Şimdi Ara

SORUN GÜÇ KAYNAĞI MI ACABA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi forumlar arkadaşlar. İntel İ7 980X Cpu, 6 gb ddr3 ram, hd5970 ekran kartı, Gigabyt x58a-ud3r V2 anakart. kingston 120 gb ssd+4 tb hdd donanımı bilgisayarıma montajlı bulunan High Pover Absolute 850 W güç kaynağı kullanıyorum. öncelikle şunu belirteyim bütün sıcaklıklar normal düzeyde. işlemci prime 95 testlerinde 2 saatte maksimum 68 derece gördü, ekran kartı testler ve oyun sırasında maksimim 65-70 derece arasında bir ısıya ulaşıyor.
    sorun şu ki oyun oynarken bilgisayar 10-15 dk içinde reset atıyor. tamamen kapanıyor tekrar açılıyor. sorun ne olabilir. sıcaklık değerleri normal olduğuna göre psu olma ihtimali nedir. başka aklınıza gelebilecek bir arıza var mıdır. Şimdiden teşekkürler.

• Sistemde overclock varmi ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya bi süre önce işlemcide vardı iptal ettim. zaten işlemci bence yeterli olduğu için iptal etmiştim.
  • ayrıca 4 tb hdd toplamda 3 parça halinde 1+1+2 şeklinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarukKarasapa

baya bi süre önce işlemcide vardı iptal ettim. zaten işlemci bence yeterli olduğu için iptal etmiştim.

OC YOK...
  • Selam,
    Psu olduğunu düşünmüyorum raid kullanmıyorsan sadece os yüklü hdd ile bi oyna. sıcaklıklar normal gözükse dahi ani yükselmelerde işini yapmıyor olabilir termal macun eski ise tazelemeni tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarukKarasapa

iyi forumlar arkadaşlar. İntel İ7 980X Cpu, 6 gb ddr3 ram, hd5970 ekran kartı, Gigabyt x58a-ud3r V2 anakart. kingston 120 gb ssd+4 tb hdd donanımı bilgisayarıma montajlı bulunan High Pover Absolute 850 W güç kaynağı kullanıyorum. öncelikle şunu belirteyim bütün sıcaklıklar normal düzeyde. işlemci prime 95 testlerinde 2 saatte maksimum 68 derece gördü, ekran kartı testler ve oyun sırasında maksimim 65-70 derece arasında bir ısıya ulaşıyor.
    sorun şu ki oyun oynarken bilgisayar 10-15 dk içinde reset atıyor. tamamen kapanıyor tekrar açılıyor. sorun ne olabilir. sıcaklık değerleri normal olduğuna göre psu olma ihtimali nedir. başka aklınıza gelebilecek bir arıza var mıdır. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci termal macunu en son ne zaman yenilediniz?

• Kardeş aynı sıkıntı bende vardı. Power'da sıkıntı tespit ettik. Aynı dediğin gibi oyuna girince kapanıyor yeniden açılıyordu. Bu sorunu tespit etmek zamanımı almıştı 3 ay kadar ve internette kimse bilmiyor nerdeyse. Power'ı garantiye gönderiyorsun sorunuda belirtip para iadesi istiyorsun. Benim gibi thermaltake alıyorsun sorun ortadan kalkıyor. İyi forumlar
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    işlemcinin termal macunu 2-3 sene önce yeniledim ancak sorunun işlemciden kaynaklanmadığını düşünüyorum. çünkü prime 95 ile yüzde 100 yük altında bile kapanma yapmıyor. benim aklıma power geldi çünkü bilgisayar tam yük altındayken yani hem işlemci hemde ekran kartı yük altındayken reset atıyor.(özellikle crysis ve crysis varhead oynarken sürekli resetliyor) restlemesi gücün tamamen gidip tekrardan sıfırdan açma tuşuna basılmış gibi çalışması şeklinde oluyor. yani power güç kesiyor gibi geliyor bana.
  • pc elektirk gelmiyosa sorun güç kaynağıdır
  • ARKADAŞLAR SORUNUM HALA DEVAM EDİYOR. BENDE TEST ETMEYE DEVAM EDİYORUM:)) SANIRIM GÜÇ KAYNAĞIMDA SORUN YOK. İŞLEMCİYİDE YAKLAŞIK BİR GÜN BOYUNCA PRİME 95 TESTİNE TABİ TUTTUM VE MAKSİMUM 70 DERECEYE GELDİ VE SIKINTI ÇIKARMADI. SON SEÇENEK EKRAN KARTI ODA OLMAZSA ANAKARTTAN ŞÜPHELENİYORUM.  SORUN GÜÇ KAYNAĞI MI ACABA

EKLEDİĞİM RESİM SİSTEMİMDEKİ HD 5970 EKRAN KARTININ SICAKLIK DEĞERLERİ. GPULAR MAKSİMUM 66 DERECEYİ GÖRÜYOR ANCAK DDCI Phase #1 Temperature değerlerine dikkat ederseniz çok yüksek gibi görünüyor. bu değerler nedir maksimum sıcaklıklarının kaç olması gerekir. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.