< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1849. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Reddit te bazı kullanıcılar Q800T ile SWA-8500s rear ları desteklenenler listesinde olmamasına rağmen çalıştırdıklarını yazmışlar. Q800D ile de çalışabilir mi denemek isterdim.
-
Yazdığım şikayet nedeniyle bana telefonla ulaştılar, ürünün Türkiye de satılmaması gibi bir durum yok, sadece stok yok ne zaman da geleceğini bilmiyoruz gibi salak yerine koyan bir açıklama yaptılar. Dünyanın neredeyse her yerinde ürün var Türkiye de yok, akılları sıra Ürün segmentasyonu yaparak Q800 ve Q990 ayrımı yapıyorlar ama yaptıkları sadece beyanlarına uygun hareket etmemek, neden Q700 ve Q800 serisini böyle tanıtıyorlar web sitelerinde ? Yiyorsa aynı şeyi avrupa ülkelerinde ABD de yapsınlar. Yapamazlar.
SWA-9500S ABD de 250$, Avrupada 220€, Uzakdoğuda 150$ dan satılıyor, Türkiye de de buna yakın rakamdan satıp müşterilerin mağdur olmalarını engelleyebilirler. Yapmamaları kendi ayıpları...
-
Alman akakçe sitelerinden 219€ dan bulabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 8 Kasım 2024; 20:49:20 > -
Arkadaşlar merhabalar;
Samsung uygulamasında şuanda 990d'nin fiyatı nedir acaba? 2 arkadaşta baktık ikisinde de fiyat farklıydı...
-
Bahsetmiş olduğunuz siteleri paylaşabilir misiniz? :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba Samsung q800d modelinde bir soundbar Hepsiburada aracılığıyla yaklaşık 15 gün önce satın satın aldım. Ses sistemini HDMI eARC bağlantısı ile Samsung S90C65 inç OLED Tv'de kullanırken Netflix Prime Disney+ gibi uygulamalarda Dolby Atmos ses içeriklerini izlerken zaman zaman çızırtılı ve ses kesilmesi sorunu ile karşılaşıyorum. Bu durum eARC HDMI bağlantısı ile bağlıyken oluşuyor. Bağlantıları defalarca kontrol ettim HDMI kablosu Soundbarın içinden çıkan HDMI hatta birtane de yüksek veri aktarımlı 2.1 HDMI kablosu satın aldım yine aynı sonuç değişmedi. Benim anladığım soundbarda bir sorun var yazılımsal veya donanımsal yazılımını kontrol ettiğimde en güncel yazılımın yüklü olduğunu gördüm. Sound barı ve TV'yi sıfırladım yeniden kurdum yine de sorun devam etti. Bu hususta yardım talep ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu cizirtilar olustugunda kablo ile oynayrak temassizlik var mi diye kontrol ettiniz mi? Kablo degisip ayni sorunler devam etmis. Bu durumda once tv’den e arci kapatip arc olarak devam etmeyi deneyin. Duzelmezse dedigim gibi cizirti sirasinda hdmi baglanti uclarind temazsizligi kontrol edin.
saygilarimla
Kendi cihazinizi maksimum performans ile kullanmak icin arka uydular gelsin istiyorsunuz. Soundbar konusunu uzun sure takip edenler bilir. Samsung 5 sene oncesine kadar en ust urunu Turkiye’ye hic getirmedi. Yani q800d ayarindaki o donem model neyse onun ustu yoktu. Arka hoparlorleri de cok sınırlı bir stokla getirdi. O zaman dolar kuru dusuk oldugu ve yurtfisindan hoparlor getirmek mumkun olabildigi icin kisier bireysel ya da araci firmalari kullanarak da bu hoparlorleri getirdi ama bu aslinda en ust modeli kullanamamanin caresizliginin getirdigi bir sonuctu. Lg ise amiral gemilerini her zaman getirdi ama arka hoparore ihtiyac duyan cihazlari icin i da hoparlor getirmedi Samsung sonunda piyasadaki ihtiyaci gordu ve bir strateji gelistirdi. En ust model cihazi yurtdisinin yari fiyatlarina ulkemizde satmaya basladi. Sizin aldiginiz q800d aslinda saris fiyati olarak da yurtdisindakilere yakindir q990d 30.000 tl bandinda nerdeyse 1/3 fiyat.
Samsung o hoprlorleri zaten buraya getirse, ucuz satarak q990 satislarini baltalamaz. Phaliya getirecegi icin mesela bu forumda soruldugu da kimse q800d+arka kit tavsiye etmez. Acikcasi yurtfisi fiyat skalasina oturtarak tum urunleri burada satmasi tuketici aleyhine olur. Siz kitinize kavusursunuz ama aslinda q990’dan daha fazla maliyete olur bu. Q990d de 50.000 tl ustunu gorur.
Samsung arka kitleri getirmeyecek. Ama siz frameleri satin alarak sanirim baglayabiliyorsunuz. Bu da bir alternatif olabilir ancak arkalar atmos olmaz bu durumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Servis çağırın bir video çekip muhtemelen değiştirirler ama tvye bağlı digittürk veya kblttv receiverı gibi cihazlar varsa onlardan birisi yapıyordur tek başına bağlıyken yapıyorsa değişecekquote:
Orijinalden alıntı: alp___
Merhaba Samsung q800d modelinde bir soundbar Hepsiburada aracılığıyla yaklaşık 15 gün önce satın satın aldım. Ses sistemini HDMI eARC bağlantısı ile Samsung S90C65 inç OLED Tv'de kullanırken Netflix Prime Disney+ gibi uygulamalarda Dolby Atmos ses içeriklerini izlerken zaman zaman çızırtılı ve ses kesilmesi sorunu ile karşılaşıyorum. Bu durum eARC HDMI bağlantısı ile bağlıyken oluşuyor. Bağlantıları defalarca kontrol ettim HDMI kablosu Soundbarın içinden çıkan HDMI hatta birtane de yüksek veri aktarımlı 2.1 HDMI kablosu satın aldım yine aynı sonuç değişmedi. Benim anladığım soundbarda bir sorun var yazılımsal veya donanımsal yazılımını kontrol ettiğimde en güncel yazılımın yüklü olduğunu gördüm. Sound barı ve TV'yi sıfırladım yeniden kurdum yine de sorun devam etti. Bu hususta yardım talep ediyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba aynı sorun bende de mevcut 1 ay önce almıştım bu modeli teknik servis çağırdım geldi bir sorun bulamadı.Hata verirken hatayı ve seri noyu video çekin dedi gönderdim.Merkeze yazmışlar ama bir sonuç çıkmadı.Şikayetvara yazdım 10 mb altı video istediler gönderdim.Bir sorun görmediklerini İnternetten yada izlediğim uygulamadan kaynaklı sorun olacağını söyleyip birşey yapamayacaklarını dalga geçer gibi söylediler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arada bir cihaz yok direkt tv ye bağlı ama kabul etmiyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tüketici hakem heyetine git
-
Merhaba bende ki sorunda aynısı. eARC kapalı olduğunda sorun yok ama eARC açık olduğunda sorun aynen bu şekilde. TV ye başka bir cihaz bağlı değil. Teknik servis çağırdım video istediler çektim gönderdim. Şimdi bazı arkadaşlar eARC KAPALI kullanın demişler ama o zaman ne anlamı kaldı daha düşük ses kalitesi oluyor bu durumda. Bariz ses kalitesi düşüklüğü belli oluyor. Bence bu yazılımsal bir sorun gibi duruyor ben öyle düşünüyorum. Bakın mesela sizde de varmış soundbarda arıza olduğunu düşünmüyorum. İnternette bir çok yanacı formları inceledim başka marka soundbarlarla da Samsung tvlerde aynı sorunu yaşayanlar var örneğin sonos LG Sony gibi soundbarlarla aynı sorun yaşanmış. Hatta Samsung q990d ile de yaşanmış bu durumda sorun soundbarda değil TV de diye düşünüyorum. Benim TV Samsung s90C Oled TV. İki haftadır araştırıyorum benim kanaatim bu şekilde. Sizinle iletişimde kalalım çözersek birlşkte çözeriz umarım.
-
Samsungun e-arcsi biraz farklı çalışıyor bildiğim kadarıyla eğer içerik e-arcye ihtiyaç duymuyorsa açmamak gerekiyor neden böyle kurgulamışlar hayret
eğer tvnize bağlı ps5 xbox veya hd sesleri bitstream eden bir media oynatıcı yoksa e-arc kapalı kullanmanızda bir sıkıntı yok zaten bu tip cihazlar bağlı iken e-arc açınca da bu kesintiler olmayacaktır (tabii burası tahmin denemek gerekir)
-
Tamam eARC yi kapatalım da o zaman Dolby Multichannel ses alamıyorum. Atmos ses bariz kalitesi düşüyor. O kadar belli ki ses kalitesinin düştüğü. Hani eARC yi kapatın yolunuza devam edin bence çözüm sonuçta bu eARC desteği varsa ki var yazıyor Samsung her yerde reklamını yapıyor o zaman bana bunu sorunsuz vermek zorunda
Hangi kaynaktaki ses ne oynatıyorsun da e-arc kapalı iken ses düşüyor netflix amazon ve disney ise asla düşmez bir şeyler yanlış yapıyorsundur
-
Neyi yanlış yapacağım. önce eARC ile ARC nim çalışma mantığına bir bak dostum ondan sonra ses kalitesünin düşüp düşmeyeceğini yeniden değerlendir. Ayrıca eARC kapalı ile Dolby digital olarak veriyor sesi eARC açık iken Dolby Multichannel 5.1 olarak veriyor. Ve oturduğumuz yerde ses alması sağdan soldan çok fark ediyor. Tüm yabancı formları araştırdım bu sorun bir şok kişide var sen de çıkmışsın bir şeyleri yanlış yapıyorsun diyorsun. Samsung'un teknik elemanı bile bu şekilde konuşmadı adam durumu anladı videolarını çekti götürdü. Neyse sen dostum yardımcı olamayacaksan köstek olma bari lütfen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X