Şimdi Ara

Soru ? İpV4 ( Dış ip çoğaltması )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz üzere son aylarda Dünya üzerinde IPV4 konusunda büyük sorunlar yaşanmaktadır. Buna göre 1 - 100 blok ip almak neredeyse hayal olmuş ve Radyolink internet sistemi veya simetrik datacenter hatları gibi özel nitelendirilmiş hatlar dahi sınırlandırılarak ücrete tabi olmuştur. Uydunet, TTNET, Superonline ( Metronet ) vb servis sağlayıcıları 2. veya fazlası statik ip atamasını durdurmuşlardır.

IPv6 da Türkiye de alt yapısı hazır olan fakat nezaman kullanıma geçeceği belli olmayan bir sistemdir.

Yine Bildiğimiz üzere IPV4 atama işlemi interneti aldığımız servis sağlayıcımızın DNS adreslerinden oluşan benzersiz numara dizisidir. Ve Mevcut hatta tanımlanır. SINIRLIDIR. 1 Hatta 1 Adet Verilmesi zorunludur ancak Birden fazla verildiğinde Kullanabilmek için ev modemlerin den daha fazlası olan rooter vb gelişmiş dağıtıcı cihazlara ihtiyaç vardır.

Bunlara göre ;

Soruma gelirse arkadaşlar ... Burada bilgisizliğim veya tahminlerimi kullanmam dan ötürü sorum saçma gelebilir affedin.

1. Herhangi bir servis sağlayıcısından aldığımız internet bağlantısına herangi bir şekilde SANAL IPV4 ataya bilirmiyiz ? Yani Mevcut tek statik ip tanımlanmış internet hattımıza servis sağlayıcımız destek vermese dahi 2. veya 3. ip adresini ataya bilirmiyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imbatnet -- 17 Mayıs 2014; 1:21:07 >

• imbatnet İ kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bende bu konudan dolayı müzdaribim. Bu tür firmalar genelde 1 statik ip aboneliği veriyolar. Ama şöyle bir işlem yapmanı önerebilirim. Statik ipnin subnet ve gateway hesaplarını kullandığın firmadan alarak local olarak ip yi dağıtabilirsin. Yanlız statik ip 1 tane almak zorundasın.
  • özür dilerim gayet açık anlattın ama ben tam kavrayamadım daha ayrıntılı bahsedebilir misin ... uygulamalı da olabilir.
  • yok mu bu konuda başka bilgisi olan
  • imbatnet İ kullanıcısına yanıt
    @imbatnet kullandığın firmayı ara 1 adet statik ip aboneliği başlat. Ve daha sonrasında O statik ip ye ait Gateway ve Subnet bilgilerini iste. Ağ maskesi kurarak ip yi dağıtabilirsin.
  • Anlatım için teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımın söylediğini hala anlayamadım .. sorunu anlayabildiğini düşündüğüm için heralde local ip dağıtmayı anlatmıyordur diye düşünüyorum.

Sorunu şu şekilde çözdük..

RİPE sisteminden temin ettiğimiz 1 class 0-255 ip adresini mevcut servis sağlayıcımıza ANONS ettirerek kendi ip aralığımızı router larımıza girerek sunuculara dağılım yaptık. Umarım sizlerede yardımcı olabilmişimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.