Şimdi Ara

Sony Xperia Z2 video inceleme 'Sony'nin liderlik yarışındaki en güçlü hamlesi' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
2
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel bir inceleme olmuş. Bundan sonraki incelemelerde inşallah bu güzellikte olur.
  • S5'e belgesel çekeceksiniz, G3'yi M8'i her fırsatta değerlendirecek, haberini yayınlayacak, inceleyeceksiniz, konu aylar sonra nihayet "bi zahmet" Z2'ye gelince: bundan sonra böyle!

"Bundan sonra böyle"

Böyle olsun olsun iyi güzel de kardeşim, sormazlarmı size S5, M8, G3, Z2 hepsi de aynı jenerasyon, pekii neden bu sınırlandırılmış inceleme kararınız Z2 ile başlıyor diye?

Yani nedir, aylar sonra S6, M9, G4 20 dakika incelenirken Z3'e gelince bu seferde çıkıp incelemeleri 5 dakikaya mı düşüreceksiniz?

Şimdi diyorsunuz ki neden böyle saçma, adaletsiz birşey yapalım? Bende tam olarak onu diyorum işte!

Hani aylar önce bu forumda S5'e bölüm bölüm belgesel çıkarken, millet tepki vermişti sizlerde defalarca aynı inceleme serisini Z2 için yapacağınız söz vermiştiniz? Burada cep telefonundan uğraşıp tek tek alıntı şov falan yapmak istemiyorum, bilen biliyor..

Komedi gibi telefon çıktıktan 5 ay sonra inceliyorsunuz, diğer telefonların tam aksine Z2 hakkımda haber yayınlamıyorsunuz, "M8'in kılıfını 10 dakika", Z2'yi 20 dakika inceliyorsunuz
    hepsini bir nebze kabul edebiliriz anlarımda,

Tutulmayacak "SÖZ" neden verilir. Bilemiyorum..

Yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtrud

S5 incelemesinin sponsorlu olduğu tescillenmiş oldu ;)

Bunun tescile ihtiyacı yok ki.

Samsung da LG de incelesinler diye DH'e cihazları gönderdiler. Cihazlar haftalarca Erdi Özüağ'da kaldı. Hatta LG G3'ün arkasında satışı yapılmayacak, tanıtım ürünü olduğuna dair bir yazı bile vardı. Sony'nin tüm girişimlere rağmen Xperia Z2'yi göndermediği birkaç videoda belirtilmişti.

Ben DH'in başında olsam şu videoyu bile yaptırmazdım.

Teknoseyir'i takip edenler Levent Pekcan'ın General Mobile'a olan tavrını iyi bilirler. Bunun sonucunda ise GM paşa paşa Discovery 2'yi ilk olarak Teknoseyir'e gönderdi.

Gerçi bu sefer GM ile DH arasında bir şey oldu ki DH'de o kadar tanıtımı yapılan Elite'ten hala bir inceleme videosu gelmedi. Discovery 2 lansmanında da DH'den ses gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 31 Temmuz 2014; 22:35:29 >

• yahu o değil de biraz da modem falan inceleseniz. şu 802.11ac yi iyice masaya yatırın. airties 5760 ve asus ac68 incelemeleri bekliyoruz.
  • Hayırlısı hayırlısı böyle eleştiri eleştiri nereye gider böyle hayırlısı

• bence video incelemesi çok başarılı oluş.
    Forumda ki üyelerin fikirlerine değer verip, o yönde inceleme yaptığınız için sağolun.
    Videonun kısa olması bence çok daha iyi olmuş.İzlerken bunalmıyor insan.

• Keşke 15 dakika prensibinizi yeni nesil telefonlar için kullansaydınız. Z2 muadili telefonlar min. 45 dakika incelenirken bu telefona yüzeysel bir inceleme biraz ayıp olmuş.

Telefona gelirsek malzeme kalitesi M8 ile birlikte piyasada zirvede, ısınma sorunu can sıksa da yazılımsal sorun olduğunu düşündüğüm için ileride düzeleceği kanaatindeyim. Bunun dışında eksiksiz bir telefon olmuş diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alter Bridge -- 1 Ağustos 2014; 0:22:33 >
  • bu donanım haber tavsiye eder neye göre veriliyor? İnceleyen editör karar veriyor galiba doğru mudur?

• ben incelemeyi çok beğendim, açıkcası önceki incelemeleri fazla uzun buluyorudum.

yani kilit ekranında sağa kaydırınca kilit açılıyor, sola kaydırınca rehber açılıyor gibi bilgiler yerine kısa ama dolu dolu incelemeleri tercih ederim.

benim gördüğüm 2 eksiklik var, gerçi internetten ufak bir araştırmayla bulunabilecek şeyler ama videoda olsa daha iyi olurdu. tabi bu şahsi düşüncem.

birincisi normal kullanımda yani facebook, twitter, instagram gibi uygulamalar kullanılırken boşta kalan ram miktarı, cihazın 3gb rami ne kadar verimli kullandığı.

ikinciside 120fps video çekimi ile ilgili örnek ve yorumlar.

iyi çalışmalar. (:

edit: mesut çevik'in yorumunda kullandığı üslup benide rahatsız etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz_snr -- 1 Ağustos 2014; 2:26:12 >
  • @Speed-Step Mesut bey bu hırçın davranışınız çok yanlış. Daha önceki yorumlarınızda da aynı üslubunuz var. Biz burada bir aileyiz, ben Erdi Abi'yi de sizi de çok seviyorum ama o Erdi abi siz Mesut beysiniz, düşündünüz mü neden olduğunu? Böylesi profesyonel insanlarla yıllardır iş yapıyorsunuz ve iyi niyetinizden de şüphem yok ama kaçırdığınız bir kaç noktanın olduğuna şüphe yok: İlk olarak saygısızlık olarak almayın ama siz avukat değil editörsünüz ve eleştiriye bu derece tahammülsüz olmak sığ bir hareket olduğu gibi sizin gibi klas bir adama da yakışmıyor. Elbette insanı çileden çıkaran yorumlar vardır ve olacak da, olmamasını beklemek çocukluk olur. İkinci olarak kabul ederiz ki sizin de bizi eleştirmeye hakkınız vardır ama küfür etmediğiniz kalıyor bazen, özellikle bu videodakinde. Bu gerçekten kırıcı, çocukla çocuk olamayı geçip olayı benim babam senin babanı dövere kadar gelmişsiniz. Son olarak dediğim gibi burada biz bir aileyiz, bura hem siz hem biz varız diye var. Bahsettiğiniz (videolarınızda) o demokrasi anlayışı nerede ki siz kendi isteniğinize göre ''Senin haddine mi temalı'' açıklamalarla kurallar belirliyorsunuz. Bu fikri bize sunardınız bizde oylayarak maximum verimi alacağımız video süresini belirlerdik. Öyle değil mi? En azından ''Kamu mu, Özel sektör mü anketinden daha başarılı olurdu. Ha bu ''sivri dil'' haricinde kralsın o ayrı.

@fx57 Abi seni ilk kez eleştirmek durumundayım, video muhteşem eline sağlık, bayram günü takdire şayan bir çaba olduğunu inkar eden çarpılır herhalde. Gel gelelim dakika kısmında gerçekten hata var. 50 dakikalık bir videoya göre daha fazla emek vermeniz ve bu kararın sizin dışınızda çıkmış olması dahi 20 dakikalık bir incelemenin 50 dakikalık bir incelemeden daha iyi olduğunu göstermez. En azından Z2 de benzer sürelerle olmalıydı, senin geri bildirimleri, eleştirileri önemsediğini biliyorum, çok da iyi yapıyosun başımıza taçsın. Yukarıda da dediğim gibi maximum verimi alabileceğimiz süreyi anketle belirleyebilirdik, bizi neden sizden saymıyorsunuz? Umarım abicim bu görece adaletsizliği düzeltip bizi düşman olarak değil de kardeş olarak görürsünüz. Abuk sabuk yorumlar bu işin doğasında olmasına rağmen kesinlikle hak etmiyosunuz bu saçma yorumları. Ama senin yaptığın gibi sabır erdemdir, seviliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodileriyakar -- 1 Ağustos 2014; 5:49:54 >

• Anna Dewitt kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Açıkçası ne verilen eksiler ne de yok kabasınınız vs diyen yorumları önemsiyorum.

Kaç lira aldınız, satılmış, taraflı diye iftira atılırken iyi; biz saçmalamayın izlemeden yorum yapmayın dediğimiz zaman mı kötü?

İşkembeden komplo teorileri üreten, incelenen telefonu almayı kesinlikle düşünmeyen kişilerin haset ve kin dolu tavırlarına tahammül etmek zorunda değilim, değiliz.

İnceleme burada, izlersiniz varsa yanlış bilgi kanıtlayın, düzeltelim. Yoksa şu 120dk bu neden 18dk yok NFC neden anlatılmadı, sim kart slotuna nasıl SIM takacağım neden gösterilmedi gibi şeyler yazmayın enerjinizi boşa harcamayın.

SIM'i takamıyor, yıllardır olan NFC'i her telefon incelemesinde tekrar dinlemek istiyorsanız yanlış yerdesiniz.

Gerçi bu sorun sadece Sony ile ilgili konularda var. Belli bir fanatik kitle ne yapsak eleştirmeye, yermeye çalışıyor. Emeği görmezden geliyor ama bilsinler ki nafile.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Soylenecek çok sey varda degmez. Zaten onemseyen de yokmuş.

Bundan sonra inceleme yapmaniza da gerek yok heralde. Oturup aranızda tartisin.kullanacak kişilerin dusuncesine ne gerek var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluay7

Soylenecek çok sey varda degmez. Zaten onemseyen de yokmuş.

Bundan sonra inceleme yapmaniza da gerek yok heralde. Oturup aranızda tartisin.kullanacak kişilerin dusuncesine ne gerek var.

Merhaba,

Önemsenmeyen mesaj ve yorumları yazdım sizinkiler de o kategorideyse yazmayın tabi.

Konuyu farklı yerlere çekme çabası içine girmeye gerek yok. Var ise incelemede eksik veya yanlış bir anlatım yazın onun üzerinden tartışalım sonuca varalım ama sadece yazmak için yazıp yok neden 18 dakikaya takılırsanız bu iş sonuca varmaz. Zaten sonuca varmak isteyen adam da 18dk süreye takılıp yorum yapmaz.

Bundan önceki incelemelerin bir çoğunda insanlar çok uzun olduğu için atlaya atlaya izleyip genelde incelemede yer alan şeyleri neden anlatmadınız diye soruyor ya da izledim ama göremedim şu anlatılmış mı diye diğer üyelere soruyordu.

Bundan böyle telefonu aldığınızda zaten 1 saat geçmeden uzmanlaşabileceğiniz menüydü, ikonlardı, kısa yollardı gibi şeyler yerine telefonun fark yaratan ve alım kararına direkt etki edecek özellikleri üzerinde duracağız.

Z2 öncesinde aslında Desire 816, HTC One Mini 2, Zopo ZP998 gibi telefonların video incelemelerinde bunu yapmaya başladık. Tepe model olarak da Z2 denk geldi hepsi bu.

Siz bizim iyi niyetimizden şüphe edip kesin delil ve sağlam dayanaklar olmadan hakkımızda atıp tutmaya, para alınmış, reklam yapılmış yazmaya hak diyorsanız bizim de bu gibi yorumları görmezden gelmeye hakkımız var bu kadar basit.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• inceleme için teşekkürler.
  • Sevgili Mesut Çevik ve Erdi Özüağ.. Elestiride bulunan birkaç kullanıcıya cvp niteliğinde yorumlar yazmissiniz.. Ve o kullanıcılar size gore haksiz.. Peki niçin.. Galaxy s5 incelemenizi tam 2 saat izleyipte sizden aynı itinayı göstereceğiniz sözünü Sony Xperia Z2 incelemesi içinde aldıkları içinmi?.. Mesut bey "telefonun deginilmeyen neyi kaldı ki bla bla bla yapmayın" demiş.. O zaman sağlamasını yaparsak Galaxy S5 ve LG G3 te o kadar dakika boş mu konustunuz yani.. Yapmayın allah aşkına.. Kullanicilar sizden Mayıs ayindan itibaren bu telefonun incelemesini beklediler..

Türkiye'nin en buyuk teknoloji portaliyiz diyorsunuz övüne övüne.. Ve inceleme için bunca zaman bir tane Z2 bulamadınız öyle mi?

Gittiniz henüz turkiyede satışı bile olmayan envai çeşit çinli telefonları bulup onları bile en az 15 dakika incelediniz ve heryerde satışı olan Z2 yi bunca zaman firma göndermedi diye incelemediniz.. Ve nihayet firma gönderdi ve yaptığınız ortada.. Yeni yayın politikaniz anlaşılmıycak birşey değil fakat nedense o kadar cihaz dan sonra Z2 ye bunun politikanın denk getirilmesi tamamen kasıt bence.. En azından amiral gemi modelleri incelemelerinin eşitliği konusunda bu politika bu incelemeden sonraya bırakılamazmıydı sizce? İsterseniz fanatik deyin isterseniz fan istersenizde BLA BLA BLA BLA.. Ama bana gore de siz tamamen taraflı bir yayıncısınız kusura bakmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nedensiz07 -- 1 Ağustos 2014; 9:14:14 >

• nedensiz07 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Eğer Türkiye'de ofisi varsa gönderecekler. Başka yolu yok bunun, Z2 gönderilmez de incelemezsek bu bizim değil Sony'nin kullanıcıya verdiği değeri gösterir.

Burada onlarca ofis çalışanları var görevlerini yapacaklar, yapmamaları durumunda kimse bizden ek bir şey beklemesin Sony, LG, HTC, Samsung babamızın firmaları değiller ürünlerini satın alıp incelemeyiz.

Çinli firmalara gelince aynı şekilde Türkiye ofisleri açıldıktan sonra ürün gelirse inceleriz yoksa onların işini biz yapacak değiliz örnek ürün temini firma sorumluluğundadır.

Hala daha süreden dem vuruyorsunuz. Aynı şeyi soruyorum telefonun hangi özelliği es geçilmiş veya eksik anlatılmış yazın görelim.

Diğer videolarda boş konuşma yoktu ama gereksiz bilgi çoktu. HTC One ön incelemesi bile tekrar bakınca ne kadar kısa sürede anlatabileceğim bilgiyi sırf geniş zamana sahip olduğum için boş yere yaymışım. Bundan sonra böyle olmayacak.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: mutluay7

Soylenecek çok sey varda degmez. Zaten onemseyen de yokmuş.

Merhaba,

Önemsenmeyen mesaj ve yorumları yazdım sizinkiler de o kategorideyse yazmayın tabi.

Konuyu farklı yerlere çekme çabası içine girmeye gerek yok. Var ise incelemede eksik veya yanlış bir anlatım yazın onun üzerinden tartışalım sonuca varalım ama sadece yazmak için yazıp yok neden 18 dakikaya takılırsanız bu iş sonuca varmaz. Zaten sonuca varmak isteyen adam da 18dk süreye takılıp yorum yapmaz.

Bundan önceki incelemelerin bir çoğunda insanlar çok uzun olduğu için atlaya atlaya izleyip genelde incelemede yer alan şeyleri neden anlatmadınız diye soruyor ya da izledim ama göremedim şu anlatılmış mı diye diğer üyelere soruyordu.

Bundan böyle telefonu aldığınızda zaten 1 saat geçmeden uzmanlaşabileceğiniz menüydü, ikonlardı, kısa yollardı gibi şeyler yerine telefonun fark yaratan ve alım kararına direkt etki edecek özellikleri üzerinde duracağız.

Z2 öncesinde aslında Desire 816, HTC One Mini 2, Zopo ZP998 gibi telefonların video incelemelerinde bunu yapmaya başladık. Tepe model olarak da Z2 denk geldi hepsi bu.

Siz bizim iyi niyetimizden şüphe edip kesin delil ve sağlam dayanaklar olmadan hakkımızda atıp tutmaya, para alınmış, reklam yapılmış yazmaya hak diyorsanız bizim de bu gibi yorumları görmezden gelmeye hakkımız var bu kadar basit.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Keske genelleme yaparak yazmasaydınız.

Konuyu farklı bir yere cekme çabası içinde degilim.inceleme ile ilgili değil yorumlara karşı tutumunuzu eleştirdim.
    18 dakikalık İnceleme elbette 2-3 saatlik incelemeden daha faydalı ve daha açık .

"Siz bizim iyi niyetimizden şüphe edip kesin delil ve sağlam dayanaklar olmadan hakkımızda atıp tutmaya, para alınmış, reklam yapılmış yazmaya hak diyorsanız bizim de bu gibi yorumları görmezden gelmeye hakkımız var bu kadar basit. "

Bunu neden yazdığınızı anlamadım. Size böyle bir sey yazacak kadar hadsiz ve basit degilim.Bu cok çirkin bir şey.lutfen siz de beni Zan altında birakacak seyler yazmayin

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan.sonus

Bu mesajı Xperia Z2 nin çerçeveleri kalın diyen düşünme yetisini kaybetmiş insanlar için tekrar kaleme alıyorum.

Öncelikle kamera sensörü büyüdükçe modülün de her açıdan büyüdüğünü bu mesajın sonuna kadar aklınızda tutun. Bu 1. kural.

Diğer bir husus kamera modülünün kasa içinde nereye konulacağı ve buna bağlı olarak tasarım kalınlık ve üst çerçevenin nasıl değiştigi.

Şimdi gelelim Sony telefonlarda çerçeve neden fazla?

Sony' deki 1/2.3'' lik sensör S5 hariç diğer telefonların 1/3'' lik ufak sensöründen %70 daha büyük. Bunun sonucu olarak modül en ve boy olarak ( karşıdan bakınca modülün görünen alanı ) yaklaşık %70 artarken, telefonun kalınlığını, tasarımını ve çerçevelerini etkileyen asıl kısım olan derinliği de ortalama %70 olarak artar. Bu oran kullanılan lensin katman sayısına göre artabilir veya azalabilir.

Sony bilindiği gibi IPS-LCD ekran kullanıyor ve bu ekran AMOLED den daha kalın.
    Sony bu büyük sensörü kasaya sokmak için 3 yok kullanabilir.

1-) Şu an yaptığını yapıp kamera modülünü ekran ile kasanın üst kısmı arasına sıkıştırabilir. Bu sayede daha ince ve arkası jilet gibi dümdüz masaya koyunca oldukça klas duran telefonlar üretir ve üst çerçeve kalınlaşır.

2-) Htc ve Lg gibi eğimli tasarım yapıp kamerayı ekranla arka kapak arasına yerleştirebilir. Fakat bu yol tercih edildiğinde kasa diğerlerine göre bariz daha kalın olmasına rağmen sensör alt sınır olan 1/3'' te kalır ve 4 mp gibi düşük çözünürlük yüksek pixel boyutu veya 13 mp gibi orta çözünürlük düşük pixel boyutunda kalınır. Sony gibi 1/2.3'' lik sensör kullanmaya kalkışırlarsa da cihaz minimum 10-11 mm kalınlığında olur ki bu çok daha fazla eleştirilir.

3-) Samsung gibi ince olan AMOLED ekran kullanabilir ve aynı zamanda görüntüyü bozan kamera çıkıntısı koyarak yine aynı kalınlığı sunabilir fakat yine sensör Sony ninki kadar büyük olmaz. 1/2.6'' te kalır.

Sonuç olarak şu anki teknolojilerle kesinlikle hiçbir marka o sensörü ince, çıkıntısız ve ince çerçeveli bir kasaya sokamaz. Ya da sokmak için 1/3'' ten bile küçük oldukça kalitesiz sensör kullanır. Tasarım harikası bu 2200 liralık telefonda sonuç ne mi olur? Vasat bir kamera ve hiç olmadığı kadar kötü eleştiri.

Umarım bu yazdıklarımı ve Xperia ların neden kalın çerçeveye sahip olduğunu anlamışsınızdır. Herkese iyi forumlar dilerim.

DH editörlerinden beklenen yorumları Aramızda bir üye veriyor şu gayet açık burada anasayfa haberlerindeki bilgilerden çok üyelerin yorumu daha değerli ve bilgilendirici,

ben z kullanıyorum Z2yi elime aldıığımda çok kızmıştım neden acaba bu kadar çerceve koymuşlar diye benim telden daha büyük, şu an kavradım olayı o çerçeveye can kurban

quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

Sony genelde mühendislik örneği ürünler yapar. Samsung gibi piyasaya bodoslamadan ürünle dalmaz. Bu her ürünü için böyle. Fotoğraf makinalarından panel üretimlerine kadar... Xperia Z serisinin telefonları su geçirmezlik ve dayanıklılıktan öte bu sebeple ileri mühendislik örneğidir.

Örnek vermek gerekirse Z1'de su geçirmez katman iki farklı kısımdan oluşuyordu. Bu da toz ve su geçirme konusunda bir riskti. Bunun önüne geçebilmek için çerçevede yekpare bir materyal kullanmaları gerekiyordu. Reçene ve Polikarbon bağlantısı kullanarak hem sağlamlaştırdılar hem de bi adım öteye taşıdılar..

Donanım olarak zaten bu segmentteki telefonların hepsi hemen hemen aynı yongalar ve özellikteler. Hiç birinin performansı diğerinden kat be kat üstün değil. Olay yazılım geliştirmesinde ve firmaların son kullanıcıya sundukları STABİL uygulama ve yazılımlar da bitiyor. Sony Xperia Z, Z Ultra, Z1, Z1 Compact, ZL, ZR, Z2, Z2a, ZL2 modellerinde aynı tip kasa teknolojisi ve donanım kullanarak Amerikan rakibi APPLE gibi yazılım konusunda daha stabil ve sorunsuz cihazlar üretmek istiyor. Samsung gibi ürün sınıflandırmaları, kasa tasarımı konusunda saçmalamıyor açıkçası.

Biliyorsunuz ki APPLE 20 tane farklı telefon üretmez. Bütün yazılımını 2 model üzerinden geliştirir. Yazılımı bunlara uygun hazırlar. Bu sebeple daha düşük donanımla daha stabil daha etkili daha gelişmiş bir işletim sistemi üretir. Sony'nin de Android pazarında yapmaya çalıştığı strateji tam olarak bu..

Telefon ebadları ya da kasasında ufak değişikliklere giderek, aynı tipte donanımlar kullanarak ve ilk çıkardığı Xperia ailelerinde yaptığı hataları yapmayarak ciddi ilerleme kaydetti..

10 numara 5 yıldız yorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhackup -- 1 Ağustos 2014; 10:06:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

Sony genelde mühendislik örneği ürünler yapar. Samsung gibi piyasaya bodoslamadan ürünle dalmaz. Bu her ürünü için böyle. Fotoğraf makinalarından panel üretimlerine kadar... Xperia Z serisinin telefonları su geçirmezlik ve dayanıklılıktan öte bu sebeple ileri mühendislik örneğidir.

Örnek vermek gerekirse Z1'de su geçirmez katman iki farklı kısımdan oluşuyordu. Bu da toz ve su geçirme konusunda bir riskti. Bunun önüne geçebilmek için çerçevede yekpare bir materyal kullanmaları gerekiyordu. Reçene ve Polikarbon bağlantısı kullanarak hem sağlamlaştırdılar hem de bi adım öteye taşıdılar..

Donanım olarak zaten bu segmentteki telefonların hepsi hemen hemen aynı yongalar ve özellikteler. Hiç birinin performansı diğerinden kat be kat üstün değil. Olay yazılım geliştirmesinde ve firmaların son kullanıcıya sundukları STABİL uygulama ve yazılımlar da bitiyor. Sony Xperia Z, Z Ultra, Z1, Z1 Compact, ZL, ZR, Z2, Z2a, ZL2 modellerinde aynı tip kasa teknolojisi ve donanım kullanarak Amerikan rakibi APPLE gibi yazılım konusunda daha stabil ve sorunsuz cihazlar üretmek istiyor. Samsung gibi ürün sınıflandırmaları, kasa tasarımı konusunda saçmalamıyor açıkçası.

Biliyorsunuz ki APPLE 20 tane farklı telefon üretmez. Bütün yazılımını 2 model üzerinden geliştirir. Yazılımı bunlara uygun hazırlar. Bu sebeple daha düşük donanımla daha stabil daha etkili daha gelişmiş bir işletim sistemi üretir. Sony'nin de Android pazarında yapmaya çalıştığı strateji tam olarak bu..

Telefon ebadları ya da kasasında ufak değişikliklere giderek, aynı tipte donanımlar kullanarak ve ilk çıkardığı Xperia ailelerinde yaptığı hataları yapmayarak ciddi ilerleme kaydetti..

Alttan Üstten iki parmak boşluk bırakıp köşeli tasarım yapmak mühendislik örneğimidir. Su geçirmezlik desen her yer kapakçık dolu idi ilk xperada. Apple ile Sony yi az telefon üretimi konusunda kıyaslamanda komik Sony Samsundan bile kısa aralıklarla amiral gemi xpera z tanıtmaktadır. Sony şuan kendi öz varlıklarını satarak ayakta tutunmaya çalışan bir firmadır. Düşünün merkez binalarını bile satıp tekrardan kiraladılar sırf sıcak para için. Sony bu kafayla bir yere gidemez Sony nin pazarlamaya yönelmesi lazım kendisini tanıtması lazım örneğin xperia z2 çıkıyor hiç etki yaratmıyor bir yerde ne bir adam akıllı reklamı var ne bir adam akıllı satan yer var sony cihazlarını. Sonynin burnu hep havada hala eskisi gibi sanıyor ortamı ama Kodak chevy vs. gibi gümleyebilir bir anda

• quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07

Sevgili Mesut Çevik ve Erdi Özüağ.. Elestiride bulunan birkaç kullanıcıya cvp niteliğinde yorumlar yazmissiniz.. Ve o kullanıcılar size gore haksiz.. Peki niçin.. Galaxy s5 incelemenizi tam 2 saat izleyipte sizden aynı itinayı göstereceğiniz sözünü Sony Xperia Z2 incelemesi içinde aldıkları içinmi?.. Mesut bey "telefonun deginilmeyen neyi kaldı ki bla bla bla yapmayın" demiş.. O zaman sağlamasını yaparsak Galaxy S5 ve LG G3 te o kadar dakika boş mu konustunuz yani.. Yapmayın allah aşkına.. Kullanicilar sizden Mayıs ayindan itibaren bu telefonun incelemesini beklediler..

Türkiye'nin en buyuk teknoloji portaliyiz diyorsunuz övüne övüne.. Ve inceleme için bunca zaman bir tane Z2 bulamadınız öyle mi?

Gittiniz henüz turkiyede satışı bile olmayan envai çeşit çinli telefonları bulup onları bile en az 15 dakika incelediniz ve heryerde satışı olan Z2 yi bunca zaman firma göndermedi diye incelemediniz.. Ve nihayet firma gönderdi ve yaptığınız ortada.. Yeni yayın politikaniz anlaşılmıycak birşey değil fakat nedense o kadar cihaz dan sonra Z2 ye bunun politikanın denk getirilmesi tamamen kasıt bence.. En azından amiral gemi modelleri incelemelerinin eşitliği konusunda bu politika bu incelemeden sonraya bırakılamazmıydı sizce? İsterseniz fanatik deyin isterseniz fan istersenizde BLA BLA BLA BLA.. Ama bana gore de siz tamamen taraflı bir yayıncısınız kusura bakmayın...

+1

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.