Şimdi Ara

SSD almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eski bir bilgisayarım var ve bu bilgisayarımı biraz toparlamak istiyorum. İşe ilk olarak SSD almakla başlamak istiyorum.

1.Anakartımda sata 3 desteği yok, sata2 desteği mevcut.
    2.Nasıl bir SSD almalıyım, 200-300gb yeterli benim için.
    3.Windows'u SSD ye kursam, halihazırdaki hdd mi de kullanabilir miyim? (ikisini aynı anda)
    4.Tavsiyeleriniz nelerdir çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Eylül 2020; 14:22:3 >

• SSD almak istiyorum.

Yanılmıyor isem 2008 de almıştım bu harddiski.
  • Bir de şöyle bir test yaptım. SSD almak istiyorum.

1. Anakartta SATA2 desteği varsa, SATA3 desteği yoksa; alacağın SSD çalışır ama en fazla SATA2 hızında çalışır. SATA2'nin hız sınırlarının üzerine çıkamaz. SATA revision 2.0 (3 Gbit/s, 300 MB/s) SSD hızları okuma yazma hızları 500-560 MB/s olduğunu düşünürsek SSD hızını tam olarak kullanamayacaksın.

2. En kaliteli SSD markası Samsung'dur. Ama bütçene göre Crucial, Corsair, Kingston,.... vs özelliklerine bakıp, kullanıcı memnuniyetine bakılarak 240 veya 256GB'lık SSD alınabilir. ADATA, SANDISK gibi başka marka alanlar da var. Alıp kullanan memnun olanlar var. Ben kullanmadığım için bilemiyorum. Ben tavsiye etsem belki kötü çıkar. Biraz da şans işi. Ben 256GB Kingston almıştım. Bir senedir kullanıyorum. Bir şikayetim olmadı.

3. Hem SSD hem de HDD ikisini aynı anda kullanabilirsin. Anakartın üzerinde kaç tane SATA çıkışı varsa hepsine de SSD, HDD veya optik sürücü (DVD, CD) bağlayıp hepsini de kullanabilirsin. Hiç bir engel yoktur.

4. Yazdıklarım işine yarar umarım. Kolay gelsin.

• Önbellekli ürünleri tercih ediniz. Okuma yazma hızları daha stabil olur. 300 TL altına 240-250 GB önbellekli model yok. Günlük kullanım için 240-250 GB yeterli olur.

2.5 inç sata, önbellekli modeller,
    Samsung 860 Evo
    Kingston KC600
    Crucial MX500
    WD Blue 3D
    Sandisk Ultra3D

WD ve Sandisk birebir aynı, sadece etiket farklı. Samsung'a paranız yetiyorsa onu alınız, en ucuzu WD-SanDisk. M.2 arabirimli çubuk şeklinde ssdler de var, sisteminize uymaz.

Klonlama yazılımları ile harddiskten ssdye (windows+mbr) klonlayabilir eski ayarlarınızla devam edebilirsiniz. Klonlamadan önce disk temizleme yapınız, Windows'un eski backup yansılarını temizleyin mesela. Ssdnin %5 kadarını formatlarken/Windows kurarken boş bırakınız. Ölen hücreler buradan kendini telafi eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Yukarıda testler eklemiştim. Sizce harddiskim ölmüş mü, testler ne diyor? Çok teşekkür ederim şimdiden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Bu yönde araştırma yapacağım fiyat olarak. Çok teşekkür ederim. 3.5 , 2.5 fark etmiyor değil mi hocam? İkisini de kasaya takabilirim sanırım. Bilgisayar laptop değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 18 Eylül 2020; 23:41:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyumlu ram almak istiyorum
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ssdler hareketli parça içermediği için kasa içinde sabitlenmeden de durabilir. Ben eski kasamda 5.25 inç yuvaya sabitlemeden koyuyordum.

https://www.hepsiburada.com/dark-2-x-2-5-hdd-ssd-cift-yuvali-3-5-donusturucu-dk-ac-da35x25-p-BD803024?magaza=Teknobiyotik

Böyle ürünler var ama çok gerekli değil.

Harddiskiniz iyi durmuyor. Hız grafiği çeyrek dairemsi olmalıydı.

Çok teşekkür ederim. :) Hiç bad sector yok hocam ne diyorsunuz, mümkün mü? :) 12 yıl olmuş alalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba hocam. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Yukarıda testler eklemiştim. Sizce harddiskim ölmüş mü, testler ne diyor? Çok teşekkür ederim şimdiden.
    Hız testinden fazla anlamıyorum programın Health kısmına bakın herhangi bir hata yoksa ölmemiştir. Bad sektör için de Error Scan kısmından ("Quick Scan" seçili olmadan) tarama yapınca herhangi bir hata yoksa bad sektör de yoktur. Depolama amaçlı kullanılabilir.

Masaüstü bilgisayara 2.5 ve 3.5 inç SSD veya HDD takabilirsiniz. Piyasada bulabileceğin SSD'ler %99.99 ihtimalle 2.5 inç'tir.
    a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. :) Her ikinize de çok teşekkür ederim, çok bilgilendim. Ssd aldiğimda buraya yazacağım, bugün yarın alırım, internetten alacağım. İkinize de teşekkür ederim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Eylül 2020; 0:16:17 >
    Bad sektör yok ama okuyucu kafa sıkıntılı sanırım
    Sizinki ile aynı model, extra depolama olarak kullanıyormuş ama ort. 80 mb alıyor. Hayırlı olsun şimdiden.

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 19 Eylül 2020; 1:24:20 >

Anladım hocam çok teşekkür ederim:)

• Bu ürün nasıl? Dram özelliği mevcut mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Eylül 2020; 14:1:57 >

Evet mevcut.

a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Kullananların olumlu yorumları var. İnşallah iyi çıkar. Dediğim gibi bu işler biraz şans işi, kelek çıkarsa bana kabahat bulma.

DRAM işini @a-f-h daha iyi biliyor. Hocam DRAM var mı yok mu nasıl anlıyoruz? Bu firmalar çok namussuz, hücre tipini bile yazmıyorlar.
    abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Ben de buradan bu arkadaş sayesinde bulmuştum, sağolsun.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145418990

Listede hücre tipini (NAND Type) de yazıyor. Teşekkür ederim.
    Teşekkür ederim hocam.

Teşekkür ederim hocam. Yo sorun değil :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.