Şimdi Ara

speaker ses sorunu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar resmini atmış olduğum muzik kutuları normalde 3.7 volt batarya ile çalışırken arıza yapmış şuan aynı batarya kullanıldığında ses bozuk ve yuksek seste kapanıyor. Güç kaynagından 4,5 volt verip çalıştırınca düzeliyor. Sorun neden olabilir? yardımlarınıza ihtiyacım var
    Not: forum resim yukleme kısmından yukleyemedim surekli hata verdi..

speaker ses sorunu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moralman -- 9 Kasım 2016; 12:19:25 >

• 3.7 li ion bataryanız bozuk , değiştirin ..
  • Yok kardeşim az tamir bilgim var kaç pil denedim artı ayarlı güç kaynağı var 3.7 volt verince yetmiyor ses cizirtili volt 4.5 e felan çıkarıyom ses düzeliyor. Kondanstatorden sandım fakat o da sağlam şişme felan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moralman M kullanıcısına yanıt
    Kondansatör arızası olması için ciddi kaçak akımın dirençinin yükselmesi lazım , Mutlaka elektrolitik kondansatörler şiştiği zaman bozuk olduğu diye kural yoktur .
    Kapasite metre ile kaçak akım dirençini ölçmeniz sağlıklı sonuç verir ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Kondansatör arızası olması için ciddi kaçak akımın dirençinin yükselmesi lazım , Mutlaka elektrolitik kondansatörler şiştiği zaman bozuk olduğu diye kural yoktur .
    Kapasite metre ile kaçak akım dirençini ölçmeniz sağlıklı sonuç verir ..

merhaba arkadaşım kapasitemetre dediğin avometre ise bende var fakat dediğin kaçak akım direncini nasıl ölçecegimi bilemedim kondastatör ölçebilirim fakat sökmem lazım bunda birkaçtane var küçükler söksem takamayabilirim sökmeden arkalarına artı eksi uca dikka ederek sağlam bir kondansatör temas ettirdim bişey değişmedi voltaj kaybı illa kondansatörden kaynaklı diyorsanız. mecburen tek tek söküp kontrol etmem gerekecek...

Kapasitemetre aslında LCR metre demek istedim . ESR ve kaçak akım verebilen bir ölçüm aletidir . belli bir ölçüm değeri üzerinden kondansatörün görevini yapamadığı kapasite tolerans değerler içinde kalsa bile yüksek kaçak akım sebebiyle problemli olduğunu tespit eden cihaz .
    Kondansatör arızalıdır sebep bundandır demedim ben siz şişmiş kondansatör yok ,kondansatörler sağlam dediğiniz için bende bunu belirtmek zorunda kaldım.
    Devreyi incelemedikten sonra şu sorunlu olabilir demek burada hatalı yorum olur .

kolay gelsin .
  • Anladım ilgine teşekkür ederim uğraşayım bakayım çözerim belki

• Bu devre normalde 5v ile çalışır,en sağlıklısı.. 3,7v pil şarj edilip değiştirilip kullanılsın diye koymuşlar..
    Şırnakta askerde çok vardı böyle, şarj etmek - bataryanın şişmesi - şarj olmadan çalışmaması gibi pek çok sorun var.
    5v 1a ışıldak aküleri (iki parmak boyutunda eninde) var, onlarda iyi değil ama sistemi 5v üzerine kurarsanız sağlıklı olur... yani o cihazın 3v ile hem usb okuma hemde anfi çalıştırma yapması
    askerdekiler nasıl çalışıyordu, telefon şarz pili ile çalışıyordu
  • Doğru zaten kutusundada DC 5v yaziyo sadece orasını anladım gerisi Çince :) satan kişi 3.7 Nokia pilleri ile satmış bu pille çalışır demiş ilk günlerde çalışmış sonradan ses bozulmuş. Dediğiniz gibi buna 5v batarya anca yeter :)

Hocam, öncelikle forum bilgisi için resimleri simage butonuyla koyarsanız daha sağlıklı olur. Ve mesajınızı yazarken aşağıdan haberdar et kısmına ismimizi yazarak veya mesajımızın sağ üstündeki cevapla butonu ile cevaplarsanız bize bildirim gelir ve yazdığınızı görürüz. Aksi takdirde konuya tekrar girip bakmadan ne yazdığınızı göremeyiz.

Sorununuza gelirse eğer 5v ise, bu uzaktan kumandalı araçların 4.5volt 700mah veya 1000-1500mah olan pilleri var. 4lü pil. İçine saığacaksa ondan takabilirsiniz. Ve o uzaktan kumandalı araçların kendi şarj aletinden kolaylıkla temin edersiniz. Hazır sistem olur.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    bilgi ve öneri için teşekkür ederim öyle yaparım

Rica ederim
  • Yüksek seste , ses bozulması ve cihaz kapanması genelde yetersiz elektrik gelmesi cihazın yeterince beslenememesinden kaynaklıdır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 16 Kasım 2016; 13:26:19 >
  • Peki gerekli elektriği adaptörle prizden verdiğimiz halde aynı sorun varsa. Kondansatorden diyebilirmiyiz. O da değilse cihaz çöp mu :)

Adaptörle elektrik verildiğinde ses kalitesi bataryaya göre daha kötü olur uğultu , parazit duyulabilir .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.