Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z5 PREMIUM KULÜBÜ ★ (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.088
Cevap
70
Favori
230.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Z5 premium icin kolay root yontemi var midir acaba. Kingoroot gibi kolay yoldan yapan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom49

Z5 premium icin kolay root yontemi var midir acaba. Kingoroot gibi kolay yoldan yapan.
    Bunu bende araştırıyorum bilen var ise lütfen söylesin. Telefon donanım olarak iyi olabilir ama yazılımsal olarak berbat. 2016'dan beri kullanıyorum çok acayip bir şekilde soğdum telefondan. Dahada sony alacağımı düşünmüyorum.

teşekkürler.
  • freedom49 F kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey şimdilik mümkün değil. Bootloader kilidini açın. Twrp yükleyin. Magisk veya supersu' yu twrp ile yükleyin tamamdır.
  • Benim telefonumda da aynı şekilde; sırasıyla ses ve güç tuşları çalışmamaya başladı. Kamera tuşu ise odak yapıyor ama fotoğraf çekmiyor, sanırım flex kablo da temassızlık var. Telefon kapansa açamayacağım bir daha. Bunu kendim söküp takmaktan ziyade su geçirmez garantili söküp halledecek bir tamirci bulabilir miyim bilmiyorum. Bunun haricinde asıl sorum telefon görüşmesi yaparken hoparlöre aldığımda karşıdaki kişinin sesi gelmiyor bunun nedeni nedir? Bu sorun Sony Z3'de de yaşıyorum. Bilgi sahibi olan arkadaşlarımın değerli görüşlerini bekliyorum.
  • Sedicivalvole. kullanıcısına yanıt
    Tüm tuşların bağlı olduğu ana flex de sıkıntı olabilir gibi görünüyor. KVK ya gönderebilirsiniz. Ses mutlaka 1 hoparlörden gelmesi lazımdı. Olmadı bir yazılım onarımı yapın.
  • Cevabınız için sağolun, telefonun garantisinin bittiğini yazmayı unutmuşum. Müziklerde iki hoparlörden de ses geliyor diye hatırlıyorum. İşini iyi yapan bir telefoncuya götüreceğim artık.

Telefonu hor kullanmanın neticeleri bunlar sanırım şimdi çıkmaya başladı.
  • Sedicivalvole. kullanıcısına yanıt
    Bir kac hafta önce aynı sorun benim başıma geldi..Karşı tarafin sesi hoparlör den gelmiyorsa,, müzik dinlediğinizde de alt hoparlörden ses alamıyorsunuzdur.

İki ihtimal var,ya flexin anakarta bağlantılı soketi yerinden çıktı yada butun (ses tuslari,acma kapama tusu,kamera tusu,titresim motoru ve alt hoparlörun ayak bağlantısı nin) bağlantılarınin olduğu flex arızalanmıstır.

Böylesi şeyler elinizden gelmiyorsa hic bulasmayin tabi.lakin biraz eliniz yatkinsa,flexi 45 TL ye, arka kapak içinde yapistirici etiket 17 tl(ama ben t8000 i tavsiye ederim) ki o da 30 tl.kisacasi 80 tl lik bir masrafiniz olur.Fiyatlari da bir telefoncuya tamire giderseniz bir fiyat aralığı olsun diye verdim ayni zamanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Öyle bir şey şimdilik mümkün değil. Bootloader kilidini açın. Twrp yükleyin. Magisk veya supersu' yu twrp ile yükleyin tamamdır.
    Bende bir tane almayı düşünüyorum ikinci el. Daha evvel kullandım ama şu anda hatırlamıyorum bootloader kilidi açılınca bazı özellikleri kayboluyor diye hatırlıyorum onları geri yüklemenin bir yolu var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: grolof

Bende bir tane almayı düşünüyorum ikinci el. Daha evvel kullandım ama şu anda hatırlamıyorum bootloader kilidi açılınca bazı özellikleri kayboluyor diye hatırlıyorum onları geri yüklemenin bir yolu var mı

Alıntıları Göster
    DRM fix dediğimiz eklentiyi içeren kerneller ile yüklemeniz mümkün hocam. Zaten kilid açsanız bile yükleyebileceğiniz 2-3 adet rom var. Onlarda da drm fix var had igelmedi diyelim yardımcı olurum. Faal olarak z5 premium aktif root ile kullanıyorum.
  • quote:

DRM fix dediğimiz eklentiyi içeren kerneller ile yüklemeniz mümkün hocam. Zaten kilid açsanız bile yükleyebileceğiniz 2-3 adet rom var. Onlarda da drm fix var had igelmedi diyelim yardımcı olurum. Faal olarak z5 premium aktif root ile kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim

• quote:

Alıntıları Göster
    Aslında custom rom pek kullanmıyorum ama rootlu kullanmayı seviyorum.Sizin kullandığınız herhangi bir custom rom varmı
  • grolof kullanıcısına yanıt
    M-rom var hocam stock tabanlı onu kullanıyorum magisk ile 2-3 modül de eklenince gayet yeterli oluyor.
  • quote:

M-rom var hocam stock tabanlı onu kullanıyorum magisk ile 2-3 modül de eklenince gayet yeterli oluyor.
    Magisk root yaptığınız uygulamamı,mesela onunla 2-3 modül nasıl ekliyorsunuz mödüller ne işe yarar.Kusura bakma uzun zaman oldu xperia cihaz kullanmayalı yeniden çözmeye çalışıyorum
    Magisk Xperia ya ya özgü değil hocam. Genel bir root uygulaması supersu gibi. Modül eklemeyi yükledikten sonra görürsünüz uygulama içinden bir tek + ya basmanız ve modülü seçmeniz yeterli oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Magisk Xperia ya ya özgü değil hocam. Genel bir root uygulaması supersu gibi. Modül eklemeyi yükledikten sonra görürsünüz uygulama içinden bir tek + ya basmanız ve modülü seçmeniz yeterli oluyor.
    Root yapmak için olduğunu biliyorum Başka telefonlara da yapılıyor biliyorum ama ben hiç kullanmadım. Açıklama için teşekkür ederim

• quote:

Sizede çok zahmet verdim kusura bakmayın.
    derleme numarası 32.4.A.1.54 yani görünen son sürüm.Ben bir iki kaynak buldum android 7.1.1 ile çalışmaz diyor.
    Size zahmet twrp,magisk linklerini bana verebilirmisiniz.Geri kalanını çözerim sanıyorum.Ben biraz yaşlandığım için hafızamda pek kalmıyor,üstelik çok sık telefon değiştiriyorum.2 ay içinde 4 tane telefon değiştirdim,artık bilgiler hafızamda birbirine çarpıyor.

NOT:birde şunu merak ediyorum eğer custom rom kullanmazsam drm key olmıyacağı için sanırım TA gibi bir şeyle yedekliyebiliyorduk bu sürümde yedekleme şansımız varmı yani stock roma dönünce eski haline dönüşebilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grolof -- 23 Aralık 2018; 18:35:1 >

Ta dosyalarını yedeklemeyi şu konudan yapabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/android-7-1-1-sony-xperia-z5-kulubu-bl-unlock-root-kernel-recovery-rom--109648104

TWrp ve magisk için de

XDA Developers
    [FTF][Android 7.1.1][ROOT][R/W][32.4.A.1.54] E68xx + Patched Kernels (Google Drive)
    https://forum.xda-developers.com/z5-premium/general/ftf-e68xx-patched-kernels-google-drive-t3689378

• ouzqan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  • artakalan kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi müzik dinlerken alt hoparlörden ses gelmiyor ve titremiyor. Telefonculara gittim sordum hepsi 100-150 tl civarı fiyat verdi. Bahsi geçen flex kablonun değişeceğini söylüyorlar. Yani en kötü bu şekilde yaptıracağım.
    Bunun haricinde kasa biraz yıprandı, değiştirmeyi istediğimde orijinal malzeme bulunmuyor. Serviste ise kasa değişimini ekranla beraber yaptıkları için >700 tl ücret çıkarıyorlar. Biraz kararsız kaldım anlayacağınız.
  • Merhaba bende z5p kullanıyorum. Android nougat'dan sıkıldım, Android 8 yada 9 custom rom varmı yükleyebiliceğim ?
  • 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.