Şimdi Ara

ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ssd benchmark sonuçlarım nasıl? (SS'Lİ)

120 gb ocz vertex 3 için iyi mi?

• up
  • sorun yok gibi gözüküyor
  • atto.da normal gozukuyor ama crystaldiskbenchmarkta neden oyle gozukuyor anlamadim.
  • AS SSDnin sonuçlarını dikkate almamanı öneririm . Atto değerlerine bak .

bu da benim benchmark sonucum .

Edit :

Ayrıca sanalbelleği ve templerini Ramdiske atarsan , hem biraz daha hızlı çalışır , hemde ssd nin ömrü uzar .

Ramdisk değerleri :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 8 Nisan 2012; 23:43:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

AS SSDnin sonuçlarını dikkate almamanı öneririm . Atto değerlerine bak .

bu da benim benchmark sonucum .

Edit :

Ayrıca sanalbelleği ve templerini Ramdiske atarsan , hem biraz daha hızlı çalışır , hemde ssd nin ömrü uzar .

Ramdisk değerleri :

benim kullandıgım ssd corsair force gt 60 gb değerler de sorun olmadıgı kanısındayım yalnız "Ayrıca sanalbelleği ve templerini Ramdiske atarsan , hem biraz daha hızlı çalışır , hemde ssd nin ömrü uzar ." bu konuda bilginizi paylaaşabiirmisiniz nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 9 Nisan 2012; 0:23:08 >

• AS SSD değerleri en güvenilir verilerdir.http://forum.donanimhaber.com/m_56335897/tm.htm bu linkin ilk sayfasındaki ilk uzun mesajda tüm gerekli ayarlamalar mevcut. (İnce ayarlar - gui önyükleme ve tüm çekirdeklerin aktivasyonu - yüksek güç ayarı vs...) Sonuçlarınız 550 AS SSD total skorunu yakalar. Hayırlı olsun. Sorun yok. Bu arada her aldığınız benchte SSD yorulur ve performansta biraz düşüş olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU ve CPU test sonuçlarım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

AS SSD değerleri en güvenilir verilerdir.http://forum.donanimhaber.com/m_56335897/tm.htm bu linkin ilk sayfasındaki ilk uzun mesajda tüm gerekli ayarlamalar mevcut. (İnce ayarlar - gui önyükleme ve tüm çekirdeklerin aktivasyonu - yüksek güç ayarı vs...) Sonuçlarınız 550 AS SSD total skorunu yakalar. Hayırlı olsun. Sorun yok. Bu arada her aldığınız benchte SSD yorulur ve performansta biraz düşüş olur.

AS SSD sonucumda yazma hızı 165 mb.bu normal mi peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 9 Nisan 2012; 14:31:27 >
  • Normal... Vaat edilen hızlar budur. SSD'den SSD'ye dosya kopyalamadığınız sürece zaten 500 küsür okuma/yazmaya ulaşamazsınız. O hızlar sıkıştırılabilir ve tek dosya aktarımı sırasında SSD'den SSD'ye olmak kaydıyla mümkündür. SSD'nin asıl hızı 4K değerleridir. Yani aynı anda birden fazla ve farklı dosya okunduğu sırada (İnternete girmek - oyun oynamak - PC kullanmak deyince akla gelen herşey) 20MB - 80MB arasıdır. Bahsettiğim ayarlamaları yaparsanız özellikle de sistemi yüksek güç ayarında çalıştırırsanız sonuçlar gözle görünür şekilde gelişir.
  • peki intel rapid storage ve smart response kullanirsam performans artar mi?sizin dediginiz ayarlamalar nasil yapiliyor bu arada?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşa katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

peki intel rapid storage ve smart response kullanirsam performans artar mi?sizin dediginiz ayarlamalar nasil yapiliyor bu arada?

RST 60 GB SSD sahibi olan kullanıcılara tavsiye edeceğim bir çözüm. Hani REVO Drive benzeri melez çözümlerin Intel Z68 anakart sahiplerine özel ve ucuz benzeri... 60 GB yetersiz bir kapasite olduğuna göre, bunu HDD için TAMPON bellek yapalım, sık kullanılan dosyalar SSD'de çalışsın, HDD yine bir tür depo vazifesi görsün. HDD kalkınsın ama bunun bedeli olarak SSD performansı da düşsün... RST açık olduğunda, performans HDD ve SSD arasında, SSD'ye daha yakın melez bir konum elde edecektir. Yani SSD'nin saf performansının gerisinde kalacaktır. 120 GB hele de MAX IOPS sahibi kullanıcı için tavsiye etmem buna karşın düşük kapasite için çok faydalı bir özelliktir.

EDit: BU arada yeni bench skorunuzu da burada paylaşın isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 11 Nisan 2012; 10:24:47 >

• o zaman sileyim ben rapid storage ı.daha ince ayarları yapmadım.birde ssd yoruldu.dinlensin biraz :)
  • quote:

quote:

peki intel rapid storage ve smart response kullanirsam performans artar mi?sizin dediginiz ayarlamalar nasil yapiliyor bu arada?

RST 60 GB SSD sahibi olan kullanıcılara tavsiye edeceğim bir çözüm. Hani REVO Drive benzeri melez çözümlerin Intel Z68 anakart sahiplerine özel ve ucuz benzeri... 60 GB yetersiz bir kapasite olduğuna göre, bunu HDD için TAMPON bellek yapalım, sık kullanılan dosyalar SSD'de çalışsın, HDD yine bir tür depo vazifesi görsün. HDD kalkınsın ama bunun bedeli olarak SSD performansı da düşsün... RST açık olduğunda, performans HDD ve SSD arasında, SSD'ye daha yakın melez bir konum elde edecektir. Yani SSD'nin saf performansının gerisinde kalacaktır. 120 GB hele de MAX IOPS sahibi kullanıcı için tavsiye etmem buna karşın düşük kapasite için çok faydalı bir özelliktir.

EDit: BU arada yeni bench skorunuzu da burada paylaşın isterseniz.

hocam ince ayarlari yaptim ama hic performans artmadi.toplam skor 3-4 puan dustu.pc zaten yuksek performans modundaydi ilk ve son yaptigim testlerde.

ben hala as ssd testinde yazma hizimin bu kadar dusuk cikmasini anlamadim.ssd sata3 destekli sata1 girisine takili ve hdd is sata3 destekli sata2 girisine takili.biosta ahci modunu hdd ncq destekli oldugu icin sata1-2 olarak sectim.acaba bu yuzden mi dusuk?

• Bana hangi hızı düşük bulduğunuzu bir resim ile gösterirseniz sanırım meseleyi daha iyi izah edebileceğim. Bu arada performansın düşmesi kapasite kullanımına ve benchmark yapmaya bağlı olarak normaldir. Endişe etmeyin. Ayrıca sistem kurulduktan bir altı ay sonra secure erase yapıp tekrar sistem kurup bench aldığınızda skorların daha yüksek olduğunu göreceksiniz.
  • quote:

Bana hangi hızı düşük bulduğunuzu bir resim ile gösterirseniz sanırım meseleyi daha iyi izah edebileceğim. Bu arada performansın düşmesi kapasite kullanımına ve benchmark yapmaya bağlı olarak normaldir. Endişe etmeyin. Ayrıca sistem kurulduktan bir altı ay sonra secure erase yapıp tekrar sistem kurup bench aldığınızda skorların daha yüksek olduğunu göreceksiniz.

seq teki write kismi dusuk degil mi?

http://f1204.hizliresim.com/w/8/46qpu.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 18 Nisan 2012; 19:42:27 >

• Tam olması gerektiği gibi: Resimde Açık mavi çubuk Vertex3 120 GB Siyah çubuk Agility3 120 GB... Link burada:http://www.anandtech.com/bench/Product/350?vs=371

• tamam o zaman tesekkur ederim.ssd ince ayarlarını geri aldım.yalnız indekslemeyle ilgili olan kısımda bilgisayarım>c: sürücüsü(ssd)>sag tık>en altın bi ùstundeki tik isaretini kaldırdığım yere tekrar tik attım.işleniyor diye yesil loading cubugu cıktı.isleme bitti ama tam islendiginden emin değilim.acaba gercekten duzeldi mi emin degilim

• quote:

tamam o zaman tesekkur ederim.ssd ince ayarlarını geri aldım.yalnız indekslemeyle ilgili olan kısımda bilgisayarım>c: sürücüsü(ssd)>sag tık>en altın bi ùstundeki tik isaretini kaldırdığım yere tekrar tik attım.işleniyor diye yesil loading cubugu cıktı.isleme bitti ama tam islendiginden emin değilim.acaba gercekten duzeldi mi emin degilim

Düzeldi.
  • hocam birde disk birlestirmek ssd nin omrunu kısaltıyor mu?eger kısaltmıyorsa birlestirecegim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.