Şimdi Ara

SPDIF çıkışı olan dizüstü bilgisayar var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SPDIF çıkışı olan dizüstü bilgisayar var mı? Varsa marka ve modeli söyleyebilir misiniz?

• olmaz olurmu. p.bell w7218-w7600 bildiklerim.
  • 15 inç olup da spdifi olan var mı?
  • onu bilemicem ama vardır mutlaka.
  • Asus A6VC kullanıyorum var (15,4") ayrıca 15" olan modeli A3 serisinde de olması lazım
  • packard bell spdıf çıkışı var
  • A3E de yok yada ben göremedim.Ama A3A da olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monsterın yeni s serisinde var....
  • Spdıf çıkışı nedir?
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: turu

Spdıf çıkışı nedir?
    Teşekkürler

Sony/Philips Digital Interface

Tek bir RCA portundan, kodlanmış çok kanallı ses çıkışıdır. Örn. 5.1, 6.1, 7.1 gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

Orjinalden alıntı: turu

Spdıf çıkışı nedir?
    Teşekkürler

Sony/Philips Digital Interface

Tek bir RCA portundan, kodlanmış çok kanallı ses çıkışıdır. Örn. 5.1, 6.1, 7.1 gibi

Yanıtınız için teşekkür ederim. Audio konusundaki cahilliğimi hoş görürseniz bir sorum daha olacak..
    Spdıf im var ise 5.1 hoperlörlerimi bağlayabileceğim anlamına mı geliyor? Veya 5.1 bağlamak içn harici bi ses kartıtakmak mı gerekir?
    Daha da açık olarak 5.1 imi notebook a nasıl bağlarım??

• Optik girişli , digital kod çözücülü ampli/receiverın olması gerekiyor, spdif çıkışı bir optik çıkıştır bunun üzerinden kodlanmış ses ampli/receiverın içindeki decoder tarafından çözülerek anolog hale getirilir ve yükseltilerek hoporlörlere gönderilir.
    Datron ve PacardBell notebooklarda spdif çıkışı olduğunu biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanger

Optik girişli , digital kod çözücülü ampli/receiverın olması gerekiyor, spdif çıkışı bir optik çıkıştır bunun üzerinden kodlanmış ses ampli/receiverın içindeki decoder tarafından çözülerek anolog hale getirilir ve yükseltilerek hoporlörlere gönderilir.
    Datron ve PacardBell notebooklarda spdif çıkışı olduğunu biliyorum

s/pdif optik çıkış değildir, RCA portudur... optik olanlarda özellikle optik digital diye yazar.. 5.1 sisteminin amfisinde de aynı bu şekilde s/pdif girişi olması gerekir.. bu nedenle eğer 5.1 sistem alacaksan hem s/pdif hem de optik giriş olmasına dikkat etmeni öneririm.. bundan sonrası sadece bir RCA kablo ile her iki ucu birbirine bağlamak...
  • Siz her halde coaxial ile karıştırdınız, ampli/receiverlarda optik ve coaxial girişler vardır. spdif optik kablo ile bağlanır rca kablo ile bağlanılan coaxial girişlerdir.
  • Walla bişi anlayamadım ya netten araştırayım şu notebook ta ses olayını..
  • quote:

Siz her halde coaxial ile karıştırdınız, ampli/receiverlarda optik ve coaxial girişler vardır. spdif optik kablo ile bağlanır rca kablo ile bağlanılan coaxial girişlerdir.

Yok karıştırmadım.. Bizzat evinde full homecinema sistemi ile her türlü audio ve video bağlantısını kullanan biriyim.. Neyse benim sözlerim pek inandırıcı gelmediyse aşağıdaki linkten bağlantı çeşitlerini detaylıca öğrenebilirsin, merak eden diğer arkadaşlara da faydası olabilir.

http://www.audioholics.com/techtips/specsformats/audiovideoconnections.php

Şuraya da o sayfadan alıntı yaptığım konumuza ilişkin bilgileri vereyim;

SPDIF

SPDIF is an acronym for Sony Philips Digital Interface and is a CD “Red Book” standard digital audio transfer file format. A SPDIF interface can transport either stereo left-and-right channel information or multi-channel sound. It is typically found on audio and a/v equipment such as CD transports, Laser Disc players, DVD players, some digital satellite products and computer sound cards where it is implemented using an RCA connector. A SPDIF interface is a 75-ohm connection, identical to composite video in specification. Years ago many audiophiles felt that SPDIF offered better sound than the TOSLINK interface discussed below. Improvements in TOSLINK conductors have closed this performance gap and made concern over the interface a moot point.

Bu da senin bahsettiğin optik dijital bağlantı şeklidir, nam-ı diğer TOSLINK. Eğer sistemleriniz destekliyorsa spdif 'in alternatifi olarak bunu da kullanabilirsiniz. Yukarda spdif 'in optik dijital 'e (toslink) göre daha iyi ses taşıdığı söylense de, ben spdif (RCA) ile optik kullanımı arasında hissedilir bir performans ya da kalite farkı görmedim hiç.

TOSLINK

Short for Toshiba Link, TOSLINK is also a CD “Red Book” standard that allows for digital audio (both left and right channels or multi-channel sound) to be transported between components using an optical conductor and light as the carrier. Contrary to popular belief, TOSLINK does not use laser light but instead relies on the output of a simple LED. The Achilles heel of TOSLINK is the optical quality of the interface. The plastic conductors used in cheap cables can damage data and compromise performance.
    TOSLINK connection performance is somewhat limited by the bend radius (bending a light conductor causes internal reflections and signal loss) of the conductor design. Additionally, the TOSLINK interface is length sensitive with maximum performance available only with runs of less than 20 feet.

• ben asus a3a kullanıyorum benimkinde S/PDIF var
  • P.Bell R3451 15.4" S/PDIF + . . .
  • quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

Siz her halde coaxial ile karıştırdınız, ampli/receiverlarda optik ve coaxial girişler vardır. spdif optik kablo ile bağlanır rca kablo ile bağlanılan coaxial girişlerdir.

Yok karıştırmadım.. Bizzat evinde full homecinema sistemi ile her türlü audio ve video bağlantısını kullanan biriyim.. Neyse benim sözlerim pek inandırıcı gelmediyse aşağıdaki linkten bağlantı çeşitlerini detaylıca öğrenebilirsin, merak eden diğer arkadaşlara da faydası olabilir.

http://www.audioholics.com/techtips/specsformats/audiovideoconnections.php

Şuraya da o sayfadan alıntı yaptığım konumuza ilişkin bilgileri vereyim;

SPDIF

SPDIF is an acronym for Sony Philips Digital Interface and is a CD “Red Book” standard digital audio transfer file format. A SPDIF interface can transport either stereo left-and-right channel information or multi-channel sound. It is typically found on audio and a/v equipment such as CD transports, Laser Disc players, DVD players, some digital satellite products and computer sound cards where it is implemented using an RCA connector. A SPDIF interface is a 75-ohm connection, identical to composite video in specification. Years ago many audiophiles felt that SPDIF offered better sound than the TOSLINK interface discussed below. Improvements in TOSLINK conductors have closed this performance gap and made concern over the interface a moot point.

Bu da senin bahsettiğin optik dijital bağlantı şeklidir, nam-ı diğer TOSLINK. Eğer sistemleriniz destekliyorsa spdif 'in alternatifi olarak bunu da kullanabilirsiniz. Yukarda spdif 'in optik dijital 'e (toslink) göre daha iyi ses taşıdığı söylense de, ben spdif (RCA) ile optik kullanımı arasında hissedilir bir performans ya da kalite farkı görmedim hiç.

TOSLINK

Short for Toshiba Link, TOSLINK is also a CD “Red Book” standard that allows for digital audio (both left and right channels or multi-channel sound) to be transported between components using an optical conductor and light as the carrier. Contrary to popular belief, TOSLINK does not use laser light but instead relies on the output of a simple LED. The Achilles heel of TOSLINK is the optical quality of the interface. The plastic conductors used in cheap cables can damage data and compromise performance.
    TOSLINK connection performance is somewhat limited by the bend radius (bending a light conductor causes internal reflections and signal loss) of the conductor design. Additionally, the TOSLINK interface is length sensitive with maximum performance available only with runs of less than 20 feet.

Anlatamadım spdif bir konnektör şekli değildir, şöyle söyleyeyim spdif senin cihazında RCA satandardında olabilir ama notebooklar da optiktir spdif çıkışlı notebooğu olanlar kulaklık çıkşının içine gizlenmiş optik çıkışı görebilirler(kırmızı ışık yanar)buraya özel optik kablo ile (bir ucu uzun) bağlantı yapılır.Bilmem yardımcı olabildimmi?

• Saniyorum P Belllerin tum moellerinde mevcut bildiklerim
    7600
    3451
    8501
    9755
    7218 bunlarin hepsinde var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.