Şimdi Ara

Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spotify, Apple'ı 'acımasız bir zorba' olarak nitelendirdi

Spotify'ın baş hukuk sorumlusu Horacio Gutierrez, The Wall Street Journal'da yayınlanan kaleme aldığı bir yazıda Apple'ı rakiplerini alt etmek için hakimiyetini kullanan acımasız bir zorba olarak nitelendirdi.

Ayrıca Bkz.Google, kuantum bilgisayarlar için tarih verdi: İlk ticari sürüm 2029'a kadar gelecek

'Apple rekabeti engelliyor'

Epic Games ile Apple arasındaki devam eden davada Epic'i haklı gören Horacio Gutierrez, video oyunu yapım şirketinin sunduğu argümanları yineleyerek Spotify ile Apple Music arasında yaşanan haksız rekabetten bahsetti.

Gutierrez, WSJ'de yer alan yazısında: "Apple hakkında hayranlık duyulacak çok şey var ancak şirketim Apple'da başka bir acımasız taraf gördü. Apple, dünyanın en çok talep edilen bazı donanım ürünlerini tasarlıyor, geliştiriyor ve satıyor. Ayrıca birçok insan için Steve Jobs, yarattığı işte kalıcı bir rol model olmaya devam ediyor. Benim görevim, Apple'ın bu dış görünüşünün altında rakiplerini engellemek için hakimiyetini kullanan acımasız bir zorba olduğunu göstermek. Neyse ki son birkaç yıldır dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler Apple'ın davranışını incelemeye başladılar. Birçok kişi Apple'ın tutumunu beğenmiyor." ifadelerine yer verdi.

Spotify'ın Apple'dan özel bir tutum istemediği yalnızca adil olunması gerektiği de yazıda yer aldı. Gutierrez, Apple'ın uygulama içi satın almalarda ve aboneliklerde %30 komisyon almasının ve iPhone, iPad müşterilerinin kaydolmaları için Spotify web sitesine yönlendirilmemesinin rekabeti engellediğini söyledi.

Spotify baş hukuk sorumlusu, mevcut şartlar altında platformun %30 daha pahalı olması gerektiğini belirterek bu durumun kullanıcıların kararını Apple Music'i tercih etmeleri yönünde etkileyeceğini söyledi. Ayrıca ABD'deki rekabet yasasında acil, dar kapsamlı güncellemeler ile harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/05/18/spotify-legal-chief-calls-apple-a-ruthless-bully-that-stifles-competition

• Spotify'ın bu günlere gelmesinde App Store'un payı var. Bu olanaklara sahip olmasalar bu günlere gelemezlerdi.

Tabii 100+ milyon kullanıcıya ulaşınca rüzgarı arkama aldım diyerek Apple'a 1 kuruş bile kaptırmak istemiyor. Bunu da sözde haksızlık(?) olarak gösteriyor, yersen

Edit: Yıllık 1 milyondan az kazanan geliştiricilerden %15 alınması, reklam takibi gizliliği ve Apple Music HiFi'dan ekstra ücret olmaması Spotify içinde deprem etkisi yaratmış olsa gerek.

Apple veya X mağazası önünde hukuki bir engel olmadığı sürece %30 veya el verdiği oranda almaya devam edecek. Bunu kabul edip uygulamasını sunmak veya sunmamak geliştiricinin tercihidir. Aslında bu kadar basit. Spotify veya başka geliştiriciler ise Apple kullanıcılarının bıraktığı para(ki bu kişi başına diğer platformlardan kat be kat fazladır, geliştiriciler de bunun farkında) iştahlarını kabartmış olsa gerek ki bunun peşindeler.

Apple pazaryerinin de sahibi, pazaryerinin kurulduğu toprağın da sahibi.

iOS açık kaynak bir yazılım DEĞİL (değili sonradan ekledim yazmayı unutmuşum zaten yazının gidişatından anlaşılabiliyor ne demek istediğim) . Tamamıyle Apple'ın telifli ürünü. iPhone da başka bir firmanın ürünü değil Apple'ın ürünü.

Beğenmeyen çekip gider. Kafamıza göre telif hakkını gasp edeceksek işimiz var.

Android ile kıyaslamayın. Android open handset alliance ile geliştiriliyor. İsteyen alır androidi kurar mağazasını da yükler apksını da yükler aynı Huawei'nin yaptığı gibi.

Apple'ın iş modeli bambaşka. iOS adamların tamamen telifli ürünü. Epicin ve benzerlerinin istedikleri şey tamamen hak gaspı. Adamlar tamamen Apple'ın geliştirdiği yazılımda ve Apple'ın geliştirdiği cihazda komisyon ödemek istemiyor böyle bir yüzsüzlük böyle bir trollük olabilir mi ya?

Ben bunu daha düne kadar Apple'dan zerre haz etmeyen biri olarak söylüyorum hala da öyle çok sevmem.

Telif hakları at koşturulacak bir alan değildir.

• Apple kendi ürününü satmaya çalışıyor ne var bunda anlamadım. İşine gelmiyorsa bb.

• Ağla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple olmasa var olmazdın köpek

• Spotify'ın bu günlere gelmesinde App Store'un payı var. Bu olanaklara sahip olmasalar bu günlere gelemezlerdi.

Tabii 100+ milyon kullanıcıya ulaşınca rüzgarı arkama aldım diyerek Apple'a 1 kuruş bile kaptırmak istemiyor. Bunu da sözde haksızlık(?) olarak gösteriyor, yersen

Edit: Yıllık 1 milyondan az kazanan geliştiricilerden %15 alınması, reklam takibi gizliliği ve Apple Music HiFi'dan ekstra ücret olmaması Spotify içinde deprem etkisi yaratmış olsa gerek.

Apple veya X mağazası önünde hukuki bir engel olmadığı sürece %30 veya el verdiği oranda almaya devam edecek. Bunu kabul edip uygulamasını sunmak veya sunmamak geliştiricinin tercihidir. Aslında bu kadar basit. Spotify veya başka geliştiriciler ise Apple kullanıcılarının bıraktığı para(ki bu kişi başına diğer platformlardan kat be kat fazladır, geliştiriciler de bunun farkında) iştahlarını kabartmış olsa gerek ki bunun peşindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 20 Mayıs 2021; 14:21:30 >

• Adamın eleştirisi daha çok kendi kazancının düşmesi günün sonunda müşteri kaliteye bakar bu kalite hangisindeyse o tarafa meyil eder patronların kavgası beni ilgilendirmez

• homebird kullanıcısına yanıt
    Dh android uygulamasında şikayet etme özelliği de çalışmıyor 🙄

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Olaya çok yanlış bakıyorsun. Apple bir pazaryeri iken kendiside o pazaryerinde bulunabilir ancak o pazaryerinin sahibi olarak kendine haksız kazanç sağlaması etik değil. Burada rekabetin engellenmesi hem tüketiciye zarar verir hem de diğer firmalara.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.