Şimdi Ara

SORUNSUZ ISINMA İÇİN ÖNERİLER - İZMİR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

quote:

ZIBRO S1735 bizim 9000 lik dediğimiz bir cihaz ve 24 m2 yeri mümkün değil ısıtmaz

ancak kim tavsiye etti anlamadım bu cihazı , hayır tavsiye edilmiş olsa bile servis nasıl olmuşta uyarmamış

bence bu cihazı başka bir yere 15 m2 nin altında bir yere taşıyın ve asgari 12.000 btu dediğimiz bir cihaz taktırın (servis keşif yapsın)

tabi yeni cihazın kaliteli olmasına mutlak dikkat edin çünkü ısıtma önemlidir bu iş sallamayla olmaz (maddi durum elverdiği kaliteli bir klima)

örnek bir 12 lik cihaz budur : ısıtma 13.650 (4.435 - 16.380)

sizdeki cihaz bu : ısıtma 12.500 (6.587 - 14.335)

ama sizdeki cihaz verilerinde bir tuhaflık var

bakın bu başka bir marka 9 luk : ısıtma 10.920(4.095 - 14.330)

iki 9 luk makina değreleri max. 14.000 civarı olduğu halde biri nominal 10.920 demiş diğeri 12.500 demiş

bir markanın 9 luğu diğer markanın 12 liği hatta 12.500 lüğü nasıl oluyor

şahsen ben çözemedim bilen bir arkadaş anlatırsa memnun olurum

alptuğ56 hocam sanırım bir yanlışlık yaptınız.
    hocam bu klima 12lik seri bir klimadır. ben dün yazdığım yazıda katog linkini verdim 9000 olan 1731 serisidir. ama katolog geç yükleniyor biraz bir foto aldım ordan
     SORUNSUZ ISINMA İÇİN ÖNERİLER - İZMİR

şayet demek istediğiniz. ben zaman zaman derim bütün klimalar aşağı yukarı naylonlaştı hepsinin btu değerleri düştü derim.
    eğerki hocam demek demek istediğiniz buysa naylonlaşmaysa çok doğru ozaman. mesela demişsiniz
    örnek bir 12 lik cihaz budur : ısıtma 13.650 (4.435 - 16.380) eh biraz son zamanlara denk gelmişsiniz doğru ama bakın.

DXK12 z1-s soğutma 12000-1330 nominal-max ısıtma 15400-17400 nom-max ve 1700btu lara düşüyor.
    sonraki seride naylonlaşma hafif başlasada gene çok güzel .

DXK12 z2-s soğutma 11942-13307 ısıtma 14330-17401 buda 1706 btulara min iniyor.

Hatta eski dxkz2 serisi yeni olarak euroventte şuan mevcut ama artık TR de yok. (bilmiyorum iklimsa zamanında euroventte geçiyormuydu ama bu klimalar naylon felan değildi onu söyleyebilirim) şimdi bu seriler az daha geliştirilmiş olarak hyper inverter dizayn olarak satılıyor. DXK z3 ve popüler inverter serileri ise daha basitleştirilmiş seriler. ama kötü değil denemez. bakın buda 12000 btu MITSUBISHI SRK35ZJP-S modeli

Soğutma Kapasitesi : 11.940 (3.410 - 12.625) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 13.650 (4.435 - 16.380) Btu/h galiba sizde onu örnek vermişsiniz şimdi satış sitesinden kopyaladığımda fark ettim DXKz-3 s ile aynıdır çok küçük ayrıntılar haricinde.
    hocam klasik seri aynı btularda olan klima ile daha büyük alanı ısıtabiliyorsam 1735 zibroda o alanı ısıtması gerekli düşüncesindeyim. çünkü bu cihaz 12000 olarak geçiyor. yoksa acaba yeni orta bir model olarakmı adalandırsalar bu tip btudan çalınan cihazları diyesim geliyor firmalara ben me. fazla oynama yapmadığı için fiyatlar yüksek diye biliyordum az önce baktım çok çalmasalarda 300 btu da onlar çalmış 12000 inverterde. ama max btu yu yükseltmişler mzs ge serisinde.

ben şahsen kesinlikle cop değerlerine takmıyorum benim klimamın btu sundan çalınmasın işte bakın ne kadar şüphe üzerine siz yazmışsınız. arada 1000 btu felan var.. cop için benim klimam ıstmayıp soğutmayacaksa başlarım çok affedin öyle copa mop çekmek lazım. eski klima olsunda c sınıfı olsun d sınıfı olsun hiçte okadar büyük tüketim farkı olmaz.. amacı kara dökmüş firmalar eer cop ta kandırmacasımıdır bu işin. hep diyorum daikin ve me de teknolojimi yok neden copları düşük. min 4000 erden başlıyorlar.. dikkat edilirse euroventte tüm markaları aratırsak yeni modellerin hepsinde cop değerlerinide düşürmeye başlamışlar.

hayır hocam bu klima 9000 btu bir klima dır ,hadi inatlaşalım

bir cihazın en önemli verisi nominal değerleridir ancak daha önce de söyledim normal 12.000 btu cihazd değeri yukarıda yazdığım şekildedir ve ben kendi kataloğuna bakarak yazdım orada nominal değer 12.000 e yakın gösterilmiş ama minumum maksimum değerlere uymayan bir değer var

ancak üretici illa standart benzer değerlerde üretmek zorunda değildir ,misal süper,hiper ,A+ gibi üretilip satılanlarda btu değerleri daha yüksek olabiliyor

yine ben bu cihaz iyidir yada kötüdür demedim ancak arkadaşın söylediği m2 de ısıtma randımanı olmaz dedim ve görünen köy klavuz istemiyor

sonra bazı 12 lik cihazlar 24 m2 yerde çok güzel işler yaparken bazıları yetersiz gelebiliyor ,işte bu durumlarda iş servislere düşüyor onlar buraya 12 lik yetmez 18 lik şart demeleri gerekiyor

ha diyorlar mı ,bence bazen diyorlar bazen demiyorlar ,biz alacağımız paraya bakarız diyen de var olmaz biz vebale giremeyiz diyen de var ,bir de inatlaşan müşteriler var servis uyarsa dahi sana ne kardeşim ben forumda sordum onlar yeter dedi deyip taktıranlar inanın vardır

sevgili 9 köyden kovmadığım kardeşim ben olsam bu cihazı 15 m2 yerden daha büyük bir yere taktırmam ,ha başkası taktırırım diyorsa da ben karışmam ,çünkü değerler ortada ,taktıranlarda kusura bakmasın ama donuyoruz demek zorunda kalır

hayır hocam benim dediklerim doğru ne örim hocam. meraklı adamız işte. elimizdeki klimalara bakınca neden olmasın dedik. birde bir klima daha alıcaz ya ince eleyip sık dokuyoruz tabi. size yazarken sayfadan düştüm bayada yazmıştım. boşa çıkacaktı iyi oldu bir taraftan. şimdi 1a1b1c arkadaşın son ilettiği belge ile duruma zaten zibro kendisi noktayı koymuş. ne diyelim umarım arkadaşa yardımcı olurlar.

• alptuğ ve 1a1b hocam benim değişen zibroya bir bakın aynı seriyi bulamadıkları için inverter verdiler biraz far ödedim. btu ları sınırda vakum biraz moktan oldu içime oturdu ama şuan fena değil. kışın nasıl olcak bilmiyorum.http://www.pvg.com.tr/zibro_s_3025-25-61.html
  • quote:

alptuğ ve 1a1b hocam benim değişen zibroya bir bakın aynı seriyi bulamadıkları için inverter verdiler biraz far ödedim. btu ları sınırda vakum biraz moktan oldu içime oturdu ama şuan fena değil. kışın nasıl olcak bilmiyorum.http://www.pvg.com.tr/zibro_s_3025-25-61.html

buna mı fark ödediniz

önceki cihazınız hangisiydi ?

kaç m2 yer için sordunuz ,kafam bir yerden sonra donuyor resetlemeden düzelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 1a1b1c

9 köyden kovuldum

Sizinhttp://www.pvg.com.tr/zibro_s_3025-25-61.html bu klima benim fujitsuyu oyar ama yazın, bakınız ne demiş sitede +48 bile soğutur

hatta sizin bu klima SP 1735 bile döver hem yazın hemde kışın.

iyi ya ozaman sevindim:)) bunu bana özellikle yazın eski klimamda havşayı fazla sıktıkları için bakır boru kırılmış kompresör zarar görmüş. yazın soğutmada sorun yaşayınca servis geldi gaz dolumu yaptı fakat sorun devam edince dedim ya yazın bu oldu eğerki sorun varsa bana inverter verin farkı ödiyim zamanda uzuayınca kızdım dedim artık fark vermeden gönderin bi makine 150 tl ye ok dediler. pvgden Volkan bey bak beni dinle albu makineyi dedi bu klimalardan millet şikayet ediyordu çok soğutuyor diyerek 1827 mi ne öyle bir modeli daha varmış. çünkü ben dediydim benim için a sınıfı b sınıfı önemli değil tasarruf felan istemiyorum demiştim. orijinal japon cihazı bulamayınca bunu gönderdiler. fark meseleside inverterden doğdu. Volkan bey teşekkür ediyorum burdan birde vakum iyi olsaydı o içime oturdu. neyseki pvg sağolsun umarım bişe olmaz. Allah var eski makinede çok iyiydi kışın harika ısıtmıştı. hatta hep birol ustaya takılıyordum kötü klima diye. çoğu kişiyede tavsiye etmiştim. genede ederim ama artık yok bu makine.

• quote:

quote:

alptuğ ve 1a1b hocam benim değişen zibroya bir bakın aynı seriyi bulamadıkları için inverter verdiler biraz far ödedim. btu ları sınırda vakum biraz moktan oldu içime oturdu ama şuan fena değil. kışın nasıl olcak bilmiyorum.http://www.pvg.com.tr/zibro_s_3025-25-61.html

buna mı fark ödediniz

kaç m2 yer için sordunuz ,kafam bir yerden sonra donuyor resetlemeden düzelmiyor

hocam bakın eski makinenin değerleri ile karşılaştırma ekledim. beğenicekmisiniz bakalım.

• quote:

quote:

quote:

buna mı fark ödediniz

hocam bakın eski makinenin değerleri ile karşılaştırma ekledim. beğenicekmisiniz bakalım.

öncelikle hayırlı olsun

tamam şimdi çözdüm işi

eski makina yerine 150 tl.ye inverter gönderilmiş , ama hala anlayamadığım bir kaç konu var

öncekinin kullanım alanı 65-90 m3 ,şimdiki 22-50 m3

birde ;

eskisinin kontrol ünitesi : uzaktan kumanda ,şimdiki :elektronik

birde ısıtma ve soğutma değerleri ters yüz olmuş gibi ,acaba bana mı öyle geldi ?

• quote:

öncelikle hayırlı olsun

tamam şimdi çözdüm işi

eski makina yerine 150 tl.ye inverter gönderilmiş , ama hala anlayamadığım bir kaç konu var

öncekinin kullanım alanı 65-90 m3 ,şimdiki 22-50 m3

birde ;

eskisinin kontrol ünitesi : uzaktan kumanda ,şimdiki :elektronik

birde ısıtma ve soğutma değerleri ters yüz olmuş gibi ,acaba bana mı öyle geldi ?

teşekkür ederim öncelikle abi. evet zaten benimde kafam gitti.eski makinenin değerleri bira daha yüksekti.
    bu makinenin artıs inverter olması. -15 için resistans eklenmiş olması. 48c soğutma yapması gibi herhalde.
    kullanım alanı daha düşük ben 16m2de kullanıyorum. o açıdan değerler sınır dedim. bu başlığada onun için taktım biraz. uzaktan kumanda elektronik meselesi bişe değil aslındada janjanlı biraz kumanda ışıklı. makinenin üstünde ayarladığın dereceyi gösteren dijital ufa ekran var birde kullandığın modların ışıkları var o dur elektronik denen durum.

• Ozan geçmiş olsun öncelikle, ME kullanıyorum buca da aynı şartlarda sayılır evim, yanlız kirigamine modeli, önceliğim ısıtma idi, diğer modellerinin err-cop değerlerinden daha iyi diye ısınma problemi çekmeyeceğimi hesap etmiştim, maşallahı var şu sıralar yine klima alma arefesindeyim daikın yada aynı modelden fiyat olarak hangisi cazip olursa araştırıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşım öncelikle başlığınız hiçte hoş olmamış.Sizin hatanız olamayabilir ama biz burada defalarca yazdık söyledik 20 m2 geçtiği durumlarda 12 lik klimayı kullanmayın diye.Yeni bina altta üste oturan yok üstüne üstelik kuzey cephe birde 25 m2 yani herşey dezavantaj.Alınmaz arkadaş markası ne olursa olsun 3,5 kw makina takılmaz oraya.Bakın kendine çok güvenen markalar varmış 40 m2 bile ısıtan 12 likler buyrun bide bunlardan alın deneyin eger yine ısıtamazsanız size akıl verenlere starsanız klimayı seve seve alırlar.

Arkadaşın satan adamda hele hele takan adamda yanlış yapmış ama klimayı markayı taşlamak kötülemek te bir o kadar yanlış.Yahu ben o kadar sattım ZİBRO da benim sattıklarım neden şikayet etmez.Varsa yazsın arkadaş.
    Ama biz desekki 25 m2 yetmez ,arkamızdan sadece ticari düşünen birileri yeter arkadaş yeterde artar diyor malesef vatandaşda duymak istediğini duyunca ona inanıyor.

Bak arkadaşın sen ne marka alacaksan al ama 5 kw lık yani 18 lik bir klima al.Yada şu gazlamaları ile ünlü markalara bak....

birol usta sizde bir babalık yapın arkadaşa. başlık önemli değil değişir olur biter. benim hayret ettiğim takan adam bu kadarmı cahil onu anlamıyorum. mesela sizin 2035 cihazınız vardı yanılmıyorsam sizde ontrollü olarak daha büyük alanda kullanıyordunuz. işin içine girdikmi 2035 dahi tam 12000 lik bir cihaz değil burda yazılanlara göre ama güçlü tabi max 18000 e yükseliyor. fakat hocam siz hep söylersiniz nominal önemli dersiniz. baktıkmı nominal değerlere hemen hemen aynılar. selamlar hocam kızmak yok yola devam ooopps görselini bulamadım:))

Evet ben 2035 makinayı 24 m2alanda kullanıyorum,fakat benim altım ve üstüm kullanılan daire,kuzey cepheyim hiç güneş almıyorum 6x4 m duvarlar dış cephe hatta 6 m si pimapen.Ama şunu herkes atlıyor arkadaş benim koridordaki emektar 11 yıllık Diamond inv. full çalışıyor.Birde eve girince klima açmıyoruz 2035 saat 16 da devreye girer.Bazı soğuklarda 24 saat oda ful açalışır.Doğru klima kullanımıda budur.

Hep yazdım vede yazıyorum Klimada Nominal değer önemlidir gerisi hikaye 2035 de nominalde 13 200 Btü dür.
    Evet 2035 soğutmada 10 000 Btü ,ama ısıtma ise 13 200 ,ya arkadaş ağzı olan klimacı kesildi başımıza sadece btü değerlere bakarak klima seçilmez,neden diyoruz sıkıntılı hissettiğiniz yerde bir uzmana danışın.Yeri gelir 20 m2 ye 2035 i önermeyebilirizde,ama öyle yer olur 25 m2 de bile kullanılabilir.

Her hasta olan gitsin anasının ,babasının,teyzesinin kullandığı ilacı alsın kullansın ne gerek var doktora.Ulen bizim bu klima işinin içine ettiler bu ithalatçılar herkes Aspirin satar gibi klima satıyor.

Arkadaş siz hiç paket olarak soğuk hava deposunu marketten alıp kendi kuran kasap gördünüzmü yahu.Aslında klima da aynı arkadaş yerin konumu ,müşterinin pisikolojisi,kullanma alışkanlığı,paranın azı çoğu.
    Buraya boşuna yazmadık Pr.Doktor Klima diye,biz bu sakalları değirmende ağırmadık (bu arada saçlarda beyaz çok azda sakallar beyaz)Sakalda bıraktık artık sözümüz dinlensin diye ama nafile.

Bu arada bu arkadaşımıza açık teklif,ben sizden o 1735 i alayım üstüne 250 TL verin size 6550 takayım ısınmazsan mal benim arkadaş.Hodri meydan.....

• quote:

Başılığın sahibi arkadaşım güzel bir teklif geldi size düşününüz.

http://www.btasenerji.com/split-klimalar/standart-inverter/item/43-zibro-sp-1735.html

http://www.btasenerji.com/split-klimalar/eco-change-inverter/item/49-zibro-s-6550.html

Linkler; özellikler, resimler içindir, mesajlarımı silen yönetici arkadaş bu kadarda olmayın artık insanlar saf değil neyi nereden alacaklarını bilirler.

geçen seferki link izmirdendi bu sefer istanbuldan, bu seferde istanbullu satıcı olmam inşallah.

forumda yazılanları kim siler neden siler yada şöyle söyliyeyim birilerimi sildiriyor acaba diye şüpheye düştüm...
    sonuçta burası bir forum ve forumlarda insanlar sıkıntılarını paylaşır dertleşir başına gelen bir sorun varsa aynı hataya başkalarıda düşmesin diye uyarılarda bulunur... forumlar paylaşım ve bilgi alıp verme ortamıdır...

forumlarda kişisel hakaret küfür cinsel içerik siyasi veya dini propaganda olmadığı sürece mesajların silinmesine karşıyım..

bizde bilelim öğrenelim kimlerin başına neler geldiğini demokrasi budur insanlar bu forumlara bilgi almak ve vermek için giriyor birileri siliyorsa yada sildiriyorsa bu hiç demoratik değil

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowparty

Arkadaşlar herkese öncelikle herkese merhaba. Kafam çok karışık nasıl toplarlıyacağım bilmiyorum :)

Öncelikle evimiz konum itibari ile önü, yanı, berisi tam olarak açık olmayan bir konumda bulunmakta. Salonumuz ise Kuzey ve Doğu cepheli uzey cephesi yarı açık, Doğu cephesi kapalı; her iki cephesi de L balkona komşu ve balkonun tamamı klasik panjurlu, enine 3,58m - boyuna 6,70 m uzunlamasına takribi hacmi 55-60 m3 olan bir salon. Yalıtım problemi bulunmamakla birlikte alt kat ve üst kat uzun zamandır boştu fakat her ikisi de bu kış dolu olacak; ayrıca genel olarak yeni ev olmasından muzdarip bir soğuk tutma durumu da var.

Ön bilgilerden sonra belirtmek istediğim ve çözüm bulamadığım konuya gelirsek; Araştırmalar ve başta donanımhaber'deki yorumlar olmak üzere, olumlu yorumlar sonrası özelliklerini belirtmiş olduğum salonumuza, 2009 sonu, 2010 başı gibi, ZIBRO S1735 aldım. Isıtmıyor, ısınamıyoruz kesinlikle... İlk kış çok da bir şey anlamadık, yani 2010 kışı şubat'a kadar evin boş olması ve kullanılmaması, düğündü, balayıydı vs derken birşey anlayamadık tabi ama yine de mart sonuna kadar çileyi yaşadık fakat evin yeniliği, boş katlar, yok gazı oturmamıştır falan diye kandırdık kendimizi. 2011 kışı ise felaketti; tam anlamı ile donduk; evden de salondan da nefret ettik... Öyle ki bilen bilir İzmir'in kışı çok sert değildir ama adamın ilklerine işler, malum nemli yer ama yine de Bolu kışlarında içlikle okula gitmekten helak olmuş bendeniz aynı zamanda Ankara ve İstanbul kışlarını da yaşamıştır ama size yemin ederim ben bu kadar üşüdüğümü hiç hatılamıyorum ve bunun sorumlusunun bu alet olması da beni delirtiyor...

Çok uzattım biliyorum ama bu bilgileri vermek zorundaydım çünkü artık tak etti ve şu daha yeni yeni 10 derecelerin altını gören İzmir gecelerinde bu klima, yani 1735 27-28 dereceye ayarlanmasına rağmen anca soğuk kırıyor da ısıtıyor, ee peki kış tam anlamıyla gelince; ocakta, şubatta ne oalcak hiç bilmiyorum...

Sizden istediğim lütfen şu konularda yardımcı ve bilgilendirici olmanızdır;

- Öncelikle bu sorun normal mi? Yani tamam soğutmasında Allah'ı var hiçbir sorun yok ama bu aletin ısıtması bu kadar mı? Öyle ki geçen kışın ortalardında artık sıcak - daha doğrusu ılık - hava ile birlikte soğuk havada üflüyordu...

- Bu klimayı yatak odamıza alıp kullansak aynı sorunu yaşarmıyız? ( yaklaşık 7 m2 ve 15-16 m3, bir duvarı yan oda ile ortak, bir duvarı banyo ile ortak ve bir duvarı da gardırop ile tam kapalı, önü binalı, Batı yönlü, camları panjurlu )

- Tekrar kurulumun maliyeti ne olur?

- Salon için hangi marka - model - btu vs... tavsiye edersiniz? Bütçe olarak maksimum 2500 - 2600 dersek.

Biliyorum kafanızı şişirdim. yardım eden, etmeyen ama zaman ayıran herkese şimdiden çok teşekkür ederim

klima cihazınızda büyük ihtimalle bir arıza var...

klimanın hava üfleyen menfezinden hava çıkış sıcaklığını ölçün bakalım kac santigrad derece hava üflüyor...

eğer 50--55 derecenin altında bir sıcaklık ölçüyorsanız bi arıza var demektir..

ya düzgün vakum yapılmamış olabilir yada gaz sızıntısı olabilir.. iğne ucu kadar bir sızıntı olsa ve bu sızıntı yılda 100-200 gram gaz eksiltse performansı düşer verim alamazsınız.. bunu anlamanın yolu hava çıkış sıcaklığını ölçerek bulabilirsiniz... her ne kadar cihaz bulunduğu alana küçük seçilmiş bile olsa ısıtması ve sıcak üflemesi gerekir... alanın klimaya göre büyük olması klimanın ısıtmadığı anlamına gelmez sadece daha uzun süre maximum kapasitede çalışır elektrik sarfiyatı yüksek olur ama yinede İzmir gibi ılıman iklimi olan bir yerde heleki dış ortam sıcaklığı 10 derecelerde iken mükemmel ısı vermesi gerekir....

• yaptığım hesaplamalara göre sizin ihtiyacınız olan kapasite aslında doğru seçilmiş gibi geldi bana
    klimanızın kapasitesi maximum 14.335 BTU bu değer PVG nin sitesinde yazan değer vermiş olduğunuz metrekare ölçüleriyle örtüşüyor... bir önceki mesajımda yazdığım gibi yüksek kapasitede çalışır belki invertır olma özelliğinden soğuk kış şartlarında COP tan yani enerji verimliliğinden yararlanamazsınız... ama ne olursa olsun verdiğiniz metrekare alanı çok rahat ısıtması gerekir... bulunduğunuz katın altının yada üstünün dolu yada boş olması çokta öenmli değil

buyrun kendiniz hesaplayın ve burada yazın bizde görelim aydınlatma ve bulunduğunuz bölgeyi belirtin sistem otomatik hesaplar

http://www.tekirdagklima.com/btuhesap.php

• hocam 50-55 derecenin altında üflüyorsa bir sorun vardır demişsinizde neye göre 50-55 mesela şöyle söyleyeyim benim diamondları 30 dereceye set edip medium fan hızına aldığımda 30 dk sonra ağız çıkış sıcaklığı 48-50 derecelerde geziyor odayı ısıtıyormu gayetde güzel ısıtıyor hatta 2 klimayı birden açık tutarsam ev gayet iyi sınıyor bu havalarda ve klimalar 40-45 dakika sonra min btu'ya düşüyor,şimdi 50-55 derece olayını açıklayıcı bir şekilde yazarsan güzel olur herkesde aydınlanır,ben az buçuk biliyorum ne olduğunu ama arkadaşlar bilmeyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

hocam 50-55 derecenin altında üflüyorsa bir sorun vardır demişsinizde neye göre 50-55 mesela şöyle söyleyeyim benim diamondları 30 dereceye set edip medium fan hızına aldığımda 30 dk sonra ağız çıkış sıcaklığı 48-50 derecelerde geziyor odayı ısıtıyormu gayetde güzel ısıtıyor hatta 2 klimayı birden açık tutarsam ev gayet iyi sınıyor bu havalarda ve klimalar 40-45 dakika sonra min btu'ya düşüyor,şimdi 50-55 derece olayını açıklayıcı bir şekilde yazarsan güzel olur herkesde aydınlanır,ben az buçuk biliyorum ne olduğunu ama arkadaşlar bilmeyebilir

bu hava çıkış ağız sıcaklığı ölçümleri hakkında daha önce yazıldı çizildi bu yüzden detay yazmadım..

klima çaılşma prensibine göre eurowent olsun tse olsun dış ünite için + 7 derece kuru termostat sıcaklığını baz alıyorlar... yani 7 cantigrad üzeri yapılan ısı ölçümleri doğru sonuçlar verir..

iç ortam içinde minimum ölçüm aralığı 16 santigrad derecedir...

medium fan hızı debisinde klima çalıştıktan itibaren en az 20 dakika sonra sağlıklı olanı 30 --40 dakka sonra yapılacak ölçümler doğru sonuçlar verir...

şimdi klimayı kullanan arkadaş diyor ki klima bazan soğuk ta üflüyor ben bu soğuk üflemeyi defrosta girdiği zaman yapmış olabileceğini ve 7 ila 10 dakka defrost yaptığını düşünüyorum....

incelenmesi gereken bir durum aynı durum geçende benimde başıma geldi xxxx marka bir klima montajı yaptık 4-5 ay kadar önce (montajın başında bizzat bulunmadım) cihazda ısıtma problemi olduğunu gözledik ağız çıkış sıcaklığını ölçtüğümüzde 40-42 santigrat derece ısı üflediğini ölçtük gaz ölçümü yaptık gayet normal geldi hatta birazda fazlaydı sonrasında tesisatı inceledik yaklaşık 1 metre boru tesisatı kullanılmış yani del geç montaj klimanın gazı 5 mtere boruya göre ayarlı olduğu için klimadan biraz gaz deşarjı yaptık klima ısısının yükseldiğini gördük 55 dereceye kadar üflemeye başladı..

demem odur ki eğer kullanılan tesisat çok kısa ise gazı fazla veya dengesiz olabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

yaptığım hesaplamalara göre sizin ihtiyacınız olan kapasite aslında doğru seçilmiş gibi geldi bana
    klimanızın kapasitesi maximum 14.335 BTU bu değer PVG nin sitesinde yazan değer vermiş olduğunuz metrekare ölçüleriyle örtüşüyor... bir önceki mesajımda yazdığım gibi yüksek kapasitede çalışır belki invertır olma özelliğinden soğuk kış şartlarında COP tan yani enerji verimliliğinden yararlanamazsınız... ama ne olursa olsun verdiğiniz metrekare alanı çok rahat ısıtması gerekir... bulunduğunuz katın altının yada üstünün dolu yada boş olması çokta öenmli değil

buyrun kendiniz hesaplayın ve burada yazın bizde görelim aydınlatma ve bulunduğunuz bölgeyi belirtin sistem otomatik hesaplar

http://www.tekirdagklima.com/btuhesap.php

Sayın ustam siz sitedeki (PVG) kullanım alanına göre doğru diyorsunuz ama kataloğlarında o cihaz için 20 metre sınır demiş, burada bir sıkıntı mı var acaba.

sv:arkadaşım o zaman söyle bir durum var PVG nin sitesinde yazan metre küp 85--110 metreküp diyor..

bunu ben şu şekilde anlıyorum mükemmel yalıtımlı bir oda için 110/3 = 36 metreküp kötü yalıtımlı bir alan içinse 85/3= 28 metreküp çıkıyor burda 3 metre odanın iç duvar yüksekliğidir...

ben burda kimseyi eleştirmiyorum.. ne firmayı ne kullananı nede forum okuyucusunu amacım çözüm bulmaya yardımcı olmaktır..

burada yazan değerler bu şekilde
    http://www.pvg.com.tr/zibro_sp_1735-9-17.html

• quote:

quote:

hocam 50-55 derecenin altında üflüyorsa bir sorun vardır demişsinizde neye göre 50-55 mesela şöyle söyleyeyim benim diamondları 30 dereceye set edip medium fan hızına aldığımda 30 dk sonra ağız çıkış sıcaklığı 48-50 derecelerde geziyor odayı ısıtıyormu gayetde güzel ısıtıyor hatta 2 klimayı birden açık tutarsam ev gayet iyi sınıyor bu havalarda ve klimalar 40-45 dakika sonra min btu'ya düşüyor,şimdi 50-55 derece olayını açıklayıcı bir şekilde yazarsan güzel olur herkesde aydınlanır,ben az buçuk biliyorum ne olduğunu ama arkadaşlar bilmeyebilir

bu hava çıkış ağız sıcaklığı ölçümleri hakkında daha önce yazıldı çizildi bu yüzden detay yazmadım..

klima çaılşma prensibine göre eurowent olsun tse olsun dış ünite için + 7 derece kuru termostat sıcaklığını baz alıyorlar... yani 7 cantigrad üzeri yapılan ısı ölçümleri doğru sonuçlar verir..

medium fan hızı debisinde klima çalıştıktan itibaren en az 20 dakika sonra sağlıklı olanı 30 --40 dakka sonra yapılacak ölçümler doğru sonuçlar verir...

şimdi klimayı kullanan arkadaş diyor ki klima bazan soğuk ta üflüyor ben bu soğuk üflemeyi defrosta girdiği zaman yapmış olabileceğini ve 7 ila 10 dakka defrost yaptığını düşünüyorum....

incelenmesi gereken bir durum aynı durum geçende benimde başıma geldi xxxx marka bir klima montajı yaptık 4-5 ay kadar önce (montajın başında bizzat bulunmadım) cihazda ısıtma problemi olduğunu gözledik ağız çıkış sıcaklığını ölçtüğümüzde 40-42 santigrat derece ısı üflediğini ölçtük gaz ölçümü yaptık gayet normal geldi hatta birazda fazlaydı sonrasında tesisatı inceledik yaklaşık 1 metre boru tesisatı kullanılmış yani del geç montaj klimanın gazı 5 mtere boruya göre ayarlı olduğu için klimadan biraz gaz deşarjı yaptık klima ısısının yükseldiğini gördük 55 dereceye kadar üflemeye başladı..

demem odur ki eğer kullanılan tesisat çok kısa ise gazı fazla veya dengesiz olabilir

hocam tamam ilk etapda akla gaz problemi geliyor ama arkadaş yukarıda belirtmiş ,geçen seneyi donarak geçirdik şimdi yine donuyoruz diyor ,servis çağırılmış kendisine klima sağlam bir şey yok denilmiş

bu durumda ilk akla gelen başka ne olabilir ki ?

bir uzay mekiğinden bahsetmiyoruz

ısıtmıyorsa ya klima arızalıdır ,yada kullanılan alana yeterli gelmiyordur ,tamam klimacı değiliz ama ömrümüz elektrik/elektronik/mekanik içinde geçti benim de hem saçım hem sakalımın bir bölümü beyazladı (değirmenci de değilim ) ürtelik bizde ırsi olarak erken beyazlama da yok

zaten biz klima tamirinden de bahsetmiyoruz hangi alana hangi btu , f/p , aynı işi daha ucuza ve kaliteden ödün vermeden nasıl yaparız gibi konuları görüşüyoruz ,tartışıyoruz demek hoşuma gitmiyor çünkü şahsen ben tartışmayı sevmiyorum ,ama sen anlamazsın kardeşim tarzı cevaplarda hoşuma gitmiyor doğrusu ,anlamasak dahi birisi çıkar yanlışımızı düzeltir böylece hem biz öğreniriz hemde başkaları faydalanmış olur

sakın sözlerimi yanlış anlamayın size bir sözüm yok aksine hem saygım hem sevgim çok büyüktür ve bunu basit meselelerle yıkmakta istemem ,sonra tekirdağa gelirsem bana kim çay ısmarlar

birde şu metre küp yerine m2 olarak da yazabilirseniz memnun olurum,şimdi oturup 1 m3 kaç m2 eder hesabına sokmasanız bizi iyi olur gibi geliyor ,tamam aslında hesaplamaların m3 üzerinden olması gerekiyor ama artık alıştık m2 e bizi yormasanız diyorum

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 2 Kasım 2011; 16:49:10 >

• quote:

quote:

quote:

hocam tamam ilk etapda akla gaz problemi geliyor ama arkadaş yukarıda belirtmiş ,geçen seneyi donarak geçirdik şimdi yine donuyoruz diyor ,servis çağırılmış kendisine klima sağlam bir şey yok denilmiş

ısıtmıyorsa ya klima arızalıdır ,yada kullanılan alana yeterli gelmiyordur ,tamam klimacı değiliz ama ömrümüz elektrik/elektronik/mekanik içinde geçti benim de hem saçım hem sakalımın bir bölümü beyazladı (değirmenci de değilim ) ürtelik bizde ırsi olarak erken beyazlama da yok

zaten biz klima tamirinden de bahsetmiyoruz hangi alana hangi btu , f/p , aynı işi daha ucuza ve kaliteden ödün vermeden nasıl yaparız gibi konuları görüşüyoruz ,tartışıyoruz demek hoşuma gitmiyor çünkü şahsen ben tartışmayı sevmiyorum ,ama sen anlamazsın kardeşim tarzı cevaplarda hoşuma gitmiyor doğrusu ,anlamasak dahi birisi çıkar yanlışımızı düzeltir böylece hem biz öğreniriz hemde başkaları faydalanmış olur

sakın sözlerimi yanlış anlamayın size bir sözüm yok aksine hem saygım hem sevgim çok büyüktür ve bunu basit meselelerle yıkmakta istemem ,sonra tekirdağa gelirsem bana kim çay ısmarlar

birde şu metre küp yerine m2 olarak da yazabilirseniz memnun olurum,şimdi oturup 1 m3 kaç m2 eder hesabına sokmasanız bizi iyi olur gibi geliyor ,tamam aslında hesaplamaların m3 üzerinden olması gerekiyor ama artık alıştık m2 e bizi yormasanız diyorum

selamlar

ya boşverin alptuğ hocam benim dediğim çıktı. valla bende hala inatla diyorum. inadımın bir sebebide aslında ıstmayla ilgili değil:)) soğutma için para açısından biraz düşük btu cihaz alcamda yanlız abi harbiden konu ilginç şimdi tekirdağlı hocam beni desteklemek açısından yazmadı haliyle bu yazıyı. ben şahsen yıllardır alt katım boş kullanıyorum mitsubishiyi çatının izolasyonuda daha 1 yıllık. çokta etkisi olmadı tabi sıfırda değil... çünkü en baba izolasyon yapıldı banyo tavanında bile yoğuşma yok artık.. nekadar içten uygulama yanlış olsada içten izolasyon çok daha avantajlı havayı boğsada. odayı kolay kolay soğutamazsınız. tekirdağlı hocamızın demiş olduğu durumu yaşadığım için yazdım. aman yanlış anlaşılmasın. zaten tekirdağlı hocamında yanlış dediği bişe yok sonuçtada. nediyelşm birol usta yanlız güzel bir teklif yapmış arkadaş değerlendirebilir bence. şayet klimada teknik bir hata yoksa. çünkü bu makinede hadi diyelim türk baskısı hatalı ama gogle pvga yazınca yabancı kendi sitesinden çok daha evvel incelemiştim bu cihazları ordada aynıydı. sanırım tekirdağlı hocada bu durumu gördü.

abi her durumda ben haklı çıktım çaylar sizden:))

• zaten hata yapmışım düzelteyim hemen 110 metreküp /3 metre yükseklik = 36 metrekare yapar ( 36 metreküp yazmışım) doğrusu 36 metrekare bu demek oluyorki PVG nin sitesinde bu klima 36 metrekare tam yalıtımlı yere yeter demek anlamına gelir yada minimum 85 metre küp kötü yaltımlı /3 metre yükseklik = 28 metrekare yapar... ki bu durumda biz de tam yüksekliği bilmediğimiz için yanılıyor olabiliriz..

başka bir olasılık 3.50 yükseklik hesabına göre

110 metreküp / 3.50 = 31 metrekare tam yalıtımlı bir alan için
    veya
    85 metreküp / 3.50 = 24 metrekare kötü yalıtımlı için

bu değerler PVG sitesinde verilmiş ben ne yapiimm....

amaç burda kafa karıştırmak değil doğruyu bulmak

gelen servis bi kere teşhis koyamamış bu klima burayı ısıtır demiş ve gitmiş ee kardeşim ısıtmıyor şimdi ne olacak ya kliman arızalı diyorsun yok değil diyor bende öneride bulunuyorum ölçün ağız çıkış sıcaklığını

bir daha söylüyorum klimanın montajı eğer del geç tarzı bi montaj yapıldıysa yaklaşık en fazla 1 metre boru tesisatı kullanıldıysa içindeki gaz da 5 metreye göre ayarlandıysa cihazın büyük ihtimalle gazı fazla gelecek kompresörü yoracak ve performans düşüklüğü olacaktır...

klimanın ısıtmaması gibi bi durum söz konusu bile olamaz klima isterse 50 metrekare yerde olsun sıcak havayı üfler ama arkadaş diyor ki sıcak üflemiyor hatta bazan soğuk üflüyor işte bu durumda durup düşünmücen acaba klima neden sıcak üflemez arızası olmasa bal gibide sıcak hava üfler yok sıcak üflemiyorsa hala israr ediyorum arızalıdır...

cihaz sınırda tam olarak bu havalarda yani 10 derecelerde içerisini ısıtmıyorsa arıza vardır..

daha dün taktım 23 metrekare yere 12.000 lik xxxxx marka klima dumanını attırıyor oda 26 dereceye ulaştı
    şimdi diyeceksiniz ki bu senin taktığın klimanın bulunduğu alan izolasyonu varmı hayır yok ve 3 cephe ön ve yan cephe sokağa bakıyor tek katlı bina altı depo yada bodrum sadece 1 cephe diğer komşu ile müşterek duvar kullanıyor..

klima resmen alev üflüyor karşısında 5 dakka durulmaz kavurur adamı

ben hala klimada bir arıza durumu olduğunda israrlıyım

• quote:

quote:

quote:

selamlar

• quote:

zaten hata yapmışım düzelteyim hemen 110 metreküp /3 metre yükseklik = 36 metrekare yapar ( 36 metreküp yazmışım) doğrusu 36 metrekare bu demek oluyorki PVG nin sitesinde bu klima 36 metrekare tam yalıtımlı yere yeter demek anlamına gelir yada minimum 85 metre küp kötü yaltımlı /3 metre yükseklik = 28 metrekare yapar... ki bu durumda biz de tam yüksekliği bilmediğimiz için yanılıyor olabiliriz..

başka bir olasılık 3.50 yükseklik hesabına göre

veya

bu değerler PVG sitesinde verilmiş ben ne yapiimm....

amaç burda kafa karıştırmak değil doğruyu bulmak

gelen servis bi kere teşhis koyamamış bu klima burayı ısıtır demiş ve gitmiş ee kardeşim ısıtmıyor şimdi ne olacak ya kliman arızalı diyorsun yok değil diyor bende öneride bulunuyorum ölçün ağız çıkış sıcaklığını

bir daha söylüyorum klimanın montajı eğer del geç tarzı bi montaj yapıldıysa yaklaşık en fazla 1 metre boru tesisatı kullanıldıysa içindeki gaz da 5 metreye göre ayarlandıysa cihazın büyük ihtimalle gazı fazla gelecek kompresörü yoracak ve performans düşüklüğü olacaktır...

klimanın ısıtmaması gibi bi durum söz konusu bile olamaz klima isterse 50 metrekare yerde olsun sıcak havayı üfler ama arkadaş diyor ki sıcak üflemiyor hatta bazan soğuk üflüyor işte bu durumda durup düşünmücen acaba klima neden sıcak üflemez arızası olmasa bal gibide sıcak hava üfler yok sıcak üflemiyorsa hala israr ediyorum arızalıdır...

cihaz sınırda tam olarak bu havalarda yani 10 derecelerde içerisini ısıtmıyorsa arıza vardır..

daha dün taktım 23 metrekare yere 12.000 lik xxxxx marka klima dumanını attırıyor oda 26 dereceye ulaştı
    şimdi diyeceksiniz ki bu senin taktığın klimanın bulunduğu alan izolasyonu varmı hayır yok ve 3 cephe ön ve yan cephe sokağa bakıyor tek katlı bina altı depo yada bodrum sadece 1 cephe diğer komşu ile müşterek duvar kullanıyor..

klima resmen alev üflüyor karşısında 5 dakka durulmaz kavurur adamı

ben hala klimada bir arıza durumu olduğunda israrlıyım

üstelik ;

"başka bir olasılık 3.50 yükseklik hesabına göre

veya

bu değerler PVG sitesinde verilmiş ben ne yapiimm...."

bu bildirdiğiniz m3=m2 ler üzerinden bu cihaz hakkında bir kelime daha dahi etsem kesin çıngar çıkar bu yüzden susma hakkımı kullanıyorum

emek harcayıp verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.