Şimdi Ara

Sorunsuz diye aldığımız 2.el aracımızın motor ömrü bitik çıktı EKSPERTiz - Otonubil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, geçen ayın 19. günü kardeşim için 2.el 2003 model ve orijinal olduğu idda edilen km (131.000) Fiat Palio 1.2 16v otomatik araç alımı gerçekleştirdik. Alım öncesinde satıcıyla bir kaç kere görüştük araç ile ilgili bildiğim teknik ve mekanik sorularımın hepsine sorunsuz, problemlemsiz olarak cevaplar vermesi üzerine aracın bulunduğu şehir İzmit'e gidip satıcının vardiyasından dolayı öğleden sonra 4 ile 5:30 arasına sıkışan zaman vaktinde araca yüzeysel bakıp ekspertize soktuk ve noter satışını tamamladık. Geçen süre zarfında araç 1000km kadar yol yaptı ve satıcının ısrarlar herşeyi tam demesine rağmen çok geçmeden bir yağ bakımı yaptırmak için bir ustaya uğranıldı. Usta aracın kontrollerini yaparken araç motor yağının neredeyse hiç kalmadığını belirtti ve kontrollerden sonra aracın motorunun kısmi ömrünü tamamladığını, halihazırda 3000-8000tl arası masrafı olduğunu belirtti.

Bu haber soğuk duş etkisi yaptı tabi şuan ne yapabiliriz kısmında araştırma yapıyorum. Bir avukat ile görüşüldü. Satıcının mutlak sorumluluğu olduğu ve ilk aşamada ihtarname çekilebileceğini ve akabinde dava açılabileceğini belirtti. Forumda bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan bilgilerimi tazelemek ve yenilerini eklemek adına yardım rica ediyorum.

Teşekkürler.

Güvenilir ekspertiz firmasını eklemeyi unutmuşum. https://www.otonubil.com/ Kartepe Şubesi. Şuana kadar bizlik bir şey yok aracın motoru bitikse söylemişizdir tarzı geri dönüşleri oldu sadece.

Sorunsuz diye aldığımız 2.el aracımızın motor ömrü bitik çıktı EKSPERTiz - Otonubil

https://www.otonubil.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoşçakal -- 14 Mayıs 2020; 0:51:7 >

• Ne zaman bu tarz mesaj yazsam muhakkak benim bir arkadasim 10 yılda 100bin 50 bin km yaptı mesajı gelir hiç şaşmaz .

Güzel abim.(yaşım 40.benden kucuksen kardeşim).bak kendin diyosun.10 senedir araba arkadaşında.bende de var bir numune.enistem yılda 5 bin km yapmaz.yuzde 90 dedim zaten km düşürülmüş.yuzde 10 senin arkadasin benim eniştem işte.

Ama böyle arabalar ilana girmez.eşten dosttan eşten dosta gider.100 arabanin 10 u böyleyse 1 i 2 si ilana girer girmez.sen o yüzde 1 2 yi yakalarım diyosan ,kolay gele

Ama sahibinden de 10 senelik 15 senelik araba 100 bin km de görürseniz

K A Ç İN

K A Ç İ N
    Aynı olay benim başıma gelse bırak mahkemeye vermeyi, eski sahibini bile arayamam herhalde. Otomobil firmaları bile sıfır aracına 2-3 sene garanti verebiliyor. 15-20 yaşında 150bin km deki araca kim garanti verebilir. Kim böyle bir araç için sahibinden garanti bekleyebilir! Arkadaşlar her malın bir miadı vardır. İnsaf yahu! Şimdi diyecelsiniz ki sahibi hiç bir sorunu yok demiş. Ya adam sorunu yok dese de araç 15-20 yaşında. Alan kişi bu riskleri bilerek almalı. Hani desen ki 0,1,2 hadi 3 yaşındaki araçta böyle bir arıza çıksa tamam hakkkımı soruna kadar ararım.
    Ha adam kilometresini düşürdüyse, o zaman başka. Bu durumda da hakkınızı sonuna kadar arayın. Ama o yaştaki her araç arıza açabilir.
    2. El aracı almadan önce hep sorarım aracı ne zaman satın aldınız diye?. Adam aralık ayında almış arabayı. 3-4 ay içinde birisi arabasını neden satar? Memnun olmadığı için.
    Kendimden örnek vereyim. Ben de 2018 aralık ayında 2017 model megane 4 aldım. Memnun kalmadım. 4 ay sonra sattım. Erken satılan aracın vardır bir sorunu.
  • Alıcı masrafın yarısına ortak olsun , teklif edin

Eğer olmazsa avukata icra talebinde bulunun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun inşAllah sorununuz çözülür. Usta yağ eksilttiği için aracın motoru kısmi olarak bitik olduğununu mu söyledi? Motorun bitik olduğunun kanaatine nasıl vardınız?
  • Öncelikle geçmiş olsun. Aracın yaşı bayağı var. 17 yaşındaki bir aracın sorunsuz olmasını ummak bence çok iyimser bir beklenti olaraktır. Ancak araçta yağ olmaması affedilir bir hata değil. Ayrıca ilk sahibi mi değil mi bununla ilgili bilgi verseniz daha iyi olurdu. Al sat yapan biri muhtemelen bakımını sözde servisle aynı özde ise piyasanın en dandik ürünleri ile geçiştirip karını artırmaya çalışacaktır. Araç içinize sindiyse uzlaşma ve zararın bir kısmını talep edin yoksa avukatla görüşün. Ancak aracın yaşı biraz problem. O yaştaki araca üretici bile sahip çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 29 Nisan 2020; 14:11:33 >
  • 2003 model araba ,131000 km de .(yersen)

Hemen ilginizi çekti degilmi.km çok düşük

Ne zaman bir arabanın km si,boyasına bakmayı değil,kaput altına bakmayı öğreneceğiz.

Geçmiş olsun.motordan bişey çıkmaz,km nin üstüne gidin,yüzde 90 düşürülmüş km.anca ordan yol alirsiniz

• İyi de o nasıl expertizmiş bunu anlayamamış mı motor o kadar kötü durumdaysa. Bence burda biraz abartı var. Arabada yatak sesi var mı? Sübap sesi var mı? O usta abartıyor olabilir bence başkalarına da gösterin.

• Araç expertize girmiş, aracın yaşı belli. Sen el sıkışıp aracı almışsın, motor ömrünü tamamlamış diye dava etsen seneler sürer ve muhtemelen davayıda kaybedersin.
    Km oynanmış ise oradan dava edebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç ilk sahibinden değildir diye düşünüyorum. Aldığım kişi aracı 12. ayda almış. Eşide kullanabilsin diye otomatik makul bir araç tercih ettiğini ama ailesine yetmediği için satışa çıkardığını söyledi. Km konusunda bende şüpheciyim ama satıcının beyanatı orijinal olduğu üzerineydi ve yapabileceğim tek şey malum site üzerinden sorgulatmak oldu.

Motorda üfleme yok ama ciddi anlamda mavi duman atıyor, motor yağ dolum kapak etrafında eski yağ birikintilerinden motora sürekli yağ ilave edilip devam edildiğini ve 1000km içerisinde 3 lt yağ yakmış gözüktüğü için en iyi ihtimalle segman ile kurtarılır hükmü verdi. (Aracı aldığımız gün yağı tamdı.)

Burada asıl canımı sıkan satıcının bu durumdan büyük ihtimal haberdar olması ve ayıplı kusurlu ürün satması.

Yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoşçakal -- 29 Nisan 2020; 14:25:17 >
  • 2003 model ve ekspertiz yapıpta aldığın araç için herhangi bir itiraz edemezsin.
  • Hemen satana da yüklenmeyin yağ değişen motor bitik dedi diye motor bitmez başka biyere baktırın kompresyon testi yaptırın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertiz denen sahte testte kaputu bile açıp bakmıyorlar ne anlasınlar motordan.hatta yağ yakan motor daha fazla güç verir bilen bilir

• 2. El aracı almadan önce hep sorarım aracı ne zaman satın aldınız diye?. Adam aralık ayında almış arabayı. 3-4 ay içinde birisi arabasını neden satar? Memnun olmadığı için.
    Kendimden örnek vereyim. Ben de 2018 aralık ayında 2017 model megane 4 aldım. Memnun kalmadım. 4 ay sonra sattım. Erken satılan aracın vardır bir sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoşçakal

Araç ilk sahibinden değildir diye düşünüyorum. Aldığım kişi aracı 12. ayda almış. Eşide kullanabilsin diye otomatik makul bir araç tercih ettiğini ama ailesine yetmediği için satışa çıkardığını söyledi. Km konusunda bende şüpheciyim ama satıcının beyanatı orijinal olduğu üzerineydi ve yapabileceğim tek şey malum site üzerinden sorgulatmak oldu.

Motorda üfleme yok ama ciddi anlamda mavi duman atıyor, motor yağ dolum kapak etrafında eski yağ birikintilerinden motora sürekli yağ ilave edilip devam edildiğini ve 1000km içerisinde 3 lt yağ yakmış gözüktüğü için en iyi ihtimalle segman ile kurtarılır hükmü verdi. (Aracı aldığımız gün yağı tamdı.)

Burada asıl canımı sıkan satıcının bu durumdan büyük ihtimal haberdar olması ve ayıplı kusurlu ürün satması.

Yorumlarınız için teşekkürler.
    İşin zor Allah yardımcın olsun. Tek usta ile sınırlı kalmayın işinin ehli bir kaç kişiye daha göstermekte fayda var.

• Burada ekspertizin de hatasi var. Arabanin sorunu var mi yok my diye bilir kisiye baktiriyorsunuz. Karsiliginda da para aldigi icin aksi cikmasi durumunda sorumluluk da almis oluyor.

• hocam kocaelinde tarcanlara götürseydin keşke.
  • Arkadaşlar gerekli en mantıklı cevapları yazmış ama 1.2 motorun masrafı nasıl oluyor da 3000-8000 arası çıkabiliyor. 3 bin neyse de 8 bin nedir ya. Benim kafam almadı 8 bin kısmını. Bu sebebten başka bir usta ile de istişare yapılmalı.

• Başka ustalara da bir göstermek lazim bence de 1.2 atmosferik palio motoruna 8 bin tl demek çok, öyle bir rakam çıkarsa bence sandık motor bulun az daha koyup veya çıkma koyun

• Senin usta uydurmus o aracin motoru en baba hersey dahil 3000 anca tutar 1.2 benzinli atmosferik bi motor ayni motorlu strada kullaniyorum tofaş niyetine

• Aracı geçen ayın 19'un da almışsınız o günden bu güne kaç gün geçmiş motor yağı çok çok az olsa değil 1000km 50km'de motor tuhaf seslerle size uyarı verir ve yağ lambasını çoktan yakardı egzozdan mavi duman atmıyorsa motordan abudik kubudik sesler gelmiyorsa motorunuz sağlamdır.

Ustalar şu sıralar salgından dolayı kimi tokatlasam kardır mantığındalar.Geçenlerde mazot basınç sensörünü değiştirmek için bir pompacıya gittim adam bana pompa bozuk dedi he he dedim sen tak müşürü gerisi bana kalmış müşürü değiştim yola devam yoksa 2000 lira kitleyecekti.

Her ustaya kanma piyasa üç kağıtçı dolu mahkemeye versen bile adam dese ki 20 gün geçmiş aradan onun hatası sonucu olmadığı ne malum diye hiç bir şey kanıtlayamazsın avukat parasına bakar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.