Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1913. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BVBLİFE , eiskent , eiskent , K_TT Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil
5 sn
38.414
Cevap
553
Favori
1.852.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19111912191319141915
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani 990 F daha güçlü değil mi 990 D den

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan.0009 kullanıcısına yanıt

990F diyorsan incelemeler gelsin bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 16 Ocak 2025; 19:35:3 >
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt
    Yüzde 50 daha fazla güçlü duruyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UnInvited_Guest kullanıcısına yanıt

Yapay zekayla bas yönetimi filan varmış bakalım nasıl bişey gelecek merak ediyorum,

Q990D yi yeni yeni keşfediyorum şuan için hiç gözüm yok. Gayet yeterli :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Benim şu an hiç soundbar ım yoktu. Logitech 5+1 analog ses sistemi vardı, o da tv ye uyumsuz. 5+1 ses alamadığım için soundbar arayışına girdim. 990 d alma niyetindeydim 990 f çıkınca şimdi onu bekliyorum bakalım incelemeler çıksın😊

Memnun musun hocam. Ama yanlız şu dikkatimi çekti apple tv uygulamasında türkçe seslendirmeler dolby djital 5.1, sadece ingilizce seste dolby atmos var. Netflix ve prime nasıl bilmiyorum. Dolby atmos olmayan türkçe 5.1 seslerde nasıl soundbar performansı?

Netflix ve prime da Türkçe sesledirmelerde Dolby surround oluyor ses. Kendi orijinal dilinde Dolby Atmos ama. Bende Tcl x937u var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • frekans76 kullanıcısına yanıt

Nadir de olsa baxi Turkce dublajli filmlerde de Atmos olabiliyor. Mesela Red Notice filmi Turkce Atmos Netflixte. Guzel filmdir. Seyretmediyseniz Tavsiye ederim.

• frekans76 kullanıcısına yanıt

Peki arkadaşlar samsung soundbarlar, mesela logitech z906 5.1 ses sisteminden daha mı kaliteli ?

Logitech z906 5.1 mi samsung Q990D mi sizce?

• eiskent E kullanıcısına yanıt

Evet o filmi tekrar izlemek isterim çok güzel ama tv nin sesiyle izledim sadece😊

Bunu duyduğuma sevindim hocam, Türkçe dublajlı ve Atmoslu olarak tekrar kefifle izleyeyim filmi.
    Dediğiniz gibi cok nadir 🙂

Beklemenin sonu pek gelmez. Onunuzde yaklasik 4 ay var ve fiyat konusu belirsiz. 990d gayet guzel cihaz. Onceki deneyiminizde alt kademe bir cihaz. Daha iyisi olma ihtimali yuksek ama bu belli bir beklenti seviyesinin istunde tecrubeye ulasmis kullanicilar icin daha makul bir sebep olabilir.

Klasman cok farkli. Z906 multimedya cihazi. Oyun icin tasarlanmis ve cok guclu bir basa sahip. Ses siddeti kaliteyi gostermez bu cihaz da bu irneklerden biri. Kullanim amacina gore yani oyun ve bilgisayarsaki materyaller icin uygun ama tizleri cok zayif olan suruculeri bogan, uzayan basi uzun sureli kullanim icin cok efemtif degil. Ustelik 10 seneden eski bir model olarak gincel ses formatlari, kablosuz baglanti ozellikleri yetersiz.

Q990d ise guncel bir model. Kablosuz atmos(tv samsung ise) dahil olmak uzere cok daha teknolojik. Tizler zateb karsilastirilamayacak kadar mumemmel. Bas karakterleri tamamen zit. Hem muzik hem ses icin ideal noktada. Oyun icin de cevresel hoparlorleri ile eksigi yok. 120hz desteklemesi 990c ile en belirgin farki.

Bu konu icinde benzer bir yaziyi aslinda yine iki cihaz icin yazmistim. Sizin icin ilk 1 hafta pismanlikla gecer. Sonrasinda detaylari duydukca iyi ki degistirmisim dersiniz.

Şu an 990D almış olsaydım 990F almaya niyetlenmezdim eminim ama almışken üst modeli beklemeyi düşünüyorum 😊

Hocam dolby atmos destekli filmlerde soundbarın kalitesi ortaya çıkıyor, o yüzden türkçe filmlerde dolby atmos olmaması bi eksi tabiki.

Benim beklentim film izlerken filmin içinde hissettirmesi. Sanırım 11.1.4 kanal olması logitech 5.1 kanaldan çok daha fazla surround etkisi vermesi gerekiyor mantıken. Ama logitech te 5 tane farklı uydu olunca daha iyi çevresel ses verebilir mi diye düşündüm.

Sanal olarak 11.1.4 ses analog 5.1 den daha çevresel ses veriyorsa benim için sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 16 Ocak 2025; 21:12:3 >
  • Dünya genelinde bizim ses sanatçılarımız gerçekten çok başarılı ama ona rağmen orijinal ses her zaman duyguyu almada en iyisidir.

Cuk diye oturmuş dublaj sesleri de vardır, mesela Buz devri ve Shrek serilerinde her bir karakter ile seslendirmesi çok çok uyumludur. Eşeğin sesini M. Ali Erbil'den başkasına bu kadar iyi yakıştıramazdım mesela 😄.

Mesela Sylvester Stallone dediğimizde 2021'de kaybettiğimiz Sezai Aydın'ın sesi kulaklarımızda canlanır:
    TRT Arşivyoutube
    Sesin Yüzleri - Sezai Aydın | TRT Arşiv
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=aDF_X2B2OcE

Sezai Aydın gibi Türkiye’nin En Ünlü Seslendirme Sanatçıları:
    https://www.myproduksiyon.com/turkiyenin-en-unlu-seslendirme-sanatcilari/

Analog 5.1 coook eskilerde kaldi. Digital 5.1 sounbarlarin degil, cok daha onceki modellerin getirdigi ve eskiyi silen bir yenilik. Sounbar sesi prosesi ile tum kanallara dagitabilir ama istenildiginde kayitli kanallara atanmis sesleri verir. Q990f 50.000tlye gelse de aradaki farka deger diyorsaniz bekleyin tabi ama keyif alma acisindan cok fazla bir fark yasayacaginizi dusunmuyorum. Q serilerinde genelde yillara binaen farklar major degil daha cok minik iyilestitmeler seklindedir.

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Son derece haklisiniz. Ancak sorun dublajin icra edilmesinde degil, kayit edilme teknolojisinde. Tabi ki burada dublaj sanatcilarinin bir sorumlulugu yok. Gerci su anda cok fazla materyal islenmesi nedeni ile hazirlik asamalarini atlayarak text ile direk dublaja girmek zorunda kaliyorlar ancak yine de sanatsal basarilari ile duyguyu aktatim konusunda biz sorun yasamiyoruz. Onlarin dublajlarinin islendigi meta verileri ise genelde orjinal kayittan daha uygun maliyetli alternatiflere kayit edildiginden genelde efekt ile diyalog kanal dengesi kayboluyor. Yoksa kendi adima Turkce dublajlarda eksikli duymadan da seyrederim.

Anladım hocam😊

• 
Sayfa: önceki 19111912191319141915
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.