Şimdi Ara

Sony Xperia Z3 Su Geçirme Sorunu hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
3
Favori
23.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba benim z3 üm üst hopörlörden su aldı ve hopörlör bozuldu karşıdan aramaları çok az duyuyorum hatta neredeyse hiç duyamıyorum sonuçta su geçirmez özelliği var ama su geçirdi ve hopörlör bozuldu garantiye girermi girerse ve yapamazlarsa yeni telefon yollarlarmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefon üst hopörlörden su aldı ve hopörlörden çok az ses geliyor karşıdan gelen aramaları duyamıyorum aveadan aldım 2-3 ay oldu garantiyemi yoksa avea bayiyemi götürim lütfen yardım edin ve değişim yaparlarmı? Lütfen yardım edin?

• Arkadaşlar aynı sorun benimde başıma geldi. Cihaz daha 13 günlüktü yağmurda mesajlaştım uzun süre sonra dokunmatiği saçmalamaya başladı ikinci gün tamamen gitti dokunmatik işe gittiğim için o gün servise veremedim. 3. günü servise gönderdim üst hoparlörden ya da kameradan su geçirdi cihaz DOA kapsamında incelensin daha 13 günlük cihaz dedim kutuyla birlikte gönderdim. Cihaza hiç bişey yapmamışlar dokunmatikte problem yok deyip göndermişlerdi. Sanırım cihaz kurudu servise gidene kadar. Bende kabul etmedim cihazı bu telefonun içine su geçti bir kere belki yarın bozulur belki 3 yıl sonra böyle emanet telefon kullanmak zorunda mıyım dedim. İçinde zamanla oksitlenme yapacak anakart iptal olacak sonra kullanıcı hatası mı olacak istemiyorum dedim ama nafile. Geçen pazar 3. ayını dolduran telefonun dokunmatik tamamen gitti bu kez hiç su teması da yokken. Bursa Sony mağazasına gittim adamlar baktı dedim bakın servise gönderince yine arızası yok derlerse siz görün işte dokunmatik çalışmıyor dedim. Adam arızalı olduğuna dair belge verdi sonra hiç uğraşma git tüketici haklarına dedi. Buyrun burdan yakın adam açık açık söyledi bu cihazlarda seri seri problemler var dedi. Bi seri de kasa açıklığı varmış, bi seride üst hoparlör bölgesinden su sızıyormuş, bi seride power tuşu dandik çıkıyormuş, bi seride aşırı ısınma oluyormuş.. Artık Sony aldıysanız şansınıza hangi seri geldiyse onunla cebelleşirsiniz. Velhasıl ben tüketici hakları filan uğraşmamak için ilk gönderdiğim servis raporu ile birlikte tekrar gönderdim değişim istiyorum dedim bakalım ne olacak

• Artık bu Sonyden illallah ettim arkadaş. KVK desen aynı kafa al birini vur ötekine yahu telefonu servise gönderirken 3 sayfa rapor hazırladım ya birisi de resimli hatta telefonun şuralarında şu sorun var bu sorun var diye. Zaten dakikası 3TL ye arıyoruz her aramamda en az 10 dakika derdimi anlatıyorum. Nerden baksan 50 - 60 TL sadece telefon faturasına vereceğim be insaf ya. Geçen ekran değişecek gibisinden bir yazı gördüm KVK cihaz takipte aradım 2 saat anlattım ekran değişimi istemiyorum hiç bir parçanın değişmesini istemiyorum dedim. Bugün adamlar kalkmış ekranı değiştirmiş kargoya hazır hale getirmiş bile hay sizin aklınıza kafanıza sokayım ben. Daha bir şey demiyorum.. Yahu aynı dili konuşuyoruz bi de bu insanlarla ya! Hadi her şeyi geçtim güç tuşuda sertti içinde gibi onu da yazmıştım. Dedim bari onunla ilgili bişey var mı yok efendim sadece ekran değişmiş güncelleme yapılmış diyor. Ulan her arıza için tek tek mi göndermem lazım? Telefon olmadığı için ne kadar aksıyor benim işlerim benim mağduriyetim ne olacak? Göz göre göre kullanıcı hatası diyecekler. Zerre kadar hakkımı helal etmiyorum bu insan kılıklı mahlukatlara. Sony mağazası zaten gidiyorum tüketici haklarına git diyor adamlarda bıkmış artık. Yazıklar olsun

• Hangi seriler sorunlu acaba bende Z3 alma arefesindeyim 2.el olarak *#*#service#*#* menüsünden gerekli basınçları yapıyorum sorun yok diyor :/ ne yapacağım anlamadım yaw. Pffff........
  • Cihaz iki gün önce su geçirdi. Sadece sarja takiliyken telde şarj yüzdesi gornuyor. Açmak istediğimde ise sony xperia yazıp kapanıyor.

• benimde z3 üm var çeşmeye tuttum su geçirdi önceekran gitti sonrs geldi şimdi ise ekrsnda ve kamerads su var telefonun arka kasasında açıklık farkettim muhtemelen ordan girdi kapakçıklar kapalıydı ama şuan telefon çalışıyor garantiye göndermelimiyim bir ay olmadı daha

• Kapakları açarak suyun buharlaşmasını bekleyin ve kesinlikle telefonu kullanmayın. Kapalı kalsın. Hatta mümkün ise kapakları açık şekilde pirinç içinde hava almayan bir kapta 3 gün bekletin.

• Günaydın ,
    Yaklaşık 1 ay önce almış olduğumuz Sony Xperia Z3 havuza düştü.Manyetik şarj kullandığımızdan dolayı hiç bir kapağı açık değil.Hoporlerden başka yerden su girme ihtimali yok.Önce dokunmatik gitti sonrada ekran.Daha önce aynı şey başına gelmiş biri olarak tecrübelerinize ihtiyacımız var.Konu hakkında fikirlerinizi ve nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bizimle paylaşırsanız çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fgokcen

Günaydın ,
    Yaklaşık 1 ay önce almış olduğumuz Sony Xperia Z3 havuza düştü.Manyetik şarj kullandığımızdan dolayı hiç bir kapağı açık değil.Hoporlerden başka yerden su girme ihtimali yok.Önce dokunmatik gitti sonrada ekran.Daha önce aynı şey başına gelmiş biri olarak tecrübelerinize ihtiyacımız var.Konu hakkında fikirlerinizi ve nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bizimle paylaşırsanız çok sevinirim

Hocam şuan cihazda hiç hareket var mı?

Her iki taraftan kapakları açıp bir kapaktan içine üflemeli su varsa cikattmalisin daha sonra güneş altında kapakları açık beklet ve iyice kurusun. Eğer telefon hiç açılmıyorsa sarja bağla bir tepki verecek mi bak. Eğer birşey olmazsa gidiyorsun KVK ya telefon kapandı açılmıyor dersin.

• hzr34 H kullanıcısına yanıt
    Cihazda hiçbir hayat belirtisi yoktu maalesef.Servise götürdük
    çocuğun havuza düşürdüğünü de söyledik . çok şükür garanti kapsamında bilgisini verdiler.İlginiz için teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar 5 gun once telefonu suya soktum ( cesme altina tuttum ) ve alt hoparlorden ses gelmemeye baslado gun icinde kurudu ve ses tekrar geldi ancak yukaridaki hoparlore gore daha boguk geliyor garantiye gonderip degisim istesem kabul gorur mu ? kac gunde degisim yapilir ?

• Benim telefonuma SU KAÇTI ACILIYOR SİM KARTI OKMUYOR VE KAMERA BUGLU GARANTİYE NEREYE GÖNDERECEĞİM BİR BİLGİ ALABİLİMİRYİM FATURA ÜZERİNE ALINDI VODOFONEDEN
  • Selam arkadaşlar. Benimde Z3 malesef su geçirdi. Kapakçıklar sıkıca kapalıydı. Havuzda öyle 5 10 cm derine sokup foto vs çekiyordum 10 dakka sonra dokunmatiği gitti. Bende gittim kenara koydum kurusun diye. Bi müddet sonra telefonu kontrole gittim. Bu seferde ekran kıpraşmaya başladı. Bir süre sonra ekran ışığı komple gitti fakat telefon çalışıyordu. Bi kaç saat sonra ekran komple gitti. Fakat telefon çalışmaya devam ediyordu. Dışardan çağrılar geliyor, bildirimler vs titreşim, ekran dışındaki herşey çalışıyordu. Bugün Kartal KVK servisine verdim bakalım sonuç ne olacak. İnşallah cihaz değişimi yaparlar. Sizi bilgilendiricem. İyi forumlar.
  • SirSdü kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi çeşmenin altında biraz tuttum sonra kuruladım ekranı açmaya çalıştığımda alttan karıncalanma yapmaya başladı ondan sonra servisi aradım 4 saat kullanmadan bekle dendi. Bende bekledim ve 4 buçuk saat sonra telefonu açtım normal olarak açıldı ve 1 dk sonra ekran tamamen gitti.Artık ekranın arka ışıklandırması farkediliyor. Cihaz diğer fonksiyonlarını gerçekleştirebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2367

Bende sizin gibi çeşmenin altında biraz tuttum sonra kuruladım ekranı açmaya çalıştığımda alttan karıncalanma yapmaya başladı ondan sonra servisi aradım 4 saat kullanmadan bekle dendi. Bende bekledim ve 4 buçuk saat sonra telefonu açtım normal olarak açıldı ve 1 dk sonra ekran tamamen gitti.Artık ekranın arka ışıklandırması farkediliyor. Cihaz diğer fonksiyonlarını gerçekleştirebiliyor.

Aynı sorun bende de var. Daha bu gün havuza girdik ve kapakları sıkıca kapattığımdan emindim. Ancak su aldı ve ekran karıncalaştı sonra tamamen kapandı diğer özellikleri arama dahil kullanılıyor. Peki kullanıcı hatası derlerse ne yapacağım merak ediyorum
  • mua11 M kullanıcısına yanıt
    Bende bilmiyorum hocam .Telefonu servise yolladim fakat halen girişini yapmadılar servise. Deli oldum telefonsuzluktan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2367 -- 27 Temmuz 2015; 20:11:28 >
  • selamlar benim z3 telefonum da su geçirdi 8 aydır kullanıyorum ve ilk defa suya soktum oda çeşmenin altında 10 saniye yıkadım okadar kapaklar saglam çok dikkat ederim m telefonun ekranı karardı görüntü yok ama ses var çagrılar geliyor bu gün kvk ya verdim degişim olan arkadaşlar aceba benimkisi gibi 8 aylık olan cihazları degişim oluyormu yoksa ana kartmı degişiyor. ben ne yapmalıyım degişim istedigimi söyledim bu fabrikasyon hatadır sony de bunu yapıyorsa biz hangi markaya günenecez artık bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: enisgul35

selamlar benim z3 telefonum da su geçirdi 8 aydır kullanıyorum ve ilk defa suya soktum oda çeşmenin altında 10 saniye yıkadım okadar kapaklar saglam çok dikkat ederim m telefonun ekranı karardı görüntü yok ama ses var çagrılar geliyor bu gün kvk ya verdim degişim olan arkadaşlar aceba benimkisi gibi 8 aylık olan cihazları degişim oluyormu yoksa ana kartmı degişiyor. ben ne yapmalıyım degişim istedigimi söyledim bu fabrikasyon hatadır sony de bunu yapıyorsa biz hangi markaya günenecez artık bilmiyorum

Değişir merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2367

Bende bilmiyorum hocam .Telefonu servise yolladim fakat halen girişini yapmadılar servise. Deli oldum telefonsuzluktan.

Benim de daha ilk günüm 20 iş günü dediler. sabırla bekliyorum bakalım artık ne zaman gönderirlerse. Dilim yandı ben daha suya sokmam telefonu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.