Şimdi Ara

SsangYong Enine Boyuna Tartışalım..! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
67.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi ara babam alıcaktı.65.000TL ye en dolu olan kyronu almadık daha doğrusu güvenemedik.Ama test ettiğimizde baya memnun kalmıstık.Motor şanzıman uyumu başarılıydı.
  • araçdaki 2.0 dizel motor ile otomatik vites kutusu mercedes ürünü
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Ssangyong kyron'u test ettim oldukça güzel bir araç.

Yalıtımı,konforu oldukça başarılı.

Motor ve otomatik şanzıman Mercedes'e aittir.

5 bağlantılı arka aks,çift salıncaklı ön süspansiyon sahip bir araç aynı zamanda.

Bir ara 52.000tl gibi bir fiyata veriyorlardı açıkcası marka takıntısı olmayan kişiler için oldukça güzel bir seçenek.

Youtube'da çarpışma testleride var aracın ordan bakabilirsiniz oldukça sağlam duruyor araç zaten tam şase üzerine kurulmuş bir araçdır.

Ne cahil insanlar var, arabanın tipiymiş oymuş buymuş.

En iyi fiyat performans pikap bu elbette. Ama hayatında nissan skystarın arkasında kafası tavana vurmamış ki farkını anlayabilsin. Mercedes motoru var evet. Bu demek değildirki 350 CGI bluefficiency..

Yani insanın moralini bozmakta üstünüze yok. Tipi bana göre gayet iyi.İkinci elde de son sahibi olmak ne demek. Adam zaten arabayı 26 milyara alıyor. En fazla sıfır olur el insaf.

Asıl hatayı 40- 50 milyar verip 1600 motorlu honda civic veya golf jetta sınıfı alanlar hata yapıyor birde kredi ile alıp nerdeyse 60 a getiriyorlar maliyeti...

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

Yanlis bilgi vermek istemem ama bildigim kadariyla jeep modellerindeki motoru mercedes motoru

Evet hatta bir üst modellerinde bmw,mercedes,ferrari ve porshe motorunu birleştirmişler.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerek gerçektende

çünkü motoru ve şanzımanı mercedes-benz çıkışlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wagnerx

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Ssangyong kyron'u test ettim oldukça güzel bir araç.

Yalıtımı,konforu oldukça başarılı.

Motor ve otomatik şanzıman Mercedes'e aittir.

5 bağlantılı arka aks,çift salıncaklı ön süspansiyon sahip bir araç aynı zamanda.

Bir ara 52.000tl gibi bir fiyata veriyorlardı açıkcası marka takıntısı olmayan kişiler için oldukça güzel bir seçenek.

Youtube'da çarpışma testleride var aracın ordan bakabilirsiniz oldukça sağlam duruyor araç zaten tam şase üzerine kurulmuş bir araçdır.

Ne cahil insanlar var, arabanın tipiymiş oymuş buymuş.

En iyi fiyat performans pikap bu elbette. Ama hayatında nissan skystarın arkasında kafası tavana vurmamış ki farkını anlayabilsin. Mercedes motoru var evet. Bu demek değildirki 350 CGI bluefficiency..

Yani insanın moralini bozmakta üstünüze yok. Tipi bana göre gayet iyi.İkinci elde de son sahibi olmak ne demek. Adam zaten arabayı 26 milyara alıyor. En fazla sıfır olur el insaf.

Asıl hatayı 40- 50 milyar verip 1600 motorlu honda civic veya golf jetta sınıfı alanlar hata yapıyor birde kredi ile alıp nerdeyse 60 a getiriyorlar maliyeti...

Hocam sende şimdi lokum derken ...um dedin yani. Herkesin zevki,keyfi,durumu,çevresi farklı. İsteyen istediğini alır. Herkesin yaşantısını,kafa yapısını bilemeyiz.

• ssangyong korenin en köklü firmalarından ve mercedesle stratejik ortaklıkları var diye biliyorum önyargıya gerek yok bence içinize sindiyse alın derim
  • Ssangyounglar gayet kaliteli araçlardır. İnsan bir youtube a açar bakar bari yorum yapıp rezil olmadan. Tipini beğenirsiniz beğenmezsiniz ama çok sağlam araçlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 17 Haziran 2011; 0:47:07 >

• bir arkadasımdan ödünç aldım ve bir kez kullanma imkanım oldu daha öncesinde nissan navara ve l200 kullanmıs bırı olarak sunları dıyebılırım .... eve büyük bir buzdolabı yükleyip getirdim hiç zorlanmadım araç sollamalarıda gayet başarılı idi . dönüş yolunda marifet değil ama acelem olduğu için hızlı kullandım 160 dan aşağı inmedim virajlara girerken eyvah eyvah diyip tırstım ama araba da ne bir savurma ne de başka bir sorun hiç bir şey olmadı sanki araç yere yapışıyordu gaza bastıkça ve 160 dan frene basınca yavaşlama ivmelenmesi gayet güzel . donanım olarak bir şey demeye gerek yok sanırım araç full ve yakıt olarak da böyle bir araç için gayet ideal marka takıntısı olduğu ıcın ınsanımızda böyle güzel araçlar ilgi görmüyor birde bundan önceki ithalatcı firmanın sorumsuzluğu yüzünden çok prestij ve güven kaybetti bu isim insallah eskisi gibi olmaz

• bilgi sahibi olmadan yazmış bir kaç arkadaşımız
    yorumları kullanıcılardan alın derim gerisine kulak asmayın
    Mercedes motorlu olduklarını duymuştum hatta bundan 10-15 sene önceki modellerinde Powered by mercedes benz yazısını gördüğümü hatırlarım
  • quote:

quote:

Yanlis bilgi vermek istemem ama bildigim kadariyla jeep modellerindeki motoru mercedes motoru

Evet hatta bir üst modellerinde bmw,mercedes,ferrari ve porshe motorunu birleştirmişler.

Oku bakalım ne yazıyo burda.

en.wikipedia.org
    SsangYong Motor - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Motor_Company

• Ben de bu markayı çok araştırdım.
    Sektörde bilgi sahibi insanlara danıştım.
    Motoru Mercedes'den parçalar taşıyor ve Kore'de üretiliyor.
    Mercedes Almanya'da motoru üretip "al, tak" demiyor kısaca.
    Şanzımanı ise direk Mercedes'in şanzımanı ancak Mercedes'in çoktan terk ettiği 4 veya 5 ile tam otomatik. çok yakıyor.

Firma iflas etti. Kore hükümeti tarafından desteklenip tekrar ayağa kaldırıldı.
    Yıl içinde (şubat) Hindistan firmasına satıldı.

Ben korando ve kyron'a bakmıştım.
    fiyatlar 60-70 bin arası.
    açıkça o parayı bu markaya bağlamamaya karar verdim en sonunda.

30bin civarı bir SSangYong olsaydı belki de alırdım.
    Seçiminizde kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: showwmann

Ben de bu markayı çok araştırdım.
    Şanzımanı ise direk Mercedes'in şanzımanı ancak Mercedes'in çoktan terk ettiği 4 veya 5 ile tam otomatik. çok yakıyor.

Araç 4 veya 5 değil 6 ileri tiptronik f1 şanzımandır.

Ayrıca yakıt konusunda muadillerinin en az yakanıdır.

Yakıtı için fazla demek için aracı uzun süre kullanmak gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-a-t-i-h -- 17 Haziran 2011; 14:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

quote:

bu verdiğiniz bilgiler kyron için mi ?
    bir de korando'nun otomatiği geldi bu ay, o nasıl bir teknoloji ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

quote:

bu verdiğiniz bilgiler kyron için mi ?
    bir de korando'nun otomatiği geldi bu ay, o nasıl bir teknoloji ?

Konuyu açan arkadaş pick up modelini sorduğu için onu yazdım pick up modeli 6 ileri tiptronik f1 şanzıman

direksiyon üzerinden vites değişimi yapabiliyorsunuz

Kyron modelini inceledim motor değerleri pick up modeli ile aynı ama şanzımanı bilmiyorum

pick up modeli yakıt konusunda çok iyidir.

Kyron için konuşamam hiç kullanmadım...

• kyron otomatik test etmiştim;

özellikle süspansiyon olarak benzer fiyatlı c segmentinden bozma suvlardan çok daha iyi, konfor olarak eski sorento ayarında ama onun kadar yaylanma ve yığılma yok.

izolasyon olarak da gayet iyi.

motor sanırım mercedes değil çünkü aynı silindir hacminde bir mercedes üretimi yok ama şanzıman mercedes ve son derece başarılı.

aracın zayıf yanı bana göre dış tasarım, motorun kasaya zayıf kalması dolayısı ile tüketimin fazla olması.

ticari amaçla kullanılmayacaksa actyon sports konfor olarak arka süspansiyonu direkt suv süspansiyonu olduğu için diğer tüm pickuplardan üstün.
  • quote:

quote:

senin gibi cahiller yüzünden forum bu halde işte,araçta bal gibide mercedes motoru ve şansızamanı kullanılıyor git öğren gel ondan sonra kumda oyna
  • Hatırlar mısınız bilmem ama rahmetli Barış Manço'nun da aracı Ssangyong Musso idi

Musso jipler bir çok memlekette Mercedes Musso olarak satıldı

http://www.arababilgi.net/otomobil-haberleri/baris-manco%E2%80%99nun-arabasi.html

Bu linkte rahmetli Barış Manço'nun evinin önündeki aracı görebilirsiniz...
  • Bu aracı incelemeye gittiğimde oradaki satıcıya sormuştum,motor mercedesmiş diye,satıcı sadece motor bloklarının mercedes üretimi olduğunu söylemişti.Arkasında diğer pickuplara nazaran amortisör var,buda yolculukları konforlu hale getirir,ama arac yüklüyken sert yol koşullarında makassız olması gerçek pickup kullanıcılarını kullanımda ve dayanıklılıkta rahatsız edebilir.Tipi son derece radikal bir arac,ve arka kısmı son derece hantal görünüyor.Son sahibi olma meselesine gelince tabiki bir l200 veya navara gibi kolay satılmayabilir ama illaki bir alıcısı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

quote:

Oku bakalım ne yazıyo burda.

en.wikipedia.org
    SsangYong Motor - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Motor_Company

SsangYong Enine Boyuna Tartışalım..!

• Bilmeden ne kadar çok insan yorum yapmış kardeşim. Hayır bu forumda ssangyong ile ilgili daha önce yazılmış iki başlık var. Orada bu konularda her türlü şey söylenmiş. Her türlü bilgi paylaşılmış. Ancak yok kardeşim bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi? Öncelikle girin o iki başlığı okuyun. Ondan sonra gelin konuşun. Şimdi gelelim araca. Firma kore firması, çin değil. Yani hyundai ile aynı ülkeden. İşleri sadece suv üretmek. Ki ilk başta ordu için ürettiler. Uzun yıllar mercedes motoru-şanzımanı ve know-how ını kullandılar. Ki hala modellerinin bazılarında bu devam etmekte ki tasarımlarına bakarsanız bir çoğu mercedesi andırır. Ki bu da merdecesle olan ortaklığından kaynaklı. Firma ekonomik krizde iflasını açıkladı ve üretimine ara verdi. Ancak şu anda herhangi bir ekonomik kriz içinde değil. Aksine tekrar Avrupa pazarının bir çok ülkesine geri döndüler. Şu anda korando isimle modeli birçok konuda Avrupalı araçlara yaklaşıyor. Motoru, tasarımı çok başarılı. Dediğim üzere firmanın eksiklikleri mevcut ancak dalga geçmeden önce, bilip bilmeden atmadan önce biraz araştırın. Ben firmayı Türkiye ye döndüğü andan itibaren araştırıyorum. Araçları hakkında bilgi topladım, test ettim. Ancak aracımı değiştirdiğinde tercih etmedim. Sebebi firmanın servis ağının daha tam gelişmemiş olması ve Türkiyedeki geleceğinin tam belli olmamasıydı. Ancak şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Firma ve araçlar hakkında daha fazla bilgi vermiyeceğim. Zaten daha önce verildi, tartışıldı. İsteyen forumda aratıp bulabilir.Ki ne firmayla bir ilgim var ne de kullandığım araç ssangyong. Ancak bilip bilmeden atmak iyi değil. Önce araştırıp bilgi sahibi olup sonra eleştirmeniz çok daha mantıklı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.