç olarak bin lira altında sp800lü,2gb ramli ve adam gibi bir amiral gemisi bir cihaz. Zira lg g2nin sarı ekran sorunu kroniktir ama sony ultra da kronik herhangi bir sorun yok.

xperia z ultra %51 indirimle 1090 a satılıyor almak istriyorum ama geende soram dedim sizce uygunmu büyük ekran not tutmak ve iş yerinde resim çekip not almak için lzım bana ne dersiniz note3 mü z ultramı

• Resim çekip not alacaksanız Note 3 alın.
    Z Ultra ile hayal kırıklığına uğrarsınız.
  • ARakadşlar kamerasının çok kötü olduğu doğru mu?

Kaynak:
    http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/sony-xperia-z-ultra-1161408/review/6
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    Çok kötü göreceli bir kavram tabiki ama beklentiniz paylaştığınız sitedeki fotolardan daha iyi bir kamera performansı ise bence Z Ultra almayın.
    Piyasadaki orta segment cihazların kamera performansınında altında kamerası gerçekçi olmak gerekirse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikemal4242

Çok kötü göreceli bir kavram tabiki ama beklentiniz paylaştığınız sitedeki fotolardan daha iyi bir kamera performansı ise bence Z Ultra almayın.
    Piyasadaki orta segment cihazların kamera performansınında altında kamerası gerçekçi olmak gerekirse.

Aynen katılıyorum. Gece çekimleri sıfır karanlık ortam çekimleri kötü. Kamere tek kelime ile kötü
  • ahmetkaan kullanıcısına yanıt
    2. El bölümüne konuyu aciniz. Bir de cihazın sıfır fiyatı zaten istediğiniz seviyede biraz daha inerseniz daha hızlı satılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Android mnin bizim telefonlar için geliştirici sürümünü yayınlamış. M alacak olan telefonların listesi. Helal olsun Sony, z1 bile var halen
    http://shiftdelete.net/xperia-icin-android-m-zamani-61660

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son güncellemelerden sonra çok nadir de olsa reset sorunu yaşadınız mı özellikle whatsapp kullanırken
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillagur

Arkadaşlar son güncellemelerden sonra çok nadir de olsa reset sorunu yaşadınız mı özellikle whatsapp kullanırken

Yok. Pc companiona bağlayıp tamir edilmeli yazılım.
    Kasa ince sizin de telefon esneme oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

Orijinalden alıntı: atillagur

Arkadaşlar son güncellemelerden sonra çok nadir de olsa reset sorunu yaşadınız mı özellikle whatsapp kullanırken

Yok. Pc companiona bağlayıp tamir edilmeli yazılım.
    Kasa ince sizin de telefon esneme oluyor mu?

yok herhangi bir esneme yaşamadım
    devamlı kılıf içerisinde ve son derece dikkatli kullanıyorum

ama forumlarda cebinde tasıyan birinin üzerine oturup yamulttuğunu duymuştum
  • Ultra z kullananlar kutunun kenarına baksın lütfen üretim yeri neresi yazıyor bende made in China ??

• Ekran jelatini önerirmisiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BrockLyn kullanıcısına yanıt
    Telefonun kendiliğinden jelatini var. ama çok çabuk çiziliyor ve kolay kolay çıkarılamıyor. Bir kötü yanı daha var, ekrandaki sony yazısı jelatin ile birlikte sökülüyor.
    Yani fabrikasyon jelatini çizmeden hemen bi jelatin takın.

• Arkadaşlar merhaba burada yeniyim . z Ultra cihazımda kulaklığa az ses geliyor XLoud özelliğini bulamıyorum . Recorvery Moda geçemiyorum . ve son olarak telefon şarjda kapalıyken power + ses açma tuşuna basılı tuttum cihaz 3 kere titredi ve şarjı %35 ten %50ye fırladı . ..
  • HOCAM asus zf6 var batartya probleminden dolayı 1 haftalık cihazı iade işlemine yolladım. şimdi bu cihaza bakıyorum sizde yeni sayılır geçiş yapmışsınız. Nasıl memnunmusunuz, asus zf6 mı bumu desem artısı eksisi bana neler söylersiniz. ?
  • MuratKocabey kullanıcısına yanıt
    Geçtiğime hiç pişman değilim. İşlemci olarak üst düzey, güncelleme açısından androidin sonraki sürümünü alacağı garanti. Alüminyum kasa ve bu fiyata amiral gemisi alıyorsunuz. Kalemle de dokunmatik ekranı kullanabiliyorsunuz, note serisindeki gibi web sayfasını kesip biçebiliyorsunuz.

Büyük ekran benim ihtiyacımdı,taşımak zor gelmiyor. Zira tablet gibi kullanabiliyorum. Alüminyum kasa üst düzey işçiliğe sahip. Bir de çok ince bir telefon. Zaten 2013te çıktığında zamanının en ince telefonuydu.

Sonynin arayüzü asusa göre daha başarılı. Bir de sonynin kendine has uygulamaları var. Kulaklık kalitesi(kulakiçi veya sonynin kafa üstü kulaklığı ile) çok iyi.

Oyunlarda her oyunu deneyemedim ama real racingte ve modern combatta sorun yok. En üst detayda oynayabilirsiniz.

Cihaza yükelndiğinizde ısınıyor. Yani aynı anda gps açık,spotify,kamera,not alma vs kullandığımda ve sıcaklık yaklaşık 30 derecedeyken güneş altında ısındığını hissettim ama hiç sıcaklıktan dolayı kapanma hatası almadım.

Ha gps bağlantısı üst düzey. Asusta 1dk kadar beklerdim, Sonyde 10sn içinde uyduyu buluyor here navigasyonu kullanıyorum genelde.

Pil ömrü 3g her zaman açık, günde1 saat görüşme, bol ,internet mail, uygulamalar, metroda ufak oyunlar ile 1 günü çıkarıyorum.

• teşekkürler. şuan bir tık fiyatı zf6 dan daha üst cihazı 900 tl ye almıştım. üstüne biraz koymam gerekli. note 3 kullanmıştım öncesinden not uygulama işi epey işime yarar. bu iyi bir özellik. peki ön ve arka kameralarda zf6 mı yoksa z ultramı desem. :). birde huawei g7 aklımda kaldı şimdilik.
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.