Şimdi Ara

Sorun güç kaynağı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Intel Core 2 Quad 9400 2.66 ghz
    8 GB 1333 mhz ram
    nvidia gts 250
    1 TB 7200 rpm 32 mb cache hdd
    Sound blaster Ses kartı
    High power 500 watt

Ne olduysa kasayı değiştirdikten sonra olmaya başladı. Sistemi ilk açtığımda(5-10 dk sonra) bir ekran donması reset atmadığım sürece tepki yok. Sonra açtığımda 1 hafta donmadan çalışır gibi duruyor. Xpredator kasasındaki fan kontrolcü, 7 fanın ledli 1 fanın normal olması son rpm'lerde çalışması acaba fazla gelmiş olabilir mi?

Edit: Bios update ile sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßµğ®@ -- 21 Temmuz 2012; 0:54:11 >

• bu bıos sorunuda olabilir ..biosu tecrübeniz varsa güncelleyın yada sıfırlayın defult ayarlarda deneyin ...

ama 7 adet ledlı fan ve son rpm lerde çalışmasıda kafa kurcalıyor açıkcası .. psu yu daha az enerji gereksimi olan bir sistemde test etme şansınız varsa deneyin ...
  • o sisteme power yeterli başka bir sorun olmalı kasayı montaj ederken bir hata yapmış olmayasın .
  • psu acaba gerçekten 500 watt mı ? tam modeli nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

o sisteme power yeterli başka bir sorun olmalı kasayı montaj ederken bir hata yapmış olmayasın .

Ne gibi bir hata yapabilirim ki donmasına sebep olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _numlock_

psu acaba gerçekten 500 watt mı ? tam modeli nedir

High Power 500W Powersupply HP-500-A12S
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

bu bıos sorunuda olabilir ..biosu tecrübeniz varsa güncelleyın yada sıfırlayın defult ayarlarda deneyin ...

ama 7 adet ledlı fan ve son rpm lerde çalışmasıda kafa kurcalıyor açıkcası .. psu yu daha az enerji gereksimi olan bir sistemde test etme şansınız varsa deneyin ...

Bios güncellemeyi deneyeceğim format işlemi bittikten sonra bios default ayarlarında bu arada. Dediğim gibi önceki kasamda 1 tane ledli fan vardı toplam 3 kasa fanı vardı bir sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßµğ®@ -- 18 Temmuz 2012; 13:15:24 >
  • Format işlemi bittikten sonra masaüstünüz hazırlanıyor kısmında dondu bu sefer de
  • güç kaynağı gayet yeterli enteresan bir durum.Bir de ramlarin hepsini çıkararak tek tek takmayı deneyin bazen ram veya slot arızalı olabiliyor.
  • quote:

güç kaynağı gayet yeterli enteresan bir durum.Bir de ramlarin hepsini çıkararak tek tek takmayı deneyin bazen ram veya slot arızalı olabiliyor.

Sorun ramlerde olsa mavi ekran vermez mi?
  • her zaman vermez bende 4*2 gb ram vardı slotlardan birisi arızalanmış rami çıkarınca haliyle düzelmişti.Slotta arızalı olabilir.
  • quote:

her zaman vermez bende 4*2 gb ram vardı slotlardan birisi arızalanmış rami çıkarınca haliyle düzelmişti.Slotta arızalı olabilir.

Ben de 4 tane ram slotu var ramlerin 4gb x 2 olduğu için renklere göre takıyordum bir beyaza veya bir maviye yani sonra formatta hata verdi ve ikisini yan yana takıncaa format atılmıştı (birini beyaza ve birini maviye yani) Şimdi ikisini değiştiriyim maviye takıyım dedim pc ye başlattım. Pc 10 sn çalıştı ekrana görüntü gelmeden sonra kapandı yine böyle 4-5 kez devam etti. sonra beyazlara taktım windows başlatılıyor da dondu kaldı sorun ramlerde mi slotlarda mı anlamadım ?

Edit: Bu sorunu bios update ile hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßµğ®@ -- 18 Temmuz 2012; 17:40:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.