Şimdi Ara

Sorunsuz İkinci El Otomatik Araç Tavsiyesi (Toyota veya Honda Tavsiye Ediliyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdiye kadar pek çok konuda kıymetli bilgilerinizden ve deneyimlerinizden faydalandım.

Şimdi ciddi bir sorunum var ve bir karar vermem gerekiyor. Bu konuda sizlerin değerli bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.

2004 model Opel corsa dizel easytronic aracım var. İki senedir kullanıyorum. Ufak tefek sıkıntılar dışında canımı sıkmadı taki geçen haftaya kadar. Şanzıman beyni ve aktivatörü arıza verdi ve komple değiştirmek zorunda kaldık. 2 bin liranın üzerinde masraf ettik. Ancak artık arabadan çok soğudum ve yine başka bir arıza verecek telaşesi içerisindeyim. Daha önceki arabalarımdada sanayiden çıkmamış biri olarak artık sorunsuz bir araba almak niyetindeyim.

Bu yüzden elimdekini satıp yeni bir araç almaya karar verdim.

Sanayideki iki ustam var. birisi kesinlikle Toyota Dizel manuel al diyor. Manueli eşimin kullanamadığını ifade edince de yarı otomatikte olsa dizel otomatik corolla al diyor.

Diğer ustam honda yada toyotadan şaşma diyor. alırsın az kilometreli lpgli, tam otomatik sorunsuz binersin diyor.

Şimdi arkadaşlar ben arabaya şimdiye kadar servet yatırmaya hep karşı oldum. Ama sanırım bende 50 bin lira civarına kadar çıkıp temiz ve tam otomatik bir araba alacağım. Hatta istediğim gibi birşey bulamazsam gidip sıfır civic otomatik elegance eco alacağım.(bir fırsatım var 73 bin liraya yani yaklaşık liste fiyatının 10 bin lira aşağısına alabileceğim)

Ancak ne toyota bilirim ne honda. İkisine de bindim ancak hiç sürmedim. Araştırmalarım toyotanın bir adım önde olduğunu gösteriyor. Arkadaşım hondanın sert süspansiyonlarından muzdarip olduğunu ifade etti bu da benim için soru işareti oluşturdu. Ancak honda bana hep daha sempatik gelmiştir. Yani ne alacağımı hangi motoru, hangi markayı hangi model yılına ait aracı alacağım konusunda kararsız kalmış durumdayım.

Artık arabadan yana sorun yaşamak istemiyorum. Siz kıymetli arkadaşlarımın fikirleri benim için çok önemli. Yarımcı olursanız çok memnun olacağım.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Not: Arkadaşlar forumda ilk defa konu açıyorum. Bir hata yaptıysam uyarırsanız düzeltmeye çalışırım.

• İlk ustanızın dediğini bana mantıklı gelmedi. Yarı otomatik dizel corolla doğru bir tercih olmayabilir. Civicle kıyaslarsak tabi imkanlarınız el veriyorsa son kasa ikinci el düşük kilometreli corolla almanızı tavsiye ederim. Yalnız araç önceki aracınız olan corsaya göre büyük gelecektir. Eşiniz de kullanacağı için bu durumu göz ardı etmeyin. Eğer öyle bir durum olursa da toyota auris düşünebilirsiniz.
  • Değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

Aslında corsada artık küçük gelmeye başlamıştı. Bi oğlumuz oldu. Onun eşyalarını corsanın küçük bagajına sığdırmakta baya zorluk çekiyorduk. O yüzden bagajı geniş sedan bir araba olması bizim açımızdan daha iyi olacak.

Birde toyota dizel otomatik dediğimiz aracın baskı balatası var sanırım. O da ayrı bir problem. Corsanın baskı balata değişimi için yaklaşık 1500 lira ödemiştim. Bildiğim kadarıyla tam otomaiklerde böyle bir sıkıntı yok.

Aslında hep almak istediğim araba kia ceed sw olmuştur. Yani bir şekilde çok beğeniyorum o arabayı. Ama gerek fiyatlarının biraz yukarda olması gerekse de sorunsuzluğundan emin olamamam beni toyota veya hondaya yönlendiriyor.
  • Arkadaşlar 2016 model sıfır civic elegance eco otomatik +bagaj havuzu+arka park sensörü+ yetkili servis tarafından yapılan koruma paketi (boya koruma, motor koruma, kaput filmi, cam filmi, 5 kat pütür ile ses izolasyonu, jant koruma, plastik aksam koruma) almaya çok yakınım. fiyat 74700.

Yani ikinci el araba almaktan hakkaten çekinir oldum. Daha dün bir akrabamı fena halde dolandırdılar. cumartesi ekspertiz yaptırılan ve sorunsuz raporu alınan arabayı almak için şehirdışından gelen kuzenime aynı arabanın sadece plakasında bir harf farkı olanını sattılar. arabanın altından yağ boşalıyordu. e tabi böyle sahtekarlıkla karşılaşabileceğine ihtimal vermediği için plakaya falan bakmak aklına bile gelmiyo. velhasılı kelam arabada 7500 lira masraf çıktı.

Yani burda tüm ikinici el satıcılarını zan altında bırakmak değil niyetim sonuçta bende arabamı satacağım. Ama arabamı satarken eksiğini gediğini herşeyini söyleyip satacağım. Bu yaşadığımız olaydan sonra ilanlara bakıyorum. sıfıra yakın arabayı koymuşlar ilana. Yani düşünmeden edemiyorum acaba nedir sıkıntısı da satıyor diye. belki sadece nakit ihtiyacı veya başka bişe ama tanımadığım birinden araba alma fikriden bir hayli uzaklaşmış durumdayım.

Uzattım biraz yukarıdaki araç için fikirlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

• Araç alındı arkadaşlar. İlgilenen cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Hayırlı olsun hocam hangi araca karar verdiniz öğrenebilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara honda efe den civic elegance eco otomatik aldık. araç bir kaç gün sonra teslim edilecek.

sonrasında lpg işleme işleri oluyormuş onu araştırıyorum bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sincera35 -- 20 Nisan 2016; 14:18:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.