Şimdi Ara

SSD bölmek zararlı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

huawei notebook'um var. 512mb nve m2 ssd var. C disk (79 gb) ve D disk (381 gb)olarak ayrılmış durumda. Ssd bölmek zararlı mı ?

• Değil

• ben sürekli bölüyorum 2011'den beri bilmiyorum kaç tane geçti elimden ama şu anda 6 tane var 3 makinede ve 7.yi almak üzereyim.bozulsa bende bozulurdu.ilk aldığım 60gb ocz vertex2 kuzene verdim 5 6 sene önce hala çalışıyor.kaliteli ssd bozulmaz kolay kolay bi ters akım ya da bir acemilik yapılmazsa ama bölmek onlardan biri değil.şey diye soruyorsunuz sanırım 10 birim 3'ünü böldük windows kurduk sürekli yazdı sildi ömrü bitti kalan 7'si sağlamken alet pert oldu.nand ömründen pert eden pek olmamıştır şimdiye kadar.genelde kontrolcüden ısıdan falan bozulur ssd'ler ki technopat'ın deneyi hala devam ediyor mu bilmiyorum ama bir ssd bozulsun diye yazma silme 24 saat çalıştırıyorlardı.ev kullanıcısı biraz zor bitirir o ömrü hele biraz eski ve şimdikiler gibi QLC falan değilse.SLC olması lazım o vertex2 ve 32nm idi.yüksek nm olunca iyice bozulmuyormuş benden bir hafta sonra alanlar 25nm ve daha yavaştı bak onlar pert olmuş olabilir 10 sene diyelim bedevi falan değilseniz ve eşek at gibi acayip markalar değilse.yarına çıkacağımızın garantisi yok bence 10 sene bile olsa fazlasıyla yeterli bir ömür çünkü bundan 10 sene sonra belki şimdiki gibi olmayacak toplama değil hazır olacak giyilebilir olacak notebook olacak ya da aynı kalsa bile pcie8 çıkacak falan.Rahmi Koç'un bi cadillac arabası varmış 25 senelik demiş mail atayım belki ödül verirler.adamlar cevap yazmış mealen sizin gibi müşteri olmaz olsun diyorlarmış.bunu fıkra diye anlatmıştı ama manidar insanların işlemcinin ömrü ne kadar falan diye sormaları ki en az 20 senedir.hep ileriyi düşünmeleri söz meclisten dışarı ama yarın kafana klima mı düşecek onu düşünen yok şu corona ortamında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.