Şimdi Ara

SPOT mu? GARANTİLİ mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabi bide çalınma durumu var arkadaşımın başına geldi 4 ay sonra telefonu elindeydi , tek koşul faturasını ibraz edebilmek, arkadaşın dediği gibi karakola değil savcılığa gidip bi dilekçe verseydi çoktan alırdı telefonunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_ -- 24 Ocak 2005, 1:08:42 >
  • bu konuda haklısın polisler tel i uydu ile değil telefoncuları ( seyyar ) gezerek buluyorlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: furkan1983

tabi bide çalınma durumu var arkadaşımın başına geldi 4 ay sonra telefonu elindeydi , tek koşul faturasını ibraz edebilmek, arkadaşın dediği gibi karakola değil savcılığa gidip bi dilekçe verseydi çoktan alırdı telefonunu
  • nereye başvurduğunu bilmiyorum ama sürekli karakola gittiğini biliyorum..( evlat acısı gibi gelmişti ona )..
    quote:

Orjinalden alıntı: adilfrom

karakola deil savcılığa başvurması gerekli
  • aklıma şimdi geldi programlar sayesinde telefonun ip sini değiştiriyorlarmış...
    YAŞASIN SPOT....
    quote:

Orjinalden alıntı: adilfrom

garantili çalınsa bile uydudan bulunur
  • telefon kullanmayı biliyosan spot iyidir
  • Vallaha çok sık telefon değiştirdiğimden, hepsini spot almış olsam bile abartı bi zararım oluyor birde hepsini garanti alıp 2. el spot fiyatından sattığımı düşünürsek her 5 cihazda bir P910i almıştım. Garantili aldığım telefonlar da oldu ancak bir kere alıcaksan bence garantili ama sık sık değişim yapıcaksan hepsine garantili gelmez..
  • bence spot kesinlikle çünkü üretimleri yanı sadece kdvleri var vede kıytırıktan bir garanti
  • sergen baba spotun ne garantiti nede faturası var...yanılmış olmayasın...
    quote:

Orjinalden alıntı: sergen_baba

bence spot kesinlikle çünkü üretimleri yanı sadece kdvleri var vede kıytırıktan bir garanti
  • quote:

Orjinalden alıntı: hwllocabbar

sergen baba spotun ne garantiti nede faturası var...yanılmış olmayasın...
    quote:

Orjinalden alıntı: sergen_baba

bence spot kesinlikle çünkü üretimleri yanı sadece kdvleri var vede kıytırıktan bir garanti

Hyr spot telefonlarda da bazen garanti kapsamına girebiliyor ya da firma tarafından girmese bile verilen garanti cihazı aldığınız yerden olabiliyor, tabi onun bir önemi yok ama geçen sene almış olduğum spot nokia 3650'yi nokia'nın teknik servisine götürdüğümde bana 2 ay daha garantisi olduğunu söylediler. Zaten bende kuzenimin spot telefonunun garantili çıktığını söylemesi üzerine götürüp kontrol ettirmiştim...

• Her zaman garantili-faturalı öneririm
  • Bugün GSM telefonda kaçak oranı; çeşitli yerlerde dile getirildiği gibi yüzde 30'larda değil, yüzde 70'ler seviyesindedir. Herşey bir yana, Avrupa'da yaşayan Türk nüfus üç milyonun üzerindedir ve ortalama yılda bir kez ülkeyi ziyaret etmektedir. 1980'lerin başında kalkan yasaklar sonrasında, parasını verdiğiniz sürece dilediğiniz herşeyin kolayca bulunabildiği ülkemizde, vergi oranlarındaki aşırı yükseklik nedeniyle GSM telefon, ‘tek hediye' haline gelmiştir ki, her gelen en az birkaç hediye telefonla memleketine gelmektedir. Geçtiğimiz yıl ülkede satılan resmi telefon sayısı, üç milyon yüz bin adet olup, yurtdışında yaşayan vatandaş sayımız kadardır. Her birinin yılda bir kez bir telefon getirdiğini düşünseniz, kaçak oranı zaten yüzde 50 olur. Gerisini anlatmama gerek yok. Uygulama böyle devam ederse; ülkede satılan telefon sayısı da bilinmez, vergi kaçağı da oluşur, resmi ithalat olmayan telefonlara hizmet verilmesi sonucu elde edilemeyen vergi geliri de resmi kullanıcılar üzerine yüklenir, gasp ve hırsızlık da olur ve yakalanamaz, resmi rakamlar düşük olduğu için yabancı sermayenin gelişi de gecikir veya düşük kalır, olur da olur.

Orjinal Yazı :http://www.telepati.com.tr/izbirakanlar/telepati103.htm

Alınan her spot telefon hırsızlara iş, devletimize zarar demektir.

Aldığınız spot telefon garanti kapsamı dışındadır.
    Satarken spot olduğu için daha ucuza alırlar
    Genelde yeni modellerde (ihtiyaçtan satan kişiler, telefon 2. ele doğru düzgün düşmemiştir bile) aldığınız spot telefon kasası değiştirilmiş 2. el telefon olma ihtimali vardır.

Pili %90 orjinal değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skipqer -- 24 Ocak 2005, 2:29:07 >

• Son zamanlarda artık garantiyede guvenmiyorum bundan onceki 2 nokia telefonumda fabrikasyon hatalar vardı basarı elektronik degistirmemisti , spot alsam da aynı garantiye bosa para versemde aynı bence
  • Nokia ise spot, sony-ericsson ise garantili...
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

Nokia ise spot, sony-ericsson ise garantili...

bunu neye göre söylüyosun
    quote:

arkadaşım nokia aldı bişey olmadı
    sony-ericsson aldım bozuldu...

böyle olmasında.
  • Beyler internet te imei changer programları dolaşıyor. Bendede var. (Nokia IMEI Changer die bişey)
    Garantili telefon aldığımızda diyelim ki çalındı ve de imei numarasını değiştirdiler. Savcılık telefonu hiçbir zaman bulamaz. Peki garanti bana yenisini verebilecek mi?
  • hayır...garanti dışı diyorlar....çalındığında geri almak istiyorsan sigorta yaptırman lazım....ama sigorta 4 ay sonra telefonun degerinin ( çalındıgını kanıtlarsan ) 4 te 3 ünü veriyor...telefonun 4 ay sonraki degerini düşün artık...
    quote:

Orjinalden alıntı: K00N

Beyler internet te imei changer programları dolaşıyor. Bendede var. (Nokia IMEI Changer die bişey)
    Garantili telefon aldığımızda diyelim ki çalındı ve de imei numarasını değiştirdiler. Savcılık telefonu hiçbir zaman bulamaz. Peki garanti bana yenisini verebilecek mi?
  • Sigorta şirketleri neler?
    Garantex.com var bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K00N -- 24 Ocak 2005, 4:03:10 >
  • telefonu aldığın zaman direct olarak 1 senelik sigorta yapıyorlar ama hangi sigorta şirketi oldugunu bilmiyorum...
  • sürekli telefon değiştirenler için spot derim.
    ben mesela spot alırım yoksa çok zarar edito adam yavv
  • quote:

Orjinalden alıntı: isa6n

sürekli telefon değiştirenler için spot derim.
    ben mesela spot alırım yoksa çok zarar edito adam yavv

aynen katılıyomj bende çok sık tel değiştririm o yüsden spot alırım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.