Şimdi Ara

ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet 52

hocam birde disk birlestirmek ssd nin omrunu kısaltıyor mu?eger kısaltmıyorsa birlestirecegim

Aman sakın haa... Defrag olayı, sadece HDD ve Windows işletim sisteminden dolayı gereklidir. Yani mekanik HDD içindeki disk dönerken kayıt yapar. Disk dönerken kaydedilen dosyalar oraya buraya saçılır. saçılırken de Windows kılını kıpırdatmaz. Bir program açıldığında oraya buraya saçılan tüm ilgili dosyalara HDD eş zamanlı ulaşamaz. SSD ise eş zamanlı ulaşır. SSD ve HDD arasındaki fark da buradadır zaten. 500 küsür okuma yazma hızlarına aldanmayın erişim süresi çoklu rastgele okuma yazma ve IOPS önemlidir derken anlatmak istediğim de budur: Eş zamanlı ulaşım - hesaplama ve okuma yazma... Defrag yaptığınızda SSD kapasitesinde ne kadar GB dosya varsa hepsini okur ve yazar birleştirme sırasında... Bu da birkaç saat içinde bir haftada gerçekleşecek okumanın ve yazmanın yapılması anlamına gelir. Kısaca SSD için defrag hem gereksizdir hem de zararlıdır.

• tamam o zaman.iyiki merak edip yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

AS SSDnin sonuçlarını dikkate almamanı öneririm . Atto değerlerine bak .

bu da benim benchmark sonucum .

ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ)

Edit :

Ayrıca sanalbelleği ve templerini Ramdiske atarsan , hem biraz daha hızlı çalışır , hemde ssd nin ömrü uzar .

Ramdisk değerleri :

ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ)

sanalbellek ve templer ramdiske nasıl atılıyor yardımcı olur musunuz ?

• arkadaşlar sistemde takılı olan ssd diskim dha yüksel hızlar verirken testlerde ,usb 2.ssd disk ise çok düşük hızlar veriyor bunun sebebi nedirki yoksa 2.usb disk gidicimidir.. ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ) ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.