Şimdi Ara

SSD Hakkında Merak edilenler [BODOS Cevap]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  SSD Hakkında Merak edilenler [BODOS Cevap]

Merhaba arkadaslar SSD alacak arkadaslarin kafasinda bir ton soru var benimde olduğu gibi, geçelim konumuza.

1. SSD elinize ulaştığında sata bağlanti kablosu yanında gelmeyecek gidip yenisini almaniz gerecek
    2. SSD'den oyun performansını etkilemesini beklemeyin loading ekranlarini etkiler Daha hızlı girersiniz oyunlara [Multiplayer oyunlarda İnternette önemli]
    3. SSD Bilgisayara ayrı bir hava katar , Oyunlara girmeden kendinizi ROG Tytan kullanıyor zannedebilirsiniz :D Baya bi hız katıyor
    4. SSD SATA2 desteği Var fakat SATA2 belli bir hıza kadar destekliyor yani 300MB/s diye biliyorum
    5. SSD Bilgisayarın açılışını etkiler , şimdi diyeceklerki HDD 15 sn'de açiyor ssd 6 Sn'de 9 Saniyelik fark için değermi 400 500 tl verip almak , kesinlikle değer Gerçekten önemli bir işiniz olduğunda ve pcye erişmeye çalıştığınızda hız herşeydir.
    6. SSD , HDD'den daha dayanıklıdır Gereksiz sorunlarla pek karşılaşmazsınız
    7. SSD'ye İstediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz WİN7 /XP /WİN8 , Fakat stabil çalişmasi için Wındows 8.1 Çok daha sağlıklı olacak
    8. SSD depolama alanı Yetersiz kalabilir size günümüzde her oyun nerdeyse 20 30 gb'a ulaşmışken SSd'leri 60 gb almak pek sağlıklı olmaz , işletim sistemini Kurduğunuzda 60 gb'lık disk kalıyor 45 GB 2 Oyunda dolar .
    9. SSD Sipariş ederken VATANCOMPUTER internet subesinden sakın sipariş vermeyin İlgilenmiyorlar :D

VATANCOMPUTER sorunsalı , arkadaşlar biliyorsunuz vatan internet siparişlerinde çok ilgisiz . Sipariş vermemden 3 gün sonra aradiğimda Bu gün kargoya teslim edilecektir dediler , 15 dk sonra kapı çaldı ups kargo , Gold'dan almanizi tavsiye edebilirim istanbul içi kurye teslimati var yani ayni gün elinizde. iyi forumlar

Umarım sorulara cevap bulabilmişimdir , ssd kullanmaya yeni başladim fakat efsanevi birşey kesinlikle anlatmakla olabilecek birşey değil .

• SSD ler daha dayanıklıdır kısmına kesinlikle katılmıyorum. Tecrübe ile sabittir. O kadar dahili-harici harddiskim var yıllardır kullanıyorum 1 tanesi bile daha arızalanmadı. Ama şuana kadar 3 tane SSD değiştirdim. Çevremde de SSD si yakın zamanda patlayan bir sürü tanıdığım var.
    (Mesela bir tanıdğımın SSD si tek bir elektrik kesintisinden sonra kullanılamaz hale gelmiş ki benzer bir olay zamanında benimde başıma gelmişti)
    Tabiki zaman içerisinde gelişeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 28 Şubat 2015; 14:15:52 >
  • internette dolaştim genel olarak SSD mekanik parça bulundurmadığı için daha sağlıklı diyorlardı , belki fiziksel açıdan daha dayanıklıdır . tecrübem yok pek
  • Arkadaşlar eski bir bilgisayarım var sistem olara çok iyi ama 5400hdd yüzünden yavaş tek eksiği bi ssd bilgisayarımda sata 3 desteği var ama uefi desteği yok ssd performansını nasıl etkiler bu durum. Paraya kıyıp yüksek performans bi ssd mi alayım yoksa farketmez nasıl olsa diye ucuza kingston ssdnow v300 mü alayim ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iar İ kullanıcısına yanıt
    ssdnow 300 ler hdd ile nerdeyse ayni hizda 7200 rpmlik wd blue veyahut seagate barracuda al daha iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wın7 kurdum uefi falan yok bende uçuyor pc :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: iar

Arkadaşlar eski bir bilgisayarım var sistem olara çok iyi ama 5400hdd yüzünden yavaş tek eksiği bi ssd bilgisayarımda sata 3 desteği var ama uefi desteği yok ssd performansını nasıl etkiler bu durum. Paraya kıyıp yüksek performans bi ssd mi alayım yoksa farketmez nasıl olsa diye ucuza kingston ssdnow v300 mü alayim ne dersiniz?

Uefinin ilk açılış hızı ve daha yüksek kapasiteli disklere destek vermesi dışında bir artısını hiç okumadım. Bilen birisi aydınlatırsa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    307 cc hakkında merak edilenler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.