Şimdi Ara

ssd disklerle raid0 yapılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ssd disklerle raid0 yapılırmı yapılırsa performansda ki artış nasıl olur
    bilgisayarı uçurmak istiyorum da

• elbette yapılır ama maaliyeti oldukça fazla. tek ssd neyine yetmiyor?

http://www.pckoloji.com/sabit-diskler/11268-ocz-agility-series-120-gb-solid-state-disk.html#content_start ssd'yi alabilirsin mesela. ama bunun fiyatına pc toplayanların olduğunu hatırlatayım.
  • Ssd depolama aygıtlarının olası veri aktarım hızı 600mb/saniye üzerinde. Yeni çıkan birçok ssd modeli 200-300MB/s yazma hızında. Bu sistemler bilgisayara sataII kablolarıyla da pci-express üzerinden de bağlanabiliyorlar. Bazı 1GB/s'den yüksek veri aktarım hızında ssdler kendi içinde raid sistemi olarak geliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 19 Ekim 2009; 2:05:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ssd disklerdeki performans o kadar yüksek ki tek bir tanesi 600mb/ saniye veri aktarıyor, 2 tanesi için sata II şart, ki sen bence sata III'ü bekle. Ne de olsa her aygıt arayüzünün performansı kuramsal değerine tam erişmeyebiliyor usb örneğinde olduğu gibi.

Abartmayın lütfen, hangi ssd tek başına 600MB/sn okuyor?

150-200MB/sn arasında okuma hızı var SSDlerin.
  • Yenilerden bahsediyorum arkadaşım, ocz 1tb ssdlerde 600MB/s okuma hızı 500MB/s yazma hızı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Ekim 2009; 23:05:43 >
  • hemde ne yapılır :)
  • quote:

Yenilerden bahsediyorum arkadaşım, ocz 1tb ssdlerde 600MB/s okuma hızı 500MB/s yazma hızı var.

1tb ssd mi var hemde 600MB/s ve 500MB/s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata ssd öneri
    2 hafta önce açıldı
    sata ssd önerisi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tmm hemen baktım varmışlink ama max. okuma yazma 250 mb/s dior

hem bi tane 64 ssd var olursa bi 64 daha alıp sistemin hızını katlamak istiyorum sadece performans için. veri depolamak için wd 1tb var o yetiyo şimdilik. 1tb ssd aşar
  • yapilir ama yapilmisini almak daha uygun olur/
    texas memory systems var mesela
  • süper olur
  • quote:

Yenilerden bahsediyorum arkadaşım, ocz 1tb ssdlerde 600MB/s okuma hızı 500MB/s yazma hızı var.

OCZ Sitesinden 2.5" ve 3.5" modellere baktım. "Maximum Performance Series" ürünlerde bile 260MB/sn'den hızlı okuyanı yok.
    Ya da ben bulamadım diyeyim.

Link verebilir misiniz OCZ sitesinden?
  • Dur ya başkasının yalancısı oldum. Bulayım madem bi sağlam link 1500$ say bakıyım sen bu arada Biraz pahalıydı hatırladığım
  • http://forum.donanimhaber.com/m_34797746/mpage_1/key_600%2Cssd//tm.htm#34797746

Buydu sanırım(1.4gb/s). Diğer bir tane bulmuştum 600mb/s ama o 4lü raid sistemiymiş kendi içinde.
  • OCZ:
    "256GB'lık model 750MB/sn okuma ve 650MB/sn yazma diğer modeller ise 870MB/sn okuma ve 780MB/sn yazma hızlarını destekliyorlar."
    http://forum.donanimhaber.com/m_34970522/tm.htm

Bu da Super Talent:
    SSD çözümlerinde "okuma hızının 1.4GB/sn, yazma hızının ise 1.2GB/sn" olduğu açıklandı
    http://forum.donanimhaber.com/m_34797746/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evet, İsyan! -- 19 Ekim 2009; 2:06:15 >
  • Bu Raiddrive'ları biliyorum zaten, yeni bi sistem değil, benzerleri hep yapıldı diskler için.
    Ben tekli, standart sabit diskten bahsediyorum, üst seviye depolama çözümlerinden değil.

Şu an 2.5", SATA2, standart dahili diskler genelde 150 200 MB/sn civarında oluyor, OCZ en yüksek serisinde de 250MB vermiş zaten.

600MB felan çok uçuk değerler, şu an tek diskte verenini görmedim.

• vazgeçin bu sevdadan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.