Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 video inceleme 'Sony'nin liderlik yarışındaki en güçlü hamlesi' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
2
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Arkadaş Turkiyenin en önde gelen teknoloji haber sitelerinden olduğunu iddia eden birinin " bize telefon göndermiyorlar biz de inceleme yayınlamıyoruz" deme lüksü yok bence. Yani çocukça kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HİÇ kimsede dememiş ki videodaki bayan kim? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

HİÇ kimsede dememiş ki videodaki bayan kim? :)

Herkes biliyor ondandır,
    yanlış bilmiyorsam Erdi beyin eşi,
  • Z2 nin avukatlari basmis konuyu

• quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

Sevgili Mesut Çevik ve Erdi Özüağ.. Elestiride bulunan birkaç kullanıcıya cvp niteliğinde yorumlar yazmissiniz.. Ve o kullanıcılar size gore haksiz.. Peki niçin.. Galaxy s5 incelemenizi tam 2 saat izleyipte sizden aynı itinayı göstereceğiniz sözünü Sony Xperia Z2 incelemesi içinde aldıkları içinmi?.. Mesut bey "telefonun deginilmeyen neyi kaldı ki bla bla bla yapmayın" demiş.. O zaman sağlamasını yaparsak Galaxy S5 ve LG G3 te o kadar dakika boş mu konustunuz yani.. Yapmayın allah aşkına.. Kullanicilar sizden Mayıs ayindan itibaren bu telefonun incelemesini beklediler..

Türkiye'nin en buyuk teknoloji portaliyiz diyorsunuz övüne övüne.. Ve inceleme için bunca zaman bir tane Z2 bulamadınız öyle mi?

Gittiniz henüz turkiyede satışı bile olmayan envai çeşit çinli telefonları bulup onları bile en az 15 dakika incelediniz ve heryerde satışı olan Z2 yi bunca zaman firma göndermedi diye incelemediniz.. Ve nihayet firma gönderdi ve yaptığınız ortada.. Yeni yayın politikaniz anlaşılmıycak birşey değil fakat nedense o kadar cihaz dan sonra Z2 ye bunun politikanın denk getirilmesi tamamen kasıt bence.. En azından amiral gemi modelleri incelemelerinin eşitliği konusunda bu politika bu incelemeden sonraya bırakılamazmıydı sizce? İsterseniz fanatik deyin isterseniz fan istersenizde BLA BLA BLA BLA.. Ama bana gore de siz tamamen taraflı bir yayıncısınız kusura bakmayın...

+Sonsuz

• İnceleme çok başarılı çünkü GSM Arena, Phone Arena gibi sitelerde olmayan değerler var. Konuşma kalitesi gibi detaylara ise giren yayın yok çünkü 2300TL'lik bir telefonda bırakın da onlar iyi olsun, eğer kötüyse bu üreticinin ciddi bir hatasıdır bence.

• Tamam mesut bey daha fazla açıklama yapmanıza gerek olduğunu sanmıyorum.. Zaten herkes biliyor neyin ne olduğunu.. Bu yeni yayın politikaniz gorücez bakalım Note 4 çıktığında da devam edicek mi.. Eminim onu yine arayüzünden menü geçişlerine kadar didik didik eder onunlada yetinmeyip videonun arkasına birde fon müziği falan korsunuz.. Yapmayız demeyin gördük bunları biz..

• CoMMaNDeRCX kullanıcısına yanıt
    Marka fetişizmi yapıp gereksiz bir tartışmaya girmek istemem.

Ama görüntüleme teknolojilerinde Sony çığır açmış bir firmadır. Olaya sadece telefon bazında bakmazsanız durumun söylediğiniz gibi olmadığını anlarsınız.
    Çünkü Sony, Askeri optik teknolojilerinden, sağlıkta kullanılan görüntüleme cihazlarına, profesyonel uydu görüntüleme sistemlerinden radar algılayıcılarına, ses kayıt ve video sistemlerine kadar ciddi alanlarda tasarımlar yapan bir firmadır. Bodoslamadan tasarımlarla göz boyamaz. Elektronik konusunda Japonyanın geldiği noktada bulunmasında en önemli katkıyı sağlamış firmadır.

Pek çok firma buna Canon, Carl Zeiss, Kodak ve Nikon da dahil olmak üzere özellikle lens, fotoğraf, görüntüleme alanında onla boy ölçüşecek teknik geçmiş birikime deneyime sahip değildir.
    Üreten her firmanın kendine has karakteristik özelliği vardır ve Sony'nin uzman olduğu alanda tam olarak bu dediklerim.

Gel gelelim telefon olayına.
    Mesele Samsung ise, Samsungun da 2000'lerin başında neler çektiğini ve devlet desteği ile batmaktan kurtulduğunu bilmeyen yoktur. Hatta bi ara o kadar arıza ve sorun çıkaran ürünler üretti ki piyasadan neredeyse silinme noktasına düştü. Ve mobil iletişimde android ve telefon devi Nokianın yanlış hamleleri sayesinde toparladı durumu.
    Fırsatı iyi kullandı açıkçası..

Son kullanıcılar genelde olaya mühendislik ve tasarımsal bakmadıklarından genelde kendilerine en hoş görünen cazip gelen şeyleri tercih ederler. Ama bir teknoloji üretiminde en tepe cihazı üretmek en iyisini ben yaptım bundan iyisi yok algısı yaratır. Lakin durum böyle değildir. Donanımsal olarak en üstü üretmek sizi lider yapmaz! Apple'ın ürünlerine baktığınızda makul bir donanım ile yüksek optimize edilmiş bir işletim sistemi görürsünüz. Kasa tasarımı ve mobil cihazın fiziksel şekli de baya kalitelidir.

Sony Ericsson ile birlikteyken edindiği mobil deneyim ile cihaz üretmekte. Ki Ericsson dünyanın en ileri mobil teknoloji üretmi yapan bi kaç firmadan biridir.
    Xperia serilerinde ilk başlardaki deneyimsizlikten sonra, son 1,5 - 2 yıldır iyi işler çıkarıyor ve kendine has tasarımsal özellikler taşıyan iyi telefonlar üretiyor.
    Yazılım noktasında kendini daha da geliştirmesi açık bi gerçek. Lakin kıyaslamaktan ziyade sizin o kapaklarla dolu değdiğiniz Sony Xperia Z çıktığında yeni bir alan açmıştı.

Ve o modelin arkasından gelen telefonlar ciddi satış rakamlarına ve talebe ulaştılar..

Şahsi fikrinizi bilemem, lakin Sony'nin özellikle mobil, uydu, optik teknoloji ve lens konularında ciddi bir birikime ve deneyim sahip olduğu,
    bundan sonra üreteceği cihazlar da da kendi sınıfını yarattığı kesin..

Saygılar.

• Forumlara pek yazmayan eski bi DH üyesi olarak diyeceğim şudur ki;

Hadi işiniz çok, vaktiniz yok, hadi diyelim ürün çıkalı 2 ay oldu hiç bir yerden elinize geçmedi alıp inceleyemediniz, stokta bulamadınız

Ve hatta diyelim bütün olumsuzluklar sizi buldu ürüne ulaşamadınız..

2 ay sonra ürünü alıyorsunuz

İnceleme 18 dakika sadece.

O kadar insan da bu ürünün incelemesini bekliyor. Hadi ingilizce bilen kişiler zaten yabancı sitelerden takip eder bulur
    inceler karar verir.

Ama bu yanlı tutum DH'e yakışmadı.

İnceleme konusundaki eksiklikleri de dile getireyim:

1- Dünyanın en iyi Fotoğraf kamerası ve video kamerası olarak lanse edilen telefonun doğru düzgün fotoğraf ve video incelemesi yok.
    2- Tripodla gündüz ve gece çekimleri detaylı ışık ve gölge ayrıntıları filan hiç bahsedilmemiş. Farklı ISO değerleri ile farklı alanlarda çekimler yok!
    3- Kamera modları incelenmemiş doğru düzgün.
    4- Sony Walkman alanında uzmandır. Cihazın ses yongası ve içerisinde yazılım ciddiye alınmamış. Ses kalitesi müzik yetenekleri öyle bi es geçilerek anlatılmış.
    5- Cihazın kasa tasarımının ve su geçimezliğinin Xperia Z ve Z1'den nasıl ayrıldığı ve nasıl bi teknoloji kullanıldığından bahsedilmemiş.

Burda bunları belirtmekteki maksadım eleştirisel olarak;
    Başka bir ürün çıktığında en ince noktasına kadar bahsederken bu üründe neden bu kadar az ve geçiştirilerek yapıldığı?

Bu inceleme olmamış kısacası.

Ne yazık ki.

• Sayın Donanım Haber editörleri, lütfen fan boylar ile muhatap olmayın.

@Orodruin,

Bu inceleme bence Z2 için en kapsamlı çalışmadırı. Türkiye'de izle bakalım diğer yayınların incelemelerini ne bulacaksın, burada herşey var. Sen muhtemelen takip etmiyorsundur ama ben ediyorum ve yurt dışı için referans bir inceleme olmuş. GSM Arena'ya gir bakalım oku incelemelerini sonra da gel buna bak, farkı görürsün, ama sen yine de görmezsin nedenini bence biliyorsun.

Bahsettiğin bazı şeyler ise akıl alır gibi değil. O yazdığın 5-6 maddenin herhangi biriyle ilgili bakabileceğimiz Sony'nin bir materyali var mı ? Sony kendi ürünü için insanları bilgilendirecek farklı kamera modlarıymıs, gölgeymiş, z1'e göre su geçirmezlik farklarıymış bla bla. anlatan video ya da yazılı makaleye sahip mi ?

Kusura bakma ama DH Editörlerini harcatmayız.

• Olay 18 dk 120 dk olayi degil olay burada hakli olarak yapilan elestirilere Mesut Bey'in kucumser ve asagilar sekilde cevap vermesi ve buna mazaret olarak diger cevaplari gostermesi.

Nerede kaldi moderatorluk, editorluk siz de herkes gibisiniz o zaman.

Size bakis acim baskaydi ancak discovery, s5 ve bu son olay artik guvenimi kaybetmeme neden oldu. Su saatten sonra istediginiz modeli istediginiz kadar inceleyin, istediginiz modelde strateji degistirin; artik umrumda degil merak etmeyin biliyorum sizin hic umrunuzda degil.

Hayirli isler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok kişi incelemenin kısa olmasından şikayetçi. Ama bana göre sorun bu değil. Sorun, size karşı yapılan hakaretlere, aynı şekilde cevap vermek. Yani, çocukla çocuk olmak. Siz, kendinize karşı yapılan saygısızlıklara göz yumup saygınızı koruyacağınıza, onlarla bir olup saygınızı bozuyorsunuz. Ne olursa olsun bir büyükseniz, saygınızı koruyup, saygılı bir şekilde cevap vermeniz gerekir. İnceleme konusuna gelirsek, Şimdiye kadar 30 dakikalık, 3 saatlik, bilmem kaç saatlik incelemeler yaptınız. Sürekli..
    Peki, neden söz konusu Sony Xperia Z2 modeli olunca kurallarınız gereği inceleme süresini azalttınız? Yani, bu kararı almanızda ki etken, insanların çok uzun incelemelerden sıkılması mıdır? Ya da Sony markasını hiç sevmediğiniz için midir? Veya başka bir neden? Burada yüzlerce insan 2 aydır şu telefonun incelemesini büyük bir sabırsızlıkla beklerken, siz geliyorsunuz ve ''Hiçbir yerden telefon bulamadık. Yeni kurallarımız gereği artık 15 dakikayı geçmeyecek incelemeler yapacağız.'' diyorsunuz. Bakalım bu yeni yayın kurallarınız Galaxy Note 4 incelemesinde devam edecek mi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soshine -- 1 Ağustos 2014; 18:21:51 >

• eline sağlık..diyorum..
    hiz kesmiş erdi bey
    donanım tadını arıyor insan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 1 Ağustos 2014; 18:29:07 >
  • Erdi Bey'in yaptığı en iyi incelemelerden birisi. İlk defa sıkılmadan izlediğim, yerinde olmuş bir video.

Bu telefonu mu alsam yoksa LG G3 mü alsam diye çelişkideyim artık alacağım zamanki fiyatlara göre karar vereceğim. Halihazırda Xperia Neo V kullandığım için Z2 nin romunu az çok biliyorum. Farklı arayüzü ve uygun fiyatı yüzünden G3 e biraz daha yakınım

• Beğenmeyen kapı orda.

Tatava yapmayın.

Abi şu video incelemelere yorum yapma olayı kalksın ya çoluk çocukla mı uğraşacağız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Merhaba,

Son birkaç incelemede yapılan bence çok mantıklı, yerinde ve saygılı eleştirilere verdiğiniz yanıtları takip ediyorum ve artık yazmadan duramayacağımı fark ettim. Ben de eleştiride bulunan çoğu forum arkadaşım gibi "saygı" çerçevesinde size birkaç şey söyleyeceğim.

Son zamanlardaki yorumlarınız beni ve verilen eksilere bakılırsa forum arkadaşlarımı oldukça rahatsız ediyor. Başta şunu söylemeliyim ki siz benim idolümdünüz. Tavırlarınızla ve başarınızla sizi örnek alırdım hep. Fakat son zamanlarda idolüm olmayı geçtiniz ve "Ben de böyle başarılı olursa Mesut bey gibi olmayacağım."a kadar düştünüz. Son zamanlardaki yorumlarınıza göre siz bunu pek sallamazsınız tabi ama eleştiride bulunmadan önce size verdiğim değeri bilmenizi istedim.

Yorumlarınızda hiçbir zaman kendinizde eksik görmüyorsunuz ve her zaman biz eleştirenleri suçlu buluyorsunuz. Size göre siz hep doğrusunuz biz de hep dikkat çekmek için eleştiri yapan zaten teknolojiden de çok anlamayan tipleriz. Aramızda genç ya da küçük bireyler var ve bunlardan bazıları cidden dikkat çekmek için eleştiri yapıyor fakat bu durum size herkesi bununla yaftalayıp küçük düşürmek anlamına gelmez. Zira forumda yaşını başını almış, işinde gücünde bir sürü üye var sizi takip eden. Sizse bunu düşünmeden herkesi çocukmuş gibi azarlıyorsunuz. Yapılan eleştirilerin çoğu yapıcı oluyor. Hatta sizin alıntıladığınız eleştiriler hepsi yapıcı ve her iki tarafın da işine yarayacak eleştiriler. Bir kere olsun bunlara cevap vermek yerine "Ya aslında haklılar, şunu yapalım cidden." diyemez misiniz? Haklı bulmanıza da gerek yok. Sonuçta siz de memnuniyetsizlikleri çözmek istersiniz herhalde. Sadece bu eleştirilere güzel bir dille milleti azarlamadan cevap verebilirsiniz.

İkinci konu ise yorumlarınızdaki "İstemeyen izlemesin kardeşim" modu. Unuttunuz herhalde, biz cidden bir gün sinirlenip sizi takip etmeyi bırakırsak olan size olur. Siz bizim sayemizde para kazanıyorsunuz, biz sizi takip ettiğimiz için, sitenize her gün girdiğimiz için, videolarınızı izlediğimiz için. Hatta unutmayın ki DH forumu sayesinde bu kadar ünlü. Şahsen ben bile forumdan sonra ana siteyi buldum ve takip etmeye başladım. Çoğu arkadaşım da bu sayede sizi tanımış. Forumda da bizler her gün bir sürü yazı yazdığımıza göre, demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde.

Son olarak Erdi Bey kendi kendini savunabilecek bir potansiyele sahip ve inanın bunu sizden kat be kat iyi yapıyor. Zaten Erdi Bey yapılan yorumlara çok güzel açıklayıcı cevaplar veriyor ve sizin aksinize saygısız eleştirilere bile büyük bir "saygı" ile cevap veriyor ve eleştirileri eleştirmek yerine çok güzel bir biçimle eleştirilere göre kendini yeniliyor. Siz ise ortalığı daha çok karıştırıyorsunuz. Umarım yazdığım bu mesajı kaale alırsınız ve birazcık kendinizi sorgularsınız.

Saygılarımla,
    Anna Dewitt

Tamam

• Sony tasarım olarak samsungtan farksız olmaya başladı ufak oynama yap tekrar sür piyasaya

G3 fiyatı düştüğü zaman veya G4 şu geçirmez geldiği zaman alırım mutlaka

Pil optimize konusuna da bi el atmalı m8 pili daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    1080p video koyamaz mısınız 720pden geçme vakti geldi bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu alıp suda çekim yapacak arkadaşlara önemli bi hatırlatma..

telefon bir şekilde su geçirirse kullanıcı hatasına giriyor ve tüketici mahkemesi süreci başlıyor. bu benim 1 haftalık telefonumla yaşadığım durumdur. lütfen bu durumu düşünerek su altı çekimleri yapınız. haftası dolmadan mahkemelik olmayınız...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.