Arkadaşlar merhaba, benim SSD de böyle bir sorunum var, aslında disk D de aynı sorun, daha büyük boyutta var ama SSD yi öncelikli olarak çözmem lazım, pek yaygın bir problem değil anladığım kadarıyla, benzer sorunları aradım ama pek bir şey bulamadım, anlayan, çözebilen birisi yardım etsin lütfen, yeni SSD alıp masrafa girip ekleme yapmak istemiyorum, format da atmak istemiyorum çünkü bir sürü programı yeniden yüklemem gerekecek, işletim sistemini zaten stabil olduğu için hala win 7 olarak kullanıyorum, güncellemeleri tamamlamam 1 ay bulur kesin..
Bu nasıl bilgisayar hocam tüm diskler full
Öncelikle Başlat> Çalıştır > cleanmgr.exe > Enter Pencere açılınca altta "Sistem dosyalarını temizle" butonuna tıklayın. Disk Temizleme kapanıp yönetici olarak açılacak. İzin isterse verin. "C" diskini seçin. Listedeki her şeyi seçin fakat "sistem dosyalarını sıkıştır" seçeneği varsa onun kutusunu boş bırakın. Temizle diyerek işlemi başlatın. Bu arada bende yaptım SSD'den 19 GB yer açılıyor şuan
Şimdi sistem yedeklemeyi kapatın. Bunun için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik > Geri Yükleme ve Yedekleme yolunu takip edin. Eğer var olan bir yedek varsa silebilir ve otomatik yedekleme açıksa kapatabilirsiniz.
anormal bi durum yok bende de aynı 240 gb nin 222 si kullanılabiliyor.
bu arada diskleri o şekilde ağzına kadar çakılı kullanmanın sağlıkları açısından pek iyi olmadığını söylüyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 8 Nisan 2019; 22:38:21 >
Sandisk 240 gb aldım kullanabilir miktar 223 :)
Yönetici olarak açılan komut satırında dism.exe /online /startcomponentcleanup /resetbase komutu ver.
Windows güncelleme aldıkça eski dosyaları da biriktirir. Bu komut ile güncelleme ile yenileri konmuş, artık kullanılmayan eski dosyaları temizler.
Oldukça normal bir durum eğer virüs yoksa.
Cevaplarda yanlış anlaşılmalar var arkadaş 240GB'lık SSDnin 223GB olmasından şikayetçi değil. Gözle görülen tüm dosyaların boyutuyla sistemin söylediği boyut farkından söz ediyor. yani bu durum için 222-183=yaklaşık 40GB
Geri dönüşüm kutusunu temizleyin ve gizli dosyaları göster dedikten sonra tekrar bakın hâla fark varsa normal bir durumdur bu. Siz C dizinindeki tüm üst klasörleri seçip boyutuna baktığınızı sanıyorsunuz ama öyle değil dahil edilmeyen bazı alt klasörler var. İşte onlar o farkın oluşmasında etkili olanlar. Bende fark şu an 20GB civarı. Bu hangi dosyaların olduğu kalsör diye soracak olursanız, yanlış hatırlamıyorsam boyut ölçümüne erişim engelli kalsörler dahil edilmiyordu ama en iyisi tek tek arayıp bulmak bana kalırsa.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme