Şimdi Ara

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haksız rekabet demiyor rekabeti engelliyor diyor
    şimdi bana report butonunun yerini söyle
    YOKSA KÖTÜ ZAMAN GEÇİRİRSİN
    Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi

:(
    TERMINAL CRASHED
    There is an error, unfixable
    Go to outside and play
    We're waiting NOBODY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuhammedTheTerminal -- 20 Mayıs 2021; 15:03:48 >
  • Bugün haksız kazanç elde edeni,güçlü olanı yalayan kim varsa önlenemez büyük güçlerin ve tekilliğin tarih boyunca nelere yol açtığını,ne zulümler ettiğini idrak edemediğini düşünüyorum.

Google ve Apple’ın bu kadar büyümesi ve zorbalaşması sizleri nasıl rahatsız etmiyor şaşırıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenber H kullanıcısına yanıt

Apple pazaryerinin de sahibi, pazaryerinin kurulduğu toprağın da sahibi.

iOS açık kaynak bir yazılım DEĞİL (değili sonradan ekledim yazmayı unutmuşum zaten yazının gidişatından anlaşılabiliyor ne demek istediğim) . Tamamıyle Apple'ın telifli ürünü. iPhone da başka bir firmanın ürünü değil Apple'ın ürünü.

Beğenmeyen çekip gider. Kafamıza göre telif hakkını gasp edeceksek işimiz var.

Android ile kıyaslamayın. Android open handset alliance ile geliştiriliyor. İsteyen alır androidi kurar mağazasını da yükler apksını da yükler aynı Huawei'nin yaptığı gibi.

Apple'ın iş modeli bambaşka. iOS adamların tamamen telifli ürünü. Epicin ve benzerlerinin istedikleri şey tamamen hak gaspı. Adamlar tamamen Apple'ın geliştirdiği yazılımda ve Apple'ın geliştirdiği cihazda komisyon ödemek istemiyor böyle bir yüzsüzlük böyle bir trollük olabilir mi ya?

Ben bunu daha düne kadar Apple'dan zerre haz etmeyen biri olarak söylüyorum hala da öyle çok sevmem.

Telif hakları at koşturulacak bir alan değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 23 Mayıs 2021; 13:35:43 >

• Murat Burç M kullanıcısına yanıt

Rekabeti ortadan kaldırır bu durum. Rekabet kurumları bu gibi durumlar yüzünden kuruldu, en keskinleri de ABD ve AB'de mevcut.

Rekabet ortadan kalkarsa 50 dolar olur aylık müzik aboneliği. O zaman da % 100000 "tekele neden izin veriyorlar" diyecek insanlar, şu anda fanlık yapanlar.

Hiçbiri babamın oğlu değil. Rekabetin ortadan kalktığı anda ben daha çok ödeyerek daha aza sahip olacağımın bilincindeyim.

Şimdilik gücünü kullanarak durumu baskılıyor Apple. Yakında patlak verecektir, on milyarlarca dolar ceza çok uzak değil.

"Burası dedemin şirketi ya" demekle olmuyor. Bir gecede 500 milyar dolar kaybeder yaptırım yediği anda.

• homebird kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık. Söyleyince kimse laf atmıyor. 3-5 modcunun kendini bişey sandığı yer haline geldi. 2000-2005 arasından gram eser yok. Şu an full reklam pazarlama ile yürüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben Apple'ın bazı ürünlerini geçmişte kullandım. İki iPod, 2007-2011 arasında da iPhone 3gs'im oldu. iPhone'dan sonra tövbe ettim. Sıfır aldığım telefon 3 yılda patatese döndü.

Şu anda size bu mesajı ikinci el aldığım, toplamda da sıkıntısız 3.5 yıldır kullandığım Asus zenfone 3'den yazıyorum. Alırken de tırt bir telefondu. Ama sorunsuz, sıkıntısız çalışıyor. En az 2 yıl daha kullanırım. Benimle aynı zamanda iPhone 7 alan ağabeyimin telefonu oldu patates...
    -------
    Ben Spotify kullanmaya başladığımda Apple ile ilişkimi zaten kesmiştim. İlk üyelerinden biriyim. Spotify'da bulduğum tek eksik hi-fi yatırımının az olması. Onların hi-fi dediği şey hi-fi değil. Kendileri de biliyorlar. Onların yüksek kalite yayını arabada, yolda, taşınabilir kulaklıklarla fazla fazla yeter. Ama hi-fi bu değil.

Babalar gibi bir marantz ampli, kaliteli bir dac, iyi bir hoparlörle müzik dinle. Aynı müziği sana stüdyo kaydı flac ile açayım. Bir de Spotify ile açayım. Farkı anlarsın.

Ama sıradan bir ses sistemi ile dinle. Farkı anlamazsın. Biz odyofillerin nüfusu az anladığım kadarıyla. Yatırıma değmiyoruz sanki. Bu durumda da ben müşteri olarak Spotify'a bana yapılan muameleyi yapıyorum. Kusura bakmasın. Aile üyeliği var abimin. Ben, annem, abim, bu hesapla Spotify'a üyeyiz. Ayrı evlerde, aile üyeliği ile takılıyoruz. Kusura bakmasınlar.

Arabada veya sennheiser kulakustu ile müzik dinlerken Spotify gayet yeterli. Ama salondaki sisteme hakaret gibi Spotify. Kusura bakmasinlar. O yüzden yıl 2021, 2tb'lik müzik arşivim duruyor.
    --------
    Ama Apple ile mücadelelerinde tabii ki Spotify babanın yanındayız. Apple'dan koşarak kaçtım. Spotify'ı ise severek kullanıyorum.

Şimdi bu Spotify hi-fi ne kadar hi-fi olur, şüpheliyim. Bir flac dosyası 50mb iken, bana flac yayını mı yapacak, tam emin değilim. Ama yapabilirse, üye olurum ve denerim. Elimdeki flacler ile karşılaştırır sonucu yazarım.

---------

Özet: Logitech z5500 gibi aletlerle müzik dinleyenlerin boşa Spotify hi-fi'a üye olmasına gerek yok. Kulaklıkla müzik dinleyenler üst model bir shure kulakiçi sahibi değilse, üye olmasına gerek yok. Kulakustu kulaklıkla düzgün bir amplili dac ile müzik dinlemiyorlarsa gene gerek yok. Hele ki kulaklığını doğrudan telefonuna takan arkadaşlar, hiç uğraşmayın.

Hi-fi böyle bir şey değil. Acayip bir gürültü kaynağıdır telefon. İsterlerse içine dünyanın en iddialı dac'ını sokuştursunlar, o gürültü ortamında o dac'ın tam performans çalışması İMKÂNSIZDIR kardeşlerim. Ekipmanlarınız ne kadar "şunu da yapıyor, bunu da, bir de üstüne amuda kalkıyor" modunda ise işiniz o kadar yaş. Yüksek kalite için en önemli şey basitliktir. Ne kadar çok zerzevat, o kadar düşük kalite. Bunu hiç unutmayın. Hi-fi meraklısı iseniz de boşa yorulmayın. Özelliklere kanmayın. Mesela, bir anakarta ses kartı daha iyiymiş diye fazladan para vermeyin. Bir medya oynatıcı, yüksek ses kalitesi vaad ediyorsa kanmayın. Maksimum ses kalitesi için, sadece tek bir işi yapan basit ve yüksek kaliteli ekipman her zaman bu tarz aletlerin kafasına kafasına vurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Mayıs 2021; 10:13:38 >

• Spotify'a üye olmak için web browser'dan Spotify'a girip, üyeliğine girip, oradan paralı üyeliğe geçip, sonra indirdiği Spotify'a bu kullanıcı adı şifreyi girdiğinde Apple zırtlık çıkaramaz sanki. Bunu yapamayacak adam da kazık yesin lan. Bana ne?

Şimdi, ben zaten Spotify üyesiyim. Hi-fi çıksın, düzgün ve gerçek olursa ona geçerim. Sonra, iPhone aldım diyelim (Allah yazdı ise bozsun). O üyeliği herhalde iPhone'da kullanabilirim? Buna taş koyarlarsa çok komik olur yani. Spotify üyeliği için jailbreak falan...

• Apple haberleri hep ağlama duvarı. Apple acımasız mı, acımasız. Zorba mı? Ne münasebet. Kanun belli, hukuk belli, nizam belli. Kapitalist hukuk fikir ve mal sahibini korur. Konuda Apple'ı haksız bulanlar, pazarda haksız rekabet oluyor diyerek siz "sahipsiz pazarları" kast ediyorsunuz. Sahipsiz pazarlarda, yani herkesin ortaya çıkıp bir piyasa yaratarak oluşturduğu doğal pazarlarda evet haksız rekabet olur, rekabet kanunları düzeni sağlar. Fakat Apple bir tasarım ve teknoloji markası olarak kendi telifli ürünlerine istediği gibi muamele eder. Apple bir pazar yaratmıyor, apple bir mağaza açıyor. Dükkanında istediği malı, istediği fiyata satar. "Pazar" ya da "market" kavramıyla Apple'ın açtığı mağazayı birbirine karıştırmayın.

• Doğru söylemiş Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi 

• Spotify kullanislilik olarak Apple Music in Yanina yaklaşamaz. Mecburen bazı Turkce sarkilari Apple da bulamadigimiz icin Spotify kullanıyoruz ama sadece Yabanci sarkilar dinleyen biri olsaydim eğer 1 dakika durmazdım Spotify da. Nefret ediyorum Spotify in arayüzünden de kullanımından da.

• Samsung'u severim ürünlerini severek kullanıyorum ama Apple müzik kullanacağım. Spotify pisliğini yeryüzünden sileeğiz. Sen bekle spoti.

• 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt

yav he he... olmazdı tabi...

• fatsa52 kullanıcısına yanıt

çünkü sattığı fason üretim kulaklıkları Hi-Fi desteklemiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Rekabeti ortadan kaldırır bu durum. Rekabet kurumları bu gibi durumlar yüzünden kuruldu, en keskinleri de ABD ve AB'de mevcut.

Rekabet ortadan kalkarsa 50 dolar olur aylık müzik aboneliği. O zaman da % 100000 "tekele neden izin veriyorlar" diyecek insanlar, şu anda fanlık yapanlar.

Hiçbiri babamın oğlu değil. Rekabetin ortadan kalktığı anda ben daha çok ödeyerek daha aza sahip olacağımın bilincindeyim.

Şimdilik gücünü kullanarak durumu baskılıyor Apple. Yakında patlak verecektir, on milyarlarca dolar ceza çok uzak değil.

"Burası dedemin şirketi ya" demekle olmuyor. Bir gecede 500 milyar dolar kaybeder yaptırım yediği anda.

Adamlar acayip cahil ya.. Apple ağadır %90'da alır falan diyorlar.. Ya ülkenin durumu icler acısı gerçekten.. Cehalet almış yürümüş.. Tüm sebep bu.. Başka sebep aramayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fortune 4

Adamlar acayip cahil ya.. Apple ağadır %90'da alır falan diyorlar.. Ya ülkenin durumu icler acısı gerçekten.. Cehalet almış yürümüş.. Tüm sebep bu.. Başka sebep aramayın..

Alıntıları Göster

Apple %90 almaya başlarsa, üreticiler de başka mağazaya gider. Başka mağaza yoksa da açılır. Piyasa kendi kendini dengeler.

• AB ülkelerinde MS'un babasının değil bizzat kendi malı olan Windows içerisinde kendi tarayıcısını tek olarak sunması yasak mesela. Zorlama var mı? Ne münasebet. Beğenmeyen gitsin Linux kullansın bile demiyor bakın istediği tarayıcıyı kurabilir kullanıcı. Ama pazardaki baskın konumunu kötüye kullanıp haksız rekabet oluşturduğu için AB ülkelerinde Windows yıllarca tarayıcı seçeneği ekranı ile geldi AB ülkelerine. % 50 ile tarayıcı pazarında liderdi MS o zamanlar, düşünün ne kadar zor bir karar olduğunu.

Apple çok güçlü bir şirket artık. ABD stratejik ortağı olduğu da malum, kardeşi Google ile birlikte. AB önce şirket demez ABD gibi ya da önce devlet demez Çin, Rusya, Türkiye gibi. AB önce kendi insanım der. AB'de şirket en sonda gelir.

Haksız rekabet, baskın konumun kötüye kullanımı diye bir şey var. Elbette size göre yok. Bunu ben yaptım öyleyse istediğimi yaparım benim olanda diyebilirsiniz, lakin yasalar, gerçekten yasa olan yasalar sizin 180 derece tersinizi düşünüyor.

Google, Apple, Facebook daha çok ceza yiyecek. Yeter ki şikayet edenler olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.