Ben birkeresinde 3 gün kapatmamıştım hiçte elektrikler gitmemiş şansıma HL2 indirmeye çalıştım
28 gün açık bırakan var ama ben en çok 2gün açık biraktim.aslinda bilgisayarin donanimlari sürekli açılıp kapanma ile zarar görür.açık olduğu sürece sorun yok.işlemde yapmazsan hiç ısınmaz.
Su an baktım 17 gun 23 saat 17 dakiika olmus
benimki de hep açık sadece arada restart
evt aslinda dogrudur da hocam bu miktar o kadar azdir ki tamamiyle goz ardi edilebilir.... buna benzer bi topic vardi bi ara sanirim meke arkadasimiz cok iyi bi ornekle aciklamisti yanlis hatirlamiyosam
quote:
Orjinalden alıntı: KeanuReeves
28 gün açık bırakan var ama ben en çok 2gün açık biraktim.aslinda bilgisayarin donanimlari sürekli açılıp kapanma ile zarar görür.açık olduğu sürece sorun yok.işlemde yapmazsan hiç ısınmaz.
Kardeşimin server olarak kullandığı sistem default soğutma ile 2500+@3200+ olarak voltajsız halde elektrik şebekesi izin verdiğince açık...
en son sanırım 9ay gibi bi süre açık kaldı sistemim... yanlış hatırlamıyosam arada hiç elektrik de gitmedi.. en sonunda bi kapattım çünkü artık format atmam gerekiyodu sistem iyice aptallaşmıştı :)
hatta şunu sölim kurduğum bi program restart istemişti uninstal ettim resmen anında restart atmamak için...
divx indiriyodum yüklü miktarda :)
quote:
Orjinalden alıntı: rialto
Ben makineyi max 15 saat bırakıyorum.arkadaşlarım 20-25 saat.Acep makineler zarar görmeden(sıcaklıktan)nekadar açık kalabilir....
işlemci normal 38-işlemci kullanılırken 50 derece Sizcde nekadar açık kalabilir....
bazen superonline, ttnet falan bir süreliğine çalışmıyor ya. işte o zaman adamlar ya reboot ediyorlar makineleri ya da sistem aşırı ısınıyor falan teknik hataları saymıyorum tabi.
Ben 3 yıl sürekli açık kalan makine biliyorum serverlarda. Istediğin kadar açık bırakabilirsin
ben angaraya giderken açık unutmuşum pc yi, başka zaman elektrik giderdi hiç gitmemiş 10 gün öyle beni beklemişti gerçi hep açık pc, arada res atarım. kapatmam, bi zararıda yok zaten.
be hergün 4 saat dinlendiriyorum geceleri hep açık download yapıyor
Öncelikle herkese
Bende ADSL aldım ama 9 gün oldu hale internete giremiom. O zaman görüşürüz.
Yaa ben hesapladim zaten gunde 2 saat bilgisayari aktif olarak kullanan biri bilgisayari kalan surede acik biraksa elektrik faturasina max. 15 milyon olarak yansiyor. ADSL si olan adama hic problem degil.
2-3 gün açık bıraktığım oldu uydu dl olayına girdiğimde