Şimdi Ara

SSD Alsam kasma sorunu çözülürmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İ3 2.nesil işlemci 4gb Ram 500gb hdd 1.7gb İntel grafik kartı mevcut. Bilgisayar aldığımda w10 yüklüydü windows çok yavaş açılıyordu normal kullanımda hafif kasmalar oluyordu. Eski bi online mmorpg oyun indirdim açtım kasıntısız açılıp kasıntısız oynatıyordu. Sonra sistemi w7 döndürdüm bilgisayar kasmaya başladı oyuna girerken loading ekranı 20 saniyede yüklenmesi gerekiyorsa 2-3 dk da yükleniyordu.

Tekrar w10 yükselttim ilki gibi açılırken yavaş açılıyordu ama bu sefer genel kullanımda rahatdı sistem kasmıyordu fakat oyun girdikten sonra loading ekranı yine çok geç açılıyor ve oyunda çok kasıyordu karakter ilerlemicek derecede.

Sonra yereldisk c yi 2 ye bölmeye karar verdim sanırım c ye az alan bıraktığım için sistem çöktü, c ye 180gb alan bıraktım kalan kısmı yeni e diskine verdim bu diske oynamak istediğim oyunu attım sadece ama kasıntı düzelmedi. Oyuna girerken, kopyalama yapıştırma işlemlerinde falan hdd nin görev yöneticisinde %100 kullanıma çıktığını gördüm herhangi bi iş yapmayınca %3-10 arası gibi oluyor. Sistem nasıl oldu çöktü bilmiyorum şuan aldığım hata aşağıda.

SSD alsam windows açılma hızı hızlanır mı bide oyuna girebilirmiyim oynatır mı? Windows 10 mu kurayım windows 7 mi bana windows 10 daha iyi gibi geldi

SSD Alsam kasma sorunu çözülürmü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 16 Haziran 2021; 20:39:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SSD ile sistem açılma, oyun yükleme sürelerinde bayağı düşüş olur. Temiz bir kurulumda windows 10-15 saniyede kendine gelir.

• Özellikle sizdeki gibi düşük bellekli sistemler için SSD can kurtarıcıdır. Bellek dolduğunda windows depolama diskini geçici bellek olarak kullanır, HDD'nin okuma yazma hızından ziyade IOPS dediğimiz saniyede yaptığı okuma yazma işlemi sayısı değeri çok düşük olduğundan basit işler için bile bilgisayarı kullanmak işkence haline gelir ki bu arada windows'un arkada güncelleme, virüs tarama, arama hızlandırma vs bin tane servisinin işlem yaptığını düşünürsek bazen kağnı gibi hareket eder bilgisayar. SSD'lerin sıralı* yazma/okuma hızından ziyade IOPS değerleri asıl onları işlevsel yapandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOKTURUK -- 16 Haziran 2021; 21:42:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOKTURUK

Özellikle sizdeki gibi düşük bellekli sistemler için SSD can kurtarıcıdır. Bellek dolduğunda windows depolama diskini geçici bellek olarak kullanır, HDD'nin okuma yazma hızından ziyade IOPS dediğimiz saniyede yaptığı okuma yazma işlemi sayısı değeri çok düşük olduğundan basit işler için bile bilgisayarı kullanmak işkence haline gelir ki bu arada windows'un arkada güncelleme, virüs tarama, arama hızlandırma vs bin tane servisinin işlem yaptığını düşünürsek bazen kağnı gibi hareket eder bilgisayar. SSD'lerin sıralı* yazma/okuma hızından ziyade IOPS değerleri asıl onları işlevsel yapandır.

Hocam bu SSD alınca HDD yi kullanıcammı? SSD Laptopun anakartında yuvası varmıdır eski bir bilgisayar bu bağlantısı nasıl oluyor? Herhangi bir marka SSD alsam uyumluluk sorunu olmaz değilmi. Mesela 120gb buldum bana yeter bu uyar mı iyimidir https://www.hepsiburada.com/hp-s700-120gb-550480mbs-sata-3-25-ssd-2dp97aa-p-HBV00000I8L3Y?magaza=JohnWick%2b

• R-John R kullanıcısına yanıt
    Cpu ve ram yükseltme daha mantıklı olacaktır.

Onboard GPU ya sahipsin gibi duruyor zaten. Win7 TR lite kur kullan.

Ayrica biraz bilgin varsa win7 ve linux mint i yan yana kurup multimedia islerini daha hızlı hale getirebilirsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eg2077

Cpu ve ram yükseltme daha mantıklı olacaktır.

Onboard GPU ya sahipsin gibi duruyor zaten. Win7 TR lite kur kullan.

Ayrica biraz bilgin varsa win7 ve linux mint i yan yana kurup multimedia islerini daha hızlı hale getirebilirsin.

Windows çok yavaş açılıyor, birşey kopyalayıp yapıştırmak uzun sürüyor herhangi bi işleme kalkıştığımda HDD kullanım oranı %80-100 e fırlıyor direk 100de sabitleniyor zaten bu anormal geldi bana SSD çözer diyorlar kasaları belki SSD+4gbram eklerim daha iyi olur gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 16 Haziran 2021; 22:6:56 >

CPU/RAM işlerine girmeden önce SSD ile sistemin farkını göreceksiniz. Herhangi 2.5 inçlik(yani laptop HDD form faktöründe, paylaştığınız linkteki gibi) SATA SSD (bilindik büyük markaların ucuz SSD modelleri kâfi) işinizi görecektir.

HDD'ınızı ise optik sürücüyü(CD/DVD ROM) çıkararak aynı yuvaya bir dönüştürücü(HDD Caddy) vasıtası ile takabilirsiniz, burada dikkat etmeniz gereken laptop marka/modelinize göre araştırarak/satıcılara sorarak uygun kalınlıkta bir dönüştürücü(HDD Caddy) kullanmanız.

Çok nadir de olsa bazı laptop modellerinde optik sürücü portu HDD'ları desteklememekte, düşük olasılık da olsa laptop modelinize göre bu durumu isterseniz araştırın, çok satılan bir model ise internette bunu test etmiş bir sürü insan bulabilirsiniz. Montaj, sistem yükleme işlemleri için internette tonlarca yazı, video mevcut bunlardan istifade edebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hdd yi test edebilirsin. Hatta 7200 rom 2.5 hızlı sata disklerde mevcut.

Ama gpu yok ve ram düsük.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.