Şimdi Ara

Sony Xperia Z video inceleme 'Tüm bildiklerinizi unutun!' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.014
Cevap
16
Favori
61.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WonLt

Batarya yetersiz
    tarayıcı yetersiz
    Oyunlarda yetersiz. full hd ye yakışmayan grafik birimi var
    Ekran full hd ama 1 2 nesil geriden geliyomuş gibi görüntü sunuyor.kontrast ve parlaklık çok yetersiz
    kamera da flulaşma var
    Yazılım desteği muamma

Nesine 2000 TL vericez

+1
  • Bu incelemeden sonra kararım Nexus 4 olarak değişti çünkü cihaz her ne kadar göze hitab edip su geçirmezlik vs. Gibi özellikler barındırsada yazılımla çözülmesi gereken onlarca sorunu var. Sony yazılım güncelleme konusunda sınıfta kaldı son amiral gemisini göz önüne alırsak. Ki nexusla olan fiyat farkından bahsetmiyorum bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Benim için telefonda en önemli özellik internet performansı, Samsung'un 4.1.2 tarayıcısının Chrome'dan daha düşük puanlar alsa bile her türlü daha smooth, akıcı çalıştığını bilen bilir. SONY'nin default tarayıcı olarak Chrome vermesi benim için tam bir hayal kırıklığı oldu, Chrome isterse 10 kat daha fazla bench alsın fakat o akıcılığı sağlayamıyor.

Birde insanları BRAVIA Engine 2 filan diyerek kandırıyorlar bildiğimiz iğrenç TFT ekran işte hiçbir şekilde AMOLED veya IPS ile karşılaştırılamaz. TFT ekran yıllar öncesinin teknolojisi.

Keza Stamina modda öyle aslında yazılımsal birşey her telefona uygulanabilir. 20 tane uygulamayı kapattıkdan sonra tabiki 2 gün pil gider.

Kamera içinde Exmor RS™ filan diyerek insanalrın gözü boyandı, noldu o da patlak çıktı.

SONY insanları gereksiz terimlerle kandırmaya çalışıyor.

Malesef işin özeti bu şekilde çıktı.. Ben almakdan vazgeçtim..

• ben sony i çok severim malzeme kalitesi olsun marka itibarı olsun benim için farklı yerdedir ama bu telefona koyma abi full hd ekranı o güzelim tasarıma yazık etme abi . neyse en azından agresif bir hamle yapmaya çalıştı ilk defa sony gerisi gelicektir ama nexus 4 mü zperia z mi dersen nexus 4 derim. bu arada telefonun hdr video çekimi mükemmel sanki profesyonel kamera . çok beğendim kamerasını fotoğraf kalitesi düzelir bu halide zaten iyi en iyi değil ama iyi ama en iyi olmaması içinde bir sebep yok.
    dağınık bir yorum oldu ama son olarak bence 2000 tl verip oyun oynayamamak pilin yetmemesi gibi durumlar olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_

quote:

Orijinalden alıntı: SS10

quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_ xperia z tam bir hayal kırıklığı olmuş. Bu arada donanımhaber ekibinden ricamız, 4.2.2. güncellemesi yapılmış bir nexus 4 ün benchmark skorlarını tekrar kontrol edilmesi. Çünkü güncellemeden sonra telefon tam manasıyla uçuşa geçti. Arayüz zaten akıcıydı, oyunlarda tamamen stabil hale geldi. Web performansı da bir hayli iyileşti. Isınma problemi kalmadı diyebilirim.
    Anlatmaaa.. anlatmaaa.. :( Kainat güzeli karşımda oturuyor ama bakamıyor gibiyim

:) s4 pro ve adreno 320 farkını daha net hissedebiliyorum. o kadarını söyleyim :) arayüz hızını geçtim zaten.

Demeee :( Zaten S4 Pro ve Adreno 320'nin kullanabileceği sınır değer o cihazdır bana göre yada Optimus G'dir. Ekranı Full HD olunca daha iyilerini istiyor.

1400 lirayı artık vereceğiz Nexus 4'e, hakediyor artık.

Lg türkiyeye getirmeyi akıl edebilseydi alırdım optimus g yi
    Lg boyle mahkum ediyor sony samsung htc felan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kadar güzel, kapsamlı ve önyargısız inceleme için teşekkür ederim.

• 2012 yılındaki akıllı telefonlardan (one x, s3, note2 vs)birini kullananların almasını gerektirecek hiç birşey göremedim. Umarım aradıklarımı Htc One da yada Galaxy S4 de bulurum.

• Ekran cok uzdu beni
    Ips ekranı bekleyecez mecburen
    Ips ekran deyince bence lg
    Belki htc bu tanıtacaği telefonda bu olayı cözer ama o da kusırsuz olmayacak tabi
    Elime almadan xperia z yi kafamdan tamamen silmeyecem kullanıcı deneyimi önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

buradaki çelişki pil,ekran,ses,oyun,tarayıcı performansını yetersiz bulduğunu ısrarla belirtmesine rağmen videonun altında DH Tavsiye eder ikonunun yeralmasıdır.

Güzel tesbit

• Oldukça güzel bir inceleme olmuş. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Artısıyla eksisiyle telefon oldugu gibi gösterilmiş, olması gerektiği gibi. Benim bu tanımtından çıkardıgım sonuç experia Z nin başlatacağı yeni jenerasyonda kullanılacak olan şu an ki grafik birimiyle bu işin olmayacağı. Anladığım kadarıyla S4 de de aynı grafik birimi kullanılacak. Aynı zamanda ekran konusundaki parlaklık problemleri gelecek olan yeni HD telefonlarda da olma ihtimali yüksek. Ben yüzde 90 note 2 den yana kullanacağım tercihimi ve yeni başlayacak olan nesil tam rayına oturana kadarda değiştirmeyi düşünmüyorum. Tekrar teşekkürler..
  • Qualcomm 2-3 haftadır Samsung'un Exnos işlemcileri ile Nvidia'ya demediğini bırakmadı. Şimdi gerçek dünya testlerinde görülüyor ki aslında eleştirmeleri gereken bizzat kendileri maalesef bu adreno 320 bombası 220 gibi patlayacak ve zamanın çok gerisinde kalacak. Adamlar Snapdragon 600 serisinde bile A 320 grafik yongasını kullanmayı planlıyorlar bence bu facia olur bu teknolojiyi kullanacak kişiler için zira Mali ve PowerVR çok daha stabil perfonmas sunuyor. Adamlar bir Mali 400 MP4 yaptılar kaç senedir stabil bir şekilde üst düzey performans veriyor. Ama adreno 220 li tabletim 1gb ram ile NFS Mostwanted da resmen çuvallıyor. Alacak olan arkadaşlar bence Adreno 320 gerçeğini iyi düşünüp cihazlara yatırım yapmalılar.

• Banyoda veya yağmur altında telefon fantezisi olmayanlar için alınacak telefon olduğunu düşünmüyorum.
  • sony şu telefonu normal 720p ekranla çıkarsa hiç sırıtmayacak akıl çelecek bi telefon olurmuş. ama telefon şu haliyle donanım açısından çok dengesiz. bu arada inceleme gerçekten çok iyi. gayet objektif olmuş. bütün incelemeler böyle olsa diyecek bişey kalmaz bize. ama malesef bazı incelemelerde çeşitli sebeplerden ötürü çok rahat değilsiniz sanırım. başarılar...
  • Beklediğimi bulamadım.
    Görüşüm bu kadar net.
    Bu arada geçenlerde elime bir Nexus 4 geçti, telefona bayıldım diyebilirim. iPhone 4S kullanıyorum. İlk kez ''tamamen'' İOS kadar stabil ve yüksek fps sunan bir android ile karşılaştım.

• Bende bu telefonu almayı planlıyordum ama bende vazgeçtim bu incelemeden sonra, 1800-2000 tl arası bir fiyattan giricek ve pisayadaki diğer telefonlardan üstün olan tek özelliği tasarımı ve su geçirmez olması, bunun dışında bence ekranı tamamen fiyasko,keşke 720p olsaymış ama böyle rezil olmasaymış,kamera konusunda da exmor rs gibi çok havalı bir ismi olmasına rağmen kesinlikle ses getirecek bir performansı yok,web performansı s2 den kötü gözüküyor,anlaşılan 2000 tl vericeğimiz telefonda oyun da oynayamıyacaz, pil konusu zaten ayrı dava tek başına elenme sebebi olur, sonuç olarak htc m7 yi bekliyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 18 Şubat 2013; 2:17:08 >
  • okadar parayı one x+ veririm daha iyi bence :)

• S4 Krait 2012 yılının bir SoC çözümü idi Sony gelip bunu Full HD ekran ile birleştirince iyice batırmış gibi duruyor tamam sürücü optimizasyonu yok ama bu durum çok belli idi piyasaya zibil gibi S4 pro donanımına sahip cihazların çıkacağı haberleri düştü ama 2012 de çıkmadı e şimdi 2014 te bu cihazların akibeti ne olacak hadi onu geçtim PowerVR 6 ''Rouge'' kodlu bir iPhone çıkarsa 2013 içerisinde durum ne olacak merak ediyorum yada Mali T658 ki daha tam bilemiyoruz detayları ...

bir çok kişi Qualcomm hakkında konuştuğum için bana düşman kesildi ama hakkını verebilecek bir platform üretmiyor ki ... Eminim şu videoyu izleyenlerin çoğu Galaxy S IV görmeden bir yatırım yapmayacaktır ...

kişisel olarak platform bazında en sağlam çözüm Exynos serisidir GPU tarafında ise PowerVR ve ARM Mali dir ...

Xperia Z yi yakan bir noktada S4 Pro gibi geçiş segmenti bir platforma sahip olmasıdır ...

bu arada ufak bir detay Adreno 320 yanlış hatırlamıyorsam 2012 Şubat ayında duyuruldu ve performansını görüyoruz ama PowerVR SGX554 Aralık 2010 da duyuruldu yeni yeni kullanılmaya başlandı ki sadece iPad 4 te gördük muazzam performansını bu son paragraf bile durumu özetlemeye yeter diye düşünüyorum ...

NOT: Galaxy Nexus kullanıcısıyım SoC platform TI OMAP4460&Power VR SGX540 kullandığım bu cihaz olsa bile Samsung Exynos ile iyi işler çıkarıyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 18 Şubat 2013; 2:44:04 >

• Video çok yararlı olmuş teşekkürler.Bu telefonu merakla bekliyordum ama sonuç hüsran.Gerçekten biri bana anlatabilir mi dünyanın en iyi markalarından biri sony neden bu kadar basit görüntü veren el feneri ile aydınlatılıyormuş hissi veren ve renkleri öldüren bir ekran üretmekte ısrar eder.Sony Ericsson döneminden beri ekranlar hep böyleydi ve nasıl bu kadar iddalı bir modelde böyle yanlarından ışık sızıyor hissi veren bir ekran tercih edilir.Ar-Ge hiç mi note2 ,iphone5 gibi telefonlarla renklerini kıyaslamaz? Bu ekrandaki bariz solukluğu sadece ben görüyor olamam değil mi?Bu tasarıma süper amoled ekran yada retina çok yakışırdı kanımca.

• ekran kalitesi ne öyle ya çok kötümüş en parlak htc görünüyor sonyden beklemezdim şimdiden bir sıfır geriden geliyor

• Basliga uygun bir inceleme olmus. Xperia z ile ilgili tum iyi bildiklerimizi unuttuk izleyince. Bu telefonu qlmayacaktim ama iyi olmasini cok isterdim. Keske 720 p ile cikaymis. Bence 2013 yili 1080p icin erken. 2014 yilinda tam performans 1080p kullanabilecegiz anlaşılan. O zaman da bizim note 2 yi note 4 ile degistiririz. Ne olursa olsun tasarim ve dayaniklilikta yeni bir donem başlattığın icin TEŞEKKÜRLER sony :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.