Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z3+ / ANA KONU \ ★ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.676
Cevap
27
Favori
73.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    - Piyasadaki en iyi kamerali cihaz G4. Digerleriyle kiyas dahi edilmez. Z3+'in da kamerasi yeter.
    - Ekran kalitesi olarak az da olsa aratsa bile sarj suresi olarak geri donuyor Z3+'in ekrani. 2K olsaydi bu kadar iyi olmazdi sarji.
    - Internet performansi guzel, 810 zaten fena bir islemci. Arayuzu guzeldi ama ben eski aliskanlik olarak Nova Launcher yukledim. Daha sade seviyorum ben.
    - Bu telefon zaten Z4 diye geciyor Japonya versiyonunda. Eger aceleniz yoksa Z5'i bekleyin derim. Ama beklemezseniz de bu cihaz sizi rahat 2-3 sene goturur.
  • merhaba, telefonu kullanan arkadaşlar kulaklıkla müzik performansı hakkında önceki telefonlarıyla karşılaştırarak biraz bilgi verebilirlerse çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoligaN1903

beyler bende siyah z3+ ile aranıza katıldım.
    elimden geldigince sorulariniza cevap vermeye calisirim..

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim.. Bize şarj süresi ve ısınma ile ilgili izlenimlerini verir misin ? Cidden kamerada kapanma oluyo mu ? Şarj z3 gibi iyi mi ? En çok merak edilen sorular sanırım bunlar..
  • Bende cihazı alalalı 3 gün oldu bakır rengi. Cihaz oldukça iyi şikayet ettiğim bir nokta olmadı. Biraz oyuna filan girince ısınma oluyor ama diğer rakiplerinde durum nasıldır bilmiyorum.

Şarj beni tatmin etti sürekli gps açık (lifelog açık) genel kullanımda akşam 23:00 gibi yüzee 50 idi

• Kılıf konusında dikkat edin. Mobilcadde. Com dan silikon kılıf aldım kılıfın saçma yerlerinde delik var ama olması gereken yerlerde yok. Olanlar delinmemiş. Kayık filan. Yapmaları gereken tek işleri var onuda yapamayıp saçma sapan ürün satıyorlar. Zamanımı çalıyorlar. Birde kılıfı takarken üstünde gelen ekran koruma kılıfı hafif kalktı. Dikkat edin bu konuya. Ürün şefaf yazıyor arkası buzlu .

Ürün linki
    mobil.mobilcadde.com
    Dafoni Aircraft Sony Xperia Z3 Plus Ultra İnce Şeffaf Silikon Kılıf
    http://mobil.mobilcadde.com/dafoni-aircraft-sony-xperia-z3-plus-ultra-ince-seffaf-silikon-kilif-37614

• quote:

Orijinalden alıntı: Oculomotorius

Kılıf konusında dikkat edin. Mobilcadde. Com dan silikon kılıf aldım kılıfın saçma yerlerinde delik var ama olması gereken yerlerde yok. Olanlar delinmemiş. Kayık filan. Yapmaları gereken tek işleri var onuda yapamayıp saçma sapan ürün satıyorlar. Zamanımı çalıyorlar. Birde kılıfı takarken üstünde gelen ekran koruma kılıfı hafif kalktı. Dikkat edin bu konuya. Ürün şefaf yazıyor arkası buzlu .

Ürün linki
    http://mobil.mobilcadde.com/dafoni-aircraft-sony-xperia-z3-plus-ultra-ince-seffaf-silikon-kilif-37614

Buyuk ihtimalle boyutlari tutuyor diye Z3 kilifini Z+ diye satiyorlar. Delikler farkli yerde tabi. Bunu dusunememisler herhalde.

• Sanmıyorum çunku kamera bolumu Vs bu telefon için, hoş değil bu tür şeyler gerçekten.

• Arkadaşlar z2den lg g4e geçtim, telefon iyi hoşta batarya sıkıntılı acaba xperia z3 plusda;
    -batarya nekadar gider ısınma sorunu bataryaya etki edermi?
    -Telefon gerçekten çokmu ısınıyor ?
    -Isınma telefon performansına etki ediyormu?
    -kamera performansı nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: justasecond

quote:

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim.. Bize şarj süresi ve ısınma ile ilgili izlenimlerini verir misin ? Cidden kamerada kapanma oluyo mu ? Şarj z3 gibi iyi mi ? En çok merak edilen sorular sanırım bunlar..

bundan once iphone6+ ondan oncede lg g2 kullaniyordum. onlar kadar sarji iyi gitmesede gene fena degil..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: justasecond

quote:

bundan once iphone6+ ondan oncede lg g2 kullaniyordum. onlar kadar sarji iyi gitmesede gene fena degil..

Hocam z2den lg g4e geçtim, telefon iyi hoşta batarya sıkıntılı acaba xperia z3 plusda;
    -batarya nekadar gider ısınma sorunu bataryaya etki edermi?
    -Telefon gerçekten çokmu ısınıyor ?
    -Isınma telefon performansına etki ediyormu?
    -kamera performansı nasıl?
    -Cihazın z2 gibi kronik sorunları varmı?

• HoligaN1903 kullanıcısına yanıt
    kafa karıştırıcı bir yorum olmuş. onlardan daha iyi olması gerekmiyor mu şarzının?

bir de Z3+'ta sensör durumu nedir acaba bildirim ışıkları falan Samsung'u aratır mı? Gps nasıl? Klavye nasıl. tahmin özelliği iyi çalışıyor mu? Asus'ta pek memnun değilim bu tahmin özelliğinden. Lumia 620 kullanmıştım onda çok güzeldi tahmin özelliği.
  • bugün gündüz bakır renkli xperia z3+ aldım. ilk izlenimlerimden bahsetmek istiyorum.
    öncellikle ısınma konusu: telefonu almadan önce burada ve ve çeşitli yerlerde bu konuyla ilgili o kadar korkutucu şeyler okudumki, 2 aydır almayı beklediğim xperia z3+ dan vazgeçme derecesine geldim ama daha sipariş vermeden (bulunduğum ilde yoktu istanbuldan getittirdiler) arka ön koruma aksesuarlarını dahi aldığım için telefonu alıp en azından bi kaç gün denemek istedim. neyse asıl konuya gelecek olursak ''kamerayı açıp 1-2 foto çektim kapandı'' tarzında yorumları hatırlayarak korka korka açtım telefonu, android 5.0.2 güncellemesini yaptım. kamerayı açtım telefon ılıktı, biraz kurcaladım falan, sıcaklık doğal olarak arttı -ki bu sıcaklık kesinlikle rahatsız edici seviyelere gelmedi- sonra 4k video kaydını deneyim dedim 3dk çektim telefon sadece eğer aşırı ısınırsa video kaydı kesilebilir ama otomatik kaydedilir gibi bi uyarı verdi ama kamerayı kapatma gibi bir durum olmadı. yarın kamerayı daha fazla zorlamayı düşünüyorum, buraya yazarım sonuçları. günlük kullanımda da kesinlikle rahatsız edici seviyede ısınmıyor, nerdeyse ilk defa ''tam anlamıyla akıllı bir telefon'' aldığım için bir günde 30-35 yeni app indirdim ve hepsini denedim bunların çoğu arkada çalışır vaziyetteyken bile rahatsız edici sıcaklıklara ulaşmadı telefon. (henüz yüksek donanım gerektiren oyunları deneme fırsatım olmadı.)

şarj konusu: telefonu kutudan çıkarttıktan sonra %100 olana kadar şarj ettim daha sonra kullanmaya başladım yeni telefon hevesiyle de bütün akşam kurcaladım diyebilirim, ilk şarjla 4.5 saat ekran görüntüsü aldım (bunun büyük bir kısmı full parlaklıktaydı ekranı parlaklığı sadece telefonu ilk açıp incelediğim kısımda otodaydı daha sonra full e aldım) diğer amiral gemi modellerini kullanmadığım için şarj konusunda bi kıyaslama yapmayayım ama bataryanın tam performansına 2-3 tam şarj dan sonra ulaştığını biliyorum yani bu süre daha da artacaktır ki bence bu haliyle bile başarılı. (stamina modunu falan da hiç aktif etmedim)

tasarım ve kozmetik: bildiğim kadarıyla xperia z3 telefonların büyük bir kısmında fazla olmasa bile küçük kasa açıklıkları var. telefonu alır almaz direk buna baktım ve şöyle söyleyeyim ekranın yanları çerçeveye bitişik denecek kadar kapalı. ve genel olarak telefonun tasarımı müthiş, özellikle bakır renklilerin yanlarını gold yapmışlar telefon yandan müthiş gözüküyor.

aksesuar: telefonla birlikte gelen kulaklıkları hiç ama hiç beğenmedim ses seviyesi, bass, kalite falan beni hiç tatmin etmedi.
    telefonun arkasını korumak amaçlı spigen'in hybrid kılıfını aldım, ve çok memnun kaldım hem telefonun tasarımını saklamıyor hem de tam uyumlu ve tuş kısımları çok hoşuma gitti ses açma kapama ve power tuşlarına basmak çok kolay üstlerindeki slikon yüzünden zorlaşmıyor. bu kabı buradan aldım, spigenin sitesinde de var fakat 10 lira daha pahalıydı sanırım burdan almak daha avantajlı:
    www.monofe.com
    Spigen Sony Xperia Z3+/Z4 Case Ultra Hybrid
    https://www.monofe.com/urun/1223/spigen-sony-xperia-z3z4-case-ultra-hybrid.html

telefonun önüne de
    urun.n11.com
    Sony Xperia Z3+ Plus (z4) Temperli Cam Ekran Koruyucu - n11.com
    http://urun.n11.com/ekran-koruyucu/sony-xperia-z3-plus-z4-temperli-cam-kirilmaz-ekran-koruyucu-P61649395
    bu ürünü aldım fakat ne yazikki tükenmiş. bu ürünle alakalı da bir sıkıntım yok şu ana kadar. içinden bir alkollü bir kuru 2 tane bez çıkıyor camın 2 tarafındada koruma jelatini vardı, telefonun ekranına da tam uydu diyebilirim (kenarlarda bi 2 şer milimlik boşluklar var ama bu da normal sanırım)

ses: telefonun ses seviyesi çok başarılı, kalitesi de öyle lakin aynı şeyi kulaklığa verdiği ses için söyleyemeyeceğim, kendi kulaklığımla denediğimde aldığım ses kaliteli olsa da, seviyesi beni çok tatmin etmedi. (bu belki kulaklıktan da kaynaklanıyor olabilir bilemeyeceğim)

kamera: kamerasını çok deneme fırsatım olmadı bugün ama ilk izlenimlerim çok olumlu değil, açıkcası beklediğim kaliteyi bulamadım. ama hemen kesin kanıya varmak istemiyorum çünkü manuel modda harikalar yaratabildiğini biliyorum xperia cihazların ben sadece süper otomatik modu, ve manuelde de sadece çözünürülüğü 20.7 yapıp denedim.

toparlayacak olursak: telefondan ilk gün itibariyle çokca memnunum, performans olarak tam bir canavar, arayüz geçişleri menü geçişleri, rehber vs. hiçbir yerde milisaniyelik bir takılma dahi yaşamadım.

son olarak şunları söyleyeyim:
    birincisi çok sık telefon değiştiren bir kişi değilim, xperia z3+ dan önceki telefonum da 4-5 yıl önce aldığım samsung galaxy young pro adlı bir telefondu o yüzden diğer amiral gemi telefonlarla kıyaslama yapmam mümkün değil.
    ikincisi yazmasam da donanımhaber forumlarını elimden geldiğince takip ediyorum ve çok defa objektifce yapılmış yorumların sahiplerine ''fan'' veya ''hater'' etiketi takılabildiğini de biliyorum o yüzden bunu yazma gereksinimi duydum. tam olarak fan sınıfına girmesemde sony markasını severim fakat samsung htc lg vs. diğer markalara da en ufak bir garezim yok o yüzden bu yazıyı elimden gediğince objektif yazmaya çalıştım umarım almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.

• 2700'e çıkacağı söyleniyor Ağustosta vergi zammı ile doğruluk payı nedir acaba?

• merhaba arkadaşlar şuan Z3 Plus , Sony Mağazasında indirimde fiyatı da ; 2350TL
    urun.n11.com
    Cep Telefonu Modelleri ve Fiyatları - n11.com
    http://urun.n11.com/cep-telefonu/sony-xperia-z3-plus-siyah-P70330994

Pazartesi inşallah bende aranıza katılacağım :)

• fth05fth kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık kardeşim çok güzel yazı olmuş.. Kamera sonuçlarını bekliyoruz :)

Harika bir yazı tebrik ederim... İzlenimlerinizi bekliyoruz

Çok güzel bir izlenim yazısı olmuş hocam, sağolun

• arkadaşlar şimdi kamerayı zorladım biraz üst sınırı bulabilmek için 15 dakika 4k video kaydı yaptıktan sonra kapandı. arada sıcaklık yükseliyor kamera kapanabilir diye uyarı veriyor ama bu uyarı sanki telefon sıcak olmasa bile otomatik bilgilendirme tarzı bir şeymiş gibi geldi bana çünkü 1-2dk sonra bile bu uyarıyı verebiliyor ama 15dk ye kadar kapanma vs. olmadı. (bu uyarıyı da bir daha gösterme diyerek engelleyebiliyorsunuz zaten)
    sonuç olarak 15dk çekebileceğimi beklemiyordum açıkcası kapandıktan sonra da elimle sıcaklığa baktığımda yine rahatsız edici seviyelerde olmadığını gördüm (ama bu sefer yukarıda bahsettiğim spigenin kabı takılıydı kap da biraz ısıyı dışarı iletmemiş olabilir yani)
    4k video kalitesini de beğendiğimi söyleyebilirim, tek sorun mesela bir cisme kamerayı çok yakınlaştırdığınızda o cisme odaklanıyor daha sonra uzaklaşıp daha geniş bir alanı çekmeye başladığınızda odaklanma süresi birazcık sürüyor.
    şimdi ısınma konusunda tek denemediğim şey yüksek donanım isteyen oyunları oynamak kaldı, aksilik olmazsa bu akşam onu da deneyeceğim ve onda da ısınma rahatsız etmezse telefonun genel olarak günlük kullanımda ''ısınma sıkıntısıyla'' sizi rahatsız etmeyeceğini kendi cihazımda deneyimlerek söyleyebilmiş olabilirim. hepinize iyi günler dilerim.
    edit: bu arada şimdi tamamen beyaz bir kapının fotosunu çekince farkedebildim: z3'de olan pembe kamera sorunu ne yazıkki z3+'da da devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fth05fth -- 25 Temmuz 2015; 16:31:38 >

hocam değerlendirmelerini bekliyoruz.
    Şu pembe sorunu hala tam anlamış değilim, lg g2 de de tek beyaz renkte pembeleşme yaşadım çünkü . Ama her fotoda pembeleşme var diyorsanız evet bu sorun olur...
  • hocam pembelik her fotoğrafta olmuyor -yada oluyor ama belli olmuyor- sadece beyaz, gri zeminlerin yakın çekimlerinde belli oluyor. az sonra becerebilirsem fotoğraflarla örneklemeye çalışacağım sizlere.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.