Şimdi Ara

SORUNSUZ ISINMA İÇİN ÖNERİLER - İZMİR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
0
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar kendinizi niye boşa yoruyorsunuz.PVG nin sitesinde yazan m3 Avrupa şartlarında soğutma için kullanılır m3 tür.PVG nin Türkiye de bastırıp dağıttığı katoloğlarda (2010-2011) 1735 klimanın kullanılabilir alanı 12-20 m2 olarak verilmiştir .Hatta yaz kampanyasındaki dağıtılan buroşürlerde de ısrarla yazıldı.Bunu da okumayan bayiye daha ne diyelim.Ha bu m3 neden verilmiş diyorsanız Avrupa da klima soğutma aracı görülür vede Avrupa nın hava şartlarında ve binaların izole durumuna göre bu m3 leri uçurur bu makina.Zaten arkadaşta yazmış yazın sıkıntı yok diye dikkat ederseniz.

@tekirdağlı hocam ben İzmir deyim biliyorsun öyle sıkıntılı yerler var ki İZMİR de inan 2-3 km ilerisi sibirya gibi olur.Ben bu güne kadar Kuzey cephe,çatı,yada çift cephe dışarı bakan hiç bir mekana 20 m2 üstüne markası ne olursa olsun 12 lik seri makina satmadım satmam.Satanda işte böyle madara olur.

Hele birde çalışan olupta saat 19 00 da eve gelip klimayı açarsa vay o zaman haline.bilen bilir bu bizim İZMİR Şubat ayında bazen adamı dondurur.

Birde bir şey ekleyeyim bana bir tane teknik döküman gösterin klima ağız çıkış sıcaklığı veren,kurban olayım arkadaş yok böyle bir kriter bu her markaya göre değişebilir.Bu üfleme ısısı hava hızı ile ters orantılıdır.

Çok met edilen General gurubunun 9 ve 12 lik iç üniteler 3 hızda kelebek gibi üflüyor.Varsa iddaya girecek gelsin bende Flowmetre var ölçelim......

Buradan sonrada alanda satanda kendi düşünsün ne diyeyim.
    Birde benim 2035 15 cm bakırboru ile çalışıyor..

http://resim.donanimhaber.com/m_50591099/mpage_1/f_/key_zibro%2Ckampanya//tm.htm#51095231

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 2 Kasım 2011; 19:52:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

Orijinalden alıntı: Tekirdağlı-klimacı

zaten hata yapmışım düzelteyim hemen 110 metreküp /3 metre yükseklik = 36 metrekare yapar ( 36 metreküp yazmışım) doğrusu 36 metrekare bu demek oluyorki PVG nin sitesinde bu klima 36 metrekare tam yalıtımlı yere yeter demek anlamına gelir yada minimum 85 metre küp kötü yaltımlı /3 metre yükseklik = 28 metrekare yapar... ki bu durumda biz de tam yüksekliği bilmediğimiz için yanılıyor olabiliriz..

başka bir olasılık 3.50 yükseklik hesabına göre

110 metreküp / 3.50 = 31 metrekare tam yalıtımlı bir alan için
    veya
    85 metreküp / 3.50 = 24 metrekare kötü yalıtımlı için

bu değerler PVG sitesinde verilmiş ben ne yapiimm....

amaç burda kafa karıştırmak değil doğruyu bulmak

gelen servis bi kere teşhis koyamamış bu klima burayı ısıtır demiş ve gitmiş ee kardeşim ısıtmıyor şimdi ne olacak ya kliman arızalı diyorsun yok değil diyor bende öneride bulunuyorum ölçün ağız çıkış sıcaklığını

bir daha söylüyorum klimanın montajı eğer del geç tarzı bi montaj yapıldıysa yaklaşık en fazla 1 metre boru tesisatı kullanıldıysa içindeki gaz da 5 metreye göre ayarlandıysa cihazın büyük ihtimalle gazı fazla gelecek kompresörü yoracak ve performans düşüklüğü olacaktır...

klimanın ısıtmaması gibi bi durum söz konusu bile olamaz klima isterse 50 metrekare yerde olsun sıcak havayı üfler ama arkadaş diyor ki sıcak üflemiyor hatta bazan soğuk üflüyor işte bu durumda durup düşünmücen acaba klima neden sıcak üflemez arızası olmasa bal gibide sıcak hava üfler yok sıcak üflemiyorsa hala israr ediyorum arızalıdır...

cihaz sınırda tam olarak bu havalarda yani 10 derecelerde içerisini ısıtmıyorsa arıza vardır..

daha dün taktım 23 metrekare yere 12.000 lik xxxxx marka klima dumanını attırıyor oda 26 dereceye ulaştı
    şimdi diyeceksiniz ki bu senin taktığın klimanın bulunduğu alan izolasyonu varmı hayır yok ve 3 cephe ön ve yan cephe sokağa bakıyor tek katlı bina altı depo yada bodrum sadece 1 cephe diğer komşu ile müşterek duvar kullanıyor..

klima resmen alev üflüyor karşısında 5 dakka durulmaz kavurur adamı

ben hala klimada bir arıza durumu olduğunda israrlıyım

üstelik ;

"başka bir olasılık 3.50 yükseklik hesabına göre

110 metreküp / 3.50 = 31 metrekare tam yalıtımlı bir alan için
    veya
    85 metreküp / 3.50 = 24 metrekare kötü yalıtımlı için

bu değerler PVG sitesinde verilmiş ben ne yapiimm...."

bu bildirdiğiniz m3=m2 ler üzerinden bu cihaz hakkında bir kelime daha dahi etsem kesin çıngar çıkar bu yüzden susma hakkımı kullanıyorum

emek harcayıp verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim

yook öyle bi şey ben alıngan değilim sv alptuğ arkadaşım takıntı yapmam sen merak etme ne var yaa bunda tartışıyoruz işte doğruyu bulalım diye keşke imkanım olsada bu klima cihazını incelesem ....

eğer bir hata varsa bu hatayı yapan PVG bunu kendi sitesinde yapmış bence duyarlı arkadaşlar yada bayisi Birol veya Koçklima yetkilis arkadaşlar bu hatayı düzeltirsinler derim...

çünkü yanıltıcı bilgi veriyor vatandaş orda yazan teknik bilgiye göre cihaz alırsa yandı gülüm keten helva

şimdi ben bu zibroyu tanımıyorum desem inanırmısınız.. benim ZİBRO ile PVG ile veya onu satan arkadaşlarla burdaki münasebetim tartışmam ve paylaşımların dışında inanın hiç bir bilgim yoktur...

ne gördüm bu cihazı ne de müdahalede bulundum bulunduğum bölgede satanda yok alanda o kadar yer geziyorum hatta İstanbulda da bi ayağım var sürekli gidip geliyorum inanın pek görmedim sanırım bu klima ege ve antalya bölgesinde oldukça yaygın olmalı şimdi nereye gelicem inceliyorum sürekli teknik detaylarını verilerini
    güzel bir cihaza benziyor aslında fena değil EER değerleri COP değerleri fena değil hatta iyi bile sayılır...

merak ettiğim konu şu konuyu açan arkadaş aldığı bu seriinin modelini S1735 olduğunu söylüyor bende bu cihazın teknik verileri yok benim bahsini ettiğim cihaz SP seriisi peki bu cihazla S 1735 seriisi ile SP1735 seriisi arasında ne gibi bir fark var diye bi soru takıldı aklıma sanki bi yerlerde okudum gibi geliyor bana bu SP serisi cihazlarda rezistans var S seriilerinde yok yani şu demek bu cihaz eski serii bi cihaz ve üretici bu cihazda bi sorun olduğunu tespit edip bu SP seriilerini çıkarttı o zaman şöyle bi mantık yürütüyorum bu yeni çıkan seriilerde rezistans var eski seriilerde yok (S seriilerinde yok ) (SP seriilerinde rezistans var)

başka bir mantık eğer bu cihazlara rezistans koyuluyorsa ki ben başka marka ve model klimalarda rezistans görmedim bu klima ilave olarak rezistansla defrost yaptığına göre bu da sarfiyatı arttırmıyormu acaba defrost süresince birde merak ettiğim bu rezistans kaç watlık

• sayın tekirdağlı hocam dedim ya susma hakkımı kullanmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Ya arkadaşlar kendinizi niye boşa yoruyorsunuz.PVG nin sitesinde yazan m3 Avrupa şartlarında soğutma için kullanılır m3 tür.PVG nin Türkiye de bastırıp dağıttığı katoloğlarda (2010-2011) 1735 klimanın kullanılabilir alanı 12-20 m2 olarak verilmiştir .Hatta yaz kampanyasındaki dağıtılan buroşürlerde de ısrarla yazıldı.Bunu da okumayan bayiye daha ne diyelim.Ha bu m3 neden verilmiş diyorsanız Avrupa da klima soğutma aracı görülür vede Avrupa nın hava şartlarında ve binaların izole durumuna göre bu m3 leri uçurur bu makina.Zaten arkadaşta yazmış yazın sıkıntı yok diye dikkat ederseniz.

@tekirdağlı hocam ben İzmir deyim biliyorsun öyle sıkıntılı yerler var ki İZMİR de inan 2-3 km ilerisi sibirya gibi olur.Ben bu güne kadar Kuzey cephe,çatı,yada çift cephe dışarı bakan hiç bir mekana 20 m2 üstüne markası ne olursa olsun 12 lik seri makina satmadım satmam.Satanda işte böyle madara olur.

Hele birde çalışan olupta saat 19 00 da eve gelip klimayı açarsa vay o zaman haline.bilen bilir bu bizim İZMİR Şubat ayında bazen adamı dondurur.

Birde bir şey ekleyeyim bana bir tane teknik döküman gösterin klima ağız çıkış sıcaklığı veren,kurban olayım arkadaş yok böyle bir kriter bu her markaya göre değişebilir.Bu üfleme ısısı hava hızı ile ters orantılıdır.

Çok met edilen General gurubunun 9 ve 12 lik iç üniteler 3 hızda kelebek gibi üflüyor.Varsa iddaya girecek gelsin bende Flowmetre var ölçelim......

Buradan sonrada alanda satanda kendi düşünsün ne diyeyim.
    Birde benim 2035 15 cm bakırboru ile çalışıyor..

http://resim.donanimhaber.com/m_50591099/mpage_1/f_/key_zibro%2Ckampanya//tm.htm#51095231

quote:

Orijinalden alıntı: shadowparty

Çok uzattım biliyorum ama bu bilgileri vermek zorundaydım çünkü artık tak etti ve şu daha yeni yeni 10 derecelerin altını gören İzmir gecelerinde bu klima, yani 1735 27-28 dereceye ayarlanmasına rağmen anca soğuk kırıyor da ısıtıyor, ee peki kış tam anlamıyla bu aletin ısıtması bu kadar mı? Öyle ki geçen kışın ortalardında artık sıcak - daha doğrusu ılık - hava ile birlikte soğuk havada üflüyordu...

Birol kardeşim benim amacım önyargılı davranıp ne PVG yi ne ZİBRO yu yerden yere vurmak değil

20 metreyi ısıtan cihaz 24 metreyide ısıtır belki bu uzun sürer zaman alır belki ama muhakkak ısıtır buna benim şüphem yok hatta bu hava şartlarında klasik on/off (inverır olmayan) bir vestel veya arçelik bile 24 metreyi bu hava şartlarında (10 santigrad) derecede rahatlıkla 24-25 dereceye getirir...

arkadaşın dediği olay farklı bi durum bak ne diyor orada invertır klimayı 27--28 dereceye ayarlıyorum diyor anca ılık üflüyor diyor bak dikkatli okuyalım ılık diyor daha doğrusu ılık hava ile birlikte soğuk havada üflüyordu diyor işte can alıcı nokta şu bir klima sıcak çalışırken soğuk üflüyorsa ya defrosta girmiştir yada bi problem varmıdır yokmudur

• quote:

sayın tekirdağlı hocam dedim ya susma hakkımı kullanmak istiyorum

peki öyle olsun arkadaşım

susma sustukça sıra sanada gelecek
  • quote:

quote:

sussam da susmasam da dönüp dolaşıp o sıra bana geliyor ,ama ne hikmetse fatura yatırma sırası bir türlü gelmiyor

kimi ,ocakta yemeğim var ,kimi hastam var,kimi çok acil işim var deyip araya kaynak oluyor bekle bekle akşam oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 1a1b1c

quote:

quote:

quote:

sussam da susmasam da dönüp dolaşıp o sıra bana geliyor ,ama ne hikmetse fatura yatırma sırası bir türlü gelmiyor

kimi ,ocakta yemeğim var ,kimi hastam var,kimi çok acil işim var deyip araya kaynak oluyor bekle bekle akşam oluyor

Otomatik ödeme talimatı verin 10 küsur yıldır fatura ödemek sıra falan hiç bilmem.

10 küsür yıl önce denemek için telefonumu otomatik ödeme yaptım 1 sonra ki ay faiziyle ödemek zorunda kaldım

adamlar ödeme-(mişler)

bırakın otomatiği ben kendim öderim dedim o günden bugüne hiç faiz ödemedim ama sinir sistemim fatura sıralarında keman yayı gibi oldu ,hayır yalan söylemeyi de beceremiyorum ki mesela bebeğimi uyutup geldim sıranızı bana verin diyebilsem en otomatik ben olacağım da işte olmuyor

• Beyler Allah muhabbetinizi arttırsın İnanın sorunumun birilerini inciteceğini bilseydim hiç ağzımı açıp da der yanmaz, derman aramazdım ama dertliyim, neyleyim :)

quote:

Orijinalden alıntı: tigerson

Ozan geçmiş olsun öncelikle, ME kullanıyorum buca da aynı şartlarda sayılır evim, yanlız kirigamine modeli, önceliğim ısıtma idi, diğer modellerinin err-cop değerlerinden daha iyi diye ısınma problemi çekmeyeceğimi hesap etmiştim, maşallahı var şu sıralar yine klima alma arefesindeyim daikın yada aynı modelden fiyat olarak hangisi cazip olursa araştırıyorum

Dostum takibindeyim araştırmalarından beni de haberdar et

Tekirdağlı-klimacı ustam bayram ertesi h.sonu tandıık, tanımadık zibro servisi kimi bulrusam topluyorum eve test mi yaparlar, alır giderler mi bilmiyorum ama bu işin ucu mahkemelik olmaksa varsın olsun. Bir de o ağız ölçümünü nasıl, neyle yapayım. Tarifi, yolu yordamı var mıdır?

mbirol teklifin için teşekkür ederim ama ben Zibro'yu Japon diye aldım daha doğrusu ana kriterlerden biri oldu; madem Zibro Japon yalan dolan, niye PRC alayım artısı nedir, getirisi nedir?

Kurtarın beni bu dertten

Emekleri için herkese sonsuz teşekkürler

• quote:

Zibro 2053 asıl üfleyimmi üflemeyimmi diye üfleme yapıyor, ama aynı alanda 14 fujitsu karşı duvarıu yıkıp geçiyor, kullanan bilir.

2035 - 2053 her ikiside eğer arızalı değilse en üst fan hızında önünde duran zor hissediyor (bize hep arızalı gelir ya)

durum budur, yalan yok dolan yok.

Ya arkadaşım sen herşeye salça olacağına kim olduğunu açıkça yazsana yoksa bizim forumun malum kişisimisin.
  • quote:

merak ettiğim konu şu konuyu açan arkadaş aldığı bu seriinin modelini S1735 olduğunu söylüyor bende bu cihazın teknik verileri yok benim bahsini ettiğim cihaz SP seriisi peki bu cihazla S 1735 seriisi ile SP1735 seriisi arasında ne gibi bir fark var diye bi soru takıldı aklıma sanki bi yerlerde okudum gibi geliyor bana bu SP serisi cihazlarda rezistans var S seriilerinde yok yani şu demek bu cihaz eski serii bi cihaz ve üretici bu cihazda bi sorun olduğunu tespit edip bu SP seriilerini çıkarttı o zaman şöyle bi mantık yürütüyorum bu yeni çıkan seriilerde rezistans var eski seriilerde yok (S seriilerinde yok ) (SP seriilerinde rezistans var)

başka bir mantık eğer bu cihazlara rezistans koyuluyorsa ki ben başka marka ve model klimalarda rezistans görmedim bu klima ilave olarak rezistansla defrost yaptığına göre bu da sarfiyatı arttırmıyormu acaba defrost süresince birde merak ettiğim bu rezistans kaç watlık

@tekirdağlı ustam sana öncelikle dost nasiyatı gaza gelme.Bak gaza gelince adamlar neler yazdırıyor.

Bilği amaçlı yazıyorum bu yazıyı,hani Z:BRO yu savunuyor falan denmesin diye.

S ve SP serisi aynı makinedir. Yani eski yeni diye model yok.aradaki fark dış ünite tavasındaki resistan ilavesidir.aynı seri ürün mit.elec. FD serisindede mevcut tek fark fiyat farkı varMit.Elec.Bu ilave donanım ise aşırı buzlanmalı yerlerde defros süresini kısaltmaktır.Bu ürün ZİBRO da daha çok kuzey avrupa ülkeleri için üretiliyor.Türkiye yede aynı seri ithal ediliyor.Tüketim olarak bir miktar fark edbilir ama inv. makine nin günde 2-3 defa 10 dakika defrost yapması ile oluşacak tüketim bence kayda değer değil.dediğim gibi bu extra bir özellik.İstersen çekebilirsin resistan fişini.

Sorunu olan arkadaşım...
    ZİBRO Çinli olayına gelince biz açık açık yazıyoruz Çin üretimi diye,başkaları gibi KAWASAKİ JAPAN yazısını koskoca yazıp,altına made in china yazısını ilave bantla yazıp satış öncesi söküp atmıyoruz.Çok met edilen o markalar nerede üretildiğini neden saklamak isterler acaba.

Benden bir nasiat daha ,hatta nasiat değil Ata sözü Klavuzu karga olanın burnu bo... kurtulmaz.

• quote:

Ne kadar düzeysiz bir yanıt yazık.

malum yada na malum konu o değil mantıklı yazılar yazıyorum bizde yamuk olmaz bizi tanıyan tanır.

yalan dolan yok.

Biz fikir teatisinde bulunuyoruz, karşıdan salça olma gibi düşük düzeyde bir mesaj geliyor, yazı, kelime seçimi böyle ise gerisini düşünemiyorum.

Arkadaşım yazsana açık açık ben fake arkadşım diye yazsana,dinlemiş gelmişsin ,bayağıda uslusun ama onu geriverdim bunu geri verdim,tüketici mah.kapısından çıkmam hatta tüketici derneği üyesiyim,hepsi sen değilmisin.
    @albani nerdesin be arkadaş.İMDATTTTTT.

• Hava debisi konusunda bazı şeyler yazılmış burda, ben kendi cihazımla ilgili bilgi vereyim bu konuda, sp1735 i 1. fan kademesinde 4,7 metre uzunluğundaki odanın bir duvarımda duran cihaz, karşı duvardaki çekyatın örtüsünü çok rahat hareket ettiriyor ki 2 ve 3 ü hiç söylemiyorum bile. Yani, yaklaşık 13,5 metrekarelik bir odada kullanıyorum bu cihazı ama soğutma için bu cihaz buraya fazla, ısıtma içinde çok farklı görünmüyor. Ağız sıcaklığı ölçümlerimde en son 52 dereceyi görünce bıraktım. Yazında 10 derecede bıraktım. Ölçtüğüm alet ondalık olarak değer göstermediği için virgülden sonrası gibi bir durum yok :D Bu cihazın kullanılacağı yerin 5 metreden uzun olması lazım, 20m2 de bence fazla gelir ortalama 16 m2 falan uygun olur diye düşünüyorum. Bana da büyük alıyorsun diyenler oldular ama sıcaklığın fazla olması benim için sorun değil, 9 luk cihazı 25 derecede çalıştıracağıma bunu 30 derecede çalıştırmayı tercih ederim. Önemli olan ısınmak :D

• Birol kardeşim yemin ediyorum bana kimse zorla bi şey yazdıramaz

bundan doğal ne olabilirki ekmek yediğin firmayı tabiikide savunacaksın takdir ediyorum yanlız ben cevaplarımı aldım zibroyla ilgili inanki cihazları tanımıyorum ve öğrenmek istiyorum sayende bi çok özelliğinizde öğrenmiş oldum..

mesela bu defrost olayında takviye rezistans olayı gerçekten hoşuma bile gitti düşündümde bu rezistans defrost süresini oldukça kısaltıyor olmalı ve buda performansı artırır..

ben sorularımın cevabını aldım diğer arkadaşların ne sorduğu yada ne cevaplar aldığıyla ilgilenmiyorum onların sorduğu sorularıda cevaplarıda biliyorum benim bilmediğim konularında senden öğrendim teşekkür ediyorum sana hayırlı işler olsun

ben kendi açımdan olayı kişiselleştirmeden noktayı koyuyorum....
  • ben bu forumda şunu öğrendim kimseyle ağız dalaşına girmeyeceğim hatta açtığım konulara sırf muhalefet olsun diye cvp yazanları da görmezden gelip k endi işime bakacağım.zaten bu forumdaki iklimlendirme konusunda deneyimli bilgili arkadaşların (mbirol,kocausta,tekirdağlı klimacı,9dan kovuldum,ygt007vs.vs)yazılarını ilgiyle takip ediyorum ve kendilerinden çok şey öğrendim şimdiye kadar.gerisi beni ilgilendirmiyor.şurada bilgisini,tecrübesini esirgemeden bedavadan(yanlış anlaşılmasın) teknik danışmanlık yapan arkdaşlarımıza,abilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.tabi arada sırada farklı amaçlarlarla buralara yazan kişilerde çıkacaktır hep beraber dikkate almayız olur biter.
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

ben bu forumda şunu öğrendim kimseyle ağız dalaşına girmeyeceğim hatta açtığım konulara sırf muhalefet olsun diye cvp yazanları da görmezden gelip k endi işime bakacağım.zaten bu forumdaki iklimlendirme konusunda deneyimli bilgili arkadaşların (mbirol,kocausta,tekirdağlı klimacı,9dan kovuldum,ygt007vs.vs)yazılarını ilgiyle takip ediyorum ve kendilerinden çok şey öğrendim şimdiye kadar.gerisi beni ilgilendirmiyor.şurada bilgisini,tecrübesini esirgemeden bedavadan(yanlış anlaşılmasın) teknik danışmanlık yapan arkdaşlarımıza,abilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.tabi arada sırada farklı amaçlarlarla buralara yazan kişilerde çıkacaktır hep beraber dikkate almayız olur biter.
    saygılar.

aynen öyle arkadaşım burası sanal alem fazlaca takılmamak lazım böyle şeylere...

bana bakma bende biraz dengesizimdir

takılmam ben öyle şeylere kim ne derse desin umurumda olmaz yazar geçerim ...

burası forum tartışma ortamı olacak tabiiki sulra dalgalanmadan durulmaz

hem renklenir ortam hatta dahada neşeli olur

kişisel saldırı hakaret küfür olmadığı sürece efendi gibi yazar geçerim..
    aklıma takılan olursada kim olursa olsun sorarım bilmemek ayıp değil

kimseye kırgın değilim zaten kimseyide kırmak değil amacım...

bilmiyorsam sorarım biliyorsam açık bir dille anlatırım sorarım

• ya ortada bişe yok arkadaşlar neden kırılmış gibi yazıyorsunuz. nekadar ufak tefek çekişme benzeri meselelerde olsa problem oluşturacak bir durum yok. amaç burda herkez bir birine yardımcı olacak. e ufak tefekte olcak butür meseleler. kızan klimasının soğutma modunu açsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

ya ortada bişe yok arkadaşlar neden kırılmış gibi yazıyorsunuz. nekadar ufak tefek çekişme benzeri meselelerde olsa problem oluşturacak bir durum yok. amaç burda herkez bir birine yardımcı olacak. e ufak tefekte olcak butür meseleler. kızan klimasının soğutma modunu açsın

ya bu arada benim bilgisayarda mı sorun var foruma mı bir şey oldu bu klima tavsiyesi başlığı nereye uçtu ben göremiyom deminden beri arıyorum bulamadım.gerçi arayan mevlasını da belasınıda bulur demişler ama nerde arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

quote:

ya ortada bişe yok arkadaşlar neden kırılmış gibi yazıyorsunuz. nekadar ufak tefek çekişme benzeri meselelerde olsa problem oluşturacak bir durum yok. amaç burda herkez bir birine yardımcı olacak. e ufak tefekte olcak butür meseleler. kızan klimasının soğutma modunu açsın

ya bu arada benim bilgisayarda mı sorun var foruma mı bir şey oldu bu klima tavsiyesi başlığı nereye uçtu ben göremiyom deminden beri arıyorum bulamadım.gerçi arayan mevlasını da belasınıda bulur demişler ama nerde arkadaşlar.

aynısı bendede oldu çoğu zaman kopar bu forum sorun yok son yazdığım mesajda düştüm bakyımişlenmiş.

• quote:

sv: dostum sende yangına körükle gitme yaw
    ne kırılması tartışıyoruz benim sorularım zibro kullananlara ve bu zibroyu en iyi tanıyan Birol arkadaşa aslında sende kullanıyorsun ne olur ki bilgi versen bizde öğrensek nasıldır memnunmusun değilmisin servisi nasıldır memnunmusun değilmisin duyduğum kadarıyla sende zibro varmış bi şeyler olmuş değiştirdin invertır aldın diye duyumlar alıyorum en azından tecrübelerini paylaş bizde öğrenmiş olalım diyoruz ne var bunda kırılacak ki allasen

• quote:

quote:

sv: dostum sende yangına körükle gitme yaw
    ne kırılması tartışıyoruz benim sorularım zibro kullananlara ve bu zibroyu en iyi tanıyan Birol arkadaşa aslında sende kullanıyorsun ne olur ki bilgi versen bizde öğrensek nasıldır memnunmusun değilmisin servisi nasıldır memnunmusun değilmisin duyduğum kadarıyla sende zibro varmış bi şeyler olmuş değiştirdin invertır aldın diye duyumlar alıyorum en azından tecrübelerini paylaş bizde öğrenmiş olalım diyoruz ne var bunda kırılacak ki allasen

moktan bi klima usta boşver yanaşma. şimdi birolu birzda ben kızdırim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.