Arkadaşlar merhaba. Kaymakamlık veya belediyeler bu sosyal yardımları neye göre yapıyor? 2,5 yıl önce apartmana bir aile taşındı. Geldikleri günden beri ne adam ne kadın bir gün işe gitmedi. Adam açık açık evi akrabamın üstüne yaptım diyor.Çok yüksek sesle telefonda da konuştuğu için sürekli duyuyorum.Kirada dükkanı da varmış, altında da qashqai var. Sık sık gezmeye de gidiyorlar. Ama sürekli belediyeden, kaymakamlıktan koliler geliyor. Yardım çeki alıyormuş. Birçok kere de utanmadan açık açık söylüyor. Akraba evliliğinden dolayı 2 çocukta zeka geriliği var. Üçüncü çocukta yolda. Sadece çocuk desteği ve sosyal yardım alarak ev, araba, dükkan almışlar. Tatillere gidiyorlar. Nasıl oluyor bu iş aklım almıyor. Böyle rahat yaşanabiliyorsa biz boşuna çalışmayalım. |
Sosyal yardım neye göre veriliyor
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu durum çok yaygın bu tarz insanlar var bir kaç kez şahit oldum bende.
Örneklerden bir tanesini muhtarlık üzerinden vereceğim kömür yardımı muhtarlar aracılığı ile veriliyor muhtarlar mahallesinde bulunan ailelerden ihtiyaç sahibi olan kişileri belirleyip onların isimlerini adreslerini gerekli birimlere iletiyor ve o kişilere yardım yapılıyor. Suistimale açık olan durum ise şu muhtar kendi çevresinden tanıdıklarının adını yazabiliyor eski mahallemde fıstıklığı birden fazla yerden kira geliri olan bir kişi vardı çocukları ile arkadaştım o yüzden detaylı biliyorum
evin babası çalışmıyor sadece fıstıklık ile ilgileniyor altında dönemine göre lüks bir otomobil vardı okula çocuğun bir gün eli boş geldiğini hatırlamam günlük ihtiyacından fazla harçlık ile geliyordu maddi durumları gayet iyi ancak muhtar yakınları olduğu için kömür yardımı olsun gıda yardımı olsun eksik olmazdı en komik tarafı ise oturdukları ev sobalı değildi gelen kömürleri başkalarına satıyorlar. Muhtarlık seviyesinde bu şekilde oluyor daha üst birimlerin yaptığı yardımlarda yine buna benzer dolaplar kesinlikle dönüyordur.
Şahsi görüşüm yapılan sosyal yardımların en az %70i ihtiyaç sahiplerine değil ihtiyacı olmayan var yemez kişilere gidiyor.
Ne yazık ki parti dernek vakıf üyeliği akrabalık bağları ahbap ilişkileri çok etkili bu konularda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X