Şimdi Ara

Source Code (2011) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
0
Favori
10.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1Ceko

quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

bu filmin son izlediğiniz filmler kısmına filmi izler izlemez bir eleştiride bulunmuştum. filmin sonunda büyük bir
    mantık hatası var kesinlikle arkadaşımla 1-2 saat sonu hakkında puzzle yaptık kesinlikle mantık hatası var
    . şimdi o eleştirim baya uzun olduğu için tekrar yazamıcam ama bu kadar güzel kurgulanmış bir filmin ardından beni hayal kırıklığına uğrattı.

bunun dışında film süperdi.

nedir dostum mantık hatası biraz açarmısın olayı? gerçi unuttum filmide tekrardan bakabilirim sonuna.

eğer patlama olmadıysa (ki engelliyorlar) herşeyi düzelttilerse, öğretmenin hiç ölmemesi lazım ve o adamın o bedene girmemesi lazım, source code denilen yeni icadın öyle devam etmesi lazım. ama patlama engelleniyor adam subay kadına sms atıyor ve öyle sanki çok mantıklıymış gibi filmi bitiriyorlar.

bu durumda zamanda 2. bir yarık açılıp 2 zaman dili mi mi oluştu? (biri patlama olmuş hali diğeri patlama olmamış hali bkz. geleceğe dönüş)

bunu açıklamamışlar ve böyle bitmiş film. patlamayı engelledilerse nasıl öğretmenin vücudunu ölen asker kontrol ediyor engellendiği an bitmesi lazım herşeyin fakat adam içinde kalıyor ve o patlama olmamış şekilde herşey devam ediyor. saçma saçma saçma, kelebek etkisi türünde bu kadar iyi bir filmin sonunu böyle açık bırakmamalılardı.

belki adam çift kişilikli olarak devam eder.

benimde aynı şey aklıma takıldı, bir garip oldu gelecekten geçmişe gitti geçmişten geleceğe mesaj yolladı.

Ben böyle anlamamıştım. Şimdi sanırsam bunlar geçmişe gittiğini düşünüyorlar ama aslında geçmişe gitmiyorlar muhtemelen ya bir paralel evrene ya da geçmişe gidiyorlar ama bu geçmiş geleceği değiştirmeyen bir geçmiş yani yaşanmış bir şey değiştirilmiyor. Bunun gibi. Ayrıca patlamayı engellediğinde gelecek için patlamayı engellemiş olmuyor ki gelecekte adamı yolladıkları zamanda o patlama çoktan olmuş adam zaten engellemeye değil suçluyu öğrenmeye gidiyordu sanırım.Hani ikinci patlama olayını engellemek için. Mesaj olayı da geçmişteki (ya da işte paralel evrendeki) kadına mesaj atıyor o şekilde suçluyu yakalattırıcak. O zamanda ama yine bu olay adamı gönderdikleri zamanı etkilemiyor. Adamın o trenden sağ kurtulduğu zamanı etkiliyor. Acaba kendimi ifade edebildim mi?

en mantıklısı 2 ayrı zamanın oluştuğunu düşünmek. ama işte sorun şuki bunu bize filmin kesin göstermesi lazım ki aaa diyelim evet zaman içerisinde 2. bir yol oluştu farklı ilerleyecek bir yok. paralel evrenmi ney ben pek anlamıyorum orda ikinci bir zaman akışı oluyor sanırım :D

ama işte olay bizim yorumlarımıza kalırsa ohooo, bunu bize senaristin vermesi lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

quote:

Orijinalden alıntı: Shepard

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

bu filmin son izlediğiniz filmler kısmına filmi izler izlemez bir eleştiride bulunmuştum. filmin sonunda büyük bir
    mantık hatası var kesinlikle arkadaşımla 1-2 saat sonu hakkında puzzle yaptık kesinlikle mantık hatası var
    . şimdi o eleştirim baya uzun olduğu için tekrar yazamıcam ama bu kadar güzel kurgulanmış bir filmin ardından beni hayal kırıklığına uğrattı.

bunun dışında film süperdi.

nedir dostum mantık hatası biraz açarmısın olayı? gerçi unuttum filmide tekrardan bakabilirim sonuna.

eğer patlama olmadıysa (ki engelliyorlar) herşeyi düzelttilerse, öğretmenin hiç ölmemesi lazım ve o adamın o bedene girmemesi lazım, source code denilen yeni icadın öyle devam etmesi lazım. ama patlama engelleniyor adam subay kadına sms atıyor ve öyle sanki çok mantıklıymış gibi filmi bitiriyorlar.

bu durumda zamanda 2. bir yarık açılıp 2 zaman dili mi mi oluştu? (biri patlama olmuş hali diğeri patlama olmamış hali bkz. geleceğe dönüş)

bunu açıklamamışlar ve böyle bitmiş film. patlamayı engelledilerse nasıl öğretmenin vücudunu ölen asker kontrol ediyor engellendiği an bitmesi lazım herşeyin fakat adam içinde kalıyor ve o patlama olmamış şekilde herşey devam ediyor. saçma saçma saçma, kelebek etkisi türünde bu kadar iyi bir filmin sonunu böyle açık bırakmamalılardı.

belki adam çift kişilikli olarak devam eder.

benimde aynı şey aklıma takıldı, bir garip oldu gelecekten geçmişe gitti geçmişten geleceğe mesaj yolladı.

Ben böyle anlamamıştım. Şimdi sanırsam bunlar geçmişe gittiğini düşünüyorlar ama aslında geçmişe gitmiyorlar muhtemelen ya bir paralel evrene ya da geçmişe gidiyorlar ama bu geçmiş geleceği değiştirmeyen bir geçmiş yani yaşanmış bir şey değiştirilmiyor. Bunun gibi. Ayrıca patlamayı engellediğinde gelecek için patlamayı engellemiş olmuyor ki gelecekte adamı yolladıkları zamanda o patlama çoktan olmuş adam zaten engellemeye değil suçluyu öğrenmeye gidiyordu sanırım.Hani ikinci patlama olayını engellemek için. Mesaj olayı da geçmişteki (ya da işte paralel evrendeki) kadına mesaj atıyor o şekilde suçluyu yakalattırıcak. O zamanda ama yine bu olay adamı gönderdikleri zamanı etkilemiyor. Adamın o trenden sağ kurtulduğu zamanı etkiliyor. Acaba kendimi ifade edebildim mi?

en mantıklısı 2 ayrı zamanın oluştuğunu düşünmek. ama işte sorun şuki bunu bize filmin kesin göstermesi lazım ki aaa diyelim evet zaman içerisinde 2. bir yol oluştu farklı ilerleyecek bir yok. paralel evrenmi ney ben pek anlamıyorum orda ikinci bir zaman akışı oluyor sanırım :D

ama işte olay bizim yorumlarımıza kalırsa ohooo, bunu bize senaristin vermesi lazım.

Yok daha neler senarist bilerek bizim yorumlarımıza bırakıyor zaten. Ayrıca iki ayrı zaman akışında iki ayrı yaşantı olduğu kesin yani.

• iyide en basit örneği inceptionda hepimiz o dönen şeyin düşüp düşmediği hakkında tartıştı mesela en azından ihtimalleri biliyoruz film içinde bilimkurgu olsada bir açık bırakmadılar bilmemiz gereken tüm detayları bildik ama bu filmde bizi "nasıl" sorusu ile bıraktılar.

yok artığı martığı yok ben bilim kurgu filmi eleştirmeni değilim. zamanda 2. bir zaman yarığının oluştuğunu herkes gibi bende öncelikli düşündüm ama bunun olabilme ihtimalini bile vermedi film bize yani.
  • Film sürükleyici. bazı sahnelerin seneryo gereği tekrarlaması sıksada gnel olarak seyrettiğiniz zaman pişman olmıycağınız sonu ise bana göre güzel bağlanmış bir film.
  • Filmin kurgusu güzel ama fazla irdelememek lazım zaman kavramını falan.
  • Konusu çok orjinaldi , güzel film.
  • Gerçekten film çok güzeldi ama film bittikten sonra kafa patlatma olayına sinir oluyorum düşün dur
  • Filmi yeni izledim Baya güzeldi Sonu karışıktı her anlamı yüklüyorsunuz en iyisi size güzel görünen anlamı yükleyin
  • Film çok güzeldi, tavsiye ederim biraz önce izledim. Şu tartışma konusu olmuş sonu, ben anladığım kadarıyla anlatıyım faydalı olur:

Şimdi bu adam askerde savaşta ölmüş, komaya girmiş. Ama beyninin bazı bölümleri hala çalışıyor, konuşup hareket edemiyor, makineye bağlı hayatına devam ediyor. Bu projede beynine kablolar bağlayarak, sinyal sağlayarak eskiye döndürüp suçluyu buldurtmaya çalışıyorlar. (Gerçekte böyle bir uygulama yok gerçi, hayal ürünü). En sonunda ise şuna ulaşıyoruz. Bu olay gerçekten 8 dakikalık değil, çok çok daha eskiye gidebiliyor. O mesaj diğer kadına geldiğine göre oradan(paralel evren mi ne derseniz) adam bir şeyleri değiştirebiliyor, yani rüya tarzı bir şey değil. Ama mantıksız olan şu, bu sınırsız sayıda yapılabiliyor, patlama olduğunda yok oluyor, olmadığında devam ediyor. Bunlar hep farklı olasılıklar.

Inception tarzı olmuş bu film de, izleyenlerin %80'i anlamıyor, kalan %20'si de 391328 farklı sonuç çıkarıyor.

• çok beğendim. sonuyla ilgili olarak:

sonunda ikinci bir evren oluşuyor. ki filmin en sonunda da goodwin mesajı okuyor, mesajda: yeni bir dünya yarattınız diyor açıkça. filmin sonunda goodwin ablamızın mesajı okuduğu yer de o dünya. orada daha patlama olmamış ve profesör, bi olay olsada aleti test etsek, diye bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raio -- 17 Nisan 2012; 17:44:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raio

çok beğendim. sonuyla ilgili olarak:

sonunda ikinci bir evren oluşuyor. ki filmin en sonunda da goodwin mesajı okuyor, mesajda: yeni bir dünya yarattınız diyor açıkça. buraya kadar net
    benim anlamadığım oluşturulan yeni bi dünya varsa(paralel evren) o dünyadan diğerine nasıl mail atılıyor :)

Yanlış anlamışsın.İki dünya arasında mail atmıyor.Adam kapalı kaldığı yerde Goodwin'e mesaj yolluyor ve yapmak üzere olduğunuz deney sandığınızdan daha öte sadece terör olaylarını önlemekle kalmayıp aynı zamanda bir başka dünya yaratacak diyor.

• Nedense aklıma direk Valve'nin çalınan source code'ları geldi
  • Az önce izledim filmi mükemmeldi. Jake Gyllenhaal'ın oyunculuğu da müthiş
  • Film gayet güzeldi bence, hiç sıkılmadan izledim.
  • konu nerden akıllarına gelmiş bravo valla
  • film gayet güzel özelliklede başroldeki kadının o bakışına mimiklerine aşık olmamak elde değil
  • Filmi ben de yeni izledim.Fena değildi.Ancak sonu biraz kafamı karıştırdı.

Bu mantıkta ilerleyecekse o zaman film her kaynak kodu kullanılması gereken kötü bir olay olduğunda adam yeniden dünyayı kurtarıp yeni bir hayata devam edecek.Yani sonsuza kadar yeni yaşam oluşturacak kendine.Eğer bunu yapmazsa zaten dünyanın sonu gelecek ve böylece kaynak kodu uygulabilecekleri bi dünya olmayacak yanlış mı anlamışım?
  • Önerir misiniz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cineman

Önerir misiniz arkadaşlar?

tabiki de geç bile kalmışın mutlaka izlenmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: colourcode

quote:

Orijinalden alıntı: Cineman

Önerir misiniz arkadaşlar?

tabiki de geç bile kalmışın mutlaka izlenmeli

Fragman biraz sıkıcı gibiydi de.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.