Şimdi Ara

Ssd Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Asus m5a97 r2 anakart fx8320 işlemcili masaüstü bilgisayarımda şuan samsung 160jj harddisk kullanıyorum. Şuan acayip derecede yavaşlama var ve donmalar oluyor, muhtemelen diskte problemler var. Bende bu sisteme ssd ve daha sonra depolama için 1tb disk almayı düşünüyorum. Ssd alacağım ama hangisini neden alacağım hakkında bir fikrim yok. Windows 8.1 kuracağım ve bir takım uygulamalar olacak yaklaşık 100gb dolu olacak, dolayısıyla 240gb lık alsam daha uygun olur diye düşünüyorum. Hizlial'da Kingston 240GB V300 Serisi 2.5" Sata 3.0 Cache Ssd 307tl civarında, aynı şekilde Samsung 250GB 840 Evo 2,5" Sata 3.0 97K IOPS Ssd 436tl. Bir arkadaşım yakın zamanda samsungun pro olanından 120gb'lık sürümünü almıştı, epeyce para vermişti, bana dediki samsung ssd'nin prosu diğerlerine göre çok daha iyi, diğerleri kapasitesi doldukça yavaşlıyor ama proda full olsa bile hız 500mb/s devam ediyor dedi. İlk sorum budur arkadaşlar, ssd'de disk doldukça yavaşlar mı ve yavaşlama miktarı nedir? Ayrıca gösterdiğim bu iki ssd modelini kullanan hakkında bu konuda yorum yapacak arkadaşlar olursa sevinirim.

• mk148a kullanıcısına yanıt
    v300 e kesinlikle bulaşma. Günlük kullanım için alıyorsan proya o kadar para vermeye gerek yok. Evolarda da yavaşlama olmaz. 840 evo yada 850 evo alabilirsin. 850 evo biraz daha pahalı ama yeni teknoloji, 5 yıl garanti vs.
    burada 850 evo 250gb 397 lira. Kesinlikle kaçırma.
    http://www.incehesap.com/samsung-850-evo-250-gb-fiyati-26724/
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

v300 e kesinlikle bulaşma. Günlük kullanım için alıyorsan proya o kadar para vermeye gerek yok. Evolarda da yavaşlama olmaz. 840 evo yada 850 evo alabilirsin. 850 evo biraz daha pahalı ama yeni teknoloji, 5 yıl garanti vs.
    burada 850 evo 250gb 397 lira. Kesinlikle kaçırma.
    http://www.incehesap.com/samsung-850-evo-250-gb-fiyati-26724/

Samsung EVO için 5 yıl garanti demişsiniz ancak linkteki firma, hepsiburada gibi firmalar 24 ay yazıyor.
    Eğer hakikaten 5 yıl garantisi resmi garantisi var ise alacağım çünkü garantisi bittikten 5 gün sonra bozulmuş bir sandisk extreme sahibi olarak keyfim kaçmış vaziyette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Austin powers -- 8 Şubat 2015; 15:18:28 >

• Austin powers A kullanıcısına yanıt
    Vatanbilgisayar, incehesap gibi bu ürünü satan firmalar 2 yıl kendileri aracılık yapıyor. 2 yıl sonra biz karışmayız diyorlar. Samsung Türkiye 850 evo ya 5 yıl garanti veriyor. 5 yıl boyunca yada 2 yıldan sonra geri kalan 3 yıl içinde samsung Türkiye her şekilde ilgileniyor. Bu konu zamanında uzun uzun tartışıldı. Gerekli yerlerden gerekli bilgiler alındı.

Samsung 840 evolar 3 yıl garantili.
  • quote:

Vatanbilgisayar, incehesap gibi bu ürünü satan firmalar 2 yıl kendileri aracılık yapıyor. 2 yıl sonra biz karışmayız diyorlar. Samsung Türkiye 850 evo ya 5 yıl garanti veriyor. 5 yıl boyunca yada 2 yıldan sonra geri kalan 3 yıl içinde samsung Türkiye her şekilde ilgileniyor. Bu konu zamanında uzun uzun tartışıldı. Gerekli yerlerden gerekli bilgiler alındı.

Cevap için teşekkürler.
    Linkini verdiğiniz incehesap şuan bu ürünü indirimli veriyor. (120GB olanı)
    Daha önce alışveriş yapmadığım bir site olduğu için sizden bilgi rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Austin powers

quote:

Cevap için teşekkürler.

İncehesaptan bir kaç kez alış verişim oldu. Güvenilir sitedir. Tek yapmanız gereken incehesaı arayıp ssd nin Samsung Türkiye garantisi altında mı? onu öğrenmelisiniz. Kesinlikle paralel ithalat olmamalı. Ürünü Türkiyeye Samsung getirmiş olmalı.

• ayni sistemle 128 lik 840pro kullaniyorum gayet memnunum diskten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Arızası Hakkında.
    7 ay önce açıldı
    ssd hakkında yardım
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Austin powers

quote:

Cevap için teşekkürler.

İncehesaptan bir kaç kez alış verişim oldu. Güvenilir sitedir. Tek yapmanız gereken incehesaı arayıp ssd nin Samsung Türkiye garantisi altında mı? onu öğrenmelisiniz. Kesinlikle paralel ithalat olmamalı. Ürünü Türkiyeye Samsung getirmiş olmalı.

Güzel bir noktaya değinmişsiniz.
    Bu konuyla ilgili mail attım, gelen cevabı da burada paylaşırım.
    Teşekkürler.

• Cevabın için teşekkür ederim inceleyeceğim, peki bu yavaşlama olayı hangi disklerde var biliyormusunuz?
  • Kingston o diskin nandlarında sonradan değişiklik yapmış, dolayısıyla vadettiği değerlere ulaşamıyor. Karşılaştırmaya gelince, bahsettiğiniz iki disk aynı klasmanda değil, kingstonun o ssd si giriş seviyesi, samsung inki üst seviye bir ürün.

Doluluk oranının artmasının günlük kullanımda fark edilmesi hayli güç, kaldı ki günümüze kadar çoğu üretici wear levelling, over provisioning gibi teknolojilerle ve yerleşik yazılımlar maharetiyle büyük oranda bu durumun önüne geçtiler. Yani siz 120GB bir disk aldığınızda 100 GB sini kullanacağınızı söylemişsiniz, bu şekilde herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız.

Örneğin Samsung un kendi yazılımı olan 'magician' da bildiğim kadarıyla kullanıcı "over-provisioining" için alanı kendi belirleyebiliyor. Diğer üreticilerde ssd üzerinde kalan boş alanda bu işlemi, kontrolcü vasıtasıyla yapabiliyorlar.

Özetle, diğer özellikler bakımından da bakacak olursak, günümüz ssdleri arasındaki farkı, benchmark testleri dışında, günlük işlerde kullanıcıların fark etmesi çok da mümkün değil; dolayısıyla şu firmaların: "Intel, Micron/Crucial, Samsung, Sandisk, Toshiba/OCZ"

herhangi birinin 120/128GB güncel seri ssdlerinden birini almanız durumunda, -performans açısından fazlasıyla- işinizi görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Kingston o diskin nandlarında sonradan değişiklik yapmış, dolayısıyla vadettiği değerlere ulaşamıyor. Karşılaştırmaya gelince, bahsettiğiniz iki disk aynı klasmanda değil, kingstonun o ssd si giriş seviyesi, samsung inki üst seviye bir ürün.

Doluluk oranının artmasının günlük kullanımda fark edilmesi hayli güç, kaldı ki günümüze kadar çoğu üretici wear levelling, over provisioning gibi teknolojilerle ve yerleşik yazılımlar maharetiyle büyük oranda bu durumun önüne geçtiler. Yani siz 120GB bir disk aldığınızda 100 GB sini kullanacağınızı söylemişsiniz, bu şekilde herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız.

Örneğin Samsung un kendi yazılımı olan 'magician' da bildiğim kadarıyla kullanıcı "over-provisioining" için alanı kendi belirleyebiliyor. Diğer üreticilerde ssd üzerinde kalan boş alanda bu işlemi, kontrolcü vasıtasıyla yapabiliyorlar.

Özetle, diğer özellikler bakımından da bakacak olursak, günümüz ssdleri arasındaki farkı, benchmark testleri dışında, günlük işlerde kullanıcıların fark etmesi çok da mümkün değil; dolayısıyla şu firmaların: "Intel, Micron/Crucial, Samsung, Sandisk, Toshiba/OCZ"

herhangi birinin 120/128GB güncel seri ssdlerinden birini almanız durumunda, -performans açısından fazlasıyla- işinizi görecektir.

Anladım peki şu markayı hiç duydunuz mu: Memoright 240 Gb V3M Sata3 Senkr SSD
    http://www.incehesap.com/memoright-240gb-v3m-fiyati-25220/ fiyatına göre performansı iyi demiş çoğu kullanıcı. Bu hafıza doldukça yavaşlama olayı bu disktede varmıdır acaba? Yavaşlama dediğim mesela %10 doluyken 500mb/sn'den %80 dolu olduğundan 100mb/sn gibi bir rakama düşüş oluyor mu? Bu değerler normal hdd değerlerine yakın olduğu için az para verip ssd kullanacağım diye kötü performans almak istemem. Yapacağım işler: Visual studio 2013 ile uygulama geliştircem(windows phone 8), android uygulamaları geliştircem(eclipse) ve autocad ile çizim yapıyorum, arada oyunda oynarım Dota 2. Onun dışında video encoding gibi extreme şeyler yapmam, bana ne önerebilirsiniz? Ben her hâlükârda 240gb alma taraftarıyım(malum vs projeleri bile gb'lar tutabiliyor)

• Memoright ı bilmiyorum, tedarikçi bir firma muhtemelen. Ben özellikle bilerek o firmaları yazdım, çünkü onların hepsi nand bellek üreticisi ve çoğunun kontrolcüleri de kendilerine ait. Yok o oranda bir düşüş mümkün değil, zaten o dediğiniz değerler sıralı okuma/yazma işleri için. Ssdlerin hddleri asıl katladığı kısım, sıralı okuma yazma değil; erişim süreleri, iops lar ve karışık 4k okuma/yazma hızları.

Fiyat uygun gelirse Samsung 250GB 840/850 EVO en iyi seçimlerden biri olacaktır. Yalnız bu aralar dolar kurundan dolayı sanırım, fiyatlar biraz şişmiş durumdalar. Çok aceleniz yoksa kampanya, indirim vs bekleyin.

Ek: Az önce bir konuya da yazmıştım, sonradan aklıma geldi: "...yalnız bu seride (840 Evo) uzun süre kullanılmayan dosyaların okunması sırasında sorun tespit edilmiş, firmware yayınlamışlar ama bu çare olmuş mu, forumda konusu var oradaki kullanıcılardan sorunun çözülüp çözülmediğini teyit etmeden almayın. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:DONANIMHABER:. -- 8 Şubat 2015; 23:14:15 >

• Demin incehesap.com sitesine telefon açtım, mailime cevap vermedikleri için.
    Ürün paralel ithalat olduğu için normalde 5 yıl garantisi olan samsung Evo 850 nin garantisinin 2 yıl olduğunu söylediler.
    Aklıma genede takılıyor, ürün sonuçta samsung, bu garantiyi de veren samsung'un kendisi. Samsung türkiye değil, bu durumda normalde 5 yıl olan garantinin 2 yıla düşüyor olması mantıklı gelmiyor. Siz ne dersiniz?
    Türkiyede 2 yıl uluslararsı 5 yıl garanti hakkı olur. Bunun dışında hiç birşey yapamazsın.
  • quote:

Türkiyede 2 yıl uluslararsı 5 yıl garanti hakkı olur. Bunun dışında hiç birşey yapamazsın.

Demin samsung türkiye ile 2 kez görüşme yaptım Türkiye'de bu ürünün 5 yıl garantisinin olması için paralel ithalat olmadan kimden alabilirim diye sormak için. Şaka gibi bir cevap aldım. Her yerde, kendi siteleri dahil eşşşşşek kadar 5 yıl garanti veriyoruz demelerine rağmen müşteri hizmetleri "hayır 3 yıl veriyoruz" diyor. Ya bu nasıl bir laubaliliktir...

HERKES DUYSUN, SAMSUNG BAS BAS BAĞIRIYOR 5 YIL GARANTİ DİYE 850 EVO SERİSİNE AMA ASLINDA 3 YIL DİYOR MÜŞTERİ HİZMETLERİ!!!

Sen onlara samsung tr deki 5 yıl garanti yazan yerlerin resimlerini at. Gözleri açılsın.
  • Söyledim.
    Genel Müdürlükten gelen kesin bilgi benim dediğim diyor.
    Bir halt olsa makinaya bunlar takmazlar Web sitede yazanı falan bildiklerini okurlar.
    Daha almadan sorun çıkarıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.