Yukarıdaki sistemle 3dmark05 den 11000 civarı ve 06 dan 7000 civarı skor alıyorum. Bana çok düşük gibi geldi ve sanırım sistemim stabil çalışmıyor. Acaba Ekran kartında mı problem var yoksa CPU, PSU, RAM falan mı yetersiz. Acil öneri ve görüş bekliyorum, forumda yeniyim, herkese slmlar.
CPU yüzünden skor düşük çıkıyor.
eyvallah, CPU dan dolayı skorlar böyleyse içim rahatlayacak, daha fazla yorum ve öneri bekliyorum arkadaşlar...
evet işlemci limit koymuş ama bence değiştirme işlemciyi bencemark a yansısa bile değişiklik oyunlarda fps öyle gözle görülür atrmaz
Ama 2005 skoru da çok düşük çıkmış. 2005 2006 gibi CPU ya çok bağlı olmayan bir test.
Sistemi yeni topladım ve kafayı yemek üzereyim, CPU dışında sorun neden kaynaklanabilir ki?
Başka birşey değil sorun..CPU ekran kartının önünü tıkıyor.
saol A Dying Wish en azından içim biraz rahatladı, yani donanımla ilgili bir problem var diye düşünmüştüm. Tüm forumlarda aynı kartla çok daha yüksek skorlar gördüm ama CPU lar daha yüksekti tabi.
O/C edip denedin mi hiç? Merak ettim doğrusu.
riva tuner la ufak bir overclock yaptım ve frame artışı oldu ancak o/c konusunda yeterince bilgi sahibi değilim ve kartı yakmak istemiyorum
Ok. Haklısın. Peki karta değilde sadece işlemciye yapsan.
quote:
Orjinalden alıntı: Godzy
riva tuner la ufak bir overclock yaptım ve frame artışı oldu ancak o/c konusunda yeterince bilgi sahibi değilim ve kartı yakmak istemiyorum
işlemciye o/c yapabileceğim bir program önerebilir misin? Bu arada konuyla ilgili diğer arkadaşların yorumunu bekliyorum zira bu belirsizliğin ne kadar can sıktığını ekran kartına bu kadar para veren her arkadaş yaşayacaktır
Eğer anakartın destekliyorsa. Bios üzerinden yapman mümkün. Ben başka bir program bilmiyorum doğrusu.
peki saol ilgin için
quote:
Orjinalden alıntı: isoKING
Eğer anakartın destekliyorsa. Bios üzerinden yapman mümkün. Ben başka bir program bilmiyorum doğrusu.
3d mark skorlarına bu kadar kafayı takmayın
x2 3800 her oyuna hayli hayli yeter gibime geliyor oturup devamlı 3d mark yapmayacaksınız ya 3d markta işlemci puanı ile ekran kartı puanı toplanıyor oyunda ise puan filan yok ekran kartına yükleniliyor
Arkadaşımızın sukorunun düşük gelmesi diyer oyunlardada etki edermi misal 1950 pro da 3dmark05 1100 vere biliyor bu sistem ile arkadaşımızın sistemi oyunlara aynı fps yimi verir yoksa sadece 3dmark içinmi geçerlidir.
o kartı 600-1800 den asagı kullanma bence cünkü cok rahat kaldırır ve ısınma sorunu olmaz hatta gpu yu cıkabildigi kadar cıkar benimki 630dan sonra gidemiyo kilitleniyo 06 testinde ben imzamdaki gibi kullanıyorum günlük riva tunerdan fan hızını %70 yap yeter ordaki restore fan settings after suspended yazan kutuyu tikle artık herzaman acılışta %70 te calışır ayrıca kasan gürültülü ise 80 bile yapabilirsin 8800gts lerin fan hızı 60larda oldugu için sıcak hava dısarı atılamıyo ben en az 75lerde calıştırıyom ayrıca işlemciyede biraz dokun bence mesela enaz 2.4 te kullan
quote:
Orjinalden alıntı: oyuncu71
o kartı 600-1800 den asagı kullanma bence cünkü cok rahat kaldırır ve ısınma sorunu olmaz hatta gpu yu cıkabildigi kadar cıkar benimki 630dan sonra gidemiyo kilitleniyo 06 testinde ben imzamdaki gibi kullanıyorum günlük riva tunerdan fan hızını %70 yap yeter ordaki restore fan settings after suspended yazan kutuyu tikle artık herzaman acılışta %70 te calışır ayrıca kasan gürültülü ise 80 bile yapabilirsin 8800gts lerin fan hızı 60larda oldugu için sıcak hava dısarı atılamıyo ben en az 75lerde calıştırıyom ayrıca işlemciyede biraz dokun bence mesela enaz 2.4 te kullan
Biostan mı işlemci overclocku yapmalıyım. Yoksa bunun için Riva tuner tarzı program var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: Godzy
quote:
Orjinalden alıntı: oyuncu71
Biostan mı işlemci overclocku yapmalıyım. Yoksa bunun için Riva tuner tarzı program var mı?
Biostan direk yapabiliyorsun bu arada power larımız aynı
ya arkadaş sistemi yeni topladım, tam performans almak istiyorum, ayrıca stabil çalışıp çalışmadığına dair şüphelerim var...Pişman oldum işlemciyi biraz daha yüksek tutmadığım için...Diğer arkadaşlar yorumlar için saolun, 3dmark05 ve 06 da alınan puanımın düşük olması oyunlardaki performansın da düşük olacağı anlamına mı gelir peki?