Şimdi Ara

Ssd hard diskler çabuk mu bozuluyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kolay gelsin önümüzdeki hafta abra a5 alıyorum insallah. Bi arkadasım ekstra120 gb ssd taktiracagina 750gb satayi iptal edip onun yerine 240 yada 480gb ssd takmamı önerdi. Ssd harddiskler hassas oluyor diye biliyorum sorun yasarmiyim ne önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok bilir bir kişi değilim yeni yeni ssd leri araştırdım ama laptop ssd leri normal hdd den bile daha dayanıklı uçurum gibi bir farkla. Mekanik bir aksam içermediğinden sarsinti baski gibi fiziksel durumlardan etkilenmiyor. En azından baktığım yazılarda öyle diyordu. Forumların yalancısıyım.

• Uhrevimen kullanıcısına yanıt
    Ssd lerin bozulduğu zaman içerisinden veri kurtarma durumun şuanda % 0 ! Bunu göz önüne almalısın . Teknoloji biraz şans işidir yani fabrikada yapılan milimetrik bir hata belki 1 sene içerisinde kendini belli etmez ama 2. senede elinde patlar teknoloji bu maalesef firmalarda bunun destekçisi. Benim tavsiyem 120 gb ssd taktır . Geri kalanınıda taktırabileceğin kadar yüksek bir hdd taktır.
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim , hdd ve ssd bir arada kullanmaya karar verdim görüşleriniz daha mantıklı

• @Nurkan haklı ssd ye para dayanmaz zaman 120 gb ssd de şu aralar pekala yeter.480 gb boyut oyun oynuyorsan zaten zorlar seni.

• Hdd; ssd ye göre biraz daha yavaştır fakat burada yaklaşık 300gb kadar bir dezavantajdan bahsediyoruz bunun yerine 750gb hali hazırda dursun onun yanına 120gb msata nı tak kurtul.

• Aynen öyle yapacağım teşekkür ederim

• Ssd maduru biri olaraktan sizinle deneyimlerimi paylaşmak isterim. Yaklaşık 4 sene önce 120 gb ssd aldim ve taktim gayet mukemmeldi herşey taki aradan 1,5 sene geçinceye dek, bozuldu ve beni ciddi bir şekilde madur etti . Kendim programciyim umarim maduriyetimi anlamissinizdir. Giden bilgilerin haddi hesabi yok. Veri kurtarma imkansiz. Yenisini aldim ve taki 2 gun onceye kadar yine bozuldu . Ve yine yedek almamam bana pahaliya maloldu. Umarim biseyleri anlatabilmisimdir.

• SSD kullaniyorum,ama butun User klasorum Dropbox'a bagli. Yani bir sorun olursa sadece kurulu progranlarim,ayarlarim vs gidecek ki bunlar 2,5-3 saatlik is. Herkese bu taktigi oneririm-dosyalarinizi her zaman cloud'da saklayin.

• Evet bulut kullanmak önemli ölçüde riski azaltıcaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.