Şimdi Ara

★SONY XPERIA™ Z2 KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT | TR ROM FTF ★ (1924. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.621
Cevap
207
Favori
1.236.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19221923192419251926
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Carbon 9.0'ı nasıl yüklediysen bunu da öyle yüklüyorsun hocam. Pixel romun konusundaki o kerneli yüklemen şart değil. Hatta yüklememen daha hayrına.
    Full wipe yaptıktan sonra direkt olarak Pixel romu kurabilirsin recoveryden. Sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Pil konusuna gelince, mart ayında N11'den "Kadrioglubilisim" diye bir mağazadan 49.99 ₺ye almıştım pili. Orijinal değildir tabiki ama şu ana kadar performansından memnun kaldım. QC uyumlu bir kernel yükleyince saatte 1700 mah hızında şarj olabiliyor.

AccuBattery isimli uygulamanın ölçüm sonucu doğru ise, pil kapasitesi orijinal Z2 pilinden daha yüksek görünüyor hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane900 -- 11 Temmuz 2019; 18:51:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★

• sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hocam geç gördüm. Deniyorum fakat o iş biraz zor. Bravia motorunun çalışması için cihazın mevcut drm anahtarlarının güncel çekirdeğe işlenebilmesi lazım ve daha o noktaya biraz zaman var. Fakat Stamina'yı aosp 8.1.1'e entegre etmeme az kaldı, Menüyü getirdim fakat daha işlevli değil, işlev kazanması için SystemUI'ı düzenlemekle uğraşıyorum. Başarılı olursam 9.0'a uyarlamam 2 ayımı almaz ;)
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Şimdiden kolay gelsin hocam. İnşallah ikisinde de başarılı olursunuz.

Görüntü geliştirme ile ilgili o postu atarken pek bir ümidim yoktu zaten. XDA'da onunla ilgili yapılmış bir çalışmaya falan rastlamadım henüz. Bir gün olursa o da sizden çıkacak yine muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane900 -- 11 Temmuz 2019; 23:37:59 >
  • sile S kullanıcısına yanıt
    Aldınız mı hocam pili bende bu ara pil alıp değişicem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt
    Hocam tahtakale'de çıkma pil satan bir dükkan varmış, ben daha denemedim ama @VORVZAKONE kardeşim bayağı memnun kalmış aldığı bataryanın performansından, o size yardımcı olabilir. Ben de hep çıkma yedekledim LetGo'dan alıp, ancak letgo işi biraz şans, çünkü orjinal batarya olmayabiliyor zaman zaman, ya da orjinal olsa bile bir kenarda bekletildiği için durduğu yerde ölmüş oluyor. Benim şansıma hurda olarak aldığım cihazların çoğundan sağlam batarya buldum. İlgilenirseniz yedekte duranlardan birini size gönderebilirim hocam. Ek olarak test cihazımda da deneysel amaçlı 1 buçuk aydır Deji kullanıyorum, 3-5 şarj döngüsünden sonra orjinal batarya ile kafa kafaya performans sergilemeye başladı; hatta %20 ila 10 arasında orjinal su gibi giderken Deji biraz daha direniyor fakat uzun kullanımda ne kadar gittiğini görmek lazım. Deji ile ilgili ilk izlenimlerim genel olarak olumlu hocam, ek olarak resmi sayfalarında 1 yıla kadar da garanti veriyorlar yani sorun yaşarsanız değişim talep edebilir veya yasal süreçleri kullanarak paranızı alabilirsiniz, tabi birkaç ay bekledikten sonra :/.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 12 Temmuz 2019; 22:43:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Hocam tahtakale'de çıkma pil satan bir dükkan varmış, ben daha denemedim ama @VORVZAKONE kardeşim bayağı memnun kalmış aldığı bataryanın performansından, o size yardımcı olabilir. Ben de hep çıkma yedekledim LetGo'dan alıp, ancak letgo işi biraz şans, çünkü orjinal batarya olmayabiliyor zaman zaman, ya da orjinal olsa bile bir kenarda bekletildiği için durduğu yerde ölmüş oluyor. Benim şansıma hurda olarak aldığım cihazların çoğundan sağlam batarya buldum. İlgilenirseniz yedekte duranlardan birini size gönderebilirim hocam. Ek olarak test cihazımda da deneysel amaçlı 1 buçuk aydır Deji kullanıyorum, 3-5 şarj döngüsünden sonra orjinal batarya ile kafa kafaya performans sergilemeye başladı; hatta %20 ila 10 arasında orjinal su gibi giderken Deji biraz daha direniyor fakat uzun kullanımda ne kadar gittiğini görmek lazım. Deji ile ilgili ilk izlenimlerim genel olarak olumlu hocam, ek olarak resmi sayfalarında 1 yıla kadar da garanti veriyorlar yani sorun yaşarsanız değişim talep edebilir veya yasal süreçleri kullanarak paranızı alabilirsiniz, tabi birkaç ay bekledikten sonra :/.
    Hocam sağolasın şu forumda kaç kere soru sordumsa hepsine cevap verdin şimdi benim batarya 3200mah accubattery ye göre şuan 2600 civarı kalmış durumda ekran süreside artık 4 saati
    zar zor görüyor sendekilerr 3200 e daha yakın ise alabilirim yoksa deji yada dün AliExpress de 2019 ilk haftası üretim bir batarya gördüm 300 kadar satılmış baya da iyi yorumlar var hatta bir türk müşteri şuan ilk halinden bile daha iyi olduğunu yazmış o da alternatif ler arasında

• babapars kullanıcısına yanıt
    Hocam bir tane 3000 in biraz üzerinde yedek pilim var 1 sene kullandım, fazla yıpratmadığım için 5 saatin biraz üzerinde bir pil süresi veriyor ağ ve konum açık, daha çok nette gezinme ve sosyal platformlarda kullanınca. 2017 nin 4. Ayında üretilmiş. 2 adet de 2014 üretimi var ama onların ömrü konusunda çok fikir sahibi değilim fakat bir tanesi 2017 üretimi olanla kafa kafaya gidiyor. Düşünürseniz 2. El fiyatına bırakabilirim 25 tl + kargoya

• Pil olarak bende deji düşünüyorum n11 den aldığım pillerde verim görmedim AliExpress deki pil de düşünülebilir.

• BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam 2017 olanı alaıyım ben pm den bilgi verin iban vs

• Karşıya ses çok az gidiyor çözüm var mı acaba???
    Levent Özelyoutube
    Sony Xperia Z3 Ses ve Mikrofon Sorunu Kesin Çözüm.
    https://www.youtube.com/watch?v=2t4Z7Oa5pNs
  • Xperia Z2 telefonuma rom yüklemek istiyorum ama istediğim romları yükleyebilmem için bootloader kilidinin açık olması gerekiyor ve internette her türlü adımları denememe ragmen bir türlü yapamadım. Bilgisi olan varsa adım olarak ve indirmem gerekenleri söylerse çok iyi olur cidden kaç saattir ugraşıyorum ama sonuca ulaşamadım. Rom atma bilgisine sahibim ama sadece bootlader kilidini açamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanane900

Evet, içlerinde nispeten en düzgünleri, en kişiselleştirilebileni ve sık güncelleneni o AOSP Extended olanı hocam.
    Ama o romda da ayarlar kısmını kurcalarken, ekran ve piksel ile ilgili bir seçenek vardı. Ne olduğunu anlamak için o özelliği aktif hale getirdim, sistem çöktü ve dokunmatik işlemez hale geldi.
    Cihazı resetlemek falan da işe yaramıyor. Sıfırdan başka rom atmak zorunda kaldım.

Değişiklik arayanlar deneyebilir ama benim gözlemlediğim kadarıyla hiçbiri 8.1'in yanına yaklaşamıyor stabilite konusunda.

Alıntıları Göster
    Hocam bende 9.0 romlarinin hepsini denedim hepsi açıldıktan sonra reset attı bende carbon 9.0 backup vardı ona döndüm tekrar ancak bu carbon rolün tek kötü yanı pil hızlı tüketiyor rz kernel atmayı denedim bir türlü olmuyor nerde bir yanlışlık mı var normal rom yükleme gibi yükledim twrp 3.2.3.0 versiyon

System, cache ve dahili depolamayı wipe yaptıktan sonra, güncel (3.2.3.0) twrp ile yüklenen romların sorunsuz çalışması lazım hocam.
    Bir de o bahsettiğiniz kernelde aşırı overclock var. Yüklemenizi tavsiye etmiyorum. Çekirdek hızı 2.70'lere çıkınca cihaz elektrikli ısıtıcıya dönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanane900

System, cache ve dahili depolamayı wipe yaptıktan sonra, güncel (3.2.3.0) twrp ile yüklenen romların sorunsuz çalışması lazım hocam.
    Bir de o bahsettiğiniz kernelde aşırı overclock var. Yüklemenizi tavsiye etmiyorum. Çekirdek hızı 2.70'lere çıkınca cihaz elektrikli ısıtıcıya dönüyor.
    Hocam aynen dediginiz gibi yapıp yüklüyor um anlamadım hepsinde reset attı, bakalım yeni birşey çıkana kadar bu şekilde devam edicem

• Beyler 1 haftaya yakındır AOSP EXTENDED v6.6'yı kullanıyorum ve şahsi fikrim bu rom günlük kullanım için olmuş. Çekirdekteki problemler giderildiği takdirde face ve bazı google uygulamalarının aniden çökmesinin önüne geçilecek çünkü sahip olduğu tek ciddi hata bu ve şahsen face uygulaması kullanmayan benim için bu rom sorunsuza yakın çalışıyor diyebilirim. Sorunsuza yakın deme sebebim, ekran parlaklığı ayarı ve çift tık fonksiyonunun düzgün çalışmaması, arayüz geçişlerinde yaşanan anlık takılmalar gibi ufak hatalar mevcut. Lakin romun genel oyun ve kullanım performansının yanında bu hatalar hiçbir şey. Pubg'de sabit bir 30 fps yakalamayı başardım, ısınma karalteristiği ise stokla kıyaslandığımda çok daha başarılı. Uygun zamanda romun arayüzünden görseller paylaşacağım. Ek olarak merak ettiğiniz veya test etmemi istediğiniz bir husus varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Hepinize iyi forumlar :)

• quote:

Beyler 1 haftaya yakındır AOSP EXTENDED v6.6'yı kullanıyorum ve şahsi fikrim bu rom günlük kullanım için olmuş. Çekirdekteki problemler giderildiği takdirde face ve bazı google uygulamalarının aniden çökmesinin önüne geçilecek çünkü sahip olduğu tek ciddi hata bu ve şahsen face uygulaması kullanmayan benim için bu rom sorunsuza yakın çalışıyor diyebilirim. Sorunsuza yakın deme sebebim, ekran parlaklığı ayarı ve çift tık fonksiyonunun düzgün çalışmaması, arayüz geçişlerinde yaşanan anlık takılmalar gibi ufak hatalar mevcut. Lakin romun genel oyun ve kullanım performansının yanında bu hatalar hiçbir şey. Pubg'de sabit bir 30 fps yakalamayı başardım, ısınma karalteristiği ise stokla kıyaslandığımda çok daha başarılı. Uygun zamanda romun arayüzünden görseller paylaşacağım. Ek olarak merak ettiğiniz veya test etmemi istediğiniz bir husus varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Hepinize iyi forumlar :)
    Hocam bende yükledim ısınma ve hızlı şarj tükenme sorunu yaşadım sizde bunlar nasildi

Hocam az evvel telefonun şarjını kontrol ettim, gece %18'de bırakmıştım, şimdi elime aldığımda halan %18 olduğunu fark ettim, ama tabi hat takılı değil cihazda fakat sürekli wifiye bağlı bir tablet misali çalıştığını düşünürsek kesinlikle beklemede çok verimli çalışıyor. Ekran süresi olarak henüz bir şey söylemem mümkün değil fakat dediğim gibi %85'den %20'ye kadar 4 el PUBG oynattı kasmadan, donmadan, çökmeden hissedilir bir sıcaklıkla (Yaklaşık 3 saatlik bir oyun süresinden söz ediyorum.) Gerisi tamamen sizin kullanımınıza bağlı. Bu arada kurarken önce 6.0.1'i rootlayıp aops'nin çekirdeğini ve gerekli recovery'i fastboot ile yükledim, ardından TWRP içinde önce data, cache ve System'i silip önce romu, sonra gapps'ın aroma versiyonunu, en son da Magisk'i kurdum ve cihazı çalıştırdım. Sizin de aynı şekilde kurmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

• quote:

Hocam az evvel telefonun şarjını kontrol ettim, gece %18'de bırakmıştım, şimdi elime aldığımda halan %18 olduğunu fark ettim, ama tabi hat takılı değil cihazda fakat sürekli wifiye bağlı bir tablet misali çalıştığını düşünürsek kesinlikle beklemede çok verimli çalışıyor. Ekran süresi olarak henüz bir şey söylemem mümkün değil fakat dediğim gibi %85'den %20'ye kadar 4 el PUBG oynattı kasmadan, donmadan, çökmeden hissedilir bir sıcaklıkla (Yaklaşık 3 saatlik bir oyun süresinden söz ediyorum.) Gerisi tamamen sizin kullanımınıza bağlı. Bu arada kurarken önce 6.0.1'i rootlayıp aops'nin çekirdeğini ve gerekli recovery'i fastboot ile yükledim, ardından TWRP içinde önce data, cache ve System'i silip önce romu, sonra gapps'ın aroma versiyonunu, en son da Magisk'i kurdum ve cihazı çalıştırdım. Sizin de aynı şekilde kurmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.
    Gapps la magisk in linklerini alabilir miyim teşekkürler cevaplar icin
    En kısa zamanda denemeye baslicam

Gapps linki için:https://opengapps.org/

MAgisk linki:
    XDA Developers
    [2019.6.4] Magisk v19.3 - Root & Universal Systemless Interface [Android 4.2+]
    https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445

Konuyu devralabilsem aslında girişe güzel rehberler döşeyeceğim vakit buldukça, böylece halan hareketli olan bu konu içindeki insanlar da bilgilenir ;)

• 
Sayfa: önceki 19221923192419251926
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.