Şimdi Ara

Spora yeni başladım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar spora yeni başladım kilom 97 boyum 1.74. Ve bu kilonun yaklaşık 30 kgsi yağdan oluşuyor. Kasları kaybetmeden Yağları nasıl yakabilirim? Program veya diyet veya herhangi bir supplement öneriside yani anlayacağınız her türlü öneriye açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edecek yok mu arkadaşlar

• Bildigim kadariyla cok tekrar dusuk agirlik calisacaksiniz ve kaslarinda bir kismi gider koruyamazsiniz

• O zaman biz ona minimum kas kaybederek yağ kaybetmek istiyorum diyelim

• Başlangıç seviyesinde tekrar sayısı cok onemli degil. Kilo vermek istiyorsan aldığın kalori düşük olacak. Kilo almak istiyorsan tam tersi. Her ikisinde de, kas ve yağ kaybı olur, veya kas ve yağ kazanılır. Ancak buna çok kafa yormana gerek yok.

Senin başlangıçtaki hedefin anladigim kadarıyla kilo kaybı. Yani kalori eksideyken ihtiyacımız kadar protein alacağız. Günlük 150 gram protein senin için yeterli olur diye düşünüyorum. Zayiflamak icin karbonhidrati azaltmak tavsiye edilir. Telefonuna Kalori ve makro kaydedebileceğin bir program yükle ve her gün yediklerini kaydet. Bir sure sonra vücudunun ihtiyacını anlayacaksın. Her gün 150 gr. (Vucut ağırlığı x 1.5) Protein minimum kas kaybı için önemli. Bu esnada internetten bilinen herhangi bir ağırlık programıni kardiyo ile karışık yapabilirsin. İnternette bol bol araştırma yap.

• Kendi kafama göre diyet uyguluyorum ama ekmeği hiç yemiyorum genelde sabahları sütle karışık nesquik veya lifli herhangi bir gevrek. Sonra spordan sonrada salata yapıp yiyorum bazen ton balıklı bazen tavuklu salata yiyorum ve daha sonrasında meyve veya galeta türü şeylerle besleniyorum. Çekindiğim nokta ise şu bu besinlerden yeterince protein alamayıp kaslarında gitmesi

• Peki hafif çalışmama yoksa ağır çalışmamı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jonny_J

Başlangıç seviyesinde tekrar sayısı cok onemli degil. Kilo vermek istiyorsan aldığın kalori düşük olacak. Kilo almak istiyorsan tam tersi. Her ikisinde de, kas ve yağ kaybı olur, veya kas ve yağ kazanılır. Ancak buna çok kafa yormana gerek yok.

Senin başlangıçtaki hedefin anladigim kadarıyla kilo kaybı. Yani kalori eksideyken ihtiyacımız kadar protein alacağız. Günlük 150 gram protein senin için yeterli olur diye düşünüyorum. Zayiflamak icin karbonhidrati azaltmak tavsiye edilir. Telefonuna Kalori ve makro kaydedebileceğin bir program yükle ve her gün yediklerini kaydet. Bir sure sonra vücudunun ihtiyacını anlayacaksın. Her gün 150 gr. (Vucut ağırlığı x 1.5) Protein minimum kas kaybı için önemli. Bu esnada internetten bilinen herhangi bir ağırlık programıni kardiyo ile karışık yapabilirsin. İnternette bol bol araştırma yap.

Vücut ağırlığı yerine kas kütlesi ağırlığı diyelim biz ona. 70kilo kas varsa 100gr protein alması yeterli. Gerisi sindirilmeden dışkı olarak atılır. Cebe de zarar.

• 20 kg vermiş biri olarak alsana diyet iyi oku iki tane liste vereceğim.

1. Günde iki öğün tavsiye ediyorum ben . ( Acıkırsan yoğurt kuru yemiş vs yiyebilirsin.

Kahvaltıda 2 yumurta domates salatalık ( kışın yok tabi ) sınırsız zeytin ama abartma , lor peyniri imkan yoksa evde hangi peynir varsa ondan yiyeceksın. Ne kadarını sen bileceksin dostum abartmadan ye. ( İki yumurtanın içine 100gr lor at çırp omlet yap ye çok lezzetli, buda başka tarif olsun) ekmeği istersen 1 dilim ye istersen yeme.

Akşam yemeği, yazın ben salata yapıp içine tavuk göğsü veya ton balığı veya peynir atıyordum. Bunu yiyordum iyi kilo verdim.

2.Program

Kahvaltıda 2.5 kaşık yulaf , süte veya yoğurda at. Tavsiyem süt. İçine kardeşim varsa orta boy elma olur, yarım muz olur( muzun kalan yarısını spora giderken ye) kuru kayısı 3 tane dilimleyip atabilirsin. Gene badem, ceviz atabilirsin.

Akşam yemeği , evde pişen ev yemeğini yiyeceksin( burda tabağa susuz koydur hangi yemeği yersen ye) porsiyon gene sen belirle , az olsun ama öyle açlıktan bayıltacak kadar kendini kısma sakın.

Gene ara öğün pul biberli yoğurt, kuru yemiş vs yiyebilirsin.

İki program dediğim aslında sana verebileceğim iki tavsiye yemek şekli. Bu şekilde yersen zayıflarsın.

Günde 2.5 litre su iç . İçine limon sıkabilirsin. Sen ter kaybedeceksin doğal olarak vücudundan mineraller gidecek. Maden suyu içmeyide unutma.

Birde spordan sonra yaş badem yemeni tavsiye ederim.

İnşallah hedef kilona ulaşırsın.

Ağırlık çalışırsanda kas kaybetmezsin dostum. Ben salona başladım 45 cm kol vardı 20 kilo verdim hala 45 cm kol var. Ağırlık antrenmanını aksatma yeter.

• Eyvallah sağolasın bende zaten senin ilk verdiğin diyet gibi bir uygulama yapıyorum iki öğün yiyorum sabah sütle karışık yulaf akşam ise salata bazen tavuklu bazen ton balıklı

• VIKINGS kullanıcısına yanıt
    Haklısın kas kütlesi kriter.ancak bunu belirlemek zor olduğu için genelde kilogramdan basit hesap yapıyorlar. Ben çalışmalarımda hep kilo x1.5 esas aldım (120 gr. civari) 150 gram protein almak zor olabilir ama 100 kg biri için de 100 gr.az kalabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.