Şimdi Ara

Sql Bağlantı Sorunu Acil Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar..forumda yeniyim..işyerim için basit bi proje yapmaya çalışıyorum acemiyimde biraz.
    konu şöyle c# uygulamasından sql bağlantısı kurarken şöyle bir hata alıyorum:
    Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: Adlandırılmış Kanal Sağlayıcısı, error: 40 - SQL Server için bağlantı açılamadı)

bağlantı cümlem bu şekilde:
    SqlConnection conn = new SqlConnection("Server=.;Integrated Security=SSPI;Initial Catalog=dbDeneme");
    conn.Open();

conn.Open(); kısmına geldiğinde hata veriyor... sql açarken windows authentication ile giriş yapıyorum ...ç internetten araştırdım yapabildiğim bütün yolları denedim ama sorunu çözemedim.yardım ederseniz sevinirm teşekkürler

• Server = .\\SQLEXPRESS olarak deneyin.
  • bu kadar basit bişey olacağı aklıma gelmezdi..buna benzer bir sürü şey denedim halbuki...
    çok teşekkür ederimmm

• yeni.yeni Y kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sanırım Visual Studio yu Türkçe olarak kullanıyorsunuz. Eğer doğruysa ilk iş onu ingilizceye çevirin yoksa karşınıza çıkan hataları internet üzerinde bulmanız çok zor olur. Bir de hatanın içinde erişim hatası olduğunu ve isimlerin yada izinlerin hatalı olduğunu belirtiyor. Hata ile karşılaştığınızda "Detail" butonuna basarak içeriğini tam olarak görebilirsiniz.

Son olarak bu tarz durumlarda hatanın nereden kaynaklandığını bulamıyorsanız. .StackTrace ile asıl Exception ı alabilirsin.

Hatanın asıl sebebi de bilgisayarınızda SQL Server Express' in yüklü olması ve sizin de tam sürüm ismi gibi vermeniz, bu yüzden server'ı bulamadım hatası vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 24 Nisan 2017; 15:44:21 >
  • dikkate alınmıştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.