Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1911. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir (1 Mobil) - 22 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.295
Cevap
551
Favori
1.845.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19091910191119121913
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mamoste1

Arkadaşlar bu aparat hakkında bilgi lütfen. Bende JBL subwoofer var 990C subwooferin paraleli kullanmam için böyle bir aparat şart mı? Direkt paralel bağlamak sorun mu olur?

Öncelikle tavsiye edermisiniz?

Alıntıları Göster

O işlem cihazı garanti dışı bırakır yalnız ona göre yanlış bir şey yaparsanız.

Daha anlaşılır bir video vardı sizdeki sub powered ise aparata gerek yok.

NH-Techyoutube
    In this video, I'll demonstrate how to enhance the bass performance of your Samsung Q990C Soundbar by incorporating the powerful Klipsch R121SW Subwoofer. Discover how to take your audio experience to the next level! Affiliate Links Samsung Q990C: https://amzn.to/3snnOoL Klipsch R121SW: https://amzn.to/3MvBNj7 RCA Cable: https://amzn.to/3uWfe1d https://amzn.to/46XKFWS Timestamp 00:00 Intro 00:36 Samsung Sub Review 01:46 Klipsch R121SW 03:23 Adaptation Process 06:41 Test and Final Thoughts #samsung soundbar #samsung q990c soundbar #samsung q990c bass boost #samsung q990c expansion with klipsch #klipsch r121sw
    https://www.youtube.com/watch?v=rl1eSqr8BYU

• speedycihan kullanıcısına yanıt
    Bu videodaki eleman yanlış iş yapmış. Samsung Sub’ın aktif çıkışından diğer Sub’ın line level kısmına bağlantı yapmış

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam birde diğer video da çevirici ile yapmış ordaki durum sence nasıl

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    Diğer video nerde?
    Link yollar mısın?

• aligul_kok A kullanıcısına yanıt
    Hocam selam LG s95tr cihazı aldım. Bir sorum olacak film izlerken sinema modundayken surround açıkmı kullanıyorsunuz kapalımı. Bir de oda kalibrasyonu yapınca basın güçlü hissiyatı gitti kalibrasyonsuz kullanıyorum. Sizin nasıl bir kullanımınız var.

The Juiceyoutube
    Add any subwoofer to Soundbar | Samsung Q990
    https://www.youtube.com/watch?si=J0rG27GmfboRGZbU&v=XcKJcc-U89w&feature=youtu.be

Bu hocam

• Darkforwhite kullanıcısına yanıt

Surround acik kullanirsaniz her durumda tum kanallar aktif olur ve sectiginiz ses moduna gore ses ya da eko gelir. Kapali kullanirsaniz kaynaktan gelen ses cikisina gore hoparlorlerinizin suruculerine ses gelir. Stereonise 2.1, surroind ise 5.1 dinlersiniz.

https://www.lg.com/tr/destek/product-support/cs-S95TR.DTURLLK/

Buradan kullanim klavuzunu inxdirip 11-12-13 no'lubsayfalari incelerseniz calisma prensibini az cok anlarsiniz.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamoste1 kullanıcısına yanıt

Paralel alacaginiz durumda guc yariya duser. Kazanciniz ne olacak bi durumda? Ustune bir de islem yapmak durumundasiniz, soundbarda ve subwooferda bir pre out cikis yok. Lfe de yok. Icini acip, bir baglanti yalmak durumundasiniz.

Muhtemelen yorumcular ove ove bitiremeyecek. Sonra kullanicilarin bir kismi mubtesem derken bir kismi q990d'mi defistirmem diyecek... Bana gore ise 3 modeldir ayni modelin uzerine yogunalsan samsung bir gecis modeli deniyor. Kendi sitesinde bile kullanicilarin yillardir memnuniyetinden bahsederken, alt serilere dogru q990d teknolojisini indirirken tepe modelde farkli bir seyler yapacak, belki hoparlorleri ayiracak sony gibi istedigin kadar ekle mantigi ile gidecek. Zamaninda ms serisi icin Turkiyeye hic gelmeyen 10" harici subwoofer cikardi bu firma, baskanyerde kullanmadi. Basarisizliktan degil, cok begenildigi icin ms serisi ve harici bielsenlerini devam ettirmedi. Ancak bir yerde o teknolojiyi bekletiryordur diye dusunuyorum. Ms serisini bilmeyenler icin soyleyeyim, subwoofersiz bir model. Ancak kendi uzerindeki suruculer q990c subwooferinin 3 siddetinkadar basi bu kucuk hoparlorlerden veriyordu. Harici 10 " uyumlu subwoofer ilave edilebiliyordu yetmeyene ayrica hem klasik surround hoparlorlerini hem de samsung'un tekli satilan ama wifi/bt ozelikleri ile calisan r serisi hoparlorlerini surround olarak kullaniyordu. Bu seriyi yok edip q950 serisine gecti.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Ms750 dinledim zamanında veya yalan olmasın Ms650 de olabilir, öylesine güzel basları vardıki Sub olmadan sub eklense kim bilir ne kadar güzel olur demiştim zamanında, avr ler elimden sürekli değiştirdiğim günlerdi.

Sub olmadan Ms serisi gibi bir seriye şu teknoloji ile dönseler çok güzel olurdu eminim, Center dan gelen o dolgun sesi almak için başka çare yok, Sony HTA 9000 mesela Türkiyede olsa peşine düşerdim.

HTA9000 e bas ekleme yapınca basın hepsi subwoofer da toplanıyor demişler bence sinir bozucu. Sony STR-DA4600ES avr kullandım cidden ayarları özürlüydü.

Sub olmadan Bas veren dengeyi yakalayan bir soundbar tipine geçiş olsa, Samsung belki ilerde yaparsa hiç düşünmem geçerim. Tabiki sub ta eklenecek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Muhtemelen yorumcular ove ove bitiremeyecek. Sonra kullanicilarin bir kismi mubtesem derken bir kismi q990d'mi defistirmem diyecek... Bana gore ise 3 modeldir ayni modelin uzerine yogunalsan samsung bir gecis modeli deniyor. Kendi sitesinde bile kullanicilarin yillardir memnuniyetinden bahsederken, alt serilere dogru q990d teknolojisini indirirken tepe modelde farkli bir seyler yapacak, belki hoparlorleri ayiracak sony gibi istedigin kadar ekle mantigi ile gidecek. Zamaninda ms serisi icin Turkiyeye hic gelmeyen 10" harici subwoofer cikardi bu firma, baskanyerde kullanmadi. Basarisizliktan degil, cok begenildigi icin ms serisi ve harici bielsenlerini devam ettirmedi. Ancak bir yerde o teknolojiyi bekletiryordur diye dusunuyorum. Ms serisini bilmeyenler icin soyleyeyim, subwoofersiz bir model. Ancak kendi uzerindeki suruculer q990c subwooferinin 3 siddetinkadar basi bu kucuk hoparlorlerden veriyordu. Harici 10 " uyumlu subwoofer ilave edilebiliyordu yetmeyene ayrica hem klasik surround hoparlorlerini hem de samsung'un tekli satilan ama wifi/bt ozelikleri ile calisan r serisi hoparlorlerini surround olarak kullaniyordu. Bu seriyi yok edip q950 serisine gecti.

Benim yazıdan anladığım q990d sahipleri kıymetini bilsin😀

Uzun bir mesaj yazdım ama uygulama hata verdi. Geniş zamanda detaylı yazarım. Ama kısaca şöyle anlatayım.

İlk videodaki adam bir süre sonra subları bozar.
    İkinci videodaki adam ek subda high level input girişi olmadığı için o mavi kutuyu kullanmış ve doğrusunu yapmış. Ama bu kutu üzerinden yapınca ilk sub’a giden güç azalır mı emin değilim.

Ayrıca illa ek bir sub eklenmek isteniyorsa en kolay çözüm high level input girişi olan bir sub kullanmak. Alta high level input girişi olan temsili iki Sub’ın arka panel fotosunu ekliyorum.

Eğer böyle bir sub varsa videolardaki adamların yaptığı gibi orijinal Sub’ın hoparlörüne giden high level kablodan paralel çekip ek Sub’ın high level girişine bağlamak yeterli.

Ama high level girişi olmayan bir sub varsa, bu sefer orijinal subdan line level yani kulaklık seviyesi diyebileceğimiz seviyede sinyal almamız gerekiyor.

Videodan aldığım ekran görüntüsünde soldaki yeşil amfi katına giren bazı kablolar var. Muhtemelen onlardan birisi orijinal Sub’ın sağdaki kablosuz alıcı devresinden stereo sinyali amfi devresine aktaran kablolar. O kısmı tespit edip oradan paralel bir hat çekerek diğer sub’a line level bağlantı yapılabilir diye düşünüyorum. Yada ikinci videodaki adamın yaptığı gibi bir araya bir converter eklemek lazım.

Bunlar temsili high level input olan sub fotoları

SOUNDBAR [ANA KONU]

SOUNDBAR [ANA KONU]

Bunlar da videodan aldığım ekran görüntüleri
    Soldaki yeşil plaka sub amfi katı
    Sağdaki sarı plaka da 220v besleme katı ve kablosuz alıcı devresinin olduğu kısım diye tahmin ediyorum
    Muhtemelen resimde mavi oklarla işaretlediğim girişlerden biri amfiye giren line level sinyal kablosu.

SOUNDBAR [ANA KONU]

SOUNDBAR [ANA KONU]

SOUNDBAR [ANA KONU]

SOUNDBAR [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 13 Ocak 2025; 23:55:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bu videodaki eleman yanlış iş yapmış. Samsung Sub’ın aktif çıkışından diğer Sub’ın line level kısmına bağlantı yapmış

Evet doğru söylüyorsunuz zaten gain çok kısıkta duruyor açsa büyük ihtimal patyayabilir high level input olsa sıkıntı olmaz ama... high level input olmayan sub almamak gerek aslında bu konu önemli.

Eyvallah hocam bilgi için, zaten standart sub gayet fazla geliyordu ama eski müstakil evde olduğum günler geldi aklıma meraktan sordum :(

• Maximum karta sahip arkadaşlar değerlendirebilir.

SOUNDBAR [ANA KONU]

• Arkadaşlar q990d ile lg tv kullanan var mı görüntüyü sinema moduna alınca hdr sinyali gelip gelip gidiyor

• Kabul gormus 4 ses standartini destekleyen soundbarlar bu sene duyuruldular mi?

Dolby Atmos

IMAX Enhanced

DTSX

Eclipsa Audio

• quote:

Orijinalden alıntı: SevenPacer

Hocam öneriniz için teşekkür ederim ancak bu kadar yüksek meblağlara çıkamam. Samsung tarafından HW-Q600C nasıldır? Bildiğim kadarıyla Atmos destekli, fiyatı da aradığım aralıkta.

Yok mu arkadaşlar yönlendirme yapacak birileri?

• SevenPacer kullanıcısına yanıt

Nasil bir yonlendirme istiyorsunuz? 600c yerine biraz daha yukari cikmaniz dogru olur. Butcemi zorlayamam derseniz muadil grupta lg sn5, grundig modelleri mevcut. Bunlari dinleme sansiniz varsa deneyin ancak giris seviyesi modellerin ana misyonu subwooferdan guc alarak goz boyamaktir. Bas ortaligi titretsin yeter derseniz, arkada hoparlor istemiyorum derseniz 600/700c, sn5(tavsiye etmem ama fiyat araligi burada), grundig,(denemedim bilmiyorum), tcl( burada bazi sikayetleri dile geldi) alternatif modeller.

• killnOd kullanıcısına yanıt

Sondaki ses formati zaten yeni. I MAX 'i destekleyecek bir soundbar cikmaz sanirim. Onkyo avr destekliyordu bir ara. Eger eclipsa dolby laboraruvarlaridan daha iyi bir is yaparsa zaten sadexe eclipsa olmasi bile yeter sanirim.

• 
Sayfa: önceki 19091910191119121913
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.