Şimdi Ara

Sportif Araç Seçimi Çok Kararsızım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Frank W.

Listeye Mini Cooper S ve ibiza cupra eklenmeli
    İbiza cupra 1.4 motor olanlardan Dsg lileri direkt eliyorum, manuelleri de temizini bulmak zor.

Mini Cooper ile ilgili elektrik aksamları sorunlu diyorlar bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Haklısın hoam perende atmak konusunda oldukça sportif bi araç sümbül.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • garip2018 G kullanıcısına yanıt
    E type, v40 sabikası olmayan d/c segmenti araçlar.

• Armudun sapı, üzümün çöpü dersen hiçbir zaman yiyemezsin.
    Param oldugu zaman keyfe keder bende bir tek kapı alayım düşüncesi var hep aklımda.
    Aklımdakiler scirocco, rcz

Rcz kendine baktıran hayran bırakan araba,
    Scirocco kendine has yapısıyla begeni topluyor.
    İkiside bir birinden güzel fakat daha sorunsuz olan scirocco daha agır basıyor benim düşünceme göre.
    Rcz de elektrik felan sorunları var deniliyor ama kullanan aptalmı deyince bir aklım rcz ye gidiyor.

Bazen mercedes slk mı diyorum

Benimde kafam karısık.
    Çok yüksek fiyatlarla ucarsam kafamda tek araba var Z4

Az km yaşı gec bütcelere uygun scirocco daha mantıklı geliyor.
    Dsg olayı elbet insanı düşündürüyor bu yüzden ilk sahibinden olanı bulmaya çalış.

Miniye bulaşma , moda arabasıydı zenginler kullanıp attı, şimdi apaçilere kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim tercihim scirocco olurdu açıkçası ve 160 hp piston kırıyor olayının gerçekten uzak olduğunu düşünüyorum. volkswagenin bir ton 1.4 tsi 150 hp arabası var fabrika çıkışlı, 10 hp ekleyince birden yok piston kırıyor bilmem segman çıkarıyor işleri bana biraz da yazılım attırıp motoru eline alanların 2. elde satma stratejisi gibi geliyor. yazılımla 250 hp'ye çıkartırsan elbet o araba patlayacak yani ama oynanmamış 160 hp manuel bulabilirseniz (o bütçeyle bulabileceğinizi sanmıyorum bu arada) kesinlikle ilk tercih olmalı. biraz daha para biriktirebilecekseniz çok güzel araba rocco
  • Mantıklı olan tabi ki Pro Ceed. Ama ikinci el piyasası diyorsunuz. Bence araç alacaksanız kullanmak için bunları dert etmeyin. Yani aracı kullanmak için alıyorsun direk ikinci el piyasası nasıldır diye sorgulamayın. Ki bu aracı alsanız gerek konfor gerek güç bakımından öndesiniz. İki kapı olduğuna hiç bakmayın 4 kapılısı gibi geniş. Bende Ceed var işler gereği değişiklik yapıp Proya geçemiyorum 4 kapı şart şuan için.

Dsg evet sorunlu elimde bir tane de dsg polo var vitesi gerçekten çok kötü geçen gün yokuş çıkarken araç viteste kararsız kaldı titremeye başladı elimde patlayacak diye korkuyorum.

Tam otomatik 6 vitesli ceed var bir tane de onda hiç sorun yok 300.000 garanti böyle devam ederse.

İki tane de cvt şanzımanlı biri ceed diğeri sportage aracımız var. Ceed 1.5 yıl önce şanzımansal bir sorun yaşadı garantiden parçası değişti gelen ilk partidendi araç. Sportage iyi durumda fakat bazen titremeler oluyor. +100 bin kilometredeki ceed aracımda ise hiç sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

E type, v40 sabikası olmayan d/c segmenti araçlar.
    Alfa Romeo guiletta alabilirim. 1.4 tb tct.

• Tam benim konum geçen yaz arabamı satıp listedeki spor araçlardan birine bakıyordum. Aylarca araştırdım soruşturdum. Armudun sapı üzümün çöpü derken kendi aracımı satmaktan vazgeçtim. Cruze 2.0 Dizel 163 lerle çok ciddi ilgileniyordum. Takasa kimse yanaşmadı herkes nakit istiyordu. O da kısmet olmadı iyi ki de olmamış. Mazot benzin farkı yok gibi birşey artı 2.0 ın MTV si uçtu. Neyse konu dağılmasın öğrendiklerimi paylaşayım.

Alfa Romeo: 1.75 çok az var bulaşma. 1.4 TB 170 HP Giulietta. Dış tasarımı donanım seçenekleri ve otomatik,manuel seçeneklerinin cam tavanlı araçların olması güzel. Otomatiği TCT şanzıman çift kavramalı yani sorun çıkarabilir ve pahalıya patlayabilir. Alfa Romeo fiatla ortak üretim olmasına rağmen parçaları anlamsız pahalı ve ustası az bulunur. Piyasası zaten az. 1.4 TB motor çok nokta enjeksiyonludur ve LPG uyumludur. LPG kiti pahalı olmaz. LPG de sakin kullanımda son derece ekonomik bir araç olur. İç tasarımı ve konsol tek kelimeyle rezalet. Yol tutuşu çok iyi. Kasa ne hafif ne de ağır. 0-100 ü 7.5 saniye. Sınıfında en iyilerden.

BMW E90 3 serisi var ama o kadar eski BMW sanayiden çıkmaz. Temizi zor bulunur.

Citroen C4 1.6 THP 156. Hem iç hem dış tasarımı oldukça vasat. Ben hiç beğenmiyorum. Ama donanımları güzel dolu bir araba.

Fiat BRAVO: Alfa Romeo Giulietta ile aynı platformdan üretilmişler. Giulietta dan eksiği var fazlası yok. 1.4 TB 140-150 seçenekleri var.

Ford 1.6 SCTİ 182 HP: Turbo hortumunun sorunlu olmasından dolayı motor yiyen araçlar varmış. Kronik sorunlu bir motor almak büyük risk. Makyajlı focuslarla gelmedi. Makyajsız olanlarla gelmiş sadece. Fordun muadil araçlara göre donanım fakiri olması da bonus.

Hyundai i30 1.6 T-GDİ 186 HP: En başta LPG uyumlu. Donanımı bol. 0-100 değeri 8 Sn. Fakat kasa çok ağır. 4 kapılı olması da bir avantaj. Ama hiç alınası bir araç değil. Benim kafama yatmamıştı.

Kia 1.6 Gdi GT: LPG uyumlu değil. Yakıtı fazla kasa ağır. 0-100 ü çok iyi. Donanımlı bir araç. Tasarımı mükemmel. Çok sıcak bakıyordum ama piyasası hiç yok. Satmak çok zor olur.

Opel ASTRA J 1.6T 180 HP donanım seçenekleri ve şanzıman kombinasyonu bol. Sunrooflu olanlar bulunabiliyor. Sedan kasa çok ağır. HB olanlar da C sınıfına göre ağır. Bu motor LPG takılabilir ama büyük sorunlar çıkarıyor. Benzinde de incir ağacı diker. 170 HP ye güncellendi ama Astraya bu motor gelmedi. Makyajlı İnsigniada 170 HP var.

Peugeot 308 T9 1.6 THP 156 HP: Alınabilecek en mantıklı araç.Bu motorla Allure en dolu paket var. Cam tavan ve otomatik şanzıman bu motorda yok. Varsa da hiç denk gelmedim. Yol tutuşunda sınıfının en iyilerinden. Euroncap 5 yıldızı ve 2014 yılın otomobili ödülü var.

VAG grubu araçlara hiç bulaşmayın. 1.4 TSİ ların ciddi yağ eksiltme problemi var. 160 ve Polo 180 HP ler den kaçın.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    i30 t-gdi lpg uyumlu oluyor da nasıl ceed gdi gt olmuyor?

bunlardaki motor aynı diye biliyorum ben. belki performanslarıyla oynanmıştır ama motor aynı.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Siz şu an hangi aracı kullanıyorsunuz hocam ? Bende 2.0 dizel manuel cruze var kelimenin tam anlamıyla şaka makinası. Dizeller çok bilinmediği için herkes benzinli sanıyor, bayağı şakalaşıyoruz :))

Hocam LPG taktırmayı düşünmüyorum. Benim rotamda aylık 150 TL civarı bir fark yapıyor benzin-LPG arası, o yüzden istemiyorum. Zaten alırsam 2. aracım olacak, pek kullanmama ihtimalim var :)

Forumdan biri peugeot tavsiye etti gerçekten de dış görünüşü hariç araca çok içim ısındı, performans ve yakıt olarak tam aradığım seviyede ve fiyatı da iyi gibi görünüyor. Ancak dediğim gibi parametler çok, bakınmaya devam. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • KararanBitki kullanıcısına yanıt
    Rcz Düşünürsen aracımı satıyorum.Ayrıca Rcz kadar söylediğiniz araçlar arasında hiçbirinin havası yok.Sportif Araç Seçimi Çok Kararsızım
    Sportif Araç Seçimi Çok Kararsızım

• garip2018 G kullanıcısına yanıt
    O da guzel tercih. Sitede vardi kırmızı spor paket bi tane, baktiriyordu her gectigimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: KararanBitki

Siz şu an hangi aracı kullanıyorsunuz hocam ? Bende 2.0 dizel manuel cruze var kelimenin tam anlamıyla şaka makinası. Dizeller çok bilinmediği için herkes benzinli sanıyor, bayağı şakalaşıyoruz :))

Hocam LPG taktırmayı düşünmüyorum. Benim rotamda aylık 150 TL civarı bir fark yapıyor benzin-LPG arası, o yüzden istemiyorum. Zaten alırsam 2. aracım olacak, pek kullanmama ihtimalim var :)

Forumdan biri peugeot tavsiye etti gerçekten de dış görünüşü hariç araca çok içim ısındı, performans ve yakıt olarak tam aradığım seviyede ve fiyatı da iyi gibi görünüyor. Ancak dediğim gibi parametler çok, bakınmaya devam. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    Şu an ki aracım 2014 model 308(T9) 1.2 VTİ Active paket. Bedelli için aracımı satıp sizin araca yöneldim. Benim aracıma göre 3 kat tork farkı 2 kat beygir farkı var. Benim aracım 82 HP ve çok ekonomik bir araç. 2 yıl oldu kullanıyorum gayet memnunum ama performanslı bir araca binmek istedim Üniversitedeki son senem olduğu için. 308 geyik testi çarpışma testleri izleyin. Yol tutuş ve güvenlikte sınıfının en iyilerinden. Konfor ve kalitesinden fiyatına göre çok iyi. 1.6 THP 156 HP lik motor uzun zamandır kullanımda. Motor üretimi konusunda BMW ile yapılan ortaklığın meyvelerinden bu motor. THP motorun 156-200-208-270 HP faklı varyantları var. Chip tuninge uygun bir motor. Sakin kullanımda ideal bir yakıt tüketimi olacaktır. 1.6 THP motorla ilgili kronik bir soruna rastlamadım. Çok araştırdım ama birşey görmedim. 1.2 Puretech 130 HP lerde tek Tük olsa da 1.6 THP ile ilgili kronik bir soruna denk gelmedim.

308 kullanıcısı olarak tereddütsüz tavsiye ederim. Performans araçlarında yeni model düşük km her zaman daha iyidir. Bu tür araçlarda geçmişi bilinmeyen yüksek km li araçlar saatli bomba gibi olur. Ne zaman elinizde patlayacağı belli olmaz.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sportif arac yazinca birsey sandim 60 70 liraya ne sportifi dostum kendini kandirma hic
    İste 3 kurusa spor arabaya bindigini sananlar aksama kadar trafikte sacma sapan hareketler yapiyolar. 3500cc roadster otomobille ben okadar sekil yapamiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YVOYLPY -- 26 Şubat 2019; 11:59:9 >
  • Opel Astra J kasa almanı tavsiye ederim. Her turlu piyasası olan bir araç. 1.6 veya 1.6T full al keyfine bak. Benimki de 9-10 litre yakıyor ama napalım benzin fiyatlari yuksek olmasa hic sorun degil aslında

• Kristallklar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam dizel aramıyorum. Zaten 2.0 dizel cruze sürüyorum şu an.
  • DS 4ler de güzel duruyor.alternatif olabilir.
  • Kristallklar kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayında bu arabalar kağnı arabası gibi yanımdan şahinle geçerler

• Fade to Black kullanıcısına yanıt
    DS4 sanki tip olarak biraz şey gibim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.