Şimdi Ara

Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldığım ev için spot ve led işini kendim yapmak istiyorum.
    Elektrik konusunda tecrübeli ve bilgilitim dükkan için spot montajı defalarca yaptım ancak resimdeki şekilde görüldüğü Üzere örnek daireye benzer montaj yapacağım. Kenar alanları yüksek led boşlukları var ve bana farklı geldi. Malzeme aldım.(trafo led spot kablo vs.)
    Kenar led alanından ne kadar kaç cm içeri takılmalı spotlar ? Montajla ilgili nelere dikkat etmeli? Tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirsem memnun olurum.

İşte yapacağım benzer resimler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı olsun dilerim.

Şerit Ledleri havuzun içine en dibe koyarsan yanmadığı zamanda kötü görüntü olmaz. Led panelde kullanıcak isen elinde lazer olmadığı için bir ip yardımı ile montaj yapmanı öneririm.

Led bağlantısı;

L/N : 220 VOLT
    V+ / V- ise şerit led uçlarını bağlayacaksın.

Yalnız tek taraftan ledlere güç verirsen sona doğru ışık düşmesi olacaktır. Bunun için ayrı bir kablo çekmen gerekecektir. Çöüzm aşağıda;

V+ / V- Şerit led hem baştan hem sondan kablo çekmen gerek. Yada Ayrı bir trafo kullanarakta yapabilirsin. Şerit led ürünlerinin kaç metre olduğunu ve kaç amperlik trafo kullanıdığını yazar isen daha detaylı anlatım yapabilirim.
  • Çok teşekkür ederim sağolun.

Şerit ledlerde ilgili hesaplamaları yapıp trafoları temin ettim beraberinde.

Evdeki bölümlere göre resimdeki gibi planlamalarda yaptım.

Tabi mutfakta ve koridorda belki cam tavan yapma ihtimali olur diye led hesabını fazla yazmış olabilirim.

Resimdeki gibi çarpı işareti koyduğum yerlere de spotları takmayı düşünüyorum.

Benim asıl sıkıntım bu bölümlerde led spotları nasıl takacağım kaç cm içeri?

Spotların Kablo bağlantıları Ledlerin bulunduğu yerde mi olur yoksa tavanın altında mı?

• Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz? Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz?

• Başka dairelerde çektiğim fotoğraflar inşaat olarak geri dairelerde bu şekilde kablo bırakmışlar.

Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz? Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz? Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz?

• Diğer bir konu avize için nasıl bağlantı bırakılıyor asma tavanda dıştan bakınca sadece 3 kablo avize çıkışı var. Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz?
  • Resimdeki mesafe ne kadar olmalı? Spotların arkası boşlukta mı yoksa led çekeceğimiz kısımlarda mı olacak?
    Kablolar iç kısımda mı yoksa tavanda mı olur genelde?

Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Spot ve led montajı yardım edebilir misiniz?

• Güncel

• Kimse yardımcı olmayacak mı?

• ercantaka kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabilir misiniz?

• Güncel

• ercantaka kullanıcısına yanıt
    Ercan bey yardımınızı rica ediyorum

• Kimse yardım etmedi konuyu bilenler ne olur yardım edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.