Şimdi Ara

Sportif Araç Seçimi Çok Kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
3.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Aklımda bazı araçlar var fakat karar veremedim. Sportif bir araç arıyorum.

Bütçem 65 ile 81 bin civarı arasında değişiyor. Olmazsa olmaz kriterim araçların benzinli olması (Tüp olmaması) ve DSG şanzıman olmaması. Aşağıya kendi düşündüğüm şekilde + ve eksileriyle yazacağım katıldığınız katılmadığınız yerleri belirtirseniz sevinirim.

2 kapılı astra 1.4T GTC: 2012 model. (Kesinlikle panaromik cam tavanlı olacak zaten bu aracı alırsam alma nedenim bu olur) alayım diyorum araç 140 beygirin hakkını vermiyor, manuel de otomatik de farketmiyor 140 beygirlik gibi gitmiyor bu araç, yakıt tüketimi pek iyi seviyelerde değil ama fiyatları uygun görünüyor ve panaromik ön cam gerçekten harika. İkinci el piyasası çok iyi değil gibi

2 kapı astra 1.6T GTC: 2012 model. Bu araç gidiyor ama yakıt tüketimi 11 litreler civarı geziniyor. Bunun da 2. el piyasası sanki çok iyi değil gibi 2012 model

Scirocco 1.4 125 HP: 2015 model. Bu araç aslında aklıma en fazla yatan araç gibi geliyor, hem yakıt tüketimini makul seviyelerde tutmak mümkün hem görüntüsü güzel, hem de piyasası iyi. Ancak DSG saatli bomba + fiyatlar biraz yüksek seyrediyor.

Leon 1.4 140 HP: 2013 ve sonrası Bu aracın hem 2 hem de 4 kapılısını düşünüyorum ancak bunların da oynanmamışını vurulmamışını (temizini) bulmak pek kolay değil. Piyasası iyi.

Kia Proceed Gdı 1.6 200 HP: Bu araç performans olarak müthiş ancak 2. el piyasası hiç iyi değil ilanlar malum sitede aylardır duruyor.

Alfa romeo Giulietta 1.75 TBI var Türkiye şartlarına pek uygun olmadığını söylüyorlar ve piyasası yüzünden aklıma yatmadı.

Peugeot RCZ var arka alanın darlığı ve belirli başlı sorunları var.

Gördüğünüz gibi aklım allak bullak olmuş durumda aracımı seçmeme yardım olabilirseniz sevinirim.

• Bunların hepsi apaçi arabası. Özellikle Scirocconun adı çıktı.80 bine bu eski model araçlari alacağına daha yeni model symbol almanı öneririm. 2018 model bulursun tahminimce. Açıkçası bütçen spor araçlar için yeterli değil o yüzden A yada B segment araç bakmanı tavsiye ederim. Araç ne kadar yeni modelse o kadar iyidir , az masraf çıkarır.
    Megane 3 GT Line tavsiye edebilirim. Araç aşırıya kaçmadan sportiflik sunuyor, içerde ve dışarda. Motor seçenekleri sizi memnun etmeyecektir fakat yazmak istedim. 1.5 dci 110 hp ve 1.6 dci 130 hp'lik dizel versiyonları çok tercih ediliyor.

Bunlar dışında benzinli olarak Peugeot 308 1.6 THP önerebilirim. Güçlü motor, agresif tasarım, bir çok ekstra donanımla sizi fazlasıyla memnun eder.
  • Bunların hepsi apaçi arabası. Özellikle Scirocconun adı çıktı.80 bine bu eski model araçlari alacağına daha yeni model symbol almanı öneririm. 2018 model bulursun tahminimce. Açıkçası bütçen spor araçlar için yeterli değil o yüzden A yada B segment araç bakmanı tavsiye ederim. Araç ne kadar yeni modelse o kadar iyidir , az masraf çıkarır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProCeed alınır.
  • Saydıkların arasında en iyi Scirocco var ve 80e binilebilecek araç alınır. Apaçi damgasını önemsemiyorsan Scirocco yol tutuş, performans anlamında tatmin eder ve ikinci elde hızlı satılır değer kaybetmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ep3 Type-R. 80 e alırsın diye düşünüyorum. Fn2 bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buy>akip_giden_yillarim -- 24 Şubat 2019; 1:10:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba apaçi değil kullanıcı apaçidir. Scirocco apaçi arabası diyenler BMW'lere ne diyorlar acaba. A4 varken BMW alan adam da apaçidir bu gözle bakılırsa. Seçeneklerin en iyisi Scirocco. Scirocco çok kaliteli ve iyi bir araba.

• Leon veya scirocco al iki aracıda aldım saygın digerlerinr bulaşma scirocco 160 beygir olan modelini al ama temiz zor bulursun.otomatik istiyorsan önermem ya da servis bakımlı al iyi niyet garantisine sokuyorlar ikisi de keyiflidir. Rcz gtc ve gueilettan ikinci eli patates hayırlı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Proceed ile scirocco arasında seçim yap.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Symbol alsın tabi hocam hem sportif çizgilere sahip hemde agresif hırçın bir yapısı var 😂

• Gtc almanızı tavsiye ederim 1.4 1.6 bilemem ama en azından her yerde görülmez ve gayet şık bir araç;ayrıca kim gitmiyor diyormuş gayet de gider giden de yakar arkadaş yok öyle ciğerli olsun az yaksın şirokko kaç yakacak az mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımda rcz var yakıt anlamında üzer kmde 1 tl yakıyor diyordu.

• Ülkenin haline bak 120-140 beygir arabalara spor araç der olduk.
    200 beygir altı araçlardan çok sportiflik beklemeyin. Tabii sportifliği nasıl gördüğünüze de bağlı.

• Bu listeden sadece Leon alırdım hem 4 kapı hem piyasası iyi hem yüksek model temizi bulunursa ne güzel.

Bulamazsan hiç uğraşma eli ayağı düzgün bir araç al gitsin. Sportif falan kendin yaparsın ufak dokunuşlarla.
  • Megane 3 GT Line tavsiye edebilirim. Araç aşırıya kaçmadan sportiflik sunuyor, içerde ve dışarda. Motor seçenekleri sizi memnun etmeyecektir fakat yazmak istedim. 1.5 dci 110 hp ve 1.6 dci 130 hp'lik dizel versiyonları çok tercih ediliyor.

Bunlar dışında benzinli olarak Peugeot 308 1.6 THP önerebilirim. Güçlü motor, agresif tasarım, bir çok ekstra donanımla sizi fazlasıyla memnun eder.
  • Biraz sıra dışı bir seçenek olarak 2004-2005 model Volvo S60 2.5 R 4x4 300 hp. 60-75 bin lira civarı bulunabiliyor.

Dezavantajarı;
    * İkinci el piyasası zayıf. (Malum sitede şuan 9 tane var satılık.)
    * Yaşı dolayısıyla kilometreleri yüksek.
    * Arıza çıkarma sıklığı ve maliyetleri hakkında pek bilgim yok ama güncel araçlara göre yürütmesinin masraflı olduğunu tahmin ediyorum.
    * Birçoğuna LPG uygulanmış oluyor.
  • Guiletta 1.4 tct 170 bg lik tavsiye ederim. 0-100 ü 7.5 saniye civarlarında.. astra yı,ceedi falan yer.

• Listeye Mini Cooper S ve ibiza cupra eklenmeli

• Bu zamana kadar hiç bu fiyat aralığında sportif araç alsam ne olur diye düşünmemiştim. Sayende bu araçla karşılaştım.

• Giulietta varken diğerleri hikaye. Yol tutuş performans ve dikkat çeken tasarımı diğerleriyle kıyaslanamaz.

• Salih* kullanıcısına yanıt
    S60 R'lar aktif kontrollü süspansiyonla geliyor ve o haliyle, bu konuda bahsi geçen diğer araçların içinden geçer ama yaş ve km sıkıntı. O yüzden ilgisi olanlar dışında bulaşılmasını tavsiye etmem.
    En basitinden sadece amortisör değişimi gerekse bu döviz kurlarıyla 10-15 bin liradan aşağı çıkmaz.
    Ve bu 2.5 motor 2.4 T5'in silindir genişletilmiş hali olduğundan modifikasyona 2.4(hatta tuning için en iyisi daha eski 2.3 t5'ler) kadar dayanıklı değil.
    Genel olarak R almak yerine 2005 sonrası T5 daha mantıklı. Çünkü 2005 sonrası T5 motorun aksamı(turbo, intercooler vs.) R serisi ile aynı. O yüzden T5 alıp onunla oynamak daha iyi sonuç veriyor.
    Tabii o zaman da aktif süspansiyon, 4x4 ve manuel vites olmuyor maalesef.
    İşin özeti eski performanslı volvolar, onlara özel ilgi duyanların tercih etmesi gereken araçlar. Benim düşüncem bu şekilde. Yoksa farklı beklentilerle alınıp, pişman olunması gayet mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 24 Şubat 2019; 12:31:42 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.