Şimdi Ara

Spotify, yeni Deluxe planıyla Hi-Fi ses sunacak: İşte fiyatı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Arkadaşa cevaben yazdığım mesajı bir okursanız.Daha anlaşılır olur.Yani stream hi-fi müzikler gerçek hi-fi deneyimi vermekten çok uzaklar.

• joven kullanıcısına yanıt

Bu yazdığınız "bütün kırmızı şarapların tadı aynı" demek gibi bir şey. Kimisi için aynı, evet, ama ilgilenen için değil.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Mevzu stream hizmeti veren uygulamaların kalite düzeyi esasen orijinale ne düzeyde sadık kalınıyor işte bir milyon dolarlık soru budur.

• Arkadaşlar deezer da bu özellikl var hatat bunun bir üstü olan 14.000 kbps özelliği de var üstelik aile paketi 65 lira biz eşim iki kardeşim amca oğlu kayın baba kullanıyoruz ve hepimiz memmunuz. tam bir aile paketi:)

• Sahilli S kullanıcısına yanıt
    apple music kaliteli değil apple music ve diğerleri 320 kbps için hifi diyor deezer ve tidal ise 1400 kbps veriyor hatta wifi yokken ben hattm çok yemesin diye 300 kbps ye alıyorum o kadar kötü spotify apple ve youtube music. üstelik deezer 6 kişilik aile paketi aylık 65 liraydı galiba.

• Siyah Nur kullanıcısına yanıt
    iyi de apple music de kötü. deezer 5 kat yüksek kbps ve flac desteği var.

Samsung Dolby Atmos destekli bir telefon kullanıyorum. Hoparlörden bile belli Apple Music ile fark. 32 bit 384khz dinlenebilen telefonlar var. Evet kablolu kulaklıklarda güç beslemesi yetersiz kalabilir ama çok bariz fark hissediyorum Apple Music'te.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Fark yok ben duymadım demek ayrı, aradaki fark gece gündüz gibi olmalıdır demek ayrı. Kıvırmaya gerek yok.

• Deezer daha iyi olabilir, denemedim. Apple Music ve Spotify için konuşuyorum. Apple Music Spotify'den fark edilir derecede daha iyi ses veriyor. (Aynı şarkının Apple'da yüksek çözünürlüklü kayıpsız olan halinden bahsediyorum)

• Yanlış bilgi veriyorsunuz.
    Apple Music 24/192 olarak stream eder.
    Apple Music kaliteli değil Tidal daha iyi vs demek büyük hata olur. Bu konu ile ilgili ciddi bilgiler aktardım geçtiğimiz aylarda.

Tidal ses kalitesini egzejere ederek ve bunu bilimsel şekilde kanıtlanmasından sonra ciddi kullanıcı kaybetmiştir.

Bütün Stream platformlarını ortalama 1-1.5 yıl süre zarfında hepsi aktif halde açık iken test ettim.
    Qubuz en iyisi fakat yüksek bağlantı talebi ve fiyatı çok uçuk. Arşiv konusunda fena değil.
    Apple Music fiyat performans noktasında son derece lezzetli bir yerde. Yüz milyona yakın albüm arşivi ile zaten lider.

Üzerine çok konuşulacak bir konu.
    Gerçek şu ki en ibiş ses kalitesi Spoty'de..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt

Kesinlikle en kötü ses kalitesi Spotify'da.

Kullandıklarım arasından şahsi sıralamam; Apple Music > YouTube Music > Spotify

• Deezer 16 bit flac yayını yapıyor. Apple müzik 24 bit 192khz'e kadar yayın yapıyor. Burada kıstas sizin kullandığınız kulaklık, dac'ta bitiyor. 320 kbps mp3 ile kayıpsız arasında çoğu insan aslında farkı duymaz. Absolut kulağa sahip insanların kör testinde dahi farkı anlamakta çok güçlük çekerler ve genelde yarı yarıya yanlış yaparlar. Telefon hoparlöründen fark var diyen arkadaşlar mutlaka kör test yapsınlar dediğimi anlayacaklardır. Birde telefonlarda android veya ios'ta ses işletim sisteminden tekrar geçer Pcm diyoruz buna. Android 10 ve sonrası seste bozulma bayağı azaldı ama sonuçta saf kayıt kulağa gelmiyor. Spotify'ın kayıttan bağımsız olarak basları yazılımı ile artırdığını düşünüyorum. Duyduğunuz o fark bundan kaynaklı olabilir. Deezer gerçektende saf kayıt sunuyor bunu Dap'la dinlediğim zaman hem kaydın kendisi hemde deezer'dan dinlediğimde anlayabiliyorum. Velhasıl size hitap eden ses renginde bir dac, dap, bt dac olmadan hissedeceğiniz fark yalnızca programların yazılımlarında size sunduğu sesin farkı olacaktır.

• Züğürt tesellisi diyorsunuz.

Boş yapmayın konuda rica ediyorum.

• Ahmetoyunbros A kullanıcısına yanıt

Ha siz memnunsanız sizin için engüzel dinleti odur.Sanırım sizler ayırıştığımz yer burada başlıyor beklenti seviyesi.

• Siz memnunsanız benim ne düşündüğüm önemini yitirir,aynı şekilde sizin içinde bu geçerlidir.Bu muhabbet çok uzadı sizlere iyi günler.

• yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Hocam bende cretive t6060 5.1 var, odun gibi vuran bass'ından şikayetçiydim, anakart'ım bozulunca via vt1708S codec'le tanıştım, o anakart bozulunca via vt2021 codec'le, win7 64 bit'te via vt2021 codec'te tüm 3.5mm jack'lar takılı iken ayarı 6 kanal'a alınca bass management kısmı açılıyo(jack'ları çıkarınca bu özellik kayboluyor!), bass 50-600hz boost 0-12db aralığında ayar yapılabiliyor, bass'ı 50hz boost'u 12db yapıyorum, ses veya video anlatım dinlerken kumanda'dan bass'ı 2.5 , müzik film veya oyunlarda bass'ı 4 numara yapıyorum harika ses oluyor!, via codec'li anakart bulamadığım ve windows 7 64 bit'e alışık olduğumdan, yeni sistem toplamadım, kısacası ses kalitesine alıştığım için, via codec'li anakart arıyorum, bulamıyorum!, windowa 10 64 bit'te yazılım ayar yaptırmıyor ve düzgün çalışmıyor!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 24 Temmuz 2024; 19:24:38 >

Anlamadığınız şeylere tuhaf yorumlar yapıyorsunuz, kayıplı kaynak ile kayıpsız kaynak arasında dağlar kadar fark var. Telefona kayıpsız olarak gelen ses bt ile aktarılırken kayıplı halde aktarılabilir ancak telefona kayıplı gelen ses bt ile tekrar kayıplı halde biçimlendirildiğinde kat kat kalite kaybı yaşanır.

• Kalite olarak kıyaslayacaksanız Apple > Deezer > Spotify olarak sıralanabilir. Deezer ile Spotify aboneliğinizde 320 Kbps kalitesini tercih etseniz bile Deezer daha kaliteli bir sese sahip çünkü Spotify de yüksek frekanslarda belirgin bir şekilde eksiklik var, sıkıştırma algoritması kötü durumda.

Apple Music ayrı bir dünya, sıkıştırılmış formatta dahi neredeyse sıkıştırılmamış bir ses formatı kadar iyi ses kalitesine sahip.

Spotify, yeni Deluxe planıyla Hi-Fi ses sunacak: İşte fiyatı

Apple Music in HIFI modu ALAC formatında olup 24 bit 192 KHz örneklemeye kadar yüksek tanımlı sıkıştırılmamış sesi destekliyor. Apple Music in ses kalitesi olabilecek en yüksek ses kalitesine sahip ancak Apple Music in uygulamasında stabilite sorunu var, sürekli HIFI ses alamayabiliyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.