Şimdi Ara

SSD boot edilmiyor reboot and select proper boot device

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5-6 gün önce ssd aldım. MBR olarak windows kuramadım bir türlü. Hep başlangıç onarım yaptı. GPT ye çevirdim bende uefi windows 10 kurdum windowsun sitesinden indirip. Sorunsuz kullanıyordum bugüne kadar. Sabah bilgisayarı açınca "reboot and select proper boot device" Siyah ekran hatası aldım. İnternette her deliği araştırdım herşeyi denedim fakat sadece bu hatayı alıyorum. Başka sata kablosu denedim başka power bağlantısı taktım. Harici hdd kutusuna takarak boot etmeyi denedim olmadı. Sonra tekrar format atayım dedim attım. Bu seferde loop a düştü. Yükleme yuvarlağı dönüyor siyah ekran geliyor tekrar reset atıyor pc sürekli aynı şey. Bende mecburen eski HDD me kurdum windows. HD Tune ile test ettim ssd yi bi sorun çıkmadı. Bir yerde yanlışlık yapıyorum ama nerede bilmiyorum.

SSD : Kinston SUV500 240 GB 530/500

SİSTEM
    MSI H110M PRO VD
    G4560 CPU
    750Tİ
    8 GB RAM 2133 DDR4

• Hemen hemen aynı problemi ben M.2 SSD ile yaşamıştım ve çok ilginç bir şekilde sorun güç kaynağında çıktı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam burda ben yeni ye basmadım direkt kurdum ileriye basıp acaba onumu yapmam gerekiyordu ? Bu yüzden böyle bir hata olabilir mi?

SSD boot edilmiyor reboot and select proper boot device

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedFone -- 8 Mayıs 2019; 22:45:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedFone

Hocam burda ben yeni ye basmadım direkt kurdum ileriye basıp acaba onumu yapmam gerekiyordu ? Bu yüzden böyle bir hata olabilir mi?

Biosa girip secure boot kısmına girip windows uefi seciliyse other OS seçin eğer other OS seciliyse windows uefi seçin sorun düzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -QAism- -- 8 Mayıs 2019; 22:58:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    no boot device available
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.