Şimdi Ara

Ssd konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İlk defa başlık açıyorum bu yüzden bir yanlışım olursa kusura bakmayın. Yurt dışında yaşıyorum.

https://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/msi-gf75-thin-17-3-gaming-laptop-intel-core-i7-gtx-1660-ti-512-gb-ssd-10205339-pdt.html Bu laptop'u satın aldım fakat ssd'sini yükseltmek istiyorum ancak benim sormak istediğim içindeki ssd'yi çıkarmadan ek bir ssd takabilir miyim?
    uk.msi.com
    GF75 Thin | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI UK
    https://uk.msi.com/Laptop/GF75-Thin-10SX-GTX/Specification

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazda 1 tane M.2 yuvası bulunuyor. Onda da fabrika çıkışlı gelen 512 GB'lık NVMe M.2 SSD takılı durumda.

Ayrıca cihazın sol alt tarafında, bataryanın hemen yanında SATA girişi var. Oraya 2.5" SATA SSD takabilirsiniz. Bunun için de montaj kızağı gerekiyor. Bu da cihazın kutusundan çıkması gerekiyor. İlk önce SSD'yi bu parçaya vidalayın, yuvasına yerleştirdikten sonra kızağı da vidayla sabitleyin. Herhangi bir kablo bağlantısı yapmanız gerekmiyor.
  • Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Servise yollamayı düşünüyorum.
    amazon.co.uk
    Samsung 860 EVO 1 TB SATA 2.5 Inch Internal Solid State Drive (SSD) (MZ-76E1T0)
    https://www.amazon.co.uk/dp/B078WST5RK/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_IrjpFb9R7JGN3
    yani ssd'yi değiştirmeden, var olan ssd'ye ek olarak samsung 860 evo takabilir miyim? Toplamda 1521 gb depolama olabilir mi yani m2 ve sata sdd ikisi beraber?

• Evet takabilirsiniz. 860 Evo oldukça kaliteli SSD, güzel seçim. İkisi birlikte sorunsuz çalışır.

Windows'un dosya sistemi yüzünden 1TB boyutundaki SSD'de boş kullanılabilir alan 1 TB olarak değil, 931 GB gözükür. Bu sadece sizin kullandığınız cihaza özgü bir şey değildir, tüm sistemlerde böyledir.
  • Crucial MX500 modelini öneririm. Bizzat 860 EVO ile aynı sistemde kıyasladım ve özellikle yazma hızı konusunda daha öndeydi. £15 daha ucuz. Yine Samsung gibi prestijli bir markadır aynı zamanda.

amazon.co.uk
    Crucial MX500 1 TB CT1000MX500SSD1-Up to 560 MB/s (3D NAND, SATA, 2.5 Inch, Internal SSD)
    https://www.amazon.co.uk/dp/B078211KBB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 19 Ağustos 2020; 10:14:41 >

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    8 gb'lik ram'i de 16'ya yükseltmek istiyorum. Ram'lerin daha verimli çalışabilmesi için aynı marka ram'leri kullanmanın doğru olduğu okudum birkaç yerde. İçinde zaten 1 adet ram olduğu için tekrar iki tane ram almak istemiyorum. İçindeki ram'in markasını nasıl öğrenebilirim?

Bilgisayarın bir inceleme videosunda ram'in yükseltilebileceği söyleniyor.
    Life of Techyoutube
    MSI GF75 Thin 10SDR Gaming Laptop Review | MSI Budget Gaming Laptop
    https://www.youtube.com/watch?v=StSMl_gSuD0&feature=youtu.be&t=319
    . Videoda upside down olarak gözüken ram üzerindeki, sol alttaki kodu, MSI'ın bana gönderdiği mail'deki ürün kodlarıyla eşletirmeye çalıştım.

Ssd konusunda yardım
    Ssd konusunda yardım

Videodaki, hazırda var olan ram bu sonuca göre SYS RAM MODULE,SODIMM,DDR4 SDRAM,8GB,1333(2666)MHz,HYNIX/HMA81GS6DJR8N-VK,HYNIX/H5AN8G8NDJR,FOR MS-17A6,RoHS COMPLIANCE olarak çıkıyor ama yine de emin olmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

• aimlessbro A kullanıcısına yanıt
    https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.93-en.zip

Linkini vermiş olduğum yazılımı yükleyip, "Memory" ve "SPD" panellerinden ekran görüntüsü paylaşın, yardımcı olayım. SPD panelinde dolu olan slotu seçmeniz gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 19 Ağustos 2020; 12:14:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar bugün teslim alacağım. Geldiğimde yapacağım. Teşekkürler.

• 2666MHz CL19 DDR4 RAM olabilir. Eklendiğiniz fotoğraftaki bellek yongalarına bakarak tahmin ettim, siz yine de CPU-Z programını indirip değerlere bakın. Aynı marka almanız şart değil, aynı değerlere sahip laptop RAM'i (SODIMM diye geçer) alıp kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 20 Ağustos 2020; 17:28:19 >
  • Çok teşekkür ederim. Bilgisayar geldiği zaman yapacağım.

• Yarın gelecekmiş

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Msi'a mail attım Samsung Evo ile uyumlu mu diye. "Bunu onaylayamıyoruz" diye mail geldi. Yani garantisini veremeyiz demek istiyor. Bu işleri pek bilmediğim için içime bir kurt düştü açıkçası. Siz bir sorun olmayacağını söylüyorsunuz değil mi?
    Ssd konusunda yardım

Buyrun.

Ssd konusunda yardım
    Ssd konusunda yardım

• Sizin modülünüzle birebir aynı RAM modülü:

Almanızı önerdiğim RAM modülü:

Crucial markasının temsilcisi falan değilim, yanlış anlaşılmak istemem. İngiltere fiyatları nedense çok uygun olduğu için en ucuz bu ürün vardı. MSI support sizin ikinci bir SSD takmak istediğinizi anlamamış olabilir. İsterseniz laptopı açıp, SATA portunu bir kontrol edin. Çünkü bazı laptoplarda konnektörün ayrıca alınması gerekebiliyor. Başıma gelmiş bir durum. SATA bağlantı portunu görürseniz gönül rahatlıyla istediğiniz SATA SSD'yi alabilirsiniz.

• Almam gereken ürün bu değil mi? Kodu da birebir aynı çünkü.

Maalesef kasayı açacak bilgiye ve donanıma sahip değilim.

Satıcı aynı zaten (AH.DIREKT), ürünlerin özellikleri de birebir aynı. Resimdeki ürünler de aynı. Birinin başlığına model numarasını yazmış sadece. Ucuz olanı alın bence. Zaten gereksiz pahalı. SSD için ben bir disassembly videosu izleyip bu başlığa geri dönüş yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 20 Ağustos 2020; 17:59:23 >
    Yardımınız için teşekkür ederim ama işimi garanti yapmak istiyorum, bir hata kusur çıksın istemiyorum. Bütçe konusunda sıkıntım yok ben size yolladığım linktekini almayı düşünüyorum.

Bir de şu ssd işini halletseydim çok rahatlayacağım ama net bir bilgi alamıyorum. Youtube'da ssd takılan GF75 Thin modelleri var ama benim modelimle birebir aynı değil. Bendeki model MSI GF75 Thin 10SDR 080 UK, youtube'dakiler MSI GF75 9SD.

Şimdi inceleyebildim 3-4 video izleyerek. Disk kızağıyla gelmiyor fakat SATA portu bulunuyor. Çift taraflı herhangi bir yapışkan ile montajı yapılabilir. Bilgisayarın kutusunda disk kızağı da bulunuyor olabilir, atmadıysanız bir bakın mutlaka. Herhangi bir bilgisayarcı ufak bir servis ücreti karşılığında RAM ve SSD'nizin montajını 10 dakika içinde yapar.
  • Bu tarz bir şey var içinde.
    Ssd konusunda yardım acaba bahsettiğiniz şey mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.