Şimdi Ara

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple fanboyları zihin yapısını bu başlıkta görebilirsiniz.
    Spotify: Apple emeksiz bir şekilde %30 pay alıyor.
    Apple fanboyları: Sahibe apple olmasaydı hiçbir şey alamazdın.

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre Dünya tabii ki olabildiğince adaletli olsun ama aşı şirketleri bile aşılarının formüllerini paylaşıp bu virüsü bir an önce yok etmek yerine kendilerine tutup daha çok para kazanmaya çalışıyor. Apple'ın yaptığı şey bunun yanında hakkaniyetli kalıyor bana göre.

• Spotify Apple sayesinde var oldu diyen arkadaşlar, spotify tarihi hakkında ne biliyorlar acaba? Spotify Türkiye'de meşhur olmadan, hatta appstore'den çok daha önce var olan ve kendini kabul ettirmiş bir app'ti. Eğer her geliştirici bu tip şikayetlere gelirse, kullanıcılarda bir farkındalık oluşabilir...

• “iPhone, iPad müşterilerinin kaydolmaları için Spotify web sitesine yönlendirilmemesinin rekabeti engellediğini söyledi.”

Apple kullanmamın en önemli sebebi bu zaten. Her aboneliği tek ve güvenli yerden takip etmek ve yönetmek. Hangi servise abone oldum,ne zaman oldum, ne kadar ödüyorum, nasıl iptal edicem sıkıntısı olmaması harika bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: abatrow123

Bana göre Dünya tabii ki olabildiğince adaletli olsun ama aşı şirketleri bile aşılarının formüllerini paylaşıp bu virüsü bir an önce yok etmek yerine kendilerine tutup daha çok para kazanmaya çalışıyor. Apple'ın yaptığı şey bunun yanında hakkaniyetli kalıyor bana göre.

Aşı üreten şirketlerin nesi varmış? Sanki aşılar öyle bi anda, bi gecede bulunuyor sanıyorsunuz. Örneğin Biontech şirketi, covid aşısının temelini oluşturan mRNA tekniği üzerine 80'li yıllardan beri çalışıyormuş. Senin ülkende daha darbelerin olduğu, sağ-sol çatışmalarının olduğu zamanlarda başlamışlar çalışmaya. Şimdi sen kalkıp neredeyse 40 yıldır bu konuda arge yapan, yatırım yapan şirketin birikimini öylece sana versin istiyorsun Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi  Armut piş, ağzıma düş olmuyor mu? Sen de Almanya gibi bilim adamlarına özgür çalışma ortamı sağlarsan, gelecek kaygısı yaşatmazsan, siyasi sebeplerle hayatlarını alt üst etmezsen, vergiler üzerinden hırsızlık yapmazsan bi dahakine aşıyı sen bulursun başkalarına muhtaç kalmazsın böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: dugers

Apple fanboyları zihin yapısını bu başlıkta görebilirsiniz.
    Spotify: Apple emeksiz bir şekilde %30 pay alıyor.
    Apple fanboyları: Sahibe apple olmasaydı hiçbir şey alamazdın.

meraklısı bilir.. Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi 

fantezi dünyan genişmiş diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 22 Mayıs 2021; 11:34:34 >

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

AB'ye itirazım yok, zaten AB'de kapitalist hukuk da yok. Motivasyonu gereği bütün bir birlik "insan haklarına saygılı, Avrupalı" üst kimliğini şekillendirmek üzere yasa yapıyor. Aynı Avrupa Apple'ı bedava şarj adaptörü vermeye de zorladı. Bu iyi midir? Bence iyidir de hoşuma giden bu diye "gerçek yasa" da bu olmuyor diye düşünüyorum.

ABD'de böylesi bir davada yargıç değiliz ki şu karar alınır diyelim fakat emsalleri gösteriyor ki ABD pazar kavramını; google, android, apple, iOS, google play, App Store gibi pek çok paydaşın oluşturduğu akıllı uygulama marketlerinin toplamı olarak görüyor. App Store ise bu pazardaki bir mağaza. Yine de piyasadaki etkisi monopollere has dinamiklerle şekilleniyor. Dolayısıyla konu Apple olunca ister istemez rekabet hukukuna geçiliyor.

Hakim durumun kötüye kullanılması, baskın durumda olanın yüksek fiyat dikte etmesi, diğer teşebbüslerin pazara girmesine engel olması, diğer teşebbüslerin faaliyetlerine zorluk çıkarılması gibi şeyler oluyor. Yanlışsam düzeltin. O halde Apple nasıl baskın durumunu kötüye kullanacak? Apple uygulama pazarlarından Spotify'ı kaldırtmıyor, faaliyetlerine zorluk çıkarmıyor. Aynısı Epic Games için de geçerli. Epic Games'i App Store'dan çıkarırken keyfen değil, sözleşmenin maddelerine göre yaptı bunu. Eğer taraflar koşulları yerine getirmezse fesih hakkı doğar. Dava hala görülüyor. ABD'deki antitrust yasalarını bilmiyorum. Yapılan yorumlar Apple'ın kazanacağı yönünde ama anladığım kadarıyla yargıçların verdiği karar emsal olacak. Apple kazanırsa zaferi perçinlenecek, kaybederse yepyeni bir sayfa açılacak. Mantığıma göre bu hakim durum bir ihlal oluşturmamalı. Son söz ABD mahkemelerinin.

Haksız rekabetin hiç alakalı olduğunu düşünmüyorum. Haksız rekabet çok daha somut. Apple'ın çıkıp Spotify verilerinizi çalıyor demesi lazım haksız rekabet için. En azından Türk hukukunda budur, bizim de kendi başımıza değil de bir şeyleri emsal alarak yazdığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla uluslararası durumda çok farklı olmamalı. Ortada bir iftira, yanıltıcı beyan, patent ihlali falan olması lazım. Apple böyle bir şeye teşebbüs etmeyecek kadar büyük. Tam aksi Apple'a da Google'a da yapılıyordur ama.

Dolayısıyla ben Apple'ın suç teşkil edecek bir eylemi olduğuna kanaat etmiyorum. Avrupalı mahkemeler de kararlarıyla Apple'ı genelde mahkum etmiyor, sadece kendi ülkesindeki kanunlar çerçevesinde iş yapmaya zorluyor. Aynısını bütün ülke kanunlarında görmeyi dilerim fakat hala suç teşkil ettiğini düşünmüyorum.

• her 10 dakikada bir zorla birkaç tane reklam dinletiyorsun. Kimmiş zorba? para lazımsa hifi paket alsın millet reklamı kes.

• Elma ağacı her yere yayıldı, gölgesi çok pahalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahahah trajikomedi. Spotify kendi acımasız bir zorba değilmiş gibi konuşmaz mı birde :D Bir tane müzik seçip dinleyemedim be para vermeden bu güne kadar su spotifyda. Youtube music geldi de Allah'tan geçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat Burç

Apple pazaryerinin de sahibi, pazaryerinin kurulduğu toprağın da sahibi.

iOS açık kaynak bir yazılım DEĞİL (değili sonradan ekledim yazmayı unutmuşum zaten yazının gidişatından anlaşılabiliyor ne demek istediğim) . Tamamıyle Apple'ın telifli ürünü. iPhone da başka bir firmanın ürünü değil Apple'ın ürünü.

Beğenmeyen çekip gider. Kafamıza göre telif hakkını gasp edeceksek işimiz var.

Android ile kıyaslamayın. Android open handset alliance ile geliştiriliyor. İsteyen alır androidi kurar mağazasını da yükler apksını da yükler aynı Huawei'nin yaptığı gibi.

Apple'ın iş modeli bambaşka. iOS adamların tamamen telifli ürünü. Epicin ve benzerlerinin istedikleri şey tamamen hak gaspı. Adamlar tamamen Apple'ın geliştirdiği yazılımda ve Apple'ın geliştirdiği cihazda komisyon ödemek istemiyor böyle bir yüzsüzlük böyle bir trollük olabilir mi ya?

Ben bunu daha düne kadar Apple'dan zerre haz etmeyen biri olarak söylüyorum hala da öyle çok sevmem.

Telif hakları at koşturulacak bir alan değildir.

iOS acik kaynak mi ahahahaha :D kardesim sen cok yanlis biliyorsun biraz arasitir su isleri :D Hayatinda acik kaynak gormemissin herhalde :D

• Fortnite davasından Apple'ı bir nebze haklı bulsam da bu olayda kesinlikle Spotify haklı. Aynı kategoride, aynı pazarda rekabet edip elindeki yetkileri kendi çıkarların için kullanmak, rakibin kazancını zedelemek haksız rekabettir.

• Şarkıları listlere güzelliğine göre değil de başka kriterlere aldığı iddia edilen Spotify söyleyince ciddiye alamadım.

• Ne güzel ağlamış. Apple ile münakaşa yapmaması gerektiğini öğrenememişler. Epic games gibi sizde restleşin isterseniz storedan uygulamanız kaldırılınca androidde takılırsınız😂😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

Biliyorum maruz kalmıyorum.

Bilmeyen gariban applecılar gibi popo cebimde kırbaç patlayacağına, açıyorum donanımhaberi appleın her gün maruz kaldığı finansal kölelik haberlerini okuyorum.

Benim kafa rahat, sen bi baksana popondaki yaranın derinliğini. Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi 

• Burdaki tiplerin bir kısmı Intel'in tek el olması konusunda itin bir yerine sokuyordu. Apple yapınca ee ne var ki bunda Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi  Herkes elindeki ürünün markasına göre konuşuyor herhalde. İki yüzlüler sizi. Bu Apple gayretullaha savaş açmış dönüşü yok Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi 

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm ama kurduğun her cümle de cahillik fışkırıyor. Ne diyeceğimi bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dugers

Biliyorum maruz kalmıyorum.

Bilmeyen gariban applecılar gibi popo cebimde kırbaç patlayacağına, açıyorum donanımhaberi appleın her gün maruz kaldığı finansal kölelik haberlerini okuyorum.

Benim kafa rahat, sen bi baksana popondaki yaranın derinliğini.  

ben Apple'cı değilim ki.. Eskiden Applecıydım istifa ettim müridlikten..

Senin fantezi sever oldugunu farkedip espiri yapayım dedim.. Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 23 Mayıs 2021; 7:49:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.