Şimdi Ara

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: JOHNWICK8

iOS acik kaynak mi ahahahaha :D kardesim sen cok yanlis biliyorsun biraz arasitir su isleri :D Hayatinda acik kaynak gormemissin herhalde :D

Alıntıları Göster

İOS açık kaynak bir yazılım DEĞİL. Herkes hata yapar yazının gidişatından anlayabilirdin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenber

Üzgünüm ama kurduğun her cümle de cahillik fışkırıyor. Ne diyeceğimi bilemedim.

Ne diyeceğini bilemedin çünkü verecek cevabın yok.

Boş konuşacağına tek tek düzelt o zaman öğrenelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fortune 4

Adamlar acayip cahil ya.. Apple ağadır %90'da alır falan diyorlar.. Ya ülkenin durumu icler acısı gerçekten.. Cehalet almış yürümüş.. Tüm sebep bu.. Başka sebep aramayın..

Alıntıları Göster

Beyefendi yüzde kaç komisyon alınmasına karar vermiş acaba söylesin de bilelim.

Apple ağadır istediğini alır. Her telif hakkının işine karışacaksak ortalık yangın yerine döner.

Söyler misiniz komisyon yüzde kaç olmalı ve bu komisyon oranına kim karar verecek?

Ha diyorsanız Apple ürettiği donanımda ve o ürettiği yazılımda firmalar beş kuruş ödemeden at koştursun Apple'da ürettiği yazılımda avucunu yalasın o zaman aç evinin bahçesini satıcılar sana kira ödemeden satış yapsın sakın bana zaten uygulama bulundurmak için kira ödüyorlar deme. Orası Apple'ın katıksız malı istediğini yapar. Ortada rekabet bozucu bir durum yok. Android ile İOS bambaşka statüye sahip iki tane işletim sistemi. Bunları asla birbiri ile kıyaslayamayız. Spotify is te se Android cihazları için Googlea komisyon ödemez ama uygulamasını play storeda bulundurmaz apkyı başka şekilde yüklettirir. İşte o zaman kimseye komisyon vermez çünkü Android googleın malı değil.

Ama İOS da iPhoneda tamamıyla appleın lisanslı ürünü kendi ürününde ve kendi pazaryerinde istediğini yapar epic ile Spotify de kenara geçer ağlar. Orası devlet pazarı değil rekabet koşulları sağlanacak

• Etme cahille sohbet küstürürsün.. Silme camla kestirirsin diye ne de güzel söylemiş atalarımız..  

• Sorun şu ki işin içinde ne kadar varsın belli değil ancak kendi kafana göre yorum yapma cürretinde bulunuyorsun.

1) Rekabet her zaman müşterinin işine gelir. Rekabete karşıysan o ortamda bir kazancın vardır (olabilir çok doğal ama senin Apple'ın herhangi bir hissedarı vs. olamayacağına göre savunmanda ayrı bir garip.)

2) Android'den bahseden olmadı. Ki Android vs Apple'da ahmakça bir karşılaştırma. Google vs Apple yapabilirsin çünkü söz konusu problem uygulama mağazasında, işletim sisteminde değil. Burada Google bir tık Apple'a göre daha masum sayılabilir. Neden daha masum olduğuna birazdan geleceğim.

3) Uzun zamandır iOS ve Android bir geliştirici olarak Apple tarafında uygulama sahiplerine uygulanan baskıyı çok iyi görüyorum. Apple diyor ki sana, eğer yıllık ciron x(rakamı hatırlayamadım) den fazla ise senden %30 komisyon alırım satış başına. Bunun altında kalıyorsa %15. %15 muhabbeti de yoktu yakın zaman öncesine kadar. Yanlışım yoksa hukuki epey bir süreç geçirdi ve bu komisyon oranını düşürmek zorunda kaldı. Ben bir sistem geliştiriyorum, bunu kullanıcılara dağıtıyorum ardından Apple gelip koşulsuz şartsız benim işime ortak oluyor. Bu etik mi? Hadi alsın komisyonu okey. Ben de diyorum ki o zaman gidip başka bir yerden ödeme alayım. İncelemeye giriyor uygulama ve bakıyorum red gelmiş. Uygulama içerisinde gerçekleşen hizmetlerin tahsilatı uygulama dışından gerçekleşemez.

4) Komisyon ödememek gibi bir saçmalığa zaten katılmıyorum.

5) Tutturmuşsun bi' telif hakları telif hakları diye başka bir şey yazdığın yok.

6) Yazdıklarının dolu dolu gözükmesi amacıyla Open Source saçmalığından bahsetmen ardından hata yaptım muhabbetine girmenden bahsetmeden geçmek istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenber -- 23 Mayıs 2021; 19:50:13 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.