Ben arkadaşa kısmen katılıyorum. Sizi de hatırlıyorum hem buradan hem Tehcno-Fi ilk dönemden. Bilgi birikiminiz hepimizden iyidir muhtemelen. Fakat özellikle gündelik telefonlarda zaten sesler çok cılız. İçerisinde DAC olduğu söylenen çoğu telefonda da fark yaratacak çipler yok. LG modellerini hariç tutarım ama ülkemizde yok.(V serisi vardı da biz mi kullanmadık.) Sabre DAC çok yakışıyordu telefonlara ama yeni bir şeyler gelmediyse ondan da olduk. Bir ara TYPE-C dönüştürücü ürünler aldım hepsi bozuldu ve pahalılar üstelik. Son zamanlarda Hifi etiketi ile satılan ürünlerin çoğuna güven olmuyor. Konuya dönecek olursak ben de Apple, Spotify ve Youtube müzik denedim. Bir ara üçü de vardı yakın zamanda Apple'dan çıktım çünkü kullanmıyordum ve arkadaşımın aile grubunda yer tutmak istemedim. Bunların arasında "benim için fark yaratacak" bir performans göremedim. Aynı kaynaktan ve farklı kulaklıklarda denedim. Odyofil değilim. Ben standart dinleyiciyim. Bende Amperior, Hd25, B&W P5 V2, Sony 1AM2, Kef LSX, Audio Engine A5+ var. Onun dışında da günlük kullandığım basit ürünler var ve ben bunlarda beni Spotify'dan Apple müziğe götürecek bir fark yaşayamadım. Arkadaşların ısrarı ile denedim zaten. Onlar da daha iyi olduğunu düşünüyorlar. Ama benim telefon sanki her şeyi aynı veriyor. Qobuz ve Tidal bilmiyorum nasıllar fakat sanırım çekildiler. Ben pek deneyimleyemedim çünkü benim için içerik yoktu. Ben firmalar tarafından verilen hizmetin kalitesine de aşırı güvenemiyorum. Eskiden Flac diye piyasada dolaşan ama MP3 kalitesinden ileri gitmeyen sahte FLAC'lar gibi. Zamanla kütüphane gerçekten güncellenirse ona bir şey diyemem. Fakat denediğim dönemde bana çekici gelmedi. Belki elimdeki telefon yetersiz. Arkadaşa katıldığım kısım da bu; iyi bir kaynak, DAC ve kulaklık üçlemesi yapan çok az insan var. Haliyle sizin hissettiğiniz farkı hissetsek bile etkisi yetersiz olabiliyor. Hele ki bizim ülkemizde bu pahalılıkta böyle bir hobi ile ilgilenmek çok zor. Ben üniversite yıllarından başlayıp para biriktirerek, ikinci el uygun ürünler almaya çalışarak topladım her şeyi. Şimdi alabileceğimi sanmıyorum ve haliyle takip etmek de istemiyorum. Zamanında A&K uzaktan ekmek bandığım gibi şimdi de kaliteli android kaynaklara öyle bakamam. Zaten insanlar genelde oyun ya da kamera için telefon alıyorlar artık. Çok uzattım gibi oldu. Dediğim gibi sizi tanıyıorum ve söylediklerinize güveniyorum. Ben tamamen hatalı da olabilirim. İddia etmiyorum ama benim deneyimlerim de böyle oldu. Fark var ama cezbetmiyor. Not: En son Asus Rog Phone 5 aramıştım müzik için head-fi yorumlarından ötürü. Onu da kayıtlı satan bulamamıştım. Ondan beridir de takip etmiyorum. Varsa güzel bir telefon önerisi alabilirim. Dönüştürücü, DAC vs olaylarından yıldım. Taşıması dert, bozulması dert, şarj etmeyi unutuyorum o ayrı dert. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeShah -- 25 Temmuz 2024; 15:9:7 > |
Spotify, yeni Deluxe planıyla Hi-Fi ses sunacak: İşte fiyatı (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
35 yasındayım ancak tiz frekansların yüksek olması hoşuma gitmiyor, rahatsız ediyor. Kulaklığa göre EQ ayarlama işi çok ince ayar gerektiriyor, kulaklığa takılı ped bile sesi etkiliyor bu yüzden hazır EQ su olan kulaklıkları tercih etmek mantıklı olabilir.
EQ ayarı dışında faz kaymasını da düzeltmek gerekiyor bu seste biraz gecikmeye sebep oluyor.
-
Fark etmeksizin diye bir şey yok, dijitalde kablo çok önemli değil. Örneğin HDMI da altın kaplamalı kablo kullanmak para tuzağı.
-
ATH M50X'in hangi part üretimi var sizde first part mı 2.parti mi? Ne zaman almıştınız? Almanya'daken bende vardı, yanılmıyorsam media markt üzerinde 2 parti üretim olan daha pahalıydı. Ben bunların first part ile 2.part üretim arasında sound olarak çok fark yoktu. U type sound, soundstage üst düzeydi. İlk part üretimde ses daha yüksekti. Galiba eu standartları gereği, sesi düşürmüş olabilirler. Tekrar baktığımda tek ürün var, first parti olanları tamamen kaldırmışlar demekki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaçıncı seri bilmiyorum ama ilk kullandığım ile ikincisi arasında ses farkı hissetmedim, sadece kutusu farklıydı. Q15 ile sürdüğüm için oldukça yüksek seviyede ses alabiliyorum.
-
Muhteşem bir kulaklık. A.T Bana kalırsa sennhieser'den bile daha kaliteli. Sizde HiFiMan var mı, deneyimlediniz mi daha doğrusu? Ben bir HiFiMan deneyimi yapamadım.
Sahnesi geniş kulaklıklar iyi bir deneyim yaşatacaktır ancak çok pahalılar ve başkalarının her dinlediğimi net duymasını istemiyorum :) bu yüzden pek yanaşmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 25 Temmuz 2024; 18:57:39 > -
deluxe hizmetinin hertz ve kbps gibi detaylari belli mi
Bluetooth kulaklık kullanıyorsanız kulaklığın kullandığı codec kadar kalite alırsınız. Androidde bluetooth LDAC ile maks 990Kbps'e çıkıyor, IPhonda ise AAC ile 320Kbps geçilemiyor diye biliyorum.
Ha tabi cihaza usbden dac bağlayıp kablolu hifi kulaklık ile dinlersiniz orası ayrı. Bu iki platformda da mümkün. Öbür türlü bluetooth codec darboğazı varken plasebo olur.
-
Bende de kulak üstü olarak AKG k92 var. Üst düzey bir kulaklık değil ama bu işe girmek için ucuzundan güzel bir seçim.
Eq ayarı için PC'de jaakkopasanen'in reddit'te bulduğum AutoEq sayfasından yararlandım. Telefonda ise SoundID kullanıyorum, wavelet de kullanılabilir yerine. 2. Kulaklığım olan JBL T205'in ayarları wavelet'te yok o yüzden SoundID tercihim.
1 tık derken gerçekten 1 tık kastetmiştim. Çok ince ayar. Onu da telefonumun işitme testi uygulamasından fark ettim. 30 - 60 yaş arası için en tiz frekansları biraz arttırıyordu. Uzun yıllardır dinlediğim bazı albümlerde gerçekten fark ediyorum aradaki farkı, eskiden bateri zilleri daha belirgindi şimdi eskisi gibi oldu ayarlayınca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 26 Temmuz 2024; 9:34:53 > -
Bahsettiğiniz PC uygulamalarını denedim istediğim gibi olmuyor sadece SoundID Referance düzgün bir şekilde flat yaptı. Yaş kalibrasyonu için yerleşik telefon uygulamaları var ama bana çok mantıklı gelmiyor çünkü sonucu etkileyecek pek çok etken var. Önemli olan zevkinize uygun şekilde dinlemek, çok farklı tür ve zamana ait parçalar dinlediğim için flat tercih ediyorum yoksa sürekli EQ ayarı yapmam gerekir :D
-
Deezer yıllardır hifi ses kalitesini mevcut paketten ucuza veriyor zaten.
-
Aslında iyi ekipman ve kayıpsız parçalarla kulağınızı eğitmişseniz ve hassas kulaklara sahipseniz aradaki fark gayet duyulabilir seviyede. Uzun süre Apple ve Tidal kullandım Apple yüksek çözünürlük sunmasına rağmen kullandığı AAC kodek önemli ölçüde kayıplı. Flac kodek kullanan deezer ise kayıpsız olduğu için dinamik aralık çok daha geniş sıkıştırma (DRC) daha azdır. Böylece dinlenen birçok parça kulağa daha az törpülenmiş, çok daha canlı ve enerjik gelecektir.
Uzun süre hifiman he400se ve sundara kullandım, düzlemsel(planar) kulaklığa geçtiğinizde hem çözünürlük hemde dokuda ciddi fark ortaya çıkıyor. Klasik dinamik sürücülü beyerdynamic dt 770 pro ile arada böyle bir fark mevcut ki dt770 ler saygın referans kulaklıklar olarak bilinir.
Tebrikler hocam, hayalimi yaşamışsınız.
Bir bana nasip olmadı. TR'de mi ürünü kullandınız-aldınız? TR'de fiyatlar oldukça pahalı çünkü.
2 sene önceki fiyatları çok daha alınabilir seviyedeydi şimdi almaya kalkmak imkansız gibi birşey...
-
Apple da sorun AAC kodek değil (burada bilgi verildi), sunucu hızı yeterli olmadığı için uyarlamayı düzgün yapamıyor bu yüzden düşük kalite AAC ye geçiyor. FLAC için yeri olmayan üst düzey dinleyicilerin iTunes aracılığı ile Apple AAC kodek kullanarak arşiv yaptığı zaten bilinen bir şey.
Bunun haricinde yüksek çözünürlüklü olsun veya olmasın şarkılar ALAC formatında yani tamamen kayıpsız dinleniyor. Uygulamadaki kayıpsız logosunu gördüğünüzde ALAC olarak dinlediğinizi anlayabilirsiniz.
Dinamik aralık konusunda da güzel şeyler yazmışsınız ama pratikte doğru değil. Aynı parçalar zaten kayıplı ve kayıpsız olarak sunuluyor yani dinamik aralıkları düşündüğünüz gibi farklı değil. Master kaydı yüklenmiş parçalar çok az ki onların da mp3 formatında dinamik aralıkları daha yüksek olacaktır.
Elinizde master kayıt yoksa dinamik aralığı geliştirici programlar kullanabilirsiniz. Basit bir yapay zeka gibi hesap yaparak çalışıyorlar. Özellikle sıkıştırmadan dolayı basları bozulmuş parçalarda çok etkililer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Ağustos 2024; 10:58:17 >
-
Dinamik aralık geliştirme için önerebileceğiniz bir program var mı? Faklı birkaç araç denedim ama sonuç pek başarılı olmadı
Stereo Tool kullanıyorum ama şu ayalar ideal diyemem çünkü parçadan parçaya değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Ağustos 2024; 20:28:11 > -
Bi tane şundan lazım,
amazon
FiiO M11 Plus High Res Müzik Çalar MQA THX 2X ESS ES9068AShttps://www.amazon.com.tr/FiiO-Plus-M%C3%BCzik-%C3%87alar-ES9068AS/dp/B09R7J4BYJ/ref=pd_aw_sbs_m_sccl_1/262-8037665-9335721?pd_rd_w=xLftv&content-id=amzn1.sym.0f3052bf-26de-4712-aa8e-d866c2780b73&pf_rd_p=0f3052bf-26de-4712-aa8e-d866c2780b73&pf_rd_r=XH1WQXFXVZACA31TP6JF&pd_rd_wg=Ng7LK&pd_rd_r=5a42c733-c54d-40b7-900f-12f86f492542&pd_rd_i=B09R7J4BYJ&psc=1
Bi de bu arkadaşa eşlik edecek bir kulaklık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X